rytka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Od co najmniej 3 dni błąkała sie po wsi kudłata sunia wyglada na mix yorka. młoda pewnie nie ma roku,waga 5-6kg.wyglada na zdrowa,łagodna(kąpana, brana na rece, w zabawie nie wykazała agresji) akceptuje inne psy koty zalezy od kota jak nie ucieka to akceptuje gorzej jak kot podejmie ucieczke:roll:to już nie odpusci ale do oduczneia to chyba.Pilnie szukam jej domu prosze o pomoc w ogłoszeniach. info o suni zebrane w poscie 52 zdjecia suni. wydatki; -wet.ksiazeczka, badanie,odpchlenie, odrobacznie... rachunek 50zł.post 51 wpłaty; -What May NN 20zł. -skarpeta kudłaczy 70zł. stan na 17/11/2011 plus 40zł Quote
rytka Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 imie nadali jej ludzie na wsi niestety ktos sciągnał jej obroze,która miała na sobie w pierwszych dniach:shake: Quote
rytka Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 tak po mojej wsi sie 'błąkała' ludzie ją dokarmiali bo taka slodka ale spała na dworze ...ktos tam chcial ją na klatke wpuscic do piwnicy to sie bała.. z poczatku nieco nieufna ale po pół godz.swiata za człowiekiem nie widzi chodzi cały dzien za mna krok w krok na spacerze tanczy wokoł moich nog na nic innego ie zwraca uwagi tylko na 'Pania'... przed kapielą http://imageshack.us/photo/my-images/842/008rsm.jpg/ Quote
Poker Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Śliczna, zaraz ją podeślę gdzie trzeba.Może się zakochają. Quote
rytka Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 [quote name='lika1771']Rytka skad jestes jakie miasto. wies nawet nie gminna lezy na granicy woj.kuj.pomorskiego i wielkopolski dalam oglosznie o jej znalezieniu na lokalne portal ale chyba ktos by jej szukal jakby sie zgubila to juz kilka dni. http://znin.olx.pl/item_page.php?Id=278514426&ts=1320937283 [quote name='Poker']Śliczna, zaraz ją podeślę gdzie trzeba.Może się zakochają. dzięki :)słodziutka jest przylepa ale chce jak najszybciej'pozbyc sie jej' u mnie w domu raczej staruchy były tymczas Lord i obecna Bulina no i kot niezadowolony dzis ugryzla go Fifi w ogon az sie krew polala najpierw myslalam,ze mloda ma cieczke ale to kotka oberwała. Quote
togaa Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 rytka ! jesli mozna rezerwuje małą do jutra.;) Mam domek chetny na mała kudłata sunie !!!! Swietne warunki. Zaraz im wysle foty, ale wiem ze zajrza do poczty dopiero jutro... Quote
KateBono Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 togaa napisał(a):rytka ! jesli mozna rezerwuje małą do jutra.;) Mam domek chetny na mała kudłata sunie !!!! Swietne warunki. Zaraz im wysle foty, ale wiem ze zajrza do poczty dopiero jutro... To by było super jak kudłaczek by znalazł tak szybko domek.Trzymam kciuki ,żeby państwu się spodobała Fifi Biedny cicias :-( - mocno ogonek skaleczony? Quote
rytka Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 togaa napisał(a):rytka ! jesli mozna rezerwuje małą do jutra.;) Mam domek chetny na mała kudłata sunie !!!! Swietne warunki. Zaraz im wysle foty, ale wiem ze zajrza do poczty dopiero jutro... było by super a domek daleko na śląsku :razz:jeszcze bym musiala zdjec jak stoi zrobic czy filmik bo ona taka skoczna na wyzszych nogach(na zdjeciach nie widac) taki sfilcowany Biard z wygladu tez... KateBono napisał(a): Biedny cicias :-( - mocno ogonek skaleczony? mocno obrazona Lulka:roll:zaszywa sie w kącie gdzieś:shake: taka przewrazliwiona histeryczka z niej:roll:rano Pirat przyszedł na sniadanie i zemscił sie za koty od razu pokazał,ze' koty rzadzą' dostała na dzien dobry od niego po pysku potem wystarczyło ,ze sie spojrzał na nia to zmykała:evil_lol:niemozliwy jest chodzi jak pan i wladca bawi sie i nie stresuje jakimis kurduplami kondlami:diabloti: ps.tak myslalam pirat nie ucieka natrzaskał jej i sie ne boi zawsze gotów do walki nie do ucieczki a Lulka z tych co ucieka i dlatego oberwala. Isadora7 napisał(a):Sie przeniosłam od Lorda byle o Lodku nie zapomniec bo tez chodzi obrazony gniewa na mnie:shake: Quote
Mika31 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 jestem biedny Lodek rozeszło się że u cioci rytki taki raj to psy walą oknami i drzwiami Quote
BeaBono Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Isadora7 napisał(a):Sie przeniosłam od Lorda a ja od Kacperka... Quote
togaa Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 było by super a domek daleko na śląsku jeszcze bym musiala zdjec jak stoi zrobic czy filmik bo ona taka skoczna na wyzszych nogach(na zdjeciach nie widac) taki sfilcowany Biard z wygladu tez... To zrób, jesli możesz. Sa płatnie psie transporty, jakby co. Jesli Państwo by sie zdecydowali (narazie wciaz nie otworzyli e-maila), koszt transportu nie mial by znaczenia. Quote
rytka Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 mała jest w domu spokojna ale na spacerze adhd wulkan juz dzis psow sie pilnowala nie mnie... zdjec malo bo same plamy wychodziły taka szybka.ciezko jej fotki zrobic... wazy na domowej wadze 5,5 kg.widac tez ,ze kiedys była strzyzona -wlos na ogonie rowno przyciety i doopka tez obcinana widac. ona lata... a wogóle to troche taka blondyna typowa... Quote
togaa Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Ryteczko ! przepraszam. Zwalniam rezerwację.Sunieczka za mała jak dla państwa..... A dziewczyna do zjedzenia....Drogo sprzedaj , bo to skarb nad skarby....;) Quote
rytka Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 ....skarb chetnie oddam .za mala a moze urosnie nie bylam z nia u weta mloda jest napewno nie ma roku .Nic to pieknie prosze o ogłosznia tytuł' Oddam skarb za darmo' wejsc bedzie duoz przynajmniej;) ps.a ona nie wyglada jak stoi na malenka bo nogi dosc wysokie9skoczna jest dzieki temu niesamowicie)dopiero jak sie polozy to taka kulka mala:)i chuda jest to tez docelowo mi sie wydaje jakies 7-8 kg.powinna wazyc. Quote
temikotka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 zapisuję maleńką Rytka, możesz ją wysterylizować przed oddaniem?Lepiej takiej pięknotki bez tego nie oddawać, bo róznie to bywa... Quote
Onaa Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Czy suczka nadaje się do domu z dzieckiem ? Quote
rytka Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 temikotka napisał(a):zapisuję maleńką Rytka, możesz ją wysterylizować przed oddaniem?Lepiej takiej pięknotki bez tego nie oddawać, bo róznie to bywa... mogłabym ale...nie mama na to srodków dwa mało czasu w kolejce czekaja dwie kotki bezdomne ze wsi, az znajde chwile i je zawioze na sterylke potem wiadomo przypilnowac kilka dni a wdomu troche zajeć tez jest...trzeba by w umowie zapis zrobic o sterylce i jakos tego dopilnowac. Dogo07 napisał(a):Czy suczka nadaje się do domu z dzieckiem ? jest u mnie dwa dni i narazie moge powiedziec,ze jest łagodna ale zywiołowa bardzo .delikatna w zabawie ,dzieci lubi nie jest agresywna czy nieprzewidywalna nadawala by sie do dziecka.w domu raczej spokojna ale swiruje na spcerach w szczegolnosci z innym psem;)w domu z psami nie warije ale tez moje nie cha sie bawic kota zaakceptowała juz;) pozatym nie bylam z nia u weta troszke posikuje po spacerze(gdzie robi siku)potrafi male kaluze w domu zostawic. spala na dworze kilka dni a noce mrozne pewnie to jest przyczyna ale np.cala noc do porannego spaceru wytrzymuje.... Quote
Ajula Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 widziałam dziś tą małą - jest przepiękna!! i kochana przylepka, bardzo wesoła i przyjazna naprawdę jestem w szoku, że takie cudo błąkało się po wsi Quote
Onaa Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Czyli suczka nie jest szczepiona na nic ? To do dzieci trochę ryzyko ją dawać. Ale rozumiem że miała jakiś kontakt z dzieckiem ? No niestety dla rodziny z dzieckiem to raczej piesek musi być sprawdzony i zaszczepiony. Jeśli coś to dam znać. Myślę że jakby ją dać na fb albo porobić jej ogłoszenia to domki by się ustawiały w kolejce tylko że narazie to trudno coś o suni powiedzieć. Quote
rytka Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 przed oddaniem do nowego domu moge ją zawsze zaszczepic p.wściekliznie.z dziecmi miała kontakt jest lagodna i delikatna ale zywiołowa i to sie raczej nie ulegnie zmianie taki ma charakterek;)słodka przylepa skora do zabawy .za to wychodzi prawdopodobny powód porzucenia jej ...ma problem z zachowaniem czystosci tj.nie sygnalizuje tylko zrobi pokryjomu i chowa sie w najciemniejszy kąt w domu jest wystraszona mozna załozyc ,ze była karcona 'za siku' zdecydowanie jest do oduczenia to musi przestac sie bac i czesto trzeba z nia wychodzic na poczatku jak z szczeniakiem,komus sie nie chciało zabrakło czasu i cierpliwosci to wskazuje tez ,ze jst mlodziutka bardzo. ps.rozpytałam w okolicznych sklepach(sklepowe na wsi wszystko wiedzą)nikt nie szuka jej. Quote
Recommended Posts