Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam psa goldena, który ma 3 m-ce.na grzbiecie zaczęła łuszczyć mu sie skóra.Nie wiem czy to łupież, czy coś innego.Oprócz tego zjada mi ściany w domu.Co zrobić???Pomóżcie

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):
ja bym poszedł z nim do weta, może to jakieś uczulenie lub choroba skóry.

A co do ścian to zapewnij mu jakieś gryzaki, zabawki. Pies ma 3 miesiace - musi coś gryźć!

ma dużo zabawek i mimo to gryzie.Pewnie ma za mało wapna...Czy mogę dać mu takie wapno dla ludzi?

Posted

Kup szampon Nizoral i wykąp w nim psa, uważaj na jego oczy Pomaga i łagodzi problemy ze skórą/łupieżem
Ale ludziom!!!!!!

Szampony dla ludzi stosowane na psach mogą powodować podrażnienia i uczulenia, a to ze względu na całkowicie inne pH skóry!

Posted

pies ma ph skóry ponad 7,człowiek - 5,5 ! kosmetyki dla ludzi absolutnie nie powinny być stosowane u zwierząt,to właśnie one mogą być przyczyną problemów z łupieżem u psów.Są specjalne szampony dla piesków z kłopotami skórnymi,np. Bio-groom ma linię kosmetyków owsianych,polecam.

Posted

Czarne Gwiazdy nizoral zalecil mi weterynarz wlasnie na lupiez.
sama bylam w szoku i sprawdzalam na dogo .... i to pomaga.

Co do tych scian to tez mnie ciekawi, bo pies siostry rozdrapuje sciany w miejscu w ktorym jest "szyb kominowy" czy jakby to nazwac.

Posted

Najlepiej isc do weta, i dowiedziec sie czy to lupiesz czy uczulenie. Sprubuj wykompac psa w jakims dobrym szamponie dla psow (lepiej nie kompac psa w szamponach dla ludzi, poniewaz moze dostac uczulenia).

Posted

(lepiej nie kompac psa w szamponach dla ludzi, poniewaz moze dostac uczulenia).

Ja tez nie polecam...psy mogą dostać uczulenia...wysuszają też ich skóre(co może być powodem łupieżu) i nie są rewewelacyne dla sierści...lepiej w psim który chociaż też nie jest w 100% idealny...głównie chodzi mi tu o częste mycie psa...czego nie polecam, piecha się kąpie 2- 3 razy w roku lub jeśli sie zabrudzi...

• 1 month later...
Posted

ja też uważam, że nizoral nei zaszkodzi. zwłaszcza jednorazowa kąpiel. prepearat zawiera lek przeciwgrzybiczy i jest naprawdę skuteczny.
Kilka razy sprzedawałam nizoral dla psów, własnie na polecenie weterynarza.

Posted

Nizoral to naprawde skuteczny srodek na lupiez, sprawdzilam.Co do obgryzania scian to z pewnoscia skutek braku wapnia, piesek bedzie zmienial zeby i potrzebuje tego wapna wiecej nalezy mu go dostarczyc, najlepiej podawac fosforan wapnia jest w tabletkach i w proszku.Poza tym kup cieleca kosc taka z glowkami obgotuj i daj psu napewno bedzie wolal obgryzac te kosc niz sciane.

Posted

nathaniel napisał(a):
Czarne Gwiazdy nizoral zalecil mi weterynarz wlasnie na lupiez.
sama bylam w szoku i sprawdzalam na dogo .... i to pomaga.

Nathanielku - Nizoral jednemu psu pomoze, innemu (akurat trafisz na alergika) zaszkodzi. Sa szampony przeciw-lupiezowe dla psow.

Lupiez moze sie pojawiac u zwierzecia takze wtedy, gdy ma ono duzo stresow.

Posted

SuperGosia napisał(a):
Nathanielku - Nizoral jednemu psu pomoze, innemu (akurat trafisz na alergika) zaszkodzi. Sa szampony przeciw-lupiezowe dla psow.

Troszkę mnie zdziwiło, że weterynarz mi o tym nie powiedział...

Posted

SuperGosia napisał(a):

I jak jest nieprawidłowo zywiony - brak witamin,mikroelementów,kwasów tłuszczowych....

• 2 weeks later...
  • 1 month later...