Jump to content
Dogomania

Kulejąca i wygłodzona ONka MILA Happy end:)

Recommended Posts

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisałam PW do DONnka i sms'a. Ciotki ! Kasia podała swój telefon w pierwszym poście... Zamiast czekać na nią TU na wątku, może po prostu zadzwońcie...?

Posted

Jestem i ja na zaproszene unixeny. Dołożę się nieco (jak zwykle, jednorazowo - niestety) jak już będzie dla niej miejsce. Bardzo lubię takie wilczaste umaszczenie. I jaka śliczna mordka. Sądząc po rozmiszczeniu siwizny, oceniam ją na ok. 6 lat (moja Czata tak zaczynała siwieć około 6-go roku życia, ale to mylące - vide Donio).

Posted

Ciotka Martitka na wątku kazała przyjść więc jestem!
Sunia jest śliczna! trzeba dziewczynę zabrać do hoteliku koniecznie! Ja finansowo nie pomogę, ale mogę pomóc w ogłoszeniach jak przyjdzie na to czas. I rozniosę wieść o wątku dalej.
Czy sunia ma swój banerek?

Posted

suślik napisał(a):
Ciotka Martitka na wątku kazała przyjść więc jestem!
Sunia jest śliczna! trzeba dziewczynę zabrać do hoteliku koniecznie! Ja finansowo nie pomogę, ale mogę pomóc w ogłoszeniach jak przyjdzie na to czas. I rozniosę wieść o wątku dalej.
Czy sunia ma swój banerek?

Dziękuję ciocia że jesteś z nami ....banerku jeszcze chyba nie ma ....najważniejsze do skontaktować się z Kasią bo jak na razie NIC nie wiemy :( Najważniejsze pytanie ...gdzie obecnie jest sunia ???

Posted

Jestem na zaproszenie Kocurka.
Kasia uratowała juz kilka psow, ktore miały watki na dogomanii. Ale wszystkie imiona wywietrzały mi z głowy, a mozna by zaprosic osoby z tamtych watków...
Niektore z nich chyba były potem u megii1 ?

Posted

Chrcynno – wieś w Polsce położona w województwie mazowieckim, w powiecie nowodworskim, w gminie Nasielsk, około 45 km na północ od Warszawy.

tam może trafić sunia do schronu...:( (... fargment postu #1)

a nie daj bóg... :( żadnej żywej istocie... jaka by ona nie była... :(

jeśli tam trafi to będzie już po niej... :(

Posted

Jestem na zaproszenie cioteczki Martiki. Pomysl za wiele to nie mam moge sie jedynie do hoteliku dolozyc. Trzeba ja szybko zabrac z ulicy. Czy ona nie wyglada wam na sunie dopiero co po szczeniakach?

Guest kasia mierzejewska
Posted

Juz jestem:) No i jestem w szoku, że sunia ma taki odzew - dziękuję Wam wszystkim bardzo. Od wczoraj wieczora aż do teraz miałam parę spraw i nie mogłam wejść na forum.

No więc:

sunia jest rzeczywiście w Pułtusku, jest dokarmiana przez kilka miejscowych psiar (starszych pań, emerytek z reguły), ja wczoraj dałam jej trochę chrupków mojego psa, ale nie była za bardzo zainteresowana. Daje jednak do siebie podchodzić bez problemu, jest przyjazna, ale przestraszona - aparatu fot sie bała i uciekała, ale jak tylko wyciągałam rękę, to podchodziła. Nie wiem, jak byłoby ze złapaniem jej, pewnie bałaby się smyczy.
Jesli chodzi o deklarację, to mogę dać ok 100 - 150 miesięcznie.

Posted

DONnka napisał(a):
Do Neris wysłałam już zapytanie i zaprosiłam tu na wątek :)
Chauwa ma pełną skrzynkę, ale postaram się zdobyć Jej numer telefonu
Wysłałam zaproszenie do cioci Vutz, powinna mieć ten numer

W takim razie czekamy na Neris....

Posted

[quote name='Ironiaaa']Jestem na zaproszenie cioteczki Martiki. Pomysl za wiele to nie mam moge sie jedynie do hoteliku dolozyc. Trzeba ja szybko zabrac z ulicy. Czy ona nie wyglada wam na sunie dopiero co po szczeniakach?

Faktycznie troszkę wygląda jakby niedawno rodziła ale chyba już nei karmi co cycuszki małe.
Kasiu myśmy łapali bardzo wystraszoną suńkę w okolicach Tomaszowa i bardzo pomogło dokarmianie:evil_lol:
http://www.dogomania.pl/threads/215781-Pilne!-Suczka-ON-przy-trasie-szybkiego-ruchu
jak będziesz ja dokarmiała paróweczkami lub czymś podobnym ze smyczą w ręku ona to dobrze skojarzy i może uda Ci sie jej nasunąć taką petlkę ze smyczy i po prostu złapać
czy neris sie odezwała?

Guest kasia mierzejewska
Posted

Mam też pytanie o tę druga suńkę: ją też warto byłoby stąd zabrać.

Guest kasia mierzejewska
Posted

Rozmawiałam przed chwilą z megi1 i jest u niej miejsce dla suni. Cena ta 12 zł/dobę z karmą, nie ma problemu z dojazdem weterynarza. Bardzo fajhne miejsce dla zwierzaków.

Posted

póki siły i zdrowie:cool1: deklaruję na sunię 20 zł stałej i coś dorzucę na veta w zależności od nakładu pracy listopadzie
nie wiadomo co ma z tą nóżką, może złamana lub zwichnięta:-(, powinna względnie szybko otrzymać pomoc:modla:

Posted

jestem i ja ....:-) Unixena ....teraz to juz masz w beret jak nic ;)
potrzebuje wiecej informacji ,chociaz wiem , ze poki co nic nie wiadomo :( jak sunia do kotow i malych dzieci( grzecznych i znajacych zasady jak postepowac z pieskiem). Chyba mialabym dla niej dobry dom ale przed decyzja musze miec 100% pewnosci, ze sunia akceptuje koty,psy i dzieci. Hotelik... chociaz na jakis czas bylby idealny. Tam daloby sie sprawdzic z jaka psica mamy do czynienia;)
Pani, do ktorej EWENTUALNIE by trafila jest sprawdzona. Bardzo chciala podobna sunie od nas ze schroniska ale tamta znalazla domek wczesniej , wiec mysle, ze TA by sie jej spodobala. Mysle, ze warto sie nad tym zastanowic , a ja jeszcze dzisiaj podesle Pani zdjecia . Mam nadzieje, ze sunia sie spodoba :) ....Mam tez WIELKA nadzieje, ze Pani nie wziela jeszcze jakiejs biedy w ciagu ostatniego tygodnia. Dzwonie ale jest poza zasiegiem. Moze gdzies wyjechala na dlugi weekend?

Guest kasia mierzejewska
Posted

Byłam przed chwilą sprawdzić, jak ona, ale nie było jej. Były inne, trochę je podkarmiłam. Sunia w tej chwili mieszka juz w niemałej komunie, tak ok 3, 4 psy. Mam nadzieje, że nigdzie nie zniknęła. Byłoby super, gdyby był dla niej dom

Guest kasia mierzejewska
Posted

aha, jesli chodzi o deklaracje, to z tego, co widzę, na razie mamy ok 120 max 170 zł stałych wpłat

Posted

Kajka_72 napisał(a):
jestem i ja ....:-) Unixena ....teraz to juz masz w beret jak nic ;)
potrzebuje wiecej informacji ,chociaz wiem , ze poki co nic nie wiadomo :( jak sunia do kotow i malych dzieci( grzecznych i znajacych zasady jak postepowac z pieskiem). Chyba mialabym dla niej dobry dom ale przed decyzja musze miec 100% pewnosci, ze sunia akceptuje koty,psy i dzieci. Hotelik... chociaz na jakis czas bylby idealny. Tam daloby sie sprawdzic z jaka psica mamy do czynienia;)
Pani, do ktorej EWENTUALNIE by trafila jest sprawdzona. Bardzo chciala podobna sunie od nas ze schroniska ale tamta znalazla domek wczesniej , wiec mysle, ze TA by sie jej spodobala. Mysle, ze warto sie nad tym zastanowic , a ja jeszcze dzisiaj podesle Pani zdjecia . Mam nadzieje, ze sunia sie spodoba :) ....Mam tez WIELKA nadzieje, ze Pani nie wziela jeszcze jakiejs biedy w ciagu ostatniego tygodnia. Dzwonie ale jest poza zasiegiem. Moze gdzies wyjechala na dlugi weekend?

O matko dom dla suni się szykuje ? zaciskam kciuki z całych sił!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

kasia mierzejewska napisał(a):
aha, jesli chodzi o deklaracje, to z tego, co widzę, na razie mamy ok 120 max 170 zł stałych wpłat

Ciocia deklaracje dozbieramy .......musimy dozbierać. Najważniejsze to zrobić wszystko żeby sunia już była bezpieczna.