Jump to content
Dogomania

PSIAK w typie PONA od 2 lat nie wychodzi z kojca juz szczesliwy w DS !!!

Recommended Posts

Posted (edited)

Przyniesiony do domu jako mała ładna puchata kulka, TERAZ nie wychodzi z kojca od ponad 2 lat!!!!
Właścicielka chce Go oddac - niestety nie mamy gdzie Go zabrac

wielkość - jest spory, za kolano - moze mniej wiecej jak owczarek jak nie troche większy
wiek -3 lata
płec- samiec
Nic wiecej o pies nie wiemy - nie wychodzi z kojca, bo nie ma obroży, nie jest zaszczepiony, nie wygladał na groznego, raczej uciekął do budy

juz w hoteliku po obcięciu:

Edited by Lu_Gosiak
  • Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Leila52']Gdzie jest ten psiak ?????

Na Śląsku - w rękach prywatnych właścicieli. Leila52 bierzesz ? :)

[SIZE="3"]CUDNY jest ten chłopak.
Potrzebuje jakiegokolwiek DT - najlepiej oczywiście bezpłatnego... ale i pewnie płatnym nie pogardzi.
Trzeba go stamtąd zabrać, ogólnie zadbać i doprowadzić do porządku.
No i jak jego kondycja pozwoli to zaszczepić i wykastrować.

wątek kudłaczy w potrzebie
http://www.dogomania.pl/threads/146370-Kudłacze-w-potrzebie-wątek-dyskusyjny-PROSZĘ-O-NIE-CYTOWANIE-ZDJĘĆ/page242

Posted

Bardzo mi się kudeł podoba ale o wzięciu go mogę tylko pomarzyć - mam już dwóch dorodnych urwisów (PON i ast), na trzeciego sobie nie mogę pozwolić bo mieszkam w bloku. Postaram się w miarę możliwości go wspomóc jak znajdzie DT - gorąco mu tego życzę.

Posted

edyseja napisał(a):
Bardzo mi się kudeł podoba ale o wzięciu go mogę tylko pomarzyć - mam już dwóch dorodnych urwisów (PON i ast), na trzeciego sobie nie mogę pozwolić bo mieszkam w bloku. Postaram się w miarę możliwości go wspomóc jak znajdzie DT - gorąco mu tego życzę.

OK - popytaj choć znajomych. Dobrze ?

Ja też niestety mieszkam w bloku i mam już stadko nieco większe niż Twoje... kurcze, ale coś może się wykombinuje.

LU_Gosiak, czy w razie znalezienia DT płatnego, czy bezpłatnego jesteście w stanie zorganizować dla niego transport...?

Posted

Vutz napisał(a):
OK - popytaj choć znajomych. Dobrze ?

Popytam, wprawdzie wszyscy co lubią psy już je mają ale zawsze jakaś szansa jest. Ogłoszę go też na PON-im forum tylko przydałoby się więcej informacji.

W tej chwili nie dałabym sobie rady z większym stadkiem - jeszcze do niedawna miałam trojaczki (tylko nieco mniejsze od obecnych) + kot. :)

Posted

ciężko wyadoptowac takiego psa od razu do DS nic nie wiedzac o Jego zachowaniu...trzeba by Go zabrac i sprawdzic w DT i dopiero potem ogłaszac - pies jest piekny, ale zaniedbany - sierść skołtuniona

Posted

dodzwoniłam sie do kobiety u której jest psiak, wiec ma 3 lata i jak był mały to biegał luzem, potem poszedl do kojca, wiec siedzi tam juz ponad 2 lata bez wychodzenia, jest łagodny, do dzieci tez, ma byc w tym tygodniu zaszczepiony

Posted

ciotki - a może warto by zacząć zbierać finanse dla psiaka? no bo jakby nie było to będą mu potrzebne.
jeśli nie na vet'a to np. na doprowadzenie włosa do porządku, wyżywienie i ewentualnie kilka wzyt psiego psychologa...
a na pewno na kastrację... a jeśli nie trafiłby się bezpłaty DT to dodatkowo dojdzie koszt tzw. czynszu za hotelik czy płatny tymczas...

zacznijmy może coś zbierać? LU_Gosiak czy ten psiak ma jakieś imię?

Posted

edyseja napisał(a):
Vutz, pisałaś, że on nawet obroży nie ma, smyczy pewnie też. Trzeba ustalić obwód "kołnierzyka" i mu kupić.

trzeba, tylko że najpierw to musiałby wyjść z kojca... a póki co to jest absolutnie niemożliwe, bo pani nie chce go nawet na chwilę stamtąd wyjąć...
może dziewczyny, mogłyby być przy szczepieniu i wtedy coś bliżej ustalić?

a co myślicie o zbieraniu kasy dla niego? ... trzeba by już chyba zacząć... co?

Posted

mam pana ze slaska chetnego na kudlacza. dzwonil do mnie dzis u Rufiego, Rufi ma 7lat, wazy 25kg, kudlaty. ale to pies z dt.
zaraz wysle mailem panu tego psiaka.
ma jakies imie?

Posted

o ile wiem to ten pies na razie nie jest do wydania do DS. trzeba go najpierw wyjąć z kojca, z którego nie wychodził od ponad dwóch lat...
trzeba go doprowadzić do porządku i poznać... aby w razie "nieodpowiedniego" charakteru nie było obopólnego rozczarowania...

skontaktuj się może najpierw z LU_Gosiak... ona jest decyzyjna w sprawie Kudłatego.

Posted

wyslalam juz.
jak sie spodoba to niech sobie dalej mysla: domek i osoba decyzyjna.
jak jest szansa to zal nie skorzystac. wyslalam 10psow z dogo, z krotkimi opisami. jak cos wytypuja to beda sie dowiadywac glebiej, u zrodla.

Posted

Vutz ma racje.Jezeli sie zgodzicie to jutro rano zadzwonie do Czestochowy tam jest bardzo dobre miejsce dla tego psiaka i specjalisci do pracy z psami.Za pierwszy miesiac pobytu zaplace sama a dalej zobaczymy.To miejsce znajdziecie na stronie; psy.kamiron.com Ten pies nie moze byc natychmiast oddany do adopcji to jest za duze ryzyko

Posted

[quote name='kora78']wyslalam juz.
jak sie spodoba to niech sobie dalej mysla: domek i osoba decyzyjna.
jak jest szansa to zal nie skorzystac. wyslalam 10psow z dogo, z krotkimi opisami. jak cos wytypuja to beda sie dowiadywac glebiej, u zrodla.

myślę, że warto zawsze próbować...
ale ze względu bezpieczeństwa i psa i nowego domu to...
o ile spodoba się temu komuś, a ten ktoś rzeczywiście bedzie go chciał to może by zaczekał na niego, aż będzie wiadomo co dalej...?

sądzę że LU_Gosiak powinna się wypowiedziec...
a my pomyśleć o funduszach dla niego... choćby na kastrację...

Posted

barbel odermatt-maehler to całkiem niezły pomysł... zajrzałam na stronę www.psy.kamiron.com - faktycznie mają tam hodowlę owczarków niemieckich, możliwośc szkolenia i hotel dla psów... a jakie tam są koszty hotelu i ewentualnego szkolenia?