Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lada dzień kończą się wakacje, urlopy, może w końcu zdecyduje się ktoś na psa, na całe Jego życie a nie tylko, na rok do następnych wakacji brrr. Dobrze że są wizyty przed i poadopcyjne.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mysza 1']Tak, to na pewno światło ;)
Może Twoja Mama go dokarmia troszkę ? Jak odmówić takiemu spojrzeniu? Jak tak mam w domu ;)
Swoją drogą - ale z niego cwaniak, wynegocjował repetę ;)[/QUOTE]

Przesadzacie - piszę serio. Baleronem to Pako nie jest. Weterynarz nic nie mówił o odchudzaniu. Pako na pewno nie jest dokarmiany. Oprócz karmy (ważę porcje), dostaje przysmaki rybne, ale bez szaleństwa. Ma jeden spacer dziennie szybkim marszem (czasem zdarzy się, że go nie ma, ale z jakiegoś konkretnego powodu). Od razu zaznaczam, że nie ma mowy o bieganiu i gimnastykach. ;) Ja się do tego nie nadaję. Pako nie potrafi bawić się z innymi psami, ani biegać za piłką, czy inną zabawką - szkoda, bo miałby więcej ruchu. Ma zmniejszone porcje karmy. Na jutro mam jeszcze "starą". Potem wprowadzę nową - ile mam mu jej dawać?

[IMG]http://img715.imageshack.us/img715/1306/47424991.jpg[/IMG]

[IMG]http://img585.imageshack.us/img585/6057/dk1k.jpg[/IMG]

Jest jeszcze opcja karmy odchudzającej.

Żaden cwaniak. Po prostu rozdarta japa, która daje się oszukać repetą w postaci jednego ziarenka. ;)

Posted

Ja tam się nie czepiam co do wagi , wiadomo psiaki po kastracji/sterylizacji mają tendencje do tycia i tyle, ale w swoim życiu widziałam już psy z nadwagą dość znaczną i widoczną. Pako ma już swoje lata i na pewno czasy kiedy dokuczał mu głód, a teraz jest szczęśliwym psem, po prostu ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ja wcale nie uważam, że jest gruby.
Ile waży teraz, przypomnisz? Przecież nie tyje a zdjęcia go powiększają.

O właśnie! zdjęcia i kamera dodają kilogramów - przecie to wiadome!

Posted

hop! napisał(a):
6 sierpnia ważył 40kg. Od tego czasu na pewno nie przytył, ale być może schudł. W domu nie mam go jak zważyć. ;)

Zatem 470 g się należy :)

Posted

cisowianka napisał(a):
470 g + 1 ziarenko (guziczek) karmy ;)

Przy pełnej porcji nawet zdarza mu się zostawić 1 ziarenko. ;)

I nie ma pyskówek. :lol:

Posted

hop! napisał(a):
Przy pełnej porcji nawet zdarza mu się zostawić 1 ziarenko. ;)

I nie ma pyskówek. :lol:

Mój Hugo, owczarek, bardzo lubił jeść, ale zwykle zostawiał sobie kilka ziarenek. Śmieszne to było :)

Posted

hop! napisał(a):
Pako niechętnie je nową karmę, Fortunie wszystko jedno. ;) Kupska mniejsze, twardsze i kruche.

Ta karma jest teoretycznie lepsza niż Bosch więc niech nie wybrzydza. Mamy oszczędności, bieda, aż piszczy ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ta karma jest teoretycznie lepsza niż Bosch więc niech nie wybrzydza. Mamy oszczędności, bieda, aż piszczy ;)

Najwyżej schudnie. ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Byle koncertów nie urządzał z powodu głodu ;)

Jest szczęśliwy, gdy dosypuję mu trochę rybnej karmy. Słychać tylko chrupanie i mlaskanie. ;)

Posted

[quote name='hop!']

[quote name='hop!']

[quote name='hop!']W domu sierotka, na spacerze owczar żądny przygód i "ciągnik". Dobrze, że nadal ręce mam na miejscu. ;)

Zdjęcia są po to, żeby mu szukać domu. Nie planuję adopcji Pako - doskonale wiesz dlaczego. Przez "zasiedzenie" też się nie uda. ;) Zaadoptuj go sama albo znajdź super dom, który będzie zapychał Ci pocztę wieściami i fotami. ;)

...................................

Posted

[quote name='Lemoniada']Bueee, nie wygrałam 30-stu milionów w totka...

Moja mama od czasu do czasu gra. Czeka z wypiekami na twarzy na wyniki, a potem jest smutek. :lol:

A co byś zrobiła, gdybyś wygrała? ;)