Guest kasia mierzejewska Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Piszę w sprawie suni, która jakis czas temu (ze 2, 3 tygodnie), pojawiła sie na ulicy u mnie w mieście. Jest w złym stanie, wygłodzona, kuleje na przednią prawą łapę, prawdopodobnie za chwilę będzie miała cieczkę, bo psy zaczynają się nią interesować. Jest też coraz zimniej na dworze, ona całe dnie leży skulona na trawniku. Jej sytuacja jest bardzo zła. Miasto i jego władze, mają niestety gdzieś jej los, jak i inne, bezdomne psy błąkające się po mieście. Mimo telefonów, nie wykazują najmniejszej chęci, żeby pomóc, nie zabierają ich z ulicy, mówią, że nie mają gdzie. I jest to prawda, bo, z tego, co wiem, dysponują tylko kilkoma boksami w opłakanym stanie (są i tak przepełniopne). W najlepszym przypadku suka zamarznie z zimna, albo trafi do Chrcynna, strasznej mordowni dla zwierząt, zwanej chlubnie schroniskiem. Suka jest łagodna, przyjazna, przestraszona, nieufna Bardzo proszę dla niej o pomoc, jakieś miejsce. Ja nie mam jej kompletenie gdzie zabrać. Mogę partcypowac w kosztach jej utrzymania, jak również w sterylizacji, ale nie dam rady zając sie tym wszystkim sama Podam miejsce jej pobytu na pw. Mój tel: 782 65 60 64 TO zdjęcia: To zdjęcie nie jest udane, ale widać na nim, jaka ona jest chuda Quote
Recommended Posts