Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KUBA - 11 letni sznaucerek PILNIE szuka domu - karma 50zł

Kubuś jest bardzo fajny, żywy, w domu kanapowiec, chociaż uwielbia sypiać w swoim posłanku. Na koty nie reaguje wcale, czasem bywa śmiesznie, bo kot oczekuje na jakiś atak, a mój psiak co najwyżej spojrzy na niego i... nic. Co do psów, to na duże szczeka, małe toleeruje. Boi się lub chce pokazać "hej, ja tu też jestem", szczególnie gdy zobaczy psa typu bokser, wszelakie "bojowe itp. Bardzo lubi golden retrievery (z jednym samcem byli super kumplami), a zakochuje się zawsze w białych suczkach rasy westhighland terrier. Nie jest wykastrowany, ale nie atakuje suczek, gdy się z jakąś zaprzyjaźni/zakocha, to gdy przechodzi inny piesek, daje znać szczekaniem, że to jest jego dama i wara ci od niej. Dzieciaki lubi, chociaż nie przepada za przesadnym głaskaniem i ciąganiem za ogon czy uszy.

Generalnie jest fajnym towarzyszem, lubi się bawić (pluszowe zwierzaki, piłeczki, ringo), chociaż ostatnio te zabawy nie są już tak intensywne jak kiedyś, tzn. szanowny pan większość czasu spędza na drzemce, jest zmęczony po długim spacerze czy intensywnej zabawie. Nie widać po nim wieku, jest zdrowy. Dopisuje mu apetyt, trzeba mu dozować karmę tak, aby nie był za gruby - dzienną porcję dzielę na 3-4 dawki i on jest zadowolony, że zjadł, a ja, że nie za dużo. Jest łakomy i lubi pożebrać o smakołyki . Nie lubi brania na ręce ani na kolana, przytula się chętnie na fotelu czy kanapie.

Zna podstawowe komendy:"podaj łapę", "siad", "zostań", w domu zachowuje czystość.
Trochę ciągnie na smyczy i to trzeba wyeliminować. Musiał dostać w kość od jakiegoś fryzjera, bo samo włączenie maszynki to dla niego trauma, trzęsie sie jak galareta. Niestety te zabiegi sa konieczne. Trzeba go prowadzać do sprawdzonego fryzjera, takiego z sercem na dłoni ;)

Kuba jest zaszczepiony i odrobaczony, do nowego domu pójdzie wykastrowany.
Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna i umowa.

Kontakt z DT : kasjas@op.pl

Kuba ma w kłębie jakieś 37cm

Borsuk???;-)

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No 11 metryka wskazuje. Urodzony 08.02.2001, ale podobnie jak po mnie nie widać po nim wieku :evil_lol:
A moja Gabi urodzona 09.02... 3 wodniki w domu, bo ja też :lol:

Posted

Mimo, ze mam podwórko musze latać z Kubą do parku :painting:
Nie umie zrobić kupy na małym podwóreczku, potrzebuje spaceru, przy czym ciągnie jak oszalały :shake:
No ale zaczyna sie aklimatyzować, bawi się kółeczkiem, biega za nim, fajny jest :loveu:

Posted

Prawdopodobnie dał poprzedniej nocy popalić, bo nie był na spacerze i chciało mu sie kupę heheeh Dzisiaj spał jak dziecko... do 6:30, bo wtedy wyszłam do pracy i wszczął alarm :roll:

Posted

Nie, on nawet nie został sam, bo moi spali jeszcze. Tak ma, ze jak sie wychodzi, to szczeka jakiś czas jakby chciał powiedzieć : "zabierz mnie ze sobą", ale czy cały czas wyje to nie wiem. Musze to sprawdzić i zapytać sąsiada. Nic mi nie mówiła babka o takim zachowaniu.

Posted

A tak w ogóle, to zapomniałm sie pochwalić, że mnie Kuba uchlał w palec. DO KRWI! Nie lubi skubaniec jak sie go podnosi, ale nie miałam wyjścia, nie chciał wrócić do domu, zimno jak nie wiem, on dygocze, ja wołam, a on nie. No to wzięłam gościa w łapy i mam za swoje hehe

Jak się mój TZ (a w ogóle co tpo za skrót? hehe) dzisiaj się golił golarką, to Kuba znów delirki dostał i uciekł z domu... Masakra jaką on ma traumę z tymi golarkami:(

Posted

Kubek miał robione badania, pobraną krew. Niestety jest to chłopak bojowy i trzeba było podać głupiego jasia. Połowę dostał z tego co normalnie dają, ale i tak musiałam go nieść z powrotem, bo jego ciało nie współpracowało.

Moze dziś ok 18 będą wyniki, jak wszystko będzie ok, to jutro na 12 zabieg.

Posted

No nie właśnie, zapomniałam o tym, bo walczyłam z jego pawiem;), potem z nim .. Jak jutro będziemy szli, to powiem. Wetka mnie tylko wypytała o jego zachowanie, czy sie nie męczy, nie sapie... więc chyba taki wywiad na serduszko.