Ajula Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Dogo07 napisał(a):Czyli suczka nie jest szczepiona na nic ? Rytka ma ją zaledwie dwa dni, wczoraj było wszystko zamknięte, a zresztą Rytka mieszka na wsi, do weta musi jechac do miasta -nie miała jej kiedy i jak zaszczepić.... no i za szczepienia trzeba płacić, czyli trzeba mieć za co to szczepienie zrobić Quote
rytka Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 z Bluliną tera mam dwie 'lejki' jedna juz nie pamieta zasad czystosci ze starosci druga jeszcze sie nie nauczyła... pluszak jak z wystawy... Quote
What May NN Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 super psina, może jednak by ją ciachnąć? latała po wsi - moze być w ciąży!! ja na pewno się dołożę.. no i ogłoszonka potrzebne - jakaś dobra ciocia moze zrobi?? ;-) edit. niebezpiecznie jest szczepić psiaka po kilku dniach pobytu w nowym miejscu! a jesli chodzi o dzieci to tak naprawdę ważniejsze jest odrobaczenie i opdchlenie niż szczepienie! Quote
rytka Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 What May NN napisał(a):super psina, może jednak by ją ciachnąć? latała po wsi - moze być w ciąży!! ja na pewno się dołożę.. no i ogłoszonka potrzebne - jakaś dobra ciocia moze zrobi?? ;-) edit. niebezpiecznie jest szczepić psiaka po kilku dniach pobytu w nowym miejscu! a jesli chodzi o dzieci to tak naprawdę ważniejsze jest odrobaczenie i opdchlenie niż szczepienie! allegro obiecala ciotka Isadora jutro wysle jej materiały zdjecia i to co wiadomo o suni do tej pory i czego jeszcze nie . ogłoszenia potrzebne jak najbardziej. szczerze to ja nie mam za co jechac do weta w tej chwili chocby po to,zeby ją odrobaczyc i 'przegladnąc' o szczepieniach i sterylce nie mowiąc... mała jest chuda same piora na niej i kosci dzis wymiotowala i miała biegunke ...u mnie jadła suche ale dzis zwedziła ze stołu filet z kurczaka ale nie powinien jej zaszkodzic ... Quote
rytka Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 z małej sie leje...zaczeła krązyc wiec ja do niej 'co chcesz siku ?idziemy? a ona taka szcześliwa,ze 'tak babo zakumałaś ,chce wyjsc siku' i prowadzi mnie do drzwi bo pokój zamkniety mialam ,otwieram drzwi siegam po kurtke na korytarzu a mala w pokoju brata zalatwila juz wszystko i zadowolona i szczesliwa wraca do mojego pokoju spać .... Quote
rytka Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Isadora7 napisał(a):mądrala z dziewczynki no my sobie spimy i pachnie a reszta obrazonych tj.Lodek i Lulka ,ktorzy eksmitowali sie do pokoju brata na znak protestu,ze sprowadzilam do domu ta kudlata oraz Bulina,ktora ma stale miejsce u barta spia w smrodzie a tacy obrazeni ,ze nie przyjdą do mnie wola sie kisic... Quote
Onaa Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Chodziło mi o szczepienia przeciwko wściekliźnie, to dla bezpieczeństwa. A pytam dlatego że akurat jest ogłaszany z moimi danymi piesek, klonik tej sunieczki, wyciągnięty z mordowni z K. Telefony się urywają, ale domy głównie z dziećmi, ludzie pytają czy zdrowy, zaszczepiony, i jak do dzieci. Tamten piesek akurat nie wiadomo. Chcą go zobaczyć ale jak piesek nie szczepiony (też niedawno wyszedł) to jak spotkać go z chętnymi ludźmi, ząbkiem by kogoś nieumyślnie zaczepił i już byłby problem, nieprzyjemności , kwarantanna. Dlatego pytałam o małą, bo myślałam że ona może już po oględzinach i szczepieniach. Wiecie, trudno tak komuś do domu z dziećmi dać psa prosto z ulicy. Skoro my sprawdzamy domy to i nic dziwnego że i ludzie mają jakieś wymagania co do psa. A jeśli chodzi o fundusze to może by skarpeta kudłaczy coś wspomogła, choć troszeczkę. Quote
Onaa Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Jeśli trzeba zrobić jakieś ogłoszenia dla Fifi to dajcie znać :). Już kolejny domek pytał o kudłatego Gozna, mówiłam tej osobie o Fifi, pytała o jej ogłoszenia, żeby zobaczyć sunię. Uwaga na taki domek, post 17: http://www.dogomania.pl/threads/217359-Radosny-psiak-pozosta%C5%82-sam-przy-pustym-domu.?p=17992788&viewfull=1#post17992788. Quote
rytka Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Mała chora ...biegunka trwała całą noc i nadal trwa .nauke czystosci odpusciłam sobie o 3 nad ranem po 8 wyjsciu-ładnie sygnalizowała podchodząc do drzwi-wiec o 3 odpusciłam zamknełam ja w kuchni(notabene nie piszczała nie drapała grzeczniutka) rano cała kuchnia zasrana, zarzygana... kopy sam sluz i krew ,napiła sie wody przed chwilą i zwymiotowała odrazu -wode sama (żołądek ma juz pusciutki wczesniej wieczorem jedzenie, potem woda z zółcią teraz czysta wodą wymiotuje).Kiedy do mnie trafiła kopy były ok nie miała szans sie czyms u mnie zatruc to raczej jakas wiursówka...nadal jest wesoła zywa ciut tylko przygaszona. Quote
Onaa Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Jejku, żeby tylko to nie było nic poważnego :(. W każdym razie robię bazarek, będzie też na małą skoro nie ma pieniążków. Quote
rytka Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Dogo07 napisał(a):Jejku, żeby tylko to nie było nic poważnego :(. W każdym razie robię bazarek, będzie też na małą skoro nie ma pieniążków. tez mam nadzieje..od 2 godz.narzie spokój dostała lek niksofurazyd i dieta (apetyt ma)jesli nie pomoze lub bedie gorzej bede musiała do weta podjechac... dziekuje przydadza sie pieniazki na szczepienie.. Quote
Poker Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 What May NN napisał(a): edit. niebezpiecznie jest szczepić psiaka po kilku dniach pobytu w nowym miejscu! a jesli chodzi o dzieci to tak naprawdę ważniejsze jest odrobaczenie i opdchlenie niż szczepienie! Zgadzamsię w 100 %. A mała to istne cudo. Quote
Anula Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Ciekawe co jej się stało.Czymś chyba musiała się podtruć a może złapała jakiegoś wirusa.Przydała by się wizyta u weta. Quote
yunona Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Malutka Fifi cudna, szkoda, że złapała jakiegoś wirucha. Ale da radę, Rytka wie co robi. Trzymam kciuki za Fifi i będę zaglądać :) Quote
Ajula Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Dogo07 napisał(a): A jeśli chodzi o fundusze to może by skarpeta kudłaczy coś wspomogła, choć troszeczkę. to by było super, bo koniecznie trzeba zorganizować jakieś pieniądze na doprowadzenie jej do porządku, weta, szczepienia, o sterylce nie wspominając Rytka nie jest w stanie jej finansować musimy jej pomóc Quote
rytka Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 jutro w pierwszym poscie wrzuce zebrane wszystkie info jakie znam do ogloszen i ew.niewiadome o niej.moge jutro zabrac ją do weta ( jade do miasta) odrobaczyc załozyć ksiazeczke ,odpchlic (choc nie widac pasozytów na niej) ew.poprosze weta o rach. z odroczonym terminem platnosci...ale juz bedzie wiecej wiadomo o niej i mozna ruszyc z ogloszeniami... mala nie robila koopki od rana i nie wymiotowala, ma chec do zabawy...ciezko powiedziec co to bylo .jutro dostanie cos lekkostrawnego i mam nadzieje ,ze juz bedzie z nia ok. Quote
rytka Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 miałam cos gotowac lekkostrawnego ale przypadkiem w domu mam purine gasto zalecana w przypadku ostrej lub przewleklej biegunki niezytu zołądka i zapalenia jelit itp o taka oto; http://www.kar-ma.pl/purina-veterinary-diets-purina-veterinary-diets-gastroenteric-en-feline-1,5kg-o_l_1974.html wiec jak w morde strzelil dla Fifi bedzie w sam raz na teraz:) Quote
Isadora7 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Czy mi sie wydaje czy ja jeszcze nie dostałam do Ciebie maila w wiadomej sprawie :) Quote
rytka Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Isadora7 napisał(a):Czy mi sie wydaje czy ja jeszcze nie dostałam do Ciebie maila w wiadomej sprawie :) nie napisalam przepraszam ale postanowilam sie wstrzymac z wiadoma sprawa do jutra niech ten wet ją odrobaczy, obejrzy moze sie myle i ona ma 2 miesiace i wyrosnie na olbrzyma albo to staruszka lub co inne i potem trzeba by poprawiac allegro a nie chce Ci pracy dokładac;) Quote
rytka Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Isadora7 napisał(a):Nie ma sprawy ja czekam :) dziekuje :) boje sie troche jak mi zaczna wydzwaniac nie cierpie gadac z ludziami... ps.moze ktos ma ochote odbierac tel.ktore pewnie w przypadku Fifi beda chetnie sceduje ten obowiazek na kogos wygadanego i doswiadczonego... Quote
Recommended Posts