Jump to content
Dogomania

Kulejąca i wygłodzona ONka MILA Happy end:)

Recommended Posts

Guest kasia mierzejewska
Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Zaglądam do dziewczynki ......w przyszłym tygodniu powinnyśmy ruszyć z bazarkiem świątecznym dla sunieczki.

Jesteście strasznie kochane:) Dziekuję

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest kasia mierzejewska
Posted

kajka_72 napisał(a):
jestem i ja ....:-) unixena ....teraz to juz masz w beret jak nic ;)
potrzebuje wiecej informacji ,chociaz wiem , ze poki co nic nie wiadomo :( jak sunia do kotow i malych dzieci( grzecznych i znajacych zasady jak postepowac z pieskiem). Chyba mialabym dla niej dobry dom ale przed decyzja musze miec 100% pewnosci, ze sunia akceptuje koty,psy i dzieci. Hotelik... Chociaz na jakis czas bylby idealny. Tam daloby sie sprawdzic z jaka psica mamy do czynienia;)
pani, do ktorej ewentualnie by trafila jest sprawdzona. Bardzo chciala podobna sunie od nas ze schroniska ale tamta znalazla domek wczesniej , wiec mysle, ze ta by sie jej spodobala. Mysle, ze warto sie nad tym zastanowic , a ja jeszcze dzisiaj podesle pani zdjecia . Mam nadzieje, ze sunia sie spodoba :) ....mam tez wielka nadzieje, ze pani nie wziela jeszcze jakiejs biedy w ciagu ostatniego tygodnia. Dzwonie ale jest poza zasiegiem. Moze gdzies wyjechala na dlugi weekend?

czy to jest jeszcze aktualne? Wydaje mi się, że mila spełnia wszystkie warunki, oprócz kotów, bo tego jeszcze nie sprawdziłyśmy.

Posted

Kasiu, może napisz do Kajki_72 na PW i zapytaj :)
Jej propozycja brzmiała bardzo obiecująco :multi:
Szkoda, że jakoś nam umknęła :shake:
A u cioci megii1 nie ma kotów, żeby szybko sprawdzić na miejscu ???
To dość istotny warunek

Guest kasia mierzejewska
Posted

[quote name='Ironiaaa']Czy Mila jest dodana na www.owczarki.eu
Jak by ktos jakas chwytliwa historie napisal to moge ja wrzucic na glowna strone w newsach. Takiej slicznej wilczej pieknosci nie idzie przeoczyc!

Nie, nie ma jej tam. Może ktoś by się pokusił o dobry tekst? Ja nie mam niestety daru od Bozi...

Guest kasia mierzejewska
Posted

[quote name='DONnka']Kasiu, może napisz do Kajki_72 na PW i zapytaj :)
Jej propozycja brzmiała bardzo obiecująco :multi:
Szkoda, że jakoś nam umknęła :shake:
A u cioci megii1 nie ma kotów, żeby szybko sprawdzić na miejscu ???
To dość istotny warunek

Napisałam.

Guest kasia mierzejewska
Posted

Magda, czy udało się zrobić Milce nowe fotki?

Posted

Kasia ....odpisalam ale moge te odpowiedz wkleic tutaj....tam nie ma nic prywatnego;) wiec wielkiego nietaktu- nie bedzie.

"Domek jeszcze w zeszla sobote byl aktualny...niestety nikt sie do mnie nie odezwal. Nie moglam Pani powiedziec, ze na pewno bedzie to odpowiedni dla niej piesek i prosic by poczekala z inna adopcja. Sa warunki....akceptacja dzieci, psow i kotow. Wyobrazalam sobie , ze wystarcza 2-3 dni na sprawdzenie ale nie bylo reakcji. Uznalam, ze chyba NA RAZIE DS nie jest potrzebny.Piesek jest w hoteliku i zostanie przez miesiac ...tak zrozumialam cala sytuacje i to przekazalam w/w Pani.
Kasiu,mnie lata takich sytuacji nauczyly jednego . Jesli komus zalezy...puka nieustannie do drzwi. Wiec z milczenia wyciagnelam wnioski. Ja nie pozwalam sobie, by umykaly mi tak wazne informacje o DS....szczegolnie kiedy za pieska trzeba placic Ale coz....widze, ze poki co Mila ma dobrze i oby tak dalej:smile:

Prosze, zrozum mnie. Ja musze byc konkretna do ludzi, ktorym wyadoptowuje psy, bo tego samego wymagam od nich. Konkretnych , jasnych i odpowiedzialnych decyzji i deklaracji. Sama nie moge postepowac inaczej.
Oczywiscie dowiem sie w poniedzialek czy Pani jeszcze zadnego, innego pieska nie wziela, chociaz w zeszla sobote mowila, ze bardzo chce szybko. Zobaczymy."

Dodam tylko, ze teraz nie moge sie dodzwonic bo Pani na weekend wyjezdza do chorej mamy, do Czech i tam ma chyba wylaczona komorke. Nie chce zalatwiac sprawy z jej mezem poza jej plecami wiec...zostaje czekac do poniedzialku.

Posted

Na szczęście poniedziałek już pojutrze :)
Dobrze byłoby, gdyby się suni udało tak szybko znaleźć fajny domek :)
Trzymam kciuki:thumbs:
A jakby co to proponuję taki roboczy tekst do ogłoszeń Mili
Czekam na sugestie, co ewentualnie dopisać lub skreślić ;)

Mila to piękna sunia owczarka o świetnym, zrównoważonym charakterze.
Niestety ani uroda ani rewelacyjny charakter nie uchroniły jej przed poniewierką,
bezdomnością, głodem i chłodem...
Ale Mila przy człowieku potrafi zapomnieć o wszystkim złym co ją spotkało...

Bardzo fajna, kontaktowa, jest wdzięczna za każdy ciepły gest.
Mila jest spokojna, łagodna, przyjacielska
- będzie wspaniałym towarzyszem i przyjacielem całej Rodziny.
Mila ma ok. ... lat, jest zaszczepiona i odrobaczona.

Guest kasia mierzejewska
Posted

No to czekamy na super fotki - tzn takie, na których będzie widać, jak ładna jest:)

Magda, możesz Milkę umawiać na sterylkę, będzie sfinansowana ze skarbonki - straaasznie się cieszę:) Jak ona się miewa? Lepiej z łapką? Kuleje?

Ironiaaa - wysłałam Ci swój tekst i maila, jak Ci się spodoba, to wykorzystaj.

Posted

Ok, to jutro ją umawiam. Z łapką już dobrze. W ogóle Mila czuje się całkiem dobrze - dziś sciągneła mięso leżące w kuchni na blacie, nie zdążyła zjeść bo było zamrożone:)

Guest kasia mierzejewska
Posted

megii1 napisał(a):
Ok, to jutro ją umawiam. Z łapką już dobrze. W ogóle Mila czuje się całkiem dobrze - dziś sciągneła mięso leżące w kuchni na blacie, nie zdążyła zjeść bo było zamrożone:)

No to już całkiem dobrze z nią:)

Posted

Megii...zauwazylam , ze sunia ma spore sutki. Nie wiem , moze mi sie tylko wydaje. Ale jezeli tak jest, to chyba nalezy sprawdzic czy Mila nie ma przypadkiem ciazy urojonej, a moze ona juz rodzila?....w kazdym razie, jesli to urojona ciaza to sterylka w tej chwili nie jest wskazana.
Co Ty o tym myslisz?

Posted

Przy ciazy urojonej bylaby zdecydowanie mniej spokojna, przejawiala by jakas tam agresje zeby bronic siebie i dzieci w drodze. Sutki faktycznie ma duze, juz wczesniej to zauwazylam jak dla mnie ona juz po prostu miala mlode i to raczej w malo odleglej przeszlosci.

Ciesze sie, ze z lapka wszystko juz dobrze!

Napisalam na szybko krotka historyjke o Mili i dodalam jako newsa na stronehttp://www.owczarki.eu
Jesli mam cos zmieniac to piszcie, dostosuje sie do uwag, moze megi chce cos dodac.

Posted

Ironiaaa rzeczywiscie mozna poznac czy jest ciaza urojona , czy jej nie ma, jezeli sie wie na co zwracac uwage ;)
Jesli to nie ciaza ..... znaczy , ze sunia juz rodzila :( bo te sutki sa rzeczywiscie wieksze niz byc powinny.
Dzieki za odpowiedz. Uspokoilam sie troche:)
Ja juz raz walczylam o zycie suni , ktora wyterylizowano w schronisku w trakcie ciazy urojonej....walke przegralam :( :( nie udalo sie jej uratowac :(

Posted

sunia hop hop czekamy na foteczki

ps.
OSTRZEŻENIE !
PROSZĘ, UDOSTĘPNIAJCIE !!!
Dostałam ostrzezenie ze schroniska w Gaju, ze jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafow szkolonych do walk !!! Ten facet to Ceglarek Łukasz lub żona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !

rozsyłajcie to dalej