cisowianka Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Lada dzień kończą się wakacje, urlopy, może w końcu zdecyduje się ktoś na psa, na całe Jego życie a nie tylko, na rok do następnych wakacji brrr. Dobrze że są wizyty przed i poadopcyjne. Quote
hop! Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='mysza 1']Tak, to na pewno światło ;) Może Twoja Mama go dokarmia troszkę ? Jak odmówić takiemu spojrzeniu? Jak tak mam w domu ;) Swoją drogą - ale z niego cwaniak, wynegocjował repetę ;)[/QUOTE] Przesadzacie - piszę serio. Baleronem to Pako nie jest. Weterynarz nic nie mówił o odchudzaniu. Pako na pewno nie jest dokarmiany. Oprócz karmy (ważę porcje), dostaje przysmaki rybne, ale bez szaleństwa. Ma jeden spacer dziennie szybkim marszem (czasem zdarzy się, że go nie ma, ale z jakiegoś konkretnego powodu). Od razu zaznaczam, że nie ma mowy o bieganiu i gimnastykach. ;) Ja się do tego nie nadaję. Pako nie potrafi bawić się z innymi psami, ani biegać za piłką, czy inną zabawką - szkoda, bo miałby więcej ruchu. Ma zmniejszone porcje karmy. Na jutro mam jeszcze "starą". Potem wprowadzę nową - ile mam mu jej dawać? [IMG]http://img715.imageshack.us/img715/1306/47424991.jpg[/IMG] [IMG]http://img585.imageshack.us/img585/6057/dk1k.jpg[/IMG] Jest jeszcze opcja karmy odchudzającej. Żaden cwaniak. Po prostu rozdarta japa, która daje się oszukać repetą w postaci jednego ziarenka. ;) Quote
cisowianka Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Ja tam się nie czepiam co do wagi , wiadomo psiaki po kastracji/sterylizacji mają tendencje do tycia i tyle, ale w swoim życiu widziałam już psy z nadwagą dość znaczną i widoczną. Pako ma już swoje lata i na pewno czasy kiedy dokuczał mu głód, a teraz jest szczęśliwym psem, po prostu ;) Quote
mysza 1 Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 Ja wcale nie uważam, że jest gruby. Ile waży teraz, przypomnisz? Przecież nie tyje a zdjęcia go powiększają. Quote
cisowianka Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 mysza 1 napisał(a):Ja wcale nie uważam, że jest gruby. Ile waży teraz, przypomnisz? Przecież nie tyje a zdjęcia go powiększają. O właśnie! zdjęcia i kamera dodają kilogramów - przecie to wiadome! Quote
hop! Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 6 sierpnia ważył 40kg. Od tego czasu na pewno nie przytył, ale być może schudł. W domu nie mam go jak zważyć. ;) Quote
mysza 1 Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 hop! napisał(a):6 sierpnia ważył 40kg. Od tego czasu na pewno nie przytył, ale być może schudł. W domu nie mam go jak zważyć. ;) Zatem 470 g się należy :) Quote
hop! Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 mysza 1 napisał(a):Zatem 470 g się należy :) Czyli diety nie będzie. :lol: Pako się ucieszy. ;) Quote
cisowianka Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 470 g + 1 ziarenko (guziczek) karmy ;) Quote
hop! Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 cisowianka napisał(a):470 g + 1 ziarenko (guziczek) karmy ;) Przy pełnej porcji nawet zdarza mu się zostawić 1 ziarenko. ;) I nie ma pyskówek. :lol: Quote
mysza 1 Posted August 26, 2012 Author Posted August 26, 2012 hop! napisał(a):Przy pełnej porcji nawet zdarza mu się zostawić 1 ziarenko. ;) I nie ma pyskówek. :lol: Mój Hugo, owczarek, bardzo lubił jeść, ale zwykle zostawiał sobie kilka ziarenek. Śmieszne to było :) Quote
hop! Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Pako niechętnie je nową karmę, Fortunie wszystko jedno. ;) Kupska mniejsze, twardsze i kruche. Quote
mysza 1 Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 hop! napisał(a):Pako niechętnie je nową karmę, Fortunie wszystko jedno. ;) Kupska mniejsze, twardsze i kruche. Ta karma jest teoretycznie lepsza niż Bosch więc niech nie wybrzydza. Mamy oszczędności, bieda, aż piszczy ;) Quote
hop! Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 mysza 1 napisał(a):Ta karma jest teoretycznie lepsza niż Bosch więc niech nie wybrzydza. Mamy oszczędności, bieda, aż piszczy ;) Najwyżej schudnie. ;) Quote
mysza 1 Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 hop! napisał(a):Najwyżej schudnie. ;) Byle koncertów nie urządzał z powodu głodu ;) Quote
hop! Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 mysza 1 napisał(a):Byle koncertów nie urządzał z powodu głodu ;) Jest szczęśliwy, gdy dosypuję mu trochę rybnej karmy. Słychać tylko chrupanie i mlaskanie. ;) Quote
mysza 1 Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 hop! napisał(a):Jest szczęśliwy, gdy dosypuję mu trochę rybnej karmy. Słychać tylko chrupanie i mlaskanie. ;) Cwaniak jaki ;) Quote
mysza 1 Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Zamówię mu nowe ogłoszenia, muszę wyszukać najładniejsze zdjęcia. Jakieś sugestie? ;) Quote
Lemoniada Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 mysza 1 napisał(a):Zamówię mu nowe ogłoszenia, muszę wyszukać najładniejsze zdjęcia. Jakieś sugestie? ;) To na różowym włochatym kocyku :) Quote
mysza 1 Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='hop!'] [quote name='hop!'] Szukam zdjęć :) Quote
mysza 1 Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='hop!'] [quote name='hop!'] [quote name='hop!']W domu sierotka, na spacerze owczar żądny przygód i "ciągnik". Dobrze, że nadal ręce mam na miejscu. ;) Zdjęcia są po to, żeby mu szukać domu. Nie planuję adopcji Pako - doskonale wiesz dlaczego. Przez "zasiedzenie" też się nie uda. ;) Zaadoptuj go sama albo znajdź super dom, który będzie zapychał Ci pocztę wieściami i fotami. ;) ................................... Quote
mysza 1 Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='hop!'] [quote name='hop!'] Te zdjęcia bardzo lubię. Quote
hop! Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Ktoś tu łamie regulamin - zdjęć nie wolno cytować. ;) Quote
Lemoniada Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Bueee, nie wygrałam 30-stu milionów w totka... Quote
hop! Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 [quote name='Lemoniada']Bueee, nie wygrałam 30-stu milionów w totka... Moja mama od czasu do czasu gra. Czeka z wypiekami na twarzy na wyniki, a potem jest smutek. :lol: A co byś zrobiła, gdybyś wygrała? ;) Quote
Recommended Posts