elaja Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Mogę zamówić ( ewentualnie zarezerwować miejsce ) ogłoszenia na bazarku jeśli tylko będzie tekst do ogłoszeń. Zdjęcia są na wątku więc to żaden problem. Zgłaszać go już na jużacze forum ? Quote
edyseja Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Moim zdaniem można już zacząć szukać domu. Zanim załatwi się wszystkie formalności, ustali wizytę przedadopcyjną, odpowie na pytania zainteresowanych DS minie parę dni. Jak ktoś będzie zdecydowany na adopcję poczeka i dwa tygodnie. :) Quote
Lu_Gosiak Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 dokładnie tak...tylko przydałby sie taki łapiący za serce tekst do ogłoszen - ja niestety w tej materii nie bardzo elaja jasne, ze tak :) dzieki wielkie Quote
Vutz Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Nareszcie ten pies odżyje. :) Oby tylko znalazł NOWY dobry i kochający dom !!! :) Q...cze, żebym miała ten domek z ogródkiem pod W-wą... byłby ON już dawno mój.:evil_lol: Quote
elaja Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Pakiety ogłoszeń zamówione , teraz tylko tekst potrzebny i wybór zdjęć . Quote
Anula Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Diego chyba się nie pogniewa jak zaproszę Cioteczki do podobnego bidulka: http://www.dogomania.pl/threads/218092-Orlen-kud%C5%82acz-ze-stacji-paliw-b%C5%82aga-o-DT-na-CITO?p=18043515#post18043515 Quote
Lu_Gosiak Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 elaja napisał(a):Pakiety ogłoszeń zamówione , teraz tylko tekst potrzebny i wybór zdjęć . hmmm poszukam Kogoś Kto napisze jakis zgrabny tekst - bo to połowa sukcesu..zdjecia ma piekne to sie cos wybierze Quote
Vutz Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Moja propozycja: DIEGO - piękny, kudłaty duży pies-samiec, przyniesiny do domu jako śliczna, mała, kudłata kulka. Aktualnie ma 3 lata, z czego przez 2 nie wychodził z kojca - urósł za duży i zrobił się "brzydki" - patrz zdjęcia (?!). Co stało się z kudłatym futrem w takiej sytuacji? - łatwo można się domyślić... DIEGO mieszka obecnie w hoteliku, ale szuka KOCHAJĄCEGO DOMU NA STAŁE. Jest łagodnym dużym psiakiem - takim wyrośnietym trochę psim dzieckiem jeszcze. Pragnie kontaktu z człowiekiem, choć wymaga nauki podstawowych zachowań, czyli ogólnego obycia z otaczającym światem (tzw. socjalizacji). Odwdzięczy się ogromnym serduchem, wiernością i BEZGRANICZNYM oddaniem. Diego jest zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony i będzie wykastrowany. Kontakt w sprawie adopcji - tel. +48 793-147-805 , pani Małgorzata. W razie potrzeby możliwa pomoc w transporcie. ogłosiłam go na forum Ośrodka Szkolenia Psów "Psia Szkoła" z Warszawy ( www.szkoleniepsow.waw.pl ) poniżej link http://www.szkoleniepsow.waw.pl/forum.html Quote
Lu_Gosiak Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 dzieki wielkie Vutz):):) tekst bardzo fajny Quote
elaja Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Dzięki ! Tekst sobie zapożyczam ( i cudne fotki oczywiście ) również na forum jużacze. Dane do ogłoszeń już wysłałam. Quote
Lu_Gosiak Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 elaja napisał(a):Dzięki ! Tekst sobie zapożyczam ( i cudne fotki oczywiście ) również na forum jużacze. Dane do ogłoszeń już wysłałam. ekstra - bardzo dziekujemy:) Quote
Zirael Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Przeczytałam ogłoszenie o Diego - wszystko jest w porządku, tylko stwierdzenie, że to "duże psie dziecko" nie bardzo pasuje. Obserwujemy go i widać, że im bardziej się aklimatyzuje, tym bardziej zaznaczają się jego cechy stróża i obecnie szczeka na przychodzących obcych. Nie jest agresywny, ale na psie dziecko nijak nie wygląda. Także w stosunku do innych samców jest dość dominujący - puszczam go tylko z sukami i młodymi, uległymi pieskami. Myślę, że powinniście troszkę to zmienić. Quote
Lu_Gosiak Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 trzeba w takim razie jeszcze szybko to zmienic zanim poleca ogloszenia Quote
Vutz Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 jednak jużaczek się w nim odzywa...:oops:;) a ja obstawiałam jednak moritic'a :cool3: nic to - nie ważne jakie ma pochodzenie - grunt, że cudny jest. :) na fotkach dla mnie to takie psie dziecko... taki cukierek do zjedzenia i wypieszczenia...:loveu: oczywiście, że tekst w takim układzie trzeba zmodyfikować.:roll: Quote
elaja Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Na juzakach dałam trochę inny tekst , wprawdzie również użyłam sformułowania " psie dziecko " ale na tym forum każdy wie co oznacza psie dziecko w przypadku juzaka:evil_lol: Ogłoszenie na razie wstrzymam , czekam na nowy tekst bo jednak jużak to pies nie dla każdego. Osobniki tej rasy lubią same decydować o tym kto wróg a kto przyjaciel i niedoświadczony właściciel sobie nigdy z psem nie poradzi. Quote
Vutz Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 no to może taki tekst ? (w sumie prawie identyczny do poprzedniego z drobną tylko zmianą) DIEGO - piękny, kudłaty duży pies-samiec, przyniesiny do domu jako śliczna, mała, kudłata kulka. Aktualnie ma 3 lata, z czego przez 2 nie wychodził z kojca - urósł za duży i zrobił się "brzydki" - patrz zdjęcia (?!). Co stało się z kudłatym futrem w takiej sytuacji? - łatwo można się domyślić... DIEGO mieszka obecnie w hoteliku, ale szuka KOCHAJĄCEGO DOMU NA STAŁE. Im bardziej aklimatyzuje się w nowym miejscu, tym bardziej zaznaczają się jego cechy stróża i szczeka na przychodzących obcych. Nie jest agresywny, choć w stosunku do innych samców jest dość dominujący. Pragnie kontaktu z człowiekiem, choć wymaga nauki podstawowych zachowań, czyli ogólnego obycia z otaczającym światem (tzw. socjalizacji). Wymaga doświadczonego opiekuna znającego specyfikę rasy. Odwdzięczy się ogromnym serduchem, wiernością i BEZGRANICZNYM oddaniem. Diego jest zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony i będzie wykastrowany. Kontakt w sprawie adopcji - tel. +48 793-147-805 , pani Małgorzata. W razie potrzeby możliwa pomoc w transporcie. Quote
Lu_Gosiak Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Ziarel musi rzucic okiem - czy wszystko sie zgadza i czy mozemy z takim tekstem Go ogłaszac na konto OTOZU przyszlo 200zl od edyseji - baardzo dziekujemy:) moze to przeznaczyc na kastracje chłopaka? Quote
Zirael Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Tu córka pani Kamili. Tekst ogłoszenia wydaje się być w porządku (mama się ze mną zgadza) - jak chcecie, możecie też skorzystać z opisu Diego, który umieściliśmy dzisiaj na stronie naszego hotelu pod jego zdjęciem. Quote
edyseja Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):Ziarel musi rzucic okiem - czy wszystko sie zgadza i czy mozemy z takim tekstem Go ogłaszac na konto OTOZU przyszlo 200zl od edyseji - baardzo dziekujemy:) moze to przeznaczyc na kastracje chłopaka? Oczywiście może być na kastrację. :) Diego jest piękny - jeszcze komuś wpadnie do głowy pomysł, żeby zostawić sobie po nim szczeniaki. :-x Mało to razy widziałam na Allegro ogłoszenia: przystojny piesek (kundelek) szuka suczki - matki dla swoich dzieci: http://archiwumallegro.pl/polski_owczarek_nizinny_szuka_suczki-1244290343.html (kontakt już niewidoczny więc mogę wkleić) Quote
DZIR Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Pozwólcie ,że się wtrące. Jesli Diego ma w sobie coś z juzaka lub jego kuzyna a na pewno ma - to ma takie geny -czytaj potencjalne możliwości. Jużaki podobnie jak sznaucery olbrzymy/ Miałam 5 szt/ to nie są psy dla każdego. To psy dla doświadczonych opiekunów. Pies jest już dominujący. Wyobrażacie sobie jaki będzie dla opiekuna ,który widzi w nim pięknego kudłacza ciężko doświadczonego przez los. Taka energia w świecie zwierząt to słaba energia. PIes będzie w domu rządził i znowu wyląduje w schronisku Nie oszukujmy się- chcemy udanej adopcji. Pies wymaga doświadczonego opiekuna. i w tym duchu powino być ogłoszenie. Dała bym wolną rękę ELAJA . ONA ma doświadczenie w ogłaszaniu jużaków Nie neguję tekstu VUTZ jest chwytliwy Ale ja rozmawiałam przez tel z VUTZ To zdecydowana ,pewna siebie osoba i,świetnie daje sobie radę z Wilczurami Ale większość osób nie daje sobie rady z takimi psami. Trzeba to uwzględnić pisząc ogłoszenie. Quote
elaja Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Poprawiony tekst jest w porządku , już wysłałam do ogłoszeń . Nie demonizujmy jużaków , czy psów w typie jużaka , naprawdę wystarczy dodać w ogłoszenie ,że pies potrzebuje doświadczonego i zdecydowanego właściciela . Taki wpis studzi zwykle emocje i osoba chętna na adopcję najpierw "prześpi" się z tematem zanim zdecyduje się zadzwonić. Quote
DZIR Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 elaja napisał(a):Poprawiony tekst jest w porządku , już wysłałam do ogłoszeń . Nie demonizujmy jużaków , czy psów w typie jużaka , naprawdę wystarczy dodać w ogłoszenie ,że pies potrzebuje doświadczonego i zdecydowanego właściciela . Taki wpis studzi zwykle emocje i osoba chętna na adopcję najpierw "prześpi" się z tematem zanim zdecyduje się zadzwonić. I oto właśnie chodzi. Quote
Vutz Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 hop po domek ! ciekawa jestem co u chłopaczka słychać ? Quote
Lu_Gosiak Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 tez jestem ciekawa....pewnie biega zadowolony i cieszy sie trawą Quote
Recommended Posts