Guest kasia mierzejewska Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Sunia, MILA, jest juz bezpieczna w hoteliku. Bardzo potrzebuje wpłat i deklaracji - trzeba pokryć koszty jej utrzymania w hoteliku. Na razie Mila ma 170 zł deklaracji stałych, na hotelik brakuje nam jeszcze 200 zł. Sunia ma też chorą łapkę, nie wiadomo jeszcze jakie będą koszty leczenia. Do tego wszystkiego dochodzą jeszcze koszty sterylizacji. Wydatki na chwilę obecną, to: fiprex na pchły i kleszcze - 20 zł UREGULOWANE odrobaczenie (dawka teraz i za 2 tygodnie) - 30 zł UREGULOWANE Caprodyl na łapkę - 30 zł UREGULOWANE WŚCIEKLIZNA SZCZEPIENIE - 30 UREGULOWANE DOPŁATA DO STERYLKI (UBRANKO POOPERACYJNE + ANTYBIOTYK) - 44 ZŁ HOTELIK -144 zł RAZEM: 298 zł WPŁATY: joteska - 50 zł Beta&Czata - 100 zł ZOSIA123 - 10 ZŁ ELWIRA1992 - 50 ZŁ Ja - 88zł RAZEM: 298 zł STAN KONTA NA CHWILĘ OBECNĄ TO 0 ZŁ. Piszę w sprawie suni, która jakis czas temu (ze 2, 3 tygodnie), pojawiła sie na ulicy u mnie w mieście. Jest w złym stanie, wygłodzona, kuleje na przednią prawą łapę, prawdopodobnie za chwilę będzie miała cieczkę, bo psy zaczynają się nią interesować. Jest też coraz zimniej na dworze, ona całe dnie leży skulona na trawniku. Jej sytuacja jest bardzo zła. Miasto i jego władze, mają niestety gdzieś jej los, jak i inne, bezdomne psy błąkające się po mieście. Mimo telefonów, nie wykazują najmniejszej chęci, żeby pomóc, nie zabierają ich z ulicy, mówią, że nie mają gdzie. I jest to prawda, bo, z tego, co wiem, dysponują tylko kilkoma boksami w opłakanym stanie (są i tak przepełniopne). W najlepszym przypadku suka zamarznie z zimna, albo trafi do Chrcynna, strasznej mordowni dla zwierząt, zwanej chlubnie schroniskiem. Suka jest łagodna, przyjazna, przestraszona, nieufna Bardzo proszę dla niej o pomoc, jakieś miejsce. Ja nie mam jej kompletenie gdzie zabrać. Mogę partcypowac w kosztach jej utrzymania, jak również w sterylizacji, ale nie dam rady zając sie tym wszystkim sama Podam miejsce jej pobytu na pw. Mój tel: 782 65 60 64 TO zdjęcia: To zdjęcie nie jest udane, ale widać na nim, jaka ona jest chuda Razem z nią błąka się też taka sypmatyczna suńka, często trzymają sie razem: Quote
Guest kasia mierzejewska Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 podnoszę sunię do góry Quote
beka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Dobrze wyglada (nie jest chuda), a może ona już jest zaciażona? Quote
Guest kasia mierzejewska Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Nie wygląda dobrze. Może na zdjęciu tego nie widać, suka nie jest jakimś strasznym szkieletorem, ale sterczą jej talerze biodrowe, ma zapadniete boki. Wydaje mi sie, że nie jest szczenna, ale w sumie moge sie mylić, bo ona tu za krótko jest, żeby to stwierdzić. Poza tym, jak pisałam, wydaje mi się, że zaczynają interesować sie nią psy - dziś byłam świadkiem, jak dwa sie pogryzły o jej towarzystwo (co może świadczyc o zblizającej się cieczce) . Quote
Elwira1992 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 przekleiłam na owczarek.pl tylko nie doczytałam albo nie ma w jakim mieście sunia się znajduje ? Quote
Kocurek Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Przybylam z Owczarka.Porozsylam troche watek. Biedulka...... Quote
Martika&Aischa Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Jestem na zaproszenie cioci Kocurek .......zapiszę sunię i również porozsyłam. Jedno jest pewne trzeba dziewczynkę zabrać z ulicy :( tylko gdzie i za co :( Quote
Beatrx Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 gdzie ona jest? zaraz jej wydarzenie na fb zrobię tylko powiedzcie, jakie miasto to jest ta Zielonka koło Wołomina, Warszawy? Quote
lilith27 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 ehsssss..... jeszcze sunie zaraz małe będą Quote
Javena Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Pomysłu brak. Tragedia goni tragedię. Jedynie sciągnać cioteczki .To już 6 watek ,gdzie trzeba pomocy ,pieniedzy na już. Quote
unixena Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Przydreptalam na zaproszenie Martiki .Na razie pomyslow nie mam :roll:-podeslalam watek dobrym cioteczkom .Juz sobie obiecalam ,ze nie bede wchodzic na nowe watki bo te co mam ledwo ogarniam -ale co zrobic ...serce mi sie kroi w kawalki jak widze bezdomna i bezradna sunie onke ...Ostanio za duzo tego nieszczescia:-( Quote
DONnka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Jestem unixeno na Twoje wezwanie :) A miałyśmy już nie wchodzić na nowe wątki :shake: Ale jak tu przejść obojętnie obok takiej bieduli... No piękna jest sunia i widać, że taka zagubiona...:( A w jakim mieście ona jest ? Neris i chauwa prowadzą tanie hoteliki w okolicach Wawy. Neris 200zł/m-c ; chauwa 180zł/m-c (bez karmy) Tańszych już nie znam ... Napisz PW i zapytaj o miejsce Quote
joteska Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 jestem u sunieczki na wezwanie cioci Martiki. Noce zimne i to bardzo, gdzie ona jest? Czy próbowałaś Kasiu ją karmić, podkarmienie daje szanse na obłaskawienie i oswajanie dziewczynki tak by móc ja zabrać, może się bać nie wiadomo co ją spotkało:-( może ją potrącił samochód? polecam hotelik u neris Quote
Cantadorra Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Kasiu, napisz na pw gdzie jest pies. Ile jesteś w stanie zadeklarować miesięcznie na sunię? Quote
Cantadorra Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Donka a możesz zapytać Chauwy i Neris, czy mają miejsce? Please .... Kasiu, podkarmiaj ją, oswajaj, żeby można było ją łatwo zgarnąć. Quote
joteska Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 pomogę Kasi w utrzymaniu, jeśli neris znalazlaby dla suni kącik Quote
DONnka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Cantadorra napisał(a):Donka a możesz zapytać Chauwy i Neris, czy mają miejsce? Please .... Kasiu, podkarmiaj ją, oswajaj, żeby można było ją łatwo zgarnąć. Do Neris wysłałam już zapytanie i zaprosiłam tu na wątek :) Chauwa ma pełną skrzynkę, ale postaram się zdobyć Jej numer telefonu Wysłałam zaproszenie do cioci Vutz, powinna mieć ten numer Quote
elik Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Odkąd zaczęły się pojawiać dobre duszyczki, to Kasia zniknęła, nie odpowiada na pytania. Kasiu, w jakim mieście przebywa sunia ? Zdjęcia nie są zbyt czytelne, a powiększenia się nie pojawiają. Możesz wkleić większe zdjęcia, albo takie, żeby można je było powiększyć ? Quote
giselle4 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 czarna rozpacz ile jeszcze tych psiakow poniewiera sie po ulicach:( Quote
wolf122 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 :roll:Witam ,dostałem zaproszenie na wątek suńki ale niestety ja mam już dwa psiaki ,które innych psów nie tolerują.Jeszcze moja sunia być może by przywykła ale Bruno atakuje wszystkie obce psy,nie wyłączając suk.Finansowo u mnie pusto,jedynie mogę służyć samochodem na terenie Górnego Śląska:roll:Zapisuję wątek!!! Quote
Elwira1992 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 dobrze że taki odzew jest :multi: ale Kasia odezwij się gdzie sunia jest dokładnie w jakiej miejscowości bo tak ciężko będzie pomóc Quote
Kocurek Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Jak dobrze,ze tyle dobrych cioteczek przybylo...... Quote
Recommended Posts