Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 523
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='piove']mam pytanie , doszła kasa na staruszka ??[/QUOTE]

Czy pieniądze były wysłane w euro?bo mam jedną nieznaną wpłatą (nie pokazuje mi od kogo obca waluta:() i nie wiem czy to od jednej cioteczki która wpłaca stałą deklaracje na moją hotelową sukę czy moze ty na dziadzia?:)

Posted

Ulv przypomnij proszę czym smarowałaś spękany nosek dziadzia?
Pani z mojego osiedla adoptowała Stefcia (nazywa się teraz Gapcio) i ma taki sam lub podobny problem (wysuszony, spękany, czasem krwawiący nosek staruszka). Obiecałam jej, ze dopytam.

Posted

[quote name='Nikaragua']Ulv przypomnij proszę czym smarowałaś spękany nosek dziadzia?
Pani z mojego osiedla adoptowała Stefcia (nazywa się teraz Gapcio) i ma taki sam lub podobny problem (wysuszony, spękany, czasem krwawiący nosek staruszka). Obiecałam jej, ze dopytam.[/QUOTE]

poszperałam na wątku:

[quote name='ulvhedinn']Sprawa jest taka, że to musi być coś, co nos natłuści/nawilży/zmiękczy stawrdniały naskórek jednocześnie nie będąc toksyczne w razie wylizania. W związku z tym stosuję olej nagietkowy na bazie oliwy mieszany z olejem karotenowym :)[/QUOTE]

[quote name='Basia1244']Pycha :) - a jak zliże, to mikstura równie dobrze na żylaki działa :)
można zamiast oliwy dać olej winogronowy - to jedyny taki, który skóra wchłania w 100%[/QUOTE]

[quote name='ulvhedinn']Ale oliwa zostawia taki fajny film na nosku i przy okazji chroni przed słońcem, wiatrem i zimnem. :) Do środka (znaczy dodziobnie)dziadzio jak wszystkie moje psi tez dostaje oleje, ostatnio mają mieszankę rybnego i rydzowego.....[/QUOTE]

czyli wynika, że po prostu jadalnym olejem można smarować

Posted

Szczególnie fajne są : oliwa z oliwek, olej karotenowy, olej z pestek winogron.
A olej nagietkowy robimy zalewając płatki nagietka (mogą być suche z zielarskiego) np oliwą na min 2-3 tygodnie. Fantastyczne np na wszelkie ranki, otarcia, oparzenia itp ;)

Posted

[quote name='Korenia']Od kogo? ?[/QUOTE]
To nie może być tak, że ja pytam i po 2 tygodniach nie ma dalej odpowiedzi... nie jest to fajne, wystarczy napisać 'od wszystkich' i zajmuje to nie więcej niż 5 sekund!
Jako, że nie napisałaś, że od kogoś brakuje rozliczyłam wszystkie.

Posted

[quote name='Korenia']To nie może być tak, że ja pytam i po 2 tygodniach nie ma dalej odpowiedzi... nie jest to fajne, wystarczy napisać 'od wszystkich' i zajmuje to nie więcej niż 5 sekund!
Jako, że nie napisałaś, że od kogoś brakuje rozliczyłam wszystkie.[/QUOTE]

Nawet nie zauważyłam, że wątek podskoczył- ostatnio wpadam tylko na chwilę na dogo.....
Od wszystkich przyszły ;)

Posted

[quote name='piove']Korenio, bywasz czasami miła ?? Jestes szorstka w wypowiedziach , nie jest miło pomagac ,kiedy panuje taka atmosfera .[/QUOTE]
:crazyeye: A gdzie ja byłam niemiła?
[quote name=':: FiGa ::']A gdzie Korenia byla tutaj szorstka?[/QUOTE]
No właśnie...