Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vutz napisał(a):
życzę mu powodzenia, boto piękny pies !

Musi tylko trafić we właściwe ręce. Masz racje Vutz, ktoś wziął puchatego psa i kazał mu być maskotką dla nastolatka :shake:. A chłopak skąd miał wiedzieć jak wychować Owczarka?

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak dla mnie pies jest ok, tylko trzeba nad nim zapanowac. Z łachą ale robi siad jak mu każę, daje łape... Widzę w jego zachowaniu że wcale nie chce tego robić... A jednak się poddaje. Wiem, że może mnie capnąć i zdaję sobie z wszystkiego sprawę. Niektórzy ludzie nie mają cierpliwości a tym bardziej doświadczenia. Może i mało się w tej branży kręcę, ale jakieś przejścia mam... W sumie to nie powinnam nawet się na ten temat wypowiadać :P Jest jak jest, trzeba znaleźć odpowiedni dom... Pamiętam kiedyś, za dzieciaka. Byłam z Brosem, od sąsiadki psem na dworze, złapał jakieś zdziorbło ze śmietnika... Wyrwałam mu to z paszczy na siłe, przy okazji mnie użarł... I z powrotem do tego... Tym razem mocniej łapłam, mimo ugryzienia. Od tej pory pies jak mnie widzi cieszy się i mało tego, SŁUCHA. Czasami trzeba pokazać siłę, mimo bólu. Wywalczyć swoje. Wiem, głupio gadam :D

Posted

Tak.
Trzeba mu tylko pokazać właściwą drogę po której będzie człapał ... za swoim panem, a nie przed nim.

Oj coś czuję, że będzie gorąco na Cezarkowym wąteczku :evil_lol::evil_lol:.

Posted

Jestem na zaproszenie betki i już się... zakochałam :loveu:
Betka, masz rację, on jest w "moim typie" :):):)
Zaraz wrzucę chłopaka na owczarki, może znajdzie się dla Niego odpowiedni dom
Jeśli chodzi o behawiorystów to słyszałam, że jamor jest dobry, ale miesięczny koszt pobytu psa u Niego to chyba 400zł/m-c
Poza tym, jak czytam wypowiedzi Vutz i Mony1991 to zaczynam wątpić, czy On potrzebuje behawiorysty :shake:
Bardzo możliwe, ze wystarczyłby konsekwentny i cierpliwy "samiec alfa" , który pokazałby psu gdzie jest jego miejsce w "stadzie" i czego się od niego oczekuje. Owczarki szybko się uczą :)

Posted

DONka dzięki :).
Chłopak (CEZAR :) ma wzięcie, tylko żeby poszedł w odpowiedzialny, doświadczony dom. Myślę, że po kastracji trochę się uspokoi.

Posted

DONnka - dzięki, choć trudno troszkę wypowiadać mi się na odległość o charakterze psa... ale mnie się zdaje, że potrzebuje SILNEGO PSYCHICZNIE pana/pani, którzy ze stoickim spokojem i mądrze wyegzekwują to co potrzeba... oczywiście zgrzyty i scysje mogą być, ale dużo rzeczy da się wypracować.... tylko mądrze...

ja sama mam "trudnego" owczarka... a po kilku miesiącach odpowiedniego postępowania pod okiem szkoleniowca i behawiorysty z zamiłowania następuje radykalna zmiana...
mogę wam polecić, ale to jest kobieta z w-wy... małgorzata daniłowicz www.szkoleniepsow.waw.pl (gdzie ja chodzę) albo REWELACYJNY gość z poznania paweł zieliński www.pawelzielinski.pl -obydwoje są szkoleniowcami łączącymi pasję z powołaniem.

ewentualnie panią z częstochowy, której osobiście nie znam, ale pani ta prowadzi hodowlę owczarków (zatem zna specyfikę rasy), hotel dla psów i zajmuje się szkoleniem. pani kamila - tel. 509 750 085, www.psy.kamiron.com
z tego co się orinetuję, to koszt pobytu psa w tym miejscu razem z karmą i wyżywieniem do 450zł./m-c ... dużo, ale może warto ? dać mu taką szansę na życie ?
może jednak warto rozważyć?

najlepiej zadzwońcie i osobiście dogadajcie sprawę... czy to do warszawy, poznania, czy też częstochowy...

Leila i Barbel ??? Jesteście ??? Odezwjcie się...

Posted

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie cenne rady i namiary na szkoleniowców. I za to, że jesteście u Cezara:loveu:
Pomyślimy - jakie wyjście z tej sytuacji będzie najlepsze dla Cezara.
To prawda - owczarki są nad wyraz inteligentnymi psiakami i zawsze będą próbować ( przynajmniej mój co jakiś czas próbował ) wskoczyć ten szczebelek wyżej w hierarchii stada. Musiałam go sprowadzać na ziemię...
I tak wyrósł z niego niezły łobuz i agresor, ponieważ niestety jako szczeniak był u ludzi, którzy źle z nim postępowali. Niektórych rzeczy nie udało się nam już odwrócić...:shake:
Mam nadzieję, że Cezar trafi na swojego człowieka ...

Posted

Przydreptalam tu na zaproszenie DONnki ,pies piekny do zakochania .Jest charakterny i inteligentny bez dwoch zdan i na pewno bez pomocy szkoleniowca nie da mu sie utemperowac jego dominacji .Szkoda ,zeby przesiedzial w schronie reszte zycia .

Posted

Bardzo Wam dziękuję :loveu: !! Cezar potrafi wykonywać niektóre komendy: siad , waruj, daj łapę. Może ktoś go szkolił, ale nieumiejętnie i nie do końca. Liczę na dobre zakończenie jego historii...

Posted

Jestem na zaproszenie Beatki. Dziewczynki, zadzwońcie do p. Marka Fryca, to najlepszy szkoleniowiec w regionie, który wyprowadza na prostą trudne przypadki. Powiedzcie wszystko, co wiecie i poproście o konsultację. Podejrzewam, że będzie chciał zobaczyć psa i zrobić test. Nam ten Pan bardzo pomógł (owczarek z przeszłoscią, z agresją lękową). Tu są namiary :
http://www.marekfryc.pl/kontakt.html
Trzeba zadzwonić, na maile p.Marek odpowiada rzadziej. Ja mam do końca miesiąca megakołowrót i niestety w żaden inny sposób teraz pomóc nie mogę. Trzymam kciuki

Posted

Dziękuję egradska za namiary na szkoleniowca - przydadzą się bardzo! Dziękuję DONnka za ogłoszenia dla Cezarka.
Za pomoc :loveu::loveu: . Myślę, że będzie dobrze!

Posted

Na owczarku odezwał się ktoś o nicku dr House :)
Deklaruje się popracować z Oscarem :multi:
Mam nadzieję, że skontaktuje się ze schroniskiem :modla:
Ciociu szafra, daj znać :)