Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak dla mnie ona jest typowo domowa. Pięknie zachowuje czystość, nie niszczy, jest cichutka i pięknie pilnuje się na spacerkach. Jest bardzo delikatna i kocha ludzi, nieśmiała kruszynka.

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona jest niezauważalna. Cichutka, nie szwęda się pod nogami. Zajęła sobie wybrane przez siebie miejsce i cichutko leży.
Powolutku akceptuje szelki na spacer. Ale po powrocie stoimy nieruchomo aby te szelki zdjąć. Szybko.
A jest wybredna co do jedzenia. Mięsko pierwsze a resztę zostawiamy..... Jak prawdziwy jamnik. :-D

TZmestudio

Posted

Cieszę się, że moje cudeńko kochane jest takie grzeczne :loveu:
Myślałam, że to trochę potrwa, zanim będzie gotowa do adopcji, a tu się okazuje, że już jej można szukać domu! :multi:
Poszukam jakiegoś bazarku ogłoszeniowego, żeby dodatkowow zamówić pakiecik.

Posted

Jo37 napisał(a):
Co słychać u sunieczki ?

U suni wszystko super. Pięknie się dogaduje ze zwierzakami, jest cichutka i spokojna w domku, jeszcze nieśmiała. Idealnie czysta, bardzo grzeczna na spacerkach, bardzo posłuszna i radosna.
Wgrywa się filmik ze spacerku to wstawimy potem.

Posted

Nadziwić się nie mogę,jakie nieprawdopodobne metamorfozy przechodzą psiaki po wyjściu do domu! W przypadku Marceliny to przemiana przede wszystkim psychiczna,bo wciąż mam w głowie "atrakcje",jakich psina nam (Cavani,mnie i Hanibor oraz Jej synkom ) dostarczyła na spacerku w dniu 15 sierpnia tego roku!:evil_lol:

Kiedyś o tym napiszemy...:p Może ....:eviltong:

Posted

Marcelina zaszalała dziś na spacerku. Właśnie wróciłyśmy z ogrodu. Zaczęła biegać sobie po ogrodzie jak szalona, wiecie, tak jak psiaki czasami dostają kręćka i nagle biegają co sił w nogach robiąc duże kółka. Przy tym bieganiu piszczała aż z radości. Akurat nie wzięłam aparatu, ale może jeszcze kiedyś ją najdzie. Wychodzi na to, że sunia jest naprawdę zadowolona ze zmiany w swoim życiu, a ja się zastanawiam czemu ludzie są takimi leniami i durniami, i trudno im wysterylizować sunię zamiast wywalać jak im zaciąży.

Posted

Żeby wstawić Marcelinkę na SOS jamników muszę wiedzieć o Niej kilka niezbędnych rzeczy potrzebnych do umieszczenia Jej tam.
Przede wszystkim: kontaktowy nr tel, mail, województwo i miejscowość gdzie przebywa, czy jest po sterylce, czy szczepiona, czipowana. Niunia przebywa obecnie w BDT, tak?

Posted

[quote name='mestudio']Marcelina zaszalała dziś na spacerku. Właśnie wróciłyśmy z ogrodu. Zaczęła biegać sobie po ogrodzie jak szalona, wiecie, tak jak psiaki czasami dostają kręćka i nagle biegają co sił w nogach robiąc duże kółka. Przy tym bieganiu piszczała aż z radości. Akurat nie wzięłam aparatu, ale może jeszcze kiedyś ją najdzie. Wychodzi na to, że sunia jest naprawdę zadowolona ze zmiany w swoim życiu, a ja się zastanawiam czemu ludzie są takimi leniami i durniami, i trudno im wysterylizować sunię zamiast wywalać jak im zaciąży.
Nie wiesz czemu? Prosta matematyka: po co wywalać 150 zł (czy coś koło tego) na sterylkę, kiedy lepiej przepić!

Posted

Sarunia-Niunia napisał(a):
Żeby wstawić Marcelinkę na SOS jamników muszę wiedzieć o Niej kilka niezbędnych rzeczy potrzebnych do umieszczenia Jej tam.
Przede wszystkim: kontaktowy nr tel, mail, województwo i miejscowość gdzie przebywa, czy jest po sterylce, czy szczepiona, czipowana. Niunia przebywa obecnie w BDT, tak?

BDT okolice Kozienic - mazowieckie
sterylizowana, zaszczepiona, niezaczipowana
kontakt na pw

Posted

Dziś napiszę o koteczce, którą zabraliśmy. Misia jest przemiła, cichutka i bardzo dużo śpi. Pierwsze dwa dni dużo kichała i miała gorący brzuszek, ale już jest lepiej. Ma wystającego górnego kła i w tym miejscu na pyszczku brązowe plamki od krwi, myślałam, że sobie tym kłem zraniła, a dziś okazało się, że w środku cały pyszczek jest w strupkach po krwi, tak jak miała ząbki w dolnej szczęce - miała, bo nie ma ani jednego. Nie wiem co tej kici się przydarzyło, ale chyba nic miłego. To tak jak z jej uszami, ktoś je specjalnie poprzycinał. W każdym razie Misia albo jest starszą damą, albo ktoś jej te ząbki wybił, albo sama nie wiem co.
Jest wspaniałą koteczką.