BasiaD Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Nigdy nier mów nigdy..Ogłaszać, prosić, rozsyłaj wątek, zapraszać ciotki..Pod koniec roku zawsze ze wszystkim krucho, ale może Mikołaj przypomni sobie o naszych braciach mniejszych..Bardzo, bardzo prosimy..... Quote
bebcik Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Wierzę w Mikołaja a wiara czyni cuda :) tylko ostatnio jakoś o te cuda trudno... Quote
esperanza Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Bebcik ja mam dużo styropianu u rodziców w Małkini. Gdyby jakimś cudem ktoś jechał na trasie Ostrołęka-Małkinia lub Ostrołęka- Ostrów Maz, mogłabym to przekazać. Mam bardzo fajne projekty od Fundacji Czarna Owca Pana Kota, jak zrobić budki. Potrzebny jest tylko styropian, skrzynki- takie na owoce drewniane lub kartonowe- z jakiegoś bazaru np., czarne worki na śmieci, albo ratunkowy koc termiczny i taśma. Quote
bebcik Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Wszystko fajnie ale.. potrzebuje materiałów :( a ludzi znajdę. Ja tylko w niedziele mam wolne bo 6 dni pracuję :( i nie mam jak nawet tego zdobyć i zorganizować. Od 9 do 20 jestem zajęta . No i już praktycznie nie mam pojazdu. Projekt widziałam. Łatwy do realizacji. Widziałam tez taki z samych styropianowych pudeł. Więc mogę zrobić ale potrzebuję materiałów. Dorzucę się do kosztów. Quote
BasiaD Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Hej Kićki, wracajcie na 1..Pomoc potrzebna na cito... Quote
malagos Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Coś udało sie zrobic z tymi budkami? Juz niedługo koniec grudnia?..... Quote
Patmol Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 wynika z pierwszych postów, że jest wydarzenie na FB dajcie linka Quote
esperanza Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 Było wydarzenie, ale już się skończyło. Powiem szczerze, że jestem już zniechęcona. Wczoraj odbyłam rozmowę z p.Krystyną która bardzo niepochlebnie wyrażała się o wolontariuszkach z Ostrołęki. Kompletnie nie rozumie, że nie każdy chce się zajmować kotami i nie każdy musi. Niestety jest typową karmicielką, której kotków szkoda, ale stale wchodzi w konflikty z ludźmi. Podobno jest kilka kotek w ciąży. Klatka łapka jest. Pewnie p.Krystyna by złapała, ale nie ma komu wozić kotów do lecznicy. W ciągu ostatnich 3 miesięcy opłaciliśmy zabiegi 7 kocurów i 4 kotek. Środków na zabiegi wpłynęło niestety niewiele, więc jesteśmy na minusie. Marnie to wszystko widzę :-( Quote
Patmol Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 bo to zawsze jest trudne -ta współpraca z karmicielkami może trzeba zrobić nowe wydarzenie a jest watek na Miau? Quote
esperanza Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 Jest: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=133407 Ja wiedziałam, że będzie trudno, bo to nie pierwsza karmicielka, z którą mam do czynienia, ale nie mogę się zgodzić, by źle się wyrażała o wolontariuszach, którzy chcieli jej pomóc. Quote
magaaaa Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Heloł :p Pani Krysia nie jest taka wcale ostatnia. Proszę pamiętajcie o tym, ze od lat za własne pieniądze dokarmia koty i tak właściwie to koty ze Szpitala mają tylko u Niej oparcie. Moim zdaniem trochę dokłada do tych swoich opowieści o ludzkiej niegodziwości i potem płacze; to troche taki typ, który lubi być nieszczęśliwy. Ale robi dla kotów naprawdę duzo. Wspominała mi o budkach dla kotów, kosztują 80zł/szt, więc... O budki naprawdę warto się postarać, bo póki co jest ciepło, ale jak przyjda mrozy to będzie źle. Z Osiedla przy szpitalu odłowiłam już 9 kotów. 7 jest zrobionych, ósma kotka dziś będzie miała sterylkę, a dziewiąta... To mała kotka, raczej młoda. Biała, z szarymi łatkami. Śmierdzi niemożebnie, bo ma zaawansowaną kalici i oczy we wrzodach. Na jedno najprawdopodobniej już nie widzi. Całe szczęście że udało się ją wczoraj odłowić do łapki, bo podejść do siebie nie dawała. W lecznicy na szczęście nie wariowała, takze już wczoraj dostała krople do oczu i antybiotyk. Czeka ją leczenie; na pierwszy rzut potrzebny zylexis, bo wirusówka jest bardzo zaawansowana. Dzwoniłam dziś do Doktor, i mała ma ponoć troszkę lepsze oczy, miejmy nadzieję, że faktycznie leki szybko podziałają. Może też w trakcie leczenia się oswoi na tyle, by nie musiała wracać pod blok kiedy wróci do zdrowia. No i to tyle doniesień z frontu jak na razie. Aha, szukam domu dla kota syjamskiego, niebieskookiego przystojniaka. Jakbyście coś wiedziały dajcie znać. Quote
magaaaa Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Dziś skoro świt odłowiłam drugiego katarowca: To właśnie ten kotek, o którym mówił dzwoniąca do Doroty Pani. Pani dziś bardzow cześnie mnie ściągnęła na miejsce alarmując, ze kotek jest. Bo ostatnio (kiedy odłowiłam Bałwankę) Go nie było. Znałam Go wcześniej, ale byłam przekonana, ze to koteczka. Z Panią Krysią nazywałyśmy Go Blondynka. No to będzie Blondynek. Co ciekawe Blondynek jest wykastrowany. Ale w tej kolonii funkcjonuje od dawna, moze komuś uciekł? Blondynek ma lepsze oczka niż Bałwanka, która nb też okazała się Bałwankiem, no ale jak dotąd z wetką się koncentrowałyśmy na oczach :evil_lol: Także obydwa chłopaki siedzą w lecznicy. Wetka mówi, ze Blondynek po pięciu dniach powinien być OK. Z Bałwankiem gorsza sprawa, bo i sam Bałwanek jest w gorszym stanie. Po leczeniu będą musiały wrócić na swoje miejsce, szkoda ich. Są niby wolnożyjące i niespecjalnie na dworzu się łaszą, uciekają raczej, ale są obsługiwalne, dają się brać na ręce. Moze ktoś chciałby dac im DT? Bardzo proszę... Quote
esperanza Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Proszę zaglądajcie na wątek, by nie spadał. Może ktoś zauważy... Quote
Owieczka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 mogę coś załatwić z kartonów i mam kilka kocy termicznych ale komu to przekazać. Nie bardzo jestem czasowo mobilna więc do odebrania z SGGW :( Quote
malagos Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Strasznie żal tych kotów, nie dość, ze bezdomne, to jeszcze i chore..... Gdybym nie miała psa na dt, moze by się rodzina zgodziła na kociego tymczasa, ale tek to nie ma szans....... Quote
esperanza Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Owieczko a możesz koce wysłać pocztą? Quote
esperanza Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Owieczko? Magaaaa napisała dziś, że: -Bałwanek się leczy i zajada. Ponoć tyłek aż mu się trzęsie, taki żarty -Blondynek się mizia, łasi i mruczy; nie za bardzo tylko chce jeść i więcej kicha. Obaj się myją, są obsługiwalni. Czyli idzie ku dobremu. U Blondynka chyba choróbsko się dopiero rozwija. Obaj będą mieli zrobione testy i badania krwi, pewnie dzisiaj. Prosimy o DT!!! oraz: Jeśli Bałwanek będzie dziczył to wróci na swoje dotychczasowe miejsce - dla wolnożyjącego kota niechętnego ludziom to chyba nienajlepsze rozwiązanie: skazywać do na dom, w którym będzie się czuł źle. Z Blondynka wyszedł miziak, więc tu chyba nie ma problemów z podjęciem decyzji. Cholera, jakie to trudne... Na szczęście ostateczna decyzja nie należy do mnie. Wetka to najlepiej oceni - jest z Nimi cały czas. Quote
Owieczka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Tak, moge to wysłać pocztą :) Podaj mi namiary albo na pw albo e-mailem :) Quote
Kika9004 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Podnoszę. Nie zapominamy o kociakach z O-ki :) Quote
Owieczka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Kika9004 napisał(a):Podnoszę. Nie zapominamy o kociakach z O-ki :) oJEJ , NA SMIERĆ ZAPOMNIAŁAM !! Prosze o dane do wysyłki to chociaz wyslę koce termiczne jeśłi sieprzydadzą i co tam jeszcze ? Quote
malagos Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Pewnie wiecej na miau wiadomości, ale i tu skrobnijcie czasem kilka słówek..... Quote
esperanza Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 Słusznie. :-) Bałwanek i Blondynek są w schronisku w Kruszewie. Próbujemy znaleźć im domy tymczasowe. Ruszają darmowe sterylizacje kotów, ale bez przetrzymania po zabiegu: http://www.moja-ostroleka.pl/rusza-darmowa-sterylizacja-kotow,1327312114,2.html Wątek na miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=138232&p=8488641#p8488641 Quote
BasiaD Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Szkoda tych łaciatków..Miziki powinny mieszkać w domkach..Podnszę do góry, niech ktoś się skusi pliss.... Quote
Recommended Posts