malawaszka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 super super :loveu: no że lubi postawić na swoim = po prostu ma charakter i już :) Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Poczytałam o Kubasińskim, wygląda i zachowuje się jak na sznaucera przystało, czy on z takich wytatuowanych? Quote
wilczy zew Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 marako napisał(a):Poczytałam o Kubasińskim, wygląda i zachowuje się jak na sznaucera przystało z pod palców mi to wyjełaś Quote
kasjas Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 marako napisał(a):Poczytałam o Kubasińskim, wygląda i zachowuje się jak na sznaucera przystało, czy on z takich wytatuowanych? Niee.. ale wiadomo dokładnie kiedy się urodził hehe Najgorsza w jego zachowaniu jest schiza na dźwięk golarki. Wczoraj wraca po spacerze i nagle zaczyna piszczeć, chce uciekać na dwór, trzęsie sie jak galareta, patrzymy zdziwieni o co chodzi i nagle mnie olśniło, mój TZ golił sie golarką elektryczną! W łazience!!!! No z tym jest masakra... Dzwoniła pani, która pisała wcześniej w sprawie Kuby. Pani jest z Gorzowa i ma suczkę, chciała towarzystwa dla niej. Jutro jestem umówiona z nią, podjadę z Kubą do jej domu. Pani taka bardzo niepewna, chciałaby ale się boi... Myślę, że nic z tego nie będzie,ale spróbować trzeba. Nie sądzę, zeby Kuba był dobrym towarzyszem, bo on zupełnie ignoruje inne psy. No chyba, ze moja nie jest w jego guście, a w tamtej sie zakocha hehehe Czy można to traktować jako wizytę PA??? O co mam pytać?? Na co zwrócić uwagę?? Quote
malawaszka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 posyłam Ci ankietę przed adopcyjną - tam są pytania jakie warto zadać ale trzymam kciuki!!!!! Quote
kasjas Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Wyślij mi to na alwikpolonia@op.pl bo w pracy jestem, a w domu program ściąga pocztę i tu nie zobaczę. Quote
kasjas Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 O wszystko się człowiek musi upomnieć..... :) Quote
malawaszka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 no niestety mój mały rozumek nie ogarnia już czasem i jak nie zrobię od razu to koniec... Quote
kasjas Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Ja rozumiem, ja nie ogarniam wszystkich wątków, otwieram te co masz w podpisie. Dzięki Ci z aten podpis :) Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Ooo, ja też spojrzałam teraz i też dziękuję za podpis, malawaszko. Kasjas, za Kubę jutro (?) trzymam kciuki, bo gdyby dobrze poszło, to chyba byłby blisko. Quote
malawaszka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 no ja nie mogę! to ja się produkuję, zeby wszyscy mogli kliknąć w imię i myk są na wątku, a te dopiero teraz zauważyły :roflt: co za baby! Quote
zerduszko Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Dotarłam.... też dzięki podpisowi, bo sobie myślę, co to za Kuba :lol: Quote
marako Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 malawaszka napisał(a):no ja nie mogę! to ja się produkuję, zeby wszyscy mogli kliknąć w imię i myk są na wątku, a te dopiero teraz zauważyły :roflt: co za baby! Taki zrobiłaś kolorowy pociąg z tych imion, że wygląda jak szlaczek w zeszycie pierwszoklasisty i z daleka wyglądało mi to na ornament banerka. Trochę jestem przyślepawa i tak to widziałam. Dla mnie tekst, to tekst, a jak za duzo kolorków to robi się z niego wzorek. Quote
kasjas Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 malawaszka napisał(a):no ja nie mogę! to ja się produkuję, zeby wszyscy mogli kliknąć w imię i myk są na wątku, a te dopiero teraz zauważyły :roflt: co za baby! Nie, no, ja od początku podpis widzę i dzięki niemu wchodzę na nasze wątki:cool1: A ponieważ Ty jesteś wszędzie, łatwo znaleźć Twój podpis :lol: Zerduszko witamy :cool1: Mój warkot od rana znów na mnie nawarczał, bo kazałam mu iść na miejsce, a on uważa, ze jego miejsce jest na kanapie:evil_lol: Czasem tak, ale nie jak rodzinka nie ma gdzie usiąść :roll: Za kciuki dziękuję, zobaczymy. Postanowiłyśmy, że najpierw zapoznamy psy na neutralnym gruncie. Pani ma rozpieszczoną suczkę i chciała, żeby miała się z kim bawić, a Kuba ignoruje pieski i suczki i kotki.... :lol: Poza tym Pani się martwi szczekaniem, a on niestety lubi sie powydzierać. No ale zobaczymy... Co ma być to będzie. Quote
malawaszka Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 a to dom czy blok? suczka jak rozpuszczona jedynaczka to będzie na banka się fochała na początku, ale to minie - kurcze tak bym chciała żeby się udało! Quote
kasjas Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Babka mieszka w bloku. No moja rozpieszczona jedynaczka zabiega wręcz o względy Kuby, ale on w ogóle nie zwraca na nią uwagi. Może to gej ?? :lol::lol: Zależy czego ona chce, czy zabaweczki, czy psa, który wszystko olewa, jak to drugie, to trafiła w 10! :lol: Zaraz jedziemy sie przywitać:) Quote
malawaszka Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 zaciskam :kciuki: Kubulku postaraj się! Quote
kasjas Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 No juz jesteśmy. Moje odczucia?? Nie wiem :roll: No nie wiem, pani ma sie zastanowić. Miła, otwarta. Suńka ze schronu, cudowna, przypomina tego psa z filmu "Niekończąca sie opowieść":) Pani boi sie szczekania, boi sie, że sąsiedzi ją zlinczują. Chciałaby ewentualnie na próbę, ale ja nie wiem czy są takie możliwości?? Poza tym Kuba już mnie traktuje jak swoją pancię, dałam jej smycz, zęby go potrzymała a ja szukałam szmatki w aucie, zeby mu łapki wytrzeć. Kuba widząc, że wsiadam do samochodu, tak zaczął piszczeć i szczekać :-( Biedny, to będzie dla niego znów trauma:roll: Pani ma dać znać, czy będzie kolejna wizyta, czy szuka innego. Ale on wiecie, taki jest mało kontaktowy, zwłaszcza na dworze, ma milion spraw do wywąchania, nie interesują go ludzie, suki... No ale zainteresował go dobek przechodzący, wtedy sie Kuba ożywił, sierść postawił i powiedział co o nim myśli :cool3: Poczekamy, zobaczymy. Quote
malawaszka Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 lepiej niż na próbę to może się poumawiacie na kilka wspólnych spacerków, Kuba pozna Panią, Pani pozna Kubę i jesli się zdecyduje to będzie mu łatwiej pójsć do znajomej osoby, a że się przyzwyczaił - niestety to normalne i z kazdym dniem mocniej ;( ale pocieszające jest to, ze potem tak samo przywiązują się do nowych opiekunów Quote
zerduszko Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 kasjas napisał(a):Pani boi sie szczekania, boi sie, że sąsiedzi ją zlinczują. Chciałaby ewentualnie na próbę, ale ja nie wiem czy są takie możliwości?? A jak on u Ciebie, drze mordę? Na pewno w bloku to się nasili, jeśli on nie mieszkał w bloku. No i po przeprowadzce czujność też się może nasilić. A tak poza Kubą, to ja rozumiem, że sąsiadom przeszkadza jak pies wyje i szczeka 9h, ale jak szczeka okazjonalnie jak ktoś łazi po drzwiami czy dzwoni, to mogą właściciela pocałować wiecie gdzie ;) Bardziej rozdartego psa niż mój nie ma, ona od 4 jak ludzie zaczynali wychodzić do pracy, darła mordę :lol: Ale się przyzwyczaiła do nowych hałasów, kilka nocek nieprzespanych i już. To zależy czy się Pani chce psa bezproblemowego czy sznupka :evil_lol: Quote
kasjas Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Jak u mnie to ja pisałam, on drze morde jak się przychodzi z radości i jak sie wychodzi ze smutku :lol: Pytałam sąsiada, to tak chwilę po wyjściu szczeka, potem sie uspokaja. A wcześniej Kuba mieszkał w bloku. No właśnie, zależy wszystko czego pani chce i jak bardzo jest w stanie pójśc na ustępstwa. Masz racje maławaszko jak będzie jeszcze chciała, to sie spotkamy na kilku spacerkach, u niej w domu, żeby ją poznał, no ale moze nie będzie o czym dywagować :roll: Ja go najbardziej widzę u jakiś starszych ludzi, takich co to pieszczą jak sam przyjdzie. Dużo śpią, troche spacerują :) Quote
Kajusza Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Trzymam kciuki, żeby kobieta się zdecydowała szybko, żebyście wiedziały na czym stoicie :-) I czy Kuba ma się szykować na przeprowadzkę :-) Jak coś, to ja mogę troche podpowiedzieć jak psy wprowadzić do domu. i tak przy okazji, jeżeli mogę, to zareklamuje głosowanie gdzie mogę wygrać kasę i bazarek, pieniądze jakie z nich zdobędę chce przeznaczyć na wykatrowanie i usunięcie naddziąślaków u Hermesa, psa z gorzowskiego schroniska, pomóżcie mi jeżeli możecie Kajusza napisał(a):Głosowanie do kalendarza sie zaczęło! to ja bardzo proszę o głosowanie na fotkę nr 15 (czyli wegetkę), jak coś wygramy to kasa pójdzie na gorzowskiej bulowate :-) to głosujemy: http://www.dogomania.pl/threads/217513-GŁOSUJEMY-!-fotoBazar-do-kalendarza-dogo!!!-do-03.12-g-23.00 A na bazarku z psimi gadżetami dodałam nowe fanty, serdecznie zapraszam :-) http://www.dogomania.pl/threads/218148-DODAŁAM-PREPARAT-NA-STAWY-Wszystko-dla-psa..na-gorzowskie-TTB-do-30.11.2011 serdecznie dziękuję za pomoc gorzowskim bezdomnym psom! Quote
wilczy zew Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 jeśli Kuba by zmieniał domek,to on ze swym ludziem odchodzi od Ciebie a nie odwrotnie Quote
Recommended Posts