Lu_Gosiak Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 (edited) Przyniesiony do domu jako mała ładna puchata kulka, TERAZ nie wychodzi z kojca od ponad 2 lat!!!! Właścicielka chce Go oddac - niestety nie mamy gdzie Go zabrac wielkość - jest spory, za kolano - moze mniej wiecej jak owczarek jak nie troche większy wiek -3 lata płec- samiec Nic wiecej o pies nie wiemy - nie wychodzi z kojca, bo nie ma obroży, nie jest zaszczepiony, nie wygladał na groznego, raczej uciekął do budy juz w hoteliku po obcięciu: Edited February 14, 2012 by Lu_Gosiak Quote
edyseja Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Czy chłopak nie wychodzi z kojca tylko i wyłącznie dlatego, że nie ma go na czym wyprowadzić? Quote
Onaa Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Wygląda jak mix jużaka z bernardynem i PONem. Quote
Vutz Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='Leila52']Gdzie jest ten psiak ????? Na Śląsku - w rękach prywatnych właścicieli. Leila52 bierzesz ? :) [SIZE="3"]CUDNY jest ten chłopak. Potrzebuje jakiegokolwiek DT - najlepiej oczywiście bezpłatnego... ale i pewnie płatnym nie pogardzi. Trzeba go stamtąd zabrać, ogólnie zadbać i doprowadzić do porządku. No i jak jego kondycja pozwoli to zaszczepić i wykastrować. wątek kudłaczy w potrzebie http://www.dogomania.pl/threads/146370-Kudłacze-w-potrzebie-wątek-dyskusyjny-PROSZĘ-O-NIE-CYTOWANIE-ZDJĘĆ/page242 Quote
edyseja Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Bardzo mi się kudeł podoba ale o wzięciu go mogę tylko pomarzyć - mam już dwóch dorodnych urwisów (PON i ast), na trzeciego sobie nie mogę pozwolić bo mieszkam w bloku. Postaram się w miarę możliwości go wspomóc jak znajdzie DT - gorąco mu tego życzę. Quote
Vutz Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 edyseja napisał(a):Bardzo mi się kudeł podoba ale o wzięciu go mogę tylko pomarzyć - mam już dwóch dorodnych urwisów (PON i ast), na trzeciego sobie nie mogę pozwolić bo mieszkam w bloku. Postaram się w miarę możliwości go wspomóc jak znajdzie DT - gorąco mu tego życzę. OK - popytaj choć znajomych. Dobrze ? Ja też niestety mieszkam w bloku i mam już stadko nieco większe niż Twoje... kurcze, ale coś może się wykombinuje. LU_Gosiak, czy w razie znalezienia DT płatnego, czy bezpłatnego jesteście w stanie zorganizować dla niego transport...? Quote
Lu_Gosiak Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 noo jasne, jak będzie jakies miejsce dla Niego to transport jakos sie zorganizuje Quote
edyseja Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Vutz napisał(a):OK - popytaj choć znajomych. Dobrze ? Popytam, wprawdzie wszyscy co lubią psy już je mają ale zawsze jakaś szansa jest. Ogłoszę go też na PON-im forum tylko przydałoby się więcej informacji. W tej chwili nie dałabym sobie rady z większym stadkiem - jeszcze do niedawna miałam trojaczki (tylko nieco mniejsze od obecnych) + kot. :) Quote
zuanna Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Niedawno jakiś pan szukał psa koniecznie w typie pona - jego niedawno odszedł i koniecznie chciał podobnego. Poszukam zaraz na dogo, może jeszcze aktualne. Edit: - już mam: http://www.dogomania.pl/threads/217244-Dom-dla-pona. Quote
Lu_Gosiak Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 ciężko wyadoptowac takiego psa od razu do DS nic nie wiedzac o Jego zachowaniu...trzeba by Go zabrac i sprawdzic w DT i dopiero potem ogłaszac - pies jest piekny, ale zaniedbany - sierść skołtuniona Quote
Lu_Gosiak Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 dodzwoniłam sie do kobiety u której jest psiak, wiec ma 3 lata i jak był mały to biegał luzem, potem poszedl do kojca, wiec siedzi tam juz ponad 2 lata bez wychodzenia, jest łagodny, do dzieci tez, ma byc w tym tygodniu zaszczepiony Quote
zuanna Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 :oops:edyseja napisał(a):Już jest dodany w tym wątku. Sorry - nie zauważyłam - widziałam ten wątek zaraz po założeniu Quote
Vutz Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Lu_Gosiak napisał(a): w tym tygodniu zaszczepiony rozumiem, że po weekendzie ? Quote
Lu_Gosiak Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 noo mam nadzieje - powiedziałam, ze szukamy miejsca i ma to byc zrobione Quote
Vutz Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 ciotki - a może warto by zacząć zbierać finanse dla psiaka? no bo jakby nie było to będą mu potrzebne. jeśli nie na vet'a to np. na doprowadzenie włosa do porządku, wyżywienie i ewentualnie kilka wzyt psiego psychologa... a na pewno na kastrację... a jeśli nie trafiłby się bezpłaty DT to dodatkowo dojdzie koszt tzw. czynszu za hotelik czy płatny tymczas... zacznijmy może coś zbierać? LU_Gosiak czy ten psiak ma jakieś imię? Quote
edyseja Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Vutz, pisałaś, że on nawet obroży nie ma, smyczy pewnie też. Trzeba ustalić obwód "kołnierzyka" i mu kupić. Quote
Vutz Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 edyseja napisał(a):Vutz, pisałaś, że on nawet obroży nie ma, smyczy pewnie też. Trzeba ustalić obwód "kołnierzyka" i mu kupić. trzeba, tylko że najpierw to musiałby wyjść z kojca... a póki co to jest absolutnie niemożliwe, bo pani nie chce go nawet na chwilę stamtąd wyjąć... może dziewczyny, mogłyby być przy szczepieniu i wtedy coś bliżej ustalić? a co myślicie o zbieraniu kasy dla niego? ... trzeba by już chyba zacząć... co? Quote
kora78 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 mam pana ze slaska chetnego na kudlacza. dzwonil do mnie dzis u Rufiego, Rufi ma 7lat, wazy 25kg, kudlaty. ale to pies z dt. zaraz wysle mailem panu tego psiaka. ma jakies imie? Quote
Vutz Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 o ile wiem to ten pies na razie nie jest do wydania do DS. trzeba go najpierw wyjąć z kojca, z którego nie wychodził od ponad dwóch lat... trzeba go doprowadzić do porządku i poznać... aby w razie "nieodpowiedniego" charakteru nie było obopólnego rozczarowania... skontaktuj się może najpierw z LU_Gosiak... ona jest decyzyjna w sprawie Kudłatego. Quote
kora78 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 wyslalam juz. jak sie spodoba to niech sobie dalej mysla: domek i osoba decyzyjna. jak jest szansa to zal nie skorzystac. wyslalam 10psow z dogo, z krotkimi opisami. jak cos wytypuja to beda sie dowiadywac glebiej, u zrodla. Quote
Bärbel Odermatt-Maehler Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Vutz ma racje.Jezeli sie zgodzicie to jutro rano zadzwonie do Czestochowy tam jest bardzo dobre miejsce dla tego psiaka i specjalisci do pracy z psami.Za pierwszy miesiac pobytu zaplace sama a dalej zobaczymy.To miejsce znajdziecie na stronie; psy.kamiron.com Ten pies nie moze byc natychmiast oddany do adopcji to jest za duze ryzyko Quote
Vutz Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='kora78']wyslalam juz. jak sie spodoba to niech sobie dalej mysla: domek i osoba decyzyjna. jak jest szansa to zal nie skorzystac. wyslalam 10psow z dogo, z krotkimi opisami. jak cos wytypuja to beda sie dowiadywac glebiej, u zrodla. myślę, że warto zawsze próbować... ale ze względu bezpieczeństwa i psa i nowego domu to... o ile spodoba się temu komuś, a ten ktoś rzeczywiście bedzie go chciał to może by zaczekał na niego, aż będzie wiadomo co dalej...? sądzę że LU_Gosiak powinna się wypowiedziec... a my pomyśleć o funduszach dla niego... choćby na kastrację... Quote
Vutz Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 barbel odermatt-maehler to całkiem niezły pomysł... zajrzałam na stronę www.psy.kamiron.com - faktycznie mają tam hodowlę owczarków niemieckich, możliwośc szkolenia i hotel dla psów... a jakie tam są koszty hotelu i ewentualnego szkolenia? Quote
Recommended Posts