Jump to content
Dogomania

Kulejąca i wygłodzona ONka MILA Happy end:)

Recommended Posts

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Trzeba działać szybko zanim sunia zniknie bez wieści.

Żeby nie było tak jak z Alexem.
Hotel był, deklaracje były psa nie było. I przez ponad miesiąc żadnych wieści.

Posted

suślik napisał(a):

Dokladnie o tym samym pomyslalam jak przeczytalam ze sunka zniknela poki co...

Posted

suślik napisał(a):

Dokładnie tak ....Z Alexem ostatecznie miałyśmy szczęśliwe zakończenie :) I to cieszy :)
Czekamy na wieści czy sunieczka się pokazała ???

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Dokładnie tak ....Z Alexem ostatecznie miałyśmy szczęśliwe zakończenie :) I to cieszy :)
Czekamy na wieści czy sunieczka się pokazała ???

Sunia już u mnie:) rewelacyjna jest:) Została zabezpieczona od kleszczy (20 zł) plus odrobaczona Dehinelem (15 zł x 2 bo następne odrobaczenie za dwa tygodnie), jesc za bardzo nie chciała ale jutro pewnie się rozkręci.

Posted

megii1 napisał(a):
Sunia już u mnie:) rewelacyjna jest:) Została zabezpieczona od kleszczy (20 zł) plus odrobaczona Dehinelem (15 zł x 2 bo następne odrobaczenie za dwa tygodnie), jesc za bardzo nie chciała ale jutro pewnie się rozkręci.

Juppi !! Kamien z serca ...:lol:

Posted

Uff no to dobrze, ze zlapana i juz bezpieczna... To teraz pare dni na zaklimatyzowanie sie i przeniesienie do Neris i mozna robic zdjecia i sunke oglaszac. No i oczywiscie po drodze wizyta u weta :)

Guest kasia mierzejewska
Posted

Jak napisała Magda, sunia już u niej w hoteliku. Znalazła się po prawie 2 dniach, już powoli traciłam nadzieję. Podjęłam szybką decyzję, że zabieram ją do Magdy, bo psina cała trzęsła się z zimna, leżała skulona na trawie. Okropny widok. Bez problemu dała sobie założyc obrożę i smycz, dała się wnieść do samochodu.

Jak juz też pisała Magda, koszty na chwilę obecną wynoszą 50 zł (fiprex + odrobaczenie). Deklaracji stałych na chwilę obecną jest ok 170 zł, jednorazowa wpłata 100zł i .............. sunia prosi o więcej, bo bez tego ani rusz. Ludzie kochani, nie zostawiajcie mnie z kosztami samą, bo nie ma absolutnie mowy, żebym dała radę. Mam na utrzymaniu swoje stado + światło, woda i gaz, a pensja nieduża.

Posted

:multi: dobrze że sunia nie koczuje już na ulicy a co z druga sunią ?
jak coś będę miała to wpłacę ( tylko na jakie konto ? do kogo )
i fajnie by było od czasu do czasu jakieś zdjęcie suni i co tam u niej słychać ...

Posted

ufff.... jak dobrze, że sunia bezpieczna:multi: szybciutko sie uwinęłaś i niemal w ostatnim momencie, dzis w nocy był spory przymrozek w nocy- superkowo!
Kasiu, prześlij proszę nr konta na priv, prześle 50

Posted

Jutro będzie u mnie w odwiedzinach Gos z dogo, która robi piekne zdjęcia - poprosiłam ,żeby zabrała koniecznie aparat bo do Waszej bezimiennej suczki dołączył tez onkowaty psiak, którego łapałam dziś Romenką przy drodze na Serock - psiaki potrzebuja ładnych fotek:) Moim zdaniem teraz najwaśniejsza jest diagnostyka łapki - nie wiadomo czy jest przeciążona, czy to reumatyzm, zwichnięcie czy coś innego. U mnie wet może być w poniedziałek ale na pewno weźmie coś za wizytę i ewentualne leki i potrzebuję na to środków finansowych bo w tym momencie nie mam z czego zakładać. Poza tym pod koniec przyszłego tygodnia przydałoby się Sunie zaszczepić, przynajmniej na wściekliznę. No i imię:)

Posted

Kochana, jak na dzis moge wysłać 10 zł. Wiem ,ze to śmieszna kwota,ale już na tyle wątków zostałam zaproszona i wszędzie tragedia .Ja nie umiem odmówić,wolę sobie odmówić nie jedno.

Guest kasia mierzejewska
Posted

Kochane, naprawdę każdy grosz sie liczy, więc wszystkie deklaracje są bardzo ważne i wszystkim Wam bardzo dziekuję za pomoc (i proszę o więcej). Nie wiadomo, jakie będą koszty leczenia suni, może jej łapka to poważna sprawa i będzie wymagała dużych nakładów finansowych. Trzeba będzie też niedługo pomysleć o sterylce - czy dałoby radę załatwić talon na bezpłatną sterylkę dla niej?

Nr konta podaję na 1 stronie wątku.

Cantadorra, tak, potrzebujemy ogłoszeń - poczekajmy na fotki od Magdy.

Martika@Aisha, bazarek to świetny pomysł, poszukam, może też coś znajdę i dorzucę.

Jesli chodzi o imię, to może Mila - propozycja mojej siostrzenicy, Łucji, z którą wczoraj przeprowadziłyśmy całą akcję:)