ulvhedinn Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Dziadzio pozdrawia ;) Dzisiaj kupiłam mu 3 puszki jedzonka, po 4,99. Plus dwie dostał w prezencie :) Dziadziowi w nocy zdarzyła się wpadka, tzn zasiusiał posłanko- po czym wstał, z oburzeniem powąchał kocyk, który tak perfidnie "się śmiał zamoczyć" i spokojnie przeflancował się na futro, na którym sypia Kra..... Quote
Isadora7 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 ulvhedinn napisał(a):Dziadzio pozdrawia ;) Dzisiaj kupiłam mu 3 puszki jedzonka, po 4,99. Plus dwie dostał w prezencie :) Dziadziowi w nocy zdarzyła się wpadka, tzn zasiusiał posłanko- po czym wstał, z oburzeniem powąchał kocyk, który tak perfidnie "się śmiał zamoczyć" i spokojnie przeflancował się na futro, na którym sypia Kra..... cwaniaczek :) Quote
muza_51 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Witam. Poprosze o numer konta - moja deklaracja dożywotnia 10 zł. Niestety tylko tyle. Przepraszam i pozdrawiam . Quote
muza_51 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Dziekuję. Otrzymałam PW. Przelew za m-c grudzień poszedł przed chwilą na podane konto. Quote
rasowa2410 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Do góry Dziadku! :D Spokojnego weekendu życzę (bez "wpadek" i innych problemików) :) Cmok! Cmok! dla psiaka. Quote
Korenia Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Ja wczoraj poznałam dziadka ;) On wcale się nie zachowuje jak dziadek :evil_lol: byłam z nim na spacerze, jak ulv brała prysznic :evil_lol: to ciągnął jak parowóz :evil_lol: jest bardzo żwawy, wszędzie chce wsadzic swojego suchego nosa - właśnie ma bardzo suchy i popękany nosek... Quote
keakea Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Widać było na zdjęciu, że nochal ma strasznie wyschnięty, może wet podpowie, czym mu to leczyć, to może być brak witamin albo problemy z gospodarką wodą w organizmie :( Podejrzewam, że jakby mu czymś natłuszczać (Linomag?), to zaraz sobie wszystko wyliże :) Quote
ulvhedinn Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Niestety wylizuje, ale ja i tak próbuję mu smarować. Mam też krople do oczu. Poza tym dziadek .... siusia raz dziennie. I żadną miarą nie mogę go namówic do sikania częściej. Owszem, spacery są super, łazi, niucha, szuka, ale siku nie zrobi. Wodę pije normalnie, obczaił, gdzie jest micha. Je fajnie. Jak juz siusia to solidnie, ale raz. W domu niestety, nie na dworze. Jeśli chodzi o orientację, to jest zaradny, już dokładnie wie, gdzie są posłanka, micha, drzwi na dwór itd. Generalnie- dziadeczek jest idealnie bezproblemowym psem. Nie niszczy, nie wyje, nie hałasuje, nie łazi w nocy, zero konfliktów z resztą stada, a na sik wymyśliłam patent, ponieważ dziadzio najczęściej siusia w nocy, albo bardzo rano, to na noc zakładam mu pampersa, ale nie na cały tyłek, tylko "w poprzek", tak jakby tworząc opaskę na siusiaka. Nijak mu to nie przeszkadza, a jeśli tylko się zmoczy to zdejmuję pieluszkę i spokojnie na resztę dnia mogę mu nie zakładać..... Quote
Ryjonek Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Z tym siusianiem to rzeczywiście dziwne... Proszę podrapać Dziadunia ode mnie:) Quote
ulvhedinn Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='rasowa2410']A może go coś boli przy siusianiu?[/QUOTE] Raczej nie. Jak już sika, to staje i leje równym, solidnym strumieniem bez żadnych oznak dyskomfortu.... Poza tym dziadzio, chociaż ślepiutki i głuchutki, to węch ma, kurcze, rekina, albo węgorza. Śpi sobie zgredek spokojnie daleko ode mnie, ale nie daj Boże zacznę jeść coś pachnącego, np parówkę. Mniej wiecej 15 sekund później mam pod nogami węszącego z zapałem i szturchającego nochalem dziadzia.... Quote
Isadora7 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Jakbyście po wizycie u dziadeczka zajrzały do ONDRy (link w moim podpisie) byłabynm wdzięczna, to sunia cudem uratowana z mordowni w Kotlinach (Kutno) Quote
sunia2000 Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 Zapraszam na zakup kalendarza z wrocławskimi schroniskowcami:):http://www.dogomania.pl/threads/218975-Kalendarze-z-wroc%C5%82awskimi-schroniskowcami-dla-Viki-do-12.12.-11-do-godz.-20.00?p=18143332#post18143332 Quote
keakea Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Jesteśmy na finiszu prawie z rozliczeniami bazarkowymi, wkrótce Dziadzio dostanie składkową emeryturę :loveu: Quote
rasowa2410 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Nocną porą też warto zajrzeć do Dziadka ;) Quote
Isadora7 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='rasowa2410']Nocną porą też warto zajrzeć do Dziadka ;)[/QUOTE] słusznie ... Quote
Basia1244 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='keakea']Jesteśmy na finiszu prawie z rozliczeniami bazarkowymi, wkrótce Dziadzio dostanie składkową emeryturę :loveu:[/QUOTE] Super! Zwłaszcza, że już idą inwestycje w pieluchy i puchy i wzmacniacze :) Quote
Basia1244 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Wszystkich zapraszam także na super bazarek m.in. na jedną z podopiecznych ulv - jamnisię [url]http://www.dogomania.pl/threads/218944-PSIORZECZOWY-na-2-cele-do-21-grudnia-ZAPRASZAM?p=18169691#post18169691[/url] Obowiązkowa obecność wszystkich jamnikolubnych cioteczek! Zwłaszcza , że towar wysokiej jakości i na jamniczki wszelkie jak znalazł! Quote
Isadora7 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Musze napisać do Klaudus__ która dostała duzo pieluch od Fundacji EMIR a pies niestety za TM i nie skorzystał, niechby przesłała do Was - tylko odnajdę wątek. Quote
Ryjonek Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Zapraszamy na bazarek na Nestorka i Ondre:) [url]http://www.dogomania.pl/threads/219247-Dla-Jamniczego-Dziadunia-i-Uszatej-Ondry-Ksi%C4%85%C5%BCki-Bi%C5%BCuty-drobiazgi-prezenty?p=18176066#post18176066[/url] odwiedzajcie koniecznie!!! Quote
rasowa2410 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='Isadora7']Musze napisać do Klaudus__ która dostała duzo pieluch od Fundacji EMIR a pies niestety za TM i nie skorzystał, niechby przesłała do Was - tylko odnajdę wątek.[/QUOTE] Jakieś wieści? Quote
ulvhedinn Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Przepraszam za ciszę, nie wyrabiam na zakrętach... :oops: Dziadulek czuje się dobrze, świetnie radzi sobie ze swoimi brakami. Po mieszkaniu porusza się bardzo sprawnie, oczywiscie ma już idealnie obcykane, gdzie są najwygodniejsze miejscówki do spania i zajmuje bezczelnie posłanie Kry. Sisia czasem dwa razy dziennie :razz: Spacery kocha, ale niekoniecznie dla sikania.... Poza tym jest wzruszająco przylepny- jak tylko wyczi, że wróciłam do domu, albo np wstałam rano z wyrka, to drepcze za mną i prosi o mizianko :lol: Uwielbia smyranie i tłamszenie za uszami, mruczy wtedy zabawnie. Wywala brzuchol. No i jak tu nie kochac Dziadzia? Quote
Recommended Posts