Jump to content
Dogomania

Kulejąca i wygłodzona ONka MILA Happy end:)

Recommended Posts

Guest kasia mierzejewska
Posted

Sunia, MILA, jest juz bezpieczna w hoteliku.

Bardzo potrzebuje wpłat i deklaracji - trzeba pokryć koszty jej utrzymania w hoteliku. Na razie Mila ma 170 zł deklaracji stałych, na hotelik brakuje nam jeszcze 200 zł. Sunia ma też chorą łapkę, nie wiadomo jeszcze jakie będą koszty leczenia. Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze koszty sterylizacji.

Wydatki na chwilę obecną, to:

fiprex na pchły i kleszcze - 20 zł UREGULOWANE
odrobaczenie (dawka teraz i za 2 tygodnie) - 30 zł UREGULOWANE
Caprodyl na łapkę - 30 zł UREGULOWANE
WŚCIEKLIZNA SZCZEPIENIE - 30 UREGULOWANE
DOPŁATA DO STERYLKI (UBRANKO POOPERACYJNE + ANTYBIOTYK) - 44 ZŁ
HOTELIK -144 zł
RAZEM: 298 zł

WPŁATY:

joteska - 50 zł

Beta&Czata - 100 zł

ZOSIA123 - 10 ZŁ

ELWIRA1992 - 50 ZŁ

Ja - 88zł

RAZEM: 298 zł

STAN KONTA NA CHWILĘ OBECNĄ TO 0 ZŁ.

Piszę w sprawie suni, która jakis czas temu (ze 2, 3 tygodnie), pojawiła sie na ulicy u mnie w mieście. Jest w złym stanie, wygłodzona, kuleje na przednią prawą łapę, prawdopodobnie za chwilę będzie miała cieczkę, bo psy zaczynają się nią interesować. Jest też coraz zimniej na dworze, ona całe dnie leży skulona na trawniku. Jej sytuacja jest bardzo zła. Miasto i jego władze, mają niestety gdzieś jej los, jak i inne, bezdomne psy błąkające się po mieście. Mimo telefonów, nie wykazują najmniejszej chęci, żeby pomóc, nie zabierają ich z ulicy, mówią, że nie mają gdzie. I jest to prawda, bo, z tego, co wiem, dysponują tylko kilkoma boksami w opłakanym stanie (są i tak przepełniopne). W najlepszym przypadku suka zamarznie z zimna, albo trafi do Chrcynna, strasznej mordowni dla zwierząt, zwanej chlubnie schroniskiem.
Suka jest łagodna, przyjazna, przestraszona, nieufna

Bardzo proszę dla niej o pomoc, jakieś miejsce. Ja nie mam jej kompletenie gdzie zabrać. Mogę partcypowac w kosztach jej utrzymania, jak również w sterylizacji, ale nie dam rady zając sie tym wszystkim sama

Podam miejsce jej pobytu na pw. Mój tel: 782 65 60 64

TO zdjęcia:

To zdjęcie nie jest udane, ale widać na nim, jaka ona jest chuda

Razem z nią błąka się też taka sypmatyczna suńka, często trzymają sie razem:

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest kasia mierzejewska
Posted

Nie wygląda dobrze. Może na zdjęciu tego nie widać, suka nie jest jakimś strasznym szkieletorem, ale sterczą jej talerze biodrowe, ma zapadniete boki. Wydaje mi sie, że nie jest szczenna, ale w sumie moge sie mylić, bo ona tu za krótko jest, żeby to stwierdzić. Poza tym, jak pisałam, wydaje mi się, że zaczynają interesować sie nią psy - dziś byłam świadkiem, jak dwa sie pogryzły o jej towarzystwo (co może świadczyc o zblizającej się cieczce)

.

Posted

Przydreptalam na zaproszenie Martiki .Na razie pomyslow nie mam :roll:-podeslalam watek dobrym cioteczkom .Juz sobie obiecalam ,ze nie bede wchodzic na nowe watki bo te co mam ledwo ogarniam -ale co zrobic ...serce mi sie kroi w kawalki jak widze bezdomna i bezradna sunie onke ...Ostanio za duzo tego nieszczescia:-(

Posted

Jestem unixeno na Twoje wezwanie :)
A miałyśmy już nie wchodzić na nowe wątki :shake:
Ale jak tu przejść obojętnie obok takiej bieduli...
No piękna jest sunia i widać, że taka zagubiona...:(
A w jakim mieście ona jest ?
Neris i chauwa prowadzą tanie hoteliki w okolicach Wawy.
Neris 200zł/m-c ; chauwa 180zł/m-c (bez karmy)
Tańszych już nie znam ...
Napisz PW i zapytaj o miejsce

Posted

jestem u sunieczki na wezwanie cioci Martiki. Noce zimne i to bardzo, gdzie ona jest?
Czy próbowałaś Kasiu ją karmić, podkarmienie daje szanse na obłaskawienie i oswajanie dziewczynki tak by móc ja zabrać, może się bać nie wiadomo co ją spotkało:-(
może ją potrącił samochód?
polecam hotelik u neris

Posted

Cantadorra napisał(a):
Donka a możesz zapytać Chauwy i Neris, czy mają miejsce? Please ....
Kasiu, podkarmiaj ją, oswajaj, żeby można było ją łatwo zgarnąć.

Do Neris wysłałam już zapytanie i zaprosiłam tu na wątek :)
Chauwa ma pełną skrzynkę, ale postaram się zdobyć Jej numer telefonu
Wysłałam zaproszenie do cioci Vutz, powinna mieć ten numer

Posted

Odkąd zaczęły się pojawiać dobre duszyczki, to Kasia zniknęła, nie odpowiada na pytania.

Kasiu, w jakim mieście przebywa sunia ?

Zdjęcia nie są zbyt czytelne, a powiększenia się nie pojawiają. Możesz wkleić większe zdjęcia, albo takie, żeby można je było powiększyć ?

Posted

:roll:Witam ,dostałem zaproszenie na wątek suńki ale niestety ja mam już dwa psiaki ,które innych psów nie tolerują.Jeszcze moja sunia być może by przywykła ale Bruno atakuje wszystkie obce psy,nie wyłączając suk.Finansowo u mnie pusto,jedynie mogę służyć samochodem na terenie Górnego Śląska:roll:Zapisuję wątek!!!