Jump to content
Dogomania

PSIAK w typie PONA od 2 lat nie wychodzi z kojca juz szczesliwy w DS !!!

Recommended Posts

Posted

W tym osrodku ja mam tez psa z Tarnobrzega ktorego pani Kamila szefowa tego osrodka przywiozla Przed paroma dniami na moja prosbe do siebie. Ja i Bärbel wspolpracujemy z Pania Kamila jak trzeba ratowac psiaki i z tego co wiem ma ona dla nas miejsce.Koszt pobytu wynosi 450 zl miesiecznie, ale jak juz pisala Bärbel to nie jest problem bo ona za pierwszy miesiac pokryje.

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

byłoby super... tylko co dalej po tym miesiącu... :(

LU_Gosiak... ? co ty na taką propozycję ciotek BARBEL i LEILA ?

- odezwie się jutro w ciągu dnia, bo dziś jest bardzo zajęta. także cierpliwości.

Posted

propozycja super - skoro hotelik znany i sprawdzony
ja moge transport do Czestochowy załatwic - tylko co dalej jak minie miesiac??
bo ja nie jestem w stanie wziasc na siebie 7 psa do DT jeszcze z taka cena
natomiast dla psa to olbrzymia szansa na zaczęcie w koncu normalnego zycia
od razu do DS nie ryzykowałabym wydania Go - nie wiedzac nic o psie moze soe to zle skonczyc

Posted

W takim razie nastepny miesiac placenie przejmuje ja. Ze ten psiak nie bedzie mial pieniedzy na hotel to jest raczej nie mozliwe przeciez nie damy mu zginac bez pomocy.Za godzine bede rozmawiac z Pania Kamila bo teraz jest w trakcie szkolenia psow.Po rozmowie napisze wiecej.To byloby bardzo dobrze gdybys mogla zorganizowac transport do Czestochowy.

Posted

Leila i Barbel - może mogłybyście zajrzeć na wątek tego psiaka? to piękny ow. niem. niespełna 2-letni i boję się, że może grozić mu uśpienie... ponieważ wrócił już z adopcji 2-krotnie... rzekomo ugryzł... moim skromnym zdaniem, choć ja w zasadzie mało znam się na psach, trafił po prostu w nieodpowiednie ręce, tzn. ręce osób nie znających specyfiki rasy... a do tego ow. niem. ze schroniska, czyli po przejściach dodatkowo może być psem, który wymaga odpowiedniego podejścia... zatem mam nadzieję, że może WY mogłybyście pomóc... a może nawet skonsultować ten przypadek z panią Kamilą - które specjalizuje się właśnie w owczarkach niemieckich? co wy na to ?
to piękny pies i szkoda, aby resztę życia spędził w schronisku z niesłusznie przypiętą łatką "agresywny", nie wychodząc z kojca na spacery, gdyż nikt ze strachu nie zaryzykuje adopcji, ani spaceru... szkoda go.

link do tego psiaka: To może być jego ostatnia szansa na życie...
http://www.dogomania.pl/threads/217503-To-może-być-jego-ostatnia-szansa-na-życie-...

Posted

Ja wstępnie oferuję się dać 200 zł. Na PON-im forum ktoś zasugerował, żeby zgłosić właścicieli do "TOZ-u" za znęcanie się nad psem. Z tym, że wtedy zostałby odebrany w drodze interwencji i trafiłby do schroniska, a my musiałybyśmy się starać o wydanie go.

Posted

Dokładnie edyseja... niestety trzeba być w tym przypadku miłym, aby psiak nie zniknął nagle...

Myślę, że LU_Gosiak powinna się wypowiedzieć...

edyseja - ile czekałaś na aktywację konta na forum PON'ów ? ja już dość długo czekam...

Posted

Liczy się przede wszystkim dobro psa. Przez nagłośnienie sprawy możemy kobietę tylko spłoszyć, sądząc po tym jak traktuje go teraz można się spodziewać wszystkiego, wywiezie go gdzieś i więcej go nie zobaczymy.

Posted

edyseja napisał(a):
Powinna zostać ukarana finansowo, a pieniądze przeznaczone na potrzeby psa - to by miało jakiś sens.

z tego co wiem to NIC nie zostanie jej odpuszczone, ale dopiero po zabraniu stamtąd tego psa...

Posted

edyseja napisał(a):
Ja wstępnie oferuję się dać 200 zł. Na PON-im forum ktoś zasugerował, żeby zgłosić właścicieli do "TOZ-u" za znęcanie się nad psem. Z tym, że wtedy zostałby odebrany w drodze interwencji i trafiłby do schroniska, a my musiałybyśmy się starać o wydanie go.

nie ma podstaw by odebrac interwencyjnie tego psa - nie ma bezpośredniego zagrożenia życia - niestety nie jest zabronione trzymanie psów w kojcu, a Nikt nie udowodni, ze pies siedzi tam non stop, pies na oko wyglada dobrze, nie jest zachudzony, jedynie co mozna zrobic to ukarac właścicieli manatem za brak szczepień - i co? zostawic Go w kojcu?
właścicielka obiecala, ze w tym tygodniu pies bedzie zaszczepiony i mozna bedzie Go zabrac

bardzo dziekuje za oferte pomocy - jutto zadzwonie do tego hoteliku

Posted

Bärbel Odermatt-Maehler napisał(a):
Lu Gosiak to szczepienie zalatwi Pani Kamila sama , moze trzeba by skorzystac z tego ze wlascicielka jest gotowa go wydac i zabrac go jak najszybciej zeby sie nie rozmyslila.

zadzwonie jutro do hoteliku i jakos w tygodniu postaram sie Go tam zawiesc

WATACHA napisał(a):
Dziękuję za zaproszenie.Jak można trzymać psa...dwa lata...bez spacerów...ach.To on pewnie dzikus troszkę, nie wiadomo?

nie wiadomo, wszystko sie okaze jak sie Go wyjmie z tego kojca

Posted

Bärbel Odermatt-Maehler napisał(a):
Jezeli ta kobieta nie ma pieniedzy na obroze i smycz to skad wezmie pieniadze na zaszczepienie. Ludzie ktorzy trzymaja psa w takich warunkach nienaleza do tych ktorzy maja pieniadze na zbyciu.

u tej pani nie jest to kwestia braku pieniędzy tylko braku sensu ich wydawania na tak brzydkiego psa,
który wyrósł zbyt duży... z małej puchatej kulki.
to kwestia mentalności, bo gdyby to była kwestia braku pieniędzy to ta kobieta otrzymałaby pomoc
od anett i LU_Gosiak, w tym od OTOZ Animals - Lubliniec... a gdyby trzeba było to od innych również.
to kwestia podejścia do zwierzęcia i mentalności. nic więcej...

Posted

dokładnie...uważam, ze chociaz tyle powinni od siebie dac - maja jeszcze 3 inne psy i chcieli ode mnie kolejnego - nie można wszystkiego robic za ludzi, bo nigdy sie nie zmieni ich podejście - skoro zdecydowali sie na psa maja obowiązek Go chociaz zaszczepić