Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogo07 napisał(a):
Czyli suczka nie jest szczepiona na nic ?

Rytka ma ją zaledwie dwa dni, wczoraj było wszystko zamknięte, a zresztą Rytka mieszka na wsi, do weta musi jechac do miasta -nie miała jej kiedy i jak zaszczepić....
no i za szczepienia trzeba płacić, czyli trzeba mieć za co to szczepienie zrobić

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

super psina, może jednak by ją ciachnąć?
latała po wsi - moze być w ciąży!!
ja na pewno się dołożę..
no i ogłoszonka potrzebne - jakaś dobra ciocia moze zrobi?? ;-)

edit. niebezpiecznie jest szczepić psiaka po kilku dniach pobytu w nowym miejscu!
a jesli chodzi o dzieci to tak naprawdę ważniejsze jest odrobaczenie i opdchlenie niż szczepienie!

Posted

What May NN napisał(a):
super psina, może jednak by ją ciachnąć?
latała po wsi - moze być w ciąży!!
ja na pewno się dołożę..
no i ogłoszonka potrzebne - jakaś dobra ciocia moze zrobi?? ;-)

edit. niebezpiecznie jest szczepić psiaka po kilku dniach pobytu w nowym miejscu!
a jesli chodzi o dzieci to tak naprawdę ważniejsze jest odrobaczenie i opdchlenie niż szczepienie!

allegro obiecala ciotka Isadora jutro wysle jej materiały zdjecia i to co wiadomo o suni do tej pory i czego jeszcze nie .
ogłoszenia potrzebne jak najbardziej.
szczerze to ja nie mam za co jechac do weta w tej chwili chocby po to,zeby ją odrobaczyc i 'przegladnąc' o szczepieniach i sterylce nie mowiąc...
mała jest chuda same piora na niej i kosci dzis wymiotowala i miała biegunke ...u mnie jadła suche ale dzis zwedziła ze stołu filet z kurczaka ale nie powinien jej zaszkodzic ...

Posted

z małej sie leje...zaczeła krązyc wiec ja do niej 'co chcesz siku ?idziemy? a ona taka szcześliwa,ze 'tak babo zakumałaś ,chce wyjsc siku' i prowadzi mnie do drzwi bo pokój zamkniety mialam ,otwieram drzwi siegam po kurtke na korytarzu a mala w pokoju brata zalatwila juz wszystko i zadowolona i szczesliwa wraca do mojego pokoju spać ....

Posted

Isadora7 napisał(a):
mądrala z dziewczynki

no my sobie spimy i pachnie a reszta obrazonych tj.Lodek i Lulka ,ktorzy eksmitowali sie do pokoju brata na znak protestu,ze sprowadzilam do domu ta kudlata oraz Bulina,ktora ma stale miejsce u barta spia w smrodzie a tacy obrazeni ,ze nie przyjdą do mnie wola sie kisic...

Posted

Chodziło mi o szczepienia przeciwko wściekliźnie, to dla bezpieczeństwa.
A pytam dlatego że akurat jest ogłaszany z moimi danymi piesek, klonik tej sunieczki, wyciągnięty z mordowni z K. Telefony się urywają, ale domy głównie z dziećmi, ludzie pytają czy zdrowy, zaszczepiony, i jak do dzieci. Tamten piesek akurat nie wiadomo. Chcą go zobaczyć ale jak piesek nie szczepiony (też niedawno wyszedł) to jak spotkać go z chętnymi ludźmi, ząbkiem by kogoś nieumyślnie zaczepił i już byłby problem, nieprzyjemności , kwarantanna.
Dlatego pytałam o małą, bo myślałam że ona może już po oględzinach i szczepieniach.
Wiecie, trudno tak komuś do domu z dziećmi dać psa prosto z ulicy.
Skoro my sprawdzamy domy to i nic dziwnego że i ludzie mają jakieś wymagania co do psa.
A jeśli chodzi o fundusze to może by skarpeta kudłaczy coś wspomogła, choć troszeczkę.

Posted

Mała chora ...biegunka trwała całą noc i nadal trwa .nauke czystosci odpusciłam sobie o 3 nad ranem po 8 wyjsciu-ładnie sygnalizowała podchodząc do drzwi-wiec o 3 odpusciłam zamknełam ja w kuchni(notabene nie piszczała nie drapała grzeczniutka) rano cała kuchnia zasrana, zarzygana... kopy sam sluz i krew ,napiła sie wody przed chwilą i zwymiotowała odrazu -wode sama (żołądek ma juz pusciutki wczesniej wieczorem jedzenie, potem woda z zółcią teraz czysta wodą wymiotuje).Kiedy do mnie trafiła kopy były ok nie miała szans sie czyms u mnie zatruc to raczej jakas wiursówka...nadal jest wesoła zywa ciut tylko przygaszona.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jejku, żeby tylko to nie było nic poważnego :(.
W każdym razie robię bazarek, będzie też na małą skoro nie ma pieniążków.

tez mam nadzieje..od 2 godz.narzie spokój dostała lek niksofurazyd i dieta (apetyt ma)jesli nie pomoze lub bedie gorzej bede musiała do weta podjechac...
dziekuje przydadza sie pieniazki na szczepienie..

Posted

What May NN napisał(a):

Zgadzamsię w 100 %.
A mała to istne cudo.

Posted

Dogo07 napisał(a):

A jeśli chodzi o fundusze to może by skarpeta kudłaczy coś wspomogła, choć troszeczkę.

to by było super, bo koniecznie trzeba zorganizować jakieś pieniądze na doprowadzenie jej do porządku, weta, szczepienia, o sterylce nie wspominając
Rytka nie jest w stanie jej finansować
musimy jej pomóc

Posted

jutro w pierwszym poscie wrzuce zebrane wszystkie info jakie znam do ogloszen i ew.niewiadome o niej.moge jutro zabrac ją do weta ( jade do miasta) odrobaczyc załozyć ksiazeczke ,odpchlic (choc nie widac pasozytów na niej) ew.poprosze weta o rach. z odroczonym terminem platnosci...ale juz bedzie wiecej wiadomo o niej i mozna ruszyc z ogloszeniami...

mala nie robila koopki od rana i nie wymiotowala, ma chec do zabawy...ciezko powiedziec co to bylo .jutro dostanie cos lekkostrawnego i mam nadzieje ,ze juz bedzie z nia ok.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Czy mi sie wydaje czy ja jeszcze nie dostałam do Ciebie maila w wiadomej sprawie :)

nie napisalam przepraszam ale postanowilam sie wstrzymac z wiadoma sprawa do jutra niech ten wet ją odrobaczy, obejrzy moze sie myle i ona ma 2 miesiace i wyrosnie na olbrzyma albo to staruszka lub co inne i potem trzeba by poprawiac allegro a nie chce Ci pracy dokładac;)

Posted

Isadora7 napisał(a):
Nie ma sprawy ja czekam :)

dziekuje :) boje sie troche jak mi zaczna wydzwaniac nie cierpie gadac z ludziami...

ps.moze ktos ma ochote odbierac tel.ktore pewnie w przypadku Fifi beda chetnie sceduje ten obowiazek na kogos wygadanego i doswiadczonego...