madzia.uje93 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Kochany! Najchętnie to zwięłabym go do domu, zaraz po Sidzie:D Quote
soboz4 Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Rodzina raczej nie wypali, choć bardzo sympatyczni, ale chcą odebrać Rufiego dopiero po 10 grudnia, boję się żeby za bardzo się nie przyzwyczaił do tego czasu Quote
jofracy Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Myślę, że maluch nie musi tak długo czekać na nowy domek. Na pewno się ktoś fajny niedługo znajdzie :) Quote
soboz4 Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Dziś odwiedził nas Misiek, zrobiłam mu dziś zdjęcia. Ma wyczesaną trochę sierść, ale bardzo źle się go czesze, ma same kości i bardzo wystające kości miednicy, mam wrażenie że wyczesuję kości a nie sierść. Poszliśmy dziś z Miśkiem na spacer, bardzo chce zwiedzać po drodze wszystkie śmietniki i kosze jakie spotka. Z pozytywnych informacji, nie załatwia się już w domu, wytrzymuje i załatwia się na dworze. Nie goni kotów, ale zjada im jedzenie, dla kociego jadełka gotów nauczyć sie fruwać. Trzeba zamykać kuchnię, bo zdarzyło mu się zrzucić garnek, kradnie jedzenie z blatów. Na razie absolutnie nikt go za to nie karci, zamykana jest po prostu kuchnia. Pies z głodu nie stał na łapach, więc to że szuka jedzenia jest normalne, niestety nie może jeść do syta, na razie żołądek i jelita nie pracują normalnie. Cały czas jest pod opieką weterynarza. Nawet z pchłami był problem, dwie dawki ektoparu pod rząd nie wystarczyły, weterynarz musiał podać silniejszy środek. Ma teraz w sierści mnóstwo padłych owadów, ale wykąpać można go dopiero za parę dni. Na razie może tego nie widać, ale to będzie naprawdę piękny pies, jest bardzo w typie border coli, tylko jest w stanie krańcowego wycieńczenia. Pysk ma piękny, tylko zupełnie wielkością nie pasuje do tułowia, tak wychudzonego psa nie spotkałam, w chwili gdy brat go zabrał nie potrafił stać na łapach, dopiero gdy zjadł i napił się zaczął chodzić jego album ze zdjęciami https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Misiek7Miesiecy12Kg50CmWKEbie Quote
jofracy Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Ale on ma ogromne łapy! spory będzie... Quote
madzia.uje93 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Ale ma takie jakieś duże łapki:)Ale i tak śliczny jest już teraz:D Quote
ewes Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Misiek będzie na pewno pięknym psem... oby tylko fajny dom się znalazł ;) Quote
kimiji Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Ale słodko wyglądają na drugim zdjęciu:loveu: Nie wiem czy to tylko na zdjęciach tak widać, ale Misiu ma dość potężne łapy jak na swój wiek :) EDIT: a ja myślałam, że pierwsza to napiszę :D Soboz jak będzie tekst to Miśkowi też zrobię allegro :) Quote
kiyoshi Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Łapy nie ważne!! Popatrzcie na jego oczy!! Hipnotyzuje! Piękny, piękny, piękny!! Quote
soboz4 Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 łapy ma bardzo duże, tak samo jak kości miednicy, po prostu powinien być większy o jakieś 10 cm, o wadze nie wspomnę, może teraz to nadgoni??? Wet ocenił go na 6 - 7 miesięcy, ma jeszcze lekko niezborne ruchy, aż dziw że sam przeżył, teraz w nocy mrozy, obawiam się że nie przeżył by już ani dnia dłużej. Rufi pewnie też, albo by zamarzł, albo wpadł pod samochód, albo by go lisy czy inne zwierzęta zjadły... Quote
jofracy Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 straszne... Dobrze, że Twój brat tam był... Quote
domelkaa Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Chcę go wziąć do siebie.. muszę tylko porozmawiać z mamą bo pomimo, ze jestem dorosła to pytać muszę ;) Małych dzieci u nas nie ma, jestem tylko ja i rodzice więc miałby u nas bardzo dobrze.. ja już sie z panią kontaktowałam, jeśli dobrze pójdzie to będe dzwoiła aby umówić się na niedzielę.. Quote
soboz4 Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 ok, fajnie, to dobrze że decyzja będzie przemyślana! Quote
soboz4 Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 kiyoshi napisał(a):Popatrzcie na jego oczy!! Hipnotyzuje! Piękny, piękny, piękny!! To prawda, oczy ma niezwykłe, a spojrzenie hipnotyzujące! Quote
soboz4 Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Wciąż nie mogę się nadziwić, że część ludzi pisze o adopcję stawiając warunki dowozu, szczepień itp. dlaczego myślą że jak znaleziony to na gwałt szuka się domu i da się obojętnie komu. Każdemu odpisuję, że zastrzegam sobie prawo wyboru najlepszego domu i musi spełnić moje warunki, mimo to wciąż mam głupie maile, na których podstawie pająka bym do adopcji nie oddała (nie cierpię pająków...) A Rufi zmienia się z godziny na godzinę, teraz wesoło biega po mieszkaniu, wszystkich zaczepia i podgryza. Przestał się bać odgłosów lodówki, zmywarki, czy ekspresu do kawy, wie już do czego służą psie posłania, a trochę ich w domu jest... Jedyne co to nie potrafi dojść do ładu z rezydentką Roksią, która niczym nie pozwala mu się bawić, cokolwiek sobie weźmie do zabawy to Roksia robi szybki napad na niego i odbiera zabawkę... Słodziaczek z niego, rozumie juz komendę "nie wolno" co jest bardzo istotne bo mocno podgryza w czasie zabawy, gdyby mógł bawić się zabawkami pewnie by podgryzał zabawki, ale moja hetera Roksia nie pozwala... Quote
soboz4 Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Na kolanach u córki Mizianki,mizianki aż w końcu zasnął A tak spał wieczorem (bardzo oczywiście też lubi budę od Roksi, ale boi się jej zębów - oczywiście Roksi nie budy....) Quote
Jasza Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Soboz, przywracacie mi wiarę w czlowieka. Obydwa psy są przepiękne, Misiu łapie za serce tym spojrzeniem, które z racji wieku powinno być wesołe i zapraszające do zabawy, albo ciekawskie, a po tym co przeżył - jest poważne i płakać się chce.... Domelkaa - witamy na Dogoamanii. Rufi to chyba tego typu szczeniak-cudo, o którego domy bedą się "zabijać". A ludzi piszących idiotyczne maile trzeba po prostu odchorować,. Quote
soboz4 Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Dziękuję Jasza, ale nie przesadzaj, a przede wszystkim główna zasługa jest po stronie mojego brata. Nie wiem czy miałabym odwagę zabrać Miśka, Rufiego na pewno, ale Misiek nie wyglądał najlepiej i pewnie bym się bała i wezwała schronisko, a brat zaniósł go do samochodu (Misiek nie miał już siły chodzić, dlatego nie uciekał). Misiek nie ma szans na razie przeżyć w schronisku, zresztą brat powiedział, że dopóki dom się nie znajdzie i to taki zaakceptowany przez niego to na pewno nie trafi do schroniska. W tym stanie kaszel kenelowy by go zabił, no i trzeba go bardzo często karmić malutkimi porcjami, dostaje też sporo leków i odżywek. zdjęcia z wizyty, ty m razem Rufi był u Miśka, u swojego imiennika kocura Rufusa, kota Kacpra (schował się) i Gajeczki (doga argentyńskiego - wyjechała z bratem)... https://picasaweb.google.com/104632988192741690271/DwaRufusyIMisiek Quote
Justyna Lipicka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 piękne są oba:) wyobrażam sobie jak Misiek opiekował się Rufim:loveu: Quote
soboz4 Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 wątek Miśka - gorąco zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/217650-7-miesięczny-szczeniak-umierający-z-głodu-na-oczach-ludzi?p=17990890&posted=1#post17990890 Quote
maciaszek Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 https://lh3.googleusercontent.com/-9Ajtg2q88Jg/Tr5obqlyEHI/AAAAAAAAMF8/7lwoFGkcWUo/s800/P1030783.JPG - jak dwie pluszowe maskotki ;). Quote
kimiji Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Ciągle nie potrafię sobie wyobrazić jaki Rufiś jest malutki skoro jest nawet mniejszy od kota. Nie wiem jak ktoś mógł wyrzucić takie maleństwo:angryy: Quote
Jasza Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Koty świetne! A Rufi na kazdym kolejnym zdjęciu się wydaje mniejszy.... Quote
soboz4 Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Ruficzek już w domu, Od dziś mieszka w domu z ogrodem, w domu jest kot, pies, świnka morska. Dzieci starsze i Rufi od razu zaczął bawić się z 7 letnim chłopcem, jest jeszcze 13 letnia dziewczynka. Domek bardzo miły i myślę, że będzie szczęśliwy! Quote
Recommended Posts