Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczko wyadoptuj Fifi już po sterylce ( to tylko moje zdanie ), parę dni nie zrobi różnicy jak będzie jeszcze u ciebie - jak dobry właściciel to poczeka te parę dni a moze też dorzuci się do zabiegu ( marzę chyba? ).Jak mała ma już rok to może dostać niedługo następną cieczkę i właściciel nie dopilnuje i co wtedy .......

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eee tam sliczna nie kazdemu sie na zywo podoba... live rozczarowuje...Pani z Gniezna jak ją zaobaczyła ...akurat bylismy na dworze mala i Lodek bez smyczy Pani' o to jest to '
dziecku nie pozwololi jej dotykac bo agresywna ,nieszczpiona .ona trzpiotka na poczatku obszczekuje, podskakuje , zaczepia Lodka robia takie bllll..ktos kto nie ma pojecia o psach pomysli,ze to agresja . dzieciak mial w reku smycz i obroze choc mowiłam ,ze jej i tak nie dam od razu juz widze jaka byla by histeria jak by sie dzieciakowi spodobał;)Oni juz byli w jakiej pseudo likwidowanej ale zaden pies sie nie spodobał bo pies ma sie od razu do malego przytulic ,lizac go itp a one nie kochaja go jakos...Lodek sie spodobał bo sie lasił do nich i robił slupki ale tez go nie chcieli bo za stary.
wogole gdyby mi nie powiedziała ,ze jest emrytowana nauczycielka to bym wiedziała po zachowaniu najpierw do mnie; o matko jaka ona do pani przywiazana ma pani sumienie ją oddac... i niewierzy mi ,ze jest u mnie tydzien i jest przygarnieta ze wsi(cos krece;))oczywiscie oprucz ,ze nie taka ładna jak na zdjeciach oburzeni,ze mala nie lasiła sie wcale do nich i no i agresywna szczeka podskakuje(małego polizała po rece po chwili ale mały sie krzywił i uciekał) -dziwne te psy nie zakochuja sie od pierwszego wejzenia;)ja na to,ze ona sie szybko przywiaze i do innej osoby potem po chwili z pretensja do mnie ,ze krzywdze Lodka bo widac,ze jest zazdrosny i czy zrozumialam swoj bład ,ze wziełam mała(bo oczywiscie nie wierzyła mi ,ze jest tydzien u mnie)...zostałam pouczona zbesztana mozna powiedziec;)

Posted

powiedziała bym tej..... bez cenzury co o niej myśle a to ''dziecko'' to musi być cudo że każdy pies go nie kocha jak chce cudo nad cudami to niech wyda kilka tysięcy i kupi rodowego

Posted

A nie rytka po prostu fajna kobite trafiła!!! No trzeba było rytka poprosić wszystko by Ci Pani dobrze poustawiala w zyciu, co robic z Mamą , co powinien jadać brat, jak umeblować mieszkanie i czy ta wieś jest odpowiednia do mieszkania , no i jeszcze mała selekcja zwierząt: to zostaje , to nie . Naprawde sierota jesteś ,ze nie wykorzystałaś takiej okazji

Posted

A nie rytka po prostu fajna kobite trafiła!!! No trzeba było rytka poprosić wszystko by Ci Pani dobrze poustawiala w zyciu, co robic z Mamą , co powinien jadać brat, jak umeblować mieszkanie i czy ta wieś jest odpowiednia do mieszkania , no i jeszcze mała selekcja zwierząt: to zostaje , to nie . Naprawde sierota jesteś ,ze nie wykorzystałaś takiej okazji:diabloti:

Posted

nawet nie o to chodzi,ze sie zachowala tak ;) nauczyciele tak mają,ze wydaje im sie ,ze wszystko wiedza lepiej(nie wierze ,ze on u Pani tydzien i chyba podejzewala mnie o fotomontaz tak mi sie wydaje) od razu i pouczaja ...oddawac suni potem oddac bo Lodek zazdrosny i na koniec z wyrazem spełnionej misji do mnie zrozumiała Pani juz:)znam ten typ nawet nie wchodzilam w jakakolwiek polemika bo to nie ma sensu ale mnie przeraza odejscie do zwierzat ...juz podejzane bylo gdy mi przez tel.mowiła,ze 30 lat mieli psy ale teraz 5 przerwy bo wnuk ..czyli co tak sie szczesliwie zlozyło ,ze jak wnuk sie pojawil to pies zdechł ...efekt taki,ze wnuk boi sie psow ledwo dotknal lizacą go Fifi czy proszacego o uwage Lodka..zreszta Ffi nie dotykaj nie szczepiona Lodka nie bo jamniki to wiadomo ma odbicia mieli kiedys jamnika.. słyszałam,ze sznaucery niebezpieczne,yorki tez budozki tez nie bardzo bo maja morderczy chwyt...ze nie wpadli na pomysl powyrywac zeby i pazury psu zeby wnuk na 100% byl bezpieczny...komu tak nie ufaja psu czy dziecku,ze cos 'wywinie'?

zreszta gupich rozmow dzis cd.Pani do mnie jedna; wie Pani ja kupilam kiedys grzczywacza z papierami za gruba kasa doroslego ..a on wychodzil na ogrodek a sral w domu...no szok pies z papierami a sra w domu!oddalam za darmo sasiadom a Ci polecieli z nim na gielde zreszta...
sa pytania czy do domu czy na podworko sie nadaje
dochodzenia co to za rasa czy york czy lapsa ..moje tlumacznie,ze kundel nic nie daje musi to byc jakas rasa...
pytania czy do torby sie zmiesci...
Fifi głowa mnie boli odechciewa mi sie adopcji jakichkolwiek...

Posted

jkp napisał(a):
no a ja taka madra ,ze aż 2x się wypowiedziałam tak samo !!

żeby się Rytce utrwaliło :megagrin:

te telefony powpisuj na wątek "Po ile ten pies" niech się inni też pośmieją :evil_lol:

serio mówiąc - współczuję Ci
tym bardziej musi być wysterylizowana
więc tak - widziałam, że Skarpeta Kudłaczy zapłaci za weta :Rose:
a ja mam inną wiadomość - będzie kasa na sterylizację!! :multi:
ale o tym napiszę później albo jutro, bo mam dziś dużo roboty

Posted

Odwiedzam Fifulkę nocną porą. :multi: Przesiew konieczny, bo jak trafiłaby w ręce takich jak wyżej czytałam, to byłaby biedna:-( . Z rozmów dzwoniących po psiaki, można by niezłą książkę napisać :angryy::diabloti:

Posted

Julita Ty cudotwórczyni jesteś:)
dzwonic umawiac malą na zabieg?

zeby to było w czym wybierac. jako taki sens ma 1 na 10 dzwoniacych... narazie 2 wizyty umawiane na PA (Poznan-z kotami,Bydgoszcz-z dziecmi)2 sa z dalszego rejonu Krotoszyn,Olsztyn dalego wiec poczekam co z tymi 2 pierwszymi zanim sie doo nich odezwe.

ps. CI panstwo jak tylko zobaczyli małą mine mieli nie tęgą 'to jest to? chyba nie?'...juz wiedzilam ,ze nie pasuje reszta jest wiadoma.

WAZNE
nie ma sików juz od 2 dni w domu dzis wytrzymala do 9 do porannego spaceru i szybko ladnie na spacerku sie zalatwiła co trzeba a wczoraj ostatni spacer 9 wieczór.klopoty toaletowe odchodza do przeszłosci...

Posted

[video=youtube;DVp9ScVzXjA]http://www.youtube.com/watch?v=DVp9ScVzXjA[/video]

[video=youtube;wPltm0AAjsE]http://www.youtube.com/watch?v=wPltm0AAjsE[/video]

Posted

Isadora7 napisał(a):
super będzie filmik do aukcji

przynajmniej widac,ze nie jest mini do torby ;) i ze agresor jak rozszarpuje te piłke... te odgłosy jakie wydaje w zabawie(nie moje stekania tylko psa)plus szczekanie tak przeraziły Pania...

Posted

rytka napisał(a):
Julita Ty cudotwórczyni jesteś:)
dzwonic umawiac malą na zabieg?

to nie ja, to dobra dusza, która woli wydać na PSA niż na SPA
zapytaj, ile wezmą u Ciebie za sterylkę i czy mieliby zniżkę dla fundacji - chociaż patrząc na dotychczasowe faktury, to nie dają nam zniżki
za sterylizację zapłaci osoba prywatna, ale jakby była zniżka, to możemy puścić przez fundację

Posted

Isadora7 napisał(a):
super będzie filmik do aukcji

Isadora moze wstrzymaj sie mam tyle pytan o małą ,ze nie ogarniam jak nic nie wyjdzie to bedziemy szukac dalej...

Dogo07 napisał(a):
Nie przejmuj się rytka, ja znowu odbieram tel. na bardzo podobnego do Fifi Gonza, tylko on troszkę większy.

tez sa takie dziwne?ja bym tylko chciała normalnie ,zeby nie oczekiwac ,ze to maskotka tylko pies nie nosimy nie siusia na podklad tylko na spacerku(bo pani sie pytala czy da sie nauczyc tak),ze to zywe bawi sie wydaje odgłosy jakies czasem zaszczeka jest wierna ale nie odrazu do obcego ufna czy to takie dziwne?

Ajula napisał(a):
to nie ja, to dobra dusza, która woli wydać na PSA niż na SPA

no to ja sie domyslam;)jesli to Ta osoba o ,ktorej mysle to swietnie wyglada SPA niepotrzebne jej ;)dziekujemy.
popytam u roznych wetów o cene.