Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcia Wapiego właśnie się wgrywają, ten pies ma niezwykłą urodę, podobny z sylwetki do taja, choć jeszcze bardziej do basnji. Ma taką grację w ruchach, że po zobaczeniu go na żywo każdy jest pod jego wrażeniem. Jest może nieco zbyt energiczny, ale to młodziak zamknięty w boksie, więc gdzieś tą energię musi wypuścić, ale pies piękny!

Posted

a ja wstawię zdjęcia jak sobie Wapi kochany siedzi na wybiegu, on świetnie na zawołanie przychodzi! moja sunia jak miała 6 miesięcy miała okres buntu i nic nie słuchała^^

do domu szczeniaku...

Posted

No to relacja z dzisiaj...
Gdy ostatnio byłem w czwartek Wapi nie chciał wyjść ze szczeniarni. Nie reagował na swoje imie.. Dziś zachodzę, wołam "Wapi", a Wapi jak przeciąg pod drzwi :) Na wybiegu był bardzo grzeczny... Cejlon jak zwykle przywitał go zabawą :D
Wapi ma swój własny świat.. Gdy inne psy się gryzą on sobie biega o obwąchuje trawkę :) Bardzo ładnie ćwiczy na szkoleniu z DogMasters.. Chyba wreszcie zaczyna pojmować komędę "siad" z tego co pani Magda Z. mówiła on nie ma świadomości tylnych łap.. Mi to wygląda jakby bał albo brzydził się dotknąć ziemii tylnymi łapami i brzuszkiem... Nawet jak gryzie patyk to tyłek jest w powietrzu a przednie łapki są na ziemii :/ Ale stara się siadać :) (na komendę i tylko na moich nogach :) Na pewno się nauczy... To na tyle. Następne sprawozdanie po sobocie :):eviltong:

Posted

Bożenko basenji może być:
[LIST]
[*]rudy
[*]czarny
[*]czarny podpalany (trikolor)
[*]pręgowany
[*]kończyny białe, strzałka i kryza, oraz biała końcówka ogona
[/LIST]

Posted

Sprawozdanie z 26.11.2011 :evil_lol:
Tylko usłyszał mój głos i zanim byłem pod szczeniarnią już był pod drzwiami... Jak zwylke :) Grzecznie poczekał (jak nigdy) zanim założyłem mu smycz. Najpierw poszedł przywitać się z innymi pieskami ale po chwili chciał iść już na wybieg :) Bawił się ze Snoopim, Karmelkiem,Śnieżką, potem z Cejlonem, Cypiskiem i Edgarem.. Gdy zobaczyliśmy że w schronisku robi się ruch to pobiegliśmy zaprezentować się (a nóż widelec ktoś będzie nim zainteresowany :D). Była jedna rodzina która szukała towarzysza dla swojej suczki i ich dziecka..( koniecznie pies więc byli "zainteresowani" PRAWIE każdym psem:roll:). Wapi sprawił niezłe wrażenie tylko szkoda że pod koniec zaczął poszczekiwać na sunię :/ Na szkoleniu jak zwylke ŚWIETNIE sobie radził za wyjątkiem tego nieszczęsnego "siad".. ale z pomocą innej wolontariuszki ostatecznie usiadł 3 razy na moich nogach :D...
Następne sprawozdanie jak zwylke w sobotę :) Tym razem po dniu otwartym.. Jestem bardzo ciekawy jak Wapi będzie się zachowywał :)

Posted

Wapi bardzo dziękuje :D Ja również.. Chciałem porobić mu ogłoszenia ale teraz w szkole jest masakra :/ Codziennie całe dnie nauki... No cóż trudno. Jeszcze raz dzięki :)