Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Królik2014, takie decyzje nie są łatwe. Najważniejsze, że jedna z tych Bidulek znajdzie u Ciebie ciepłą i bezpieczną przystań do końca swoich dni. Powodzenia.

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To naprawdę przypadek, że wśród mnóstwa postów na FB zauważyłam zdjęcie tej suni z Sochaczewa, bo nie ma nawet swojego wydarzenia.
Dziewczyna, która ją znalazła w rowie zamieściła jej zdjęcia z krótkim opisem na FB. Sunia nie ma swojego imienia i w zasadzie poza tą dziewczyną nikt się nią nie interesuje.
Sunia jest w miejscowości gdzie ludzie raczej szukają psów do budy lub pilnowania posesji, a jest zbyt łagodna i do tego po wypadku został jej uraz – lekko przekrzywiona na bok główka – kto by chciał takiego “stróża”, który ani groźnie nie wygląda, a na dodatek jak się nią zainteresujesz to chowa się do budy.To jest piesek spokojny, domowy.
Pewnie resztę swych dni spędziłaby w tej budzie.
Schronisko chyba nie ma wolentariuszy. Nie pozwalają zabrać psa na spacer, a warunki w boksie ... cóż, nic ciekawego.
Jednym słowem pies skazany na dożywocie (jakich wiele niestety) i chyba cud się zdarzył, że trafił na tę dziewczynę, że ja zauważyłam tę naprawdę niewielką wzmiankę i że sunia tak bardzo przypomina dawną rezydentkę królik2014. Może ma jakąś szansę teraz, gdy Dumka udostępniła jej swoje miejsce.
A tu mały filmik z sunią z wczoraj:
http://www.youtube.com/watch?v=QDzdM94OhjA&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=_Dl8ftG2Hac&feature=youtu.be

Posted (edited)

krolik2014 napisał(a):
Mam caly czas straszny dylemat wiem ze kazdy chce pomoc jakiejs biedzie ale nie przesylajcie mi ofert mam taki zamet w glowie wytypowalem te dwa psy MAJE I sunie bez imienia naprawde nie wiem kogo wezme

Może adoptuj dwie - jesli masz możliwość, no chyba że juz masz jednego psiaka. Ja mam dwa psy mimo, iż mieszkam w bloku.

ps. Bardzo niesmaczne jest to jak potraktowano tu Annaverę, teksty do niej są nie na miejscu.

Edited by Asperges
Posted

Ja mam juz jednego Rico 9 lat z schroniska od roku u mnie, zawsze mialem dwa ale Beza odeszla na wielkanoc po 16 latach a Tobi z gdynskiego ciapkowa 11 lat u mnie odszedl majac 17 lat przed nia, wiec na miejsce Tobika jest Rico a na miejsce Bezy no wlasnie .... .Zawsze byly i beda dwa psy ,czeste wyjazdy i wtedy syn zostaje z nimi ale z 3 to moglby byc problem

Posted

Pewnie narażę się Rebus, ale sunieczka z Sochaczewa rzeczywiście dramat wielki, warunki nieporównywalnie gorsze, szanse na adopcję mniejsze niż zerowe. Annavera miałaś oko.

Posted

Tak rozmawialem tel. z ta kobieta ktora do niej przychodzi i dala ogloszenie na FB ,pojade chyba w polowie tyg..Dokladnie jak tu ktos napisal mysle ze ten pies jest bez szans tam a Majka choc sliczna kochana sunia to ma tu jednak dobre dusze ktore sie nia interesuja i jakos pomagaja ,to jest najwazniejsza roznica miedzy nimi ,mimo ze musze jechac prawie 650 km w obie strony to nie ma znaczenia .Zwolnilo sie miejsce po DUMCE u mnie... tak sobie mysle gdyby to stalo sie u mnie np. po miesiacu czy predzej , znowu mial bym z pol roku traumy zanim zdecydowal bym sie na kolejna biede .Nie byla mi pisana ciagle ja wspominam .Dam napewno znac co dalej u mnie

Posted

good decision I keep my fingers crossed.

krolik2014 napisał(a):
Tak rozmawialem tel. z ta kobieta ktora do niej przychodzi i dala ogloszenie na FB ,pojade chyba w polowie tyg..Dokladnie jak tu ktos napisal mysle ze ten pies jest bez szans tam a Majka choc sliczna kochana sunia to ma tu jednak dobre dusze ktore sie nia interesuja i jakos pomagaja ,to jest najwazniejsza roznica miedzy nimi ,mimo ze musze jechac prawie 650 km w obie strony to nie ma znaczenia .Zwolnilo sie miejsce po DUMCE u mnie... tak sobie mysle gdyby to stalo sie u mnie np. po miesiacu czy predzej , znowu mial bym z pol roku traumy zanim zdecydowal bym sie na kolejna biede .Nie byla mi pisana ciagle ja wspominam .Dam napewno znac co dalej u mnie

Posted

Kochani "Dogomaniacy", nikt mi się nie naraża:) przecież każdemu z nas zależy na dobru naszych podopiecznych.....w tym NAJWIĘKSZYCH pupili. "Dziewczynie" z Sochaczewa, tylko pozazdrosić przyszłego domu i Opiekuna:). A Maja cóż, na pewno po tych 5latach w bidulu znajdzie w końcu swój upragniony DOM. Dzisiaj na spacerze nie tylko biegała radośnie na smyczy, ale i bez.....ZNACZY się potrafi...i na zawołanie wraca...Bo gdzież by miała uciec???

Posted

"dziewczyna" z Sochaczewa boi się zapeszyć póki co, ale trzyma kciuki :) Ale to naprawdę kwestia kilku przypadków i można powiedzieć, ze sunia jest szczęściarą.

No ale też super wieści o Majce - sunia jest coraz bardziej otwarta :)
Jak żałuję, że z tego zadupia nie mam jakiegoś logicznego dojazdu do "Promyka", bo chciałabym ją zobaczyć na żywo.

Posted

A ziąb w naszym bidulu, że hej....Jak pomyślę o tych,szczególnie nowoprzybyłych chudzinach, które ze strachu lub braku umiejętności nie wchodzą do bud, ogarnia mnie PRZERAŻENIE:( Jezu, a ma być jeszcze zimniej....!

Posted

no właśnie - co dzień jak słyszę o tych mrozach to myślę sobie o tych psiakach w schroniskach :( A tam takie wygwizdowo, że jeszcze zimniej niż na naszych osiedlach otoczonych wokoło blokami :(

Posted

jade jutro z rana ,imienia nie wybieralem aby nie zapeszyc ...... wiecie co bylo z DUMKA wiec jak pies bedzie u mnie w samochodzie to bede sie zastanawial , dzis kupilem smycz bo nie mialem drugiej ,napisze wszystko po powrocie