dycha Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Sparkosa znalazłam nie całe 2 miesiące temu na Placu Inwalidów w Warszawie. Był przywiązany sznurówkami do latarni. Piesek jest wesoły jak to szczeniak, ale bardzo lękliwy, boi się obcych, hałasu itp. Jest posłuszny, zna podstawowe komendy, zachowuje czystość w domu. Szybko i chętnie uczy się nowych rzeczy. Jest bardzo mądry, nauka załatwiania się na dworze zajęła nam 3 dni :-o :multi: . Sparkos będzie psem średnim bądź dużym, jest dominujący ale karny. Wydaję mi się, że to mix jakiegoś molosa z czymś owczarkowatym. Quote
dycha Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Sparkos w między czasie chorował, podejrzenia były różne, na szczęście diagnoza stanęła na jakimś wirusie. W tej chwili jest całkowicie zdrowy i silny, powoli nabiera ciałka. Quote
Marycha35 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Nooooo, cudny psiaczek! C o za debil przywiązał go sznurówkami do latarni???? Tylko w papę zamalować!!!! Quote
dycha Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Ponieważ dziecko póściło mi laptopa z dymem, rzadko jestem na dogo. Ze Sparkosem ciężka sprawa, znajoma zastanawiała się nad wzięciem go. Ma 3 psy, labladory, wielki don, ogród, psy kiedy chcą to latają po dworzu, śpią z nią w łóżku; Niestety Sparkos ją ugryzł. Ze strachu warczy na wszystko co się rusza i zaczął się rzucać; a jak tu skarcić takiego szczeniaka. Ja do niego "-idź na miejsce", a on idzie, wraca i macha ogonem, warczy albo ugryzie i zaraz wskakuje na mnie z radością. Jest topsiak z którym trzeba pracować, ja nie mam tyle czasu. Potrzebuje odpowiedzialnego domu, gdzie właściciele nie dają się zdominować i go odpowiednio wychowają. Jest zbój i tyle. Na razie czekamy, może tamta Pani mu wybaczy, a on ją polubi. ...bo jak przez brak czasu pozwolę, aby wyrósł na agresora to sobie głowę ukręcę. Quote
Marycha35 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Gałganek mały jest, głupiutki, fakt, potrzebuje wychowania teraz:) Będzie dobrze!!! Quote
Recommended Posts