soboz4 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Misiowi założę drugi watek, ale na razie musi stanąć mocniej na łapki, dziś będę go kąpać i wtedy zrobię mu ładniejsze zdjęcia. Na pewno może iść do domu z kotami, Rufi pewnie też, ale nie wiem czy koty nie zapolowały by na niego bo to taki okruszek wielkości świnki morskiej Quote
Jasza Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Zrobiłam maluszkowi FB. http://www.facebook.com/event.php?eid=288335374530576 Quote
maciaszek Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Na tym zdjęciu w pierwszym poście Rufi wygląda jak maskotka. Jakie maleństwo... Wrzucę go na schroniskową stronę, może nie zdejmą ;). Quote
soboz4 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 kimiji napisał(a):Robić obu maluchom allegro? tak! Misiu, dopiero będzie miał sesję zdjęciową, dziś miał wielkie kąpanie... Musi nabrać blasku, zaczyna się już cieszyć na widok człowieka, ale jeszcze nie kreci ogonkiem Na razie nie mozna go odrobaczyć, jest zbyt wychudzony Rufi był dziś na odrobaczeniu, zobaczymy czy coś ma, może nie!!! Dziękuję Kasiu, fanie by było gdyby byli na stronie, to dla niech wielka szansa na dom. O Rufiego się nie boję na pewno szybko coś znajdę, dziś miałam 3 chętnych, ale nawet nie będę pisać jakich, elementarz adopcji by mi się kłaniał, w każdym razie az takich smsów i maili przy żadnych psach jeszcze nie dostałam, przy trzecim stwierdziłam, że chyba ktoś sobie jaja robi i bada moją wytrzymałość psychiczną, albo ludzie uważają, że jak znajdka bezdomna bliska śmierci głodowej to mozna dać na zabawkę. W każdym razie wszyscy pisali, że nie mają na przewóz pieska, nie mają na weterynarza i czy jest na pewno zdrowy i czy będzie zaszczepiony, nie mają na telefon i tylko mogą pisać sms-y Quote
maciaszek Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Rufiego wrzuciłam na schroniskową stronę, Misia jeszcze nie. Podrzuć jakiś tekst (czy z Picassy wziąć?) i namiary (na Ciebie?) to go dodam. Quote
soboz4 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Rufi szalał, podgryzał mnie za stopy, ale wystarczyło powiedzieć "nie wolno" to przestał, bardzo grzeczny piesek! Potem padł na kanapkę psią w kuchni i spał głową w dół... Potem na kanapę przyszła Igunia, biedak miał mało miejsca i poszedł do przedpokoju, ale potem stwierdził, że z Igunią ciasno, ale lepiej... Z Roksią komitywy na razie nie ma, Roksia o wszystko zazdrosna, musiałam wszystkie zabawki pochować... Quote
pralinka94 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 soboz4 napisał(a):tak! Misiu, dopiero będzie miał sesję zdjęciową, dziś miał wielkie kąpanie... Musi nabrać blasku, zaczyna się już cieszyć na widok człowieka, ale jeszcze nie kreci ogonkiem Na razie nie mozna go odrobaczyć, jest zbyt wychudzony Rufi był dziś na odrobaczeniu, zobaczymy czy coś ma, może nie!!! Dziękuję Kasiu, fanie by było gdyby byli na stronie, to dla niech wielka szansa na dom. O Rufiego się nie boję na pewno szybko coś znajdę, dziś miałam 3 chętnych, ale nawet nie będę pisać jakich, elementarz adopcji by mi się kłaniał, w każdym razie az takich smsów i maili przy żadnych psach jeszcze nie dostałam, przy trzecim stwierdziłam, że chyba ktoś sobie jaja robi i bada moją wytrzymałość psychiczną, albo ludzie uważają, że jak znajdka bezdomna bliska śmierci głodowej to mozna dać na zabawkę. W każdym razie wszyscy pisali, że nie mają na przewóz pieska, nie mają na weterynarza i czy jest na pewno zdrowy i czy będzie zaszczepiony, nie mają na telefon i tylko mogą pisać sms-y dokładnie, ludzie myślą, ze jak biorą psa ze schroniska albo znajdę, to robią wielką łaskę, ze wezmą go do domu... na szczęście są jeszcze normalne, kochające rodzinki :) trzymam kciuki! Quote
soboz4 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 A potem już spał sam na "wielkiej" kanapie w kuchni! Quote
kimiji Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 ale słodki :loveu: Co do allegro, czekam na tekst :) Quote
soboz4 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 czy taki pies nie maczał łapek w poczęciu Rufiego? To ostatnio bardzo modne wśród mysliwych psy, może suczka albo pies uciekli myśliwemu... http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Jagdterrier_br%C4%85zowy_LM.jpg&filetimestamp=20070402165427 Quote
soboz4 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 :cool3: Tekst do allegro: Rufi ma około 2-2,5 miesiąca, ale życie go nie rozpieszczało, został wyrzucony i błąkał się z 7 miesięcznym kolegą. Pomimo wieku ma już zupełnie starte pazurki, ale jego stan jest bardzo dobry, w porównaniu z kolegą. Kolega (Misiek) jest bardzo wychudzony i był bliski śmierci głodowej. Rufi jest śliczny, ma sierść o odcieniu toffi, śliczną szorstką mordkę i zakręcony jak prosiaczek ogonek. Na razie jest mocno przestraszony, bo dostało mu się juz od dwóch psów rezydentek, a na dodatek bardzo nieładnie pachniał i został wykapany. Biega po mieszkaniu jak mały odrzutowiec i chce się bawić. Lgnie do ludzi, chce być jak najbliżej człowieka. Trochę boi się gwałtownych ruchów, dźwięków, psów, ale będzie zdecydowanie malutkim psem, więc psem obronnym być nie musi!. Rufi pomimo, że malutki i nie bardzo grubiutki nie potrafi jeść z miseczki, choć dziś ładnie zjadł mięsko gotowane. Zjada wyłącznie suchy lub namoczony pokarm dla szczeniąt. Każdy odgłos w mieszkaniu go dziwi, niektórych się boi, na niektóre nasłuchuje i chce sprawdzić: gulgoczący ekspres do kawy, maszynka do golenia, lodówka, spadający nóż, zupełnie normalne odgłosy, a są mu nieznane. Rufi jest bardzo ciekawy wszystkich nowych odgłosów, ale sprawdza je bardzo powolutku. Kontakt w sprawie adopcji Rufiego: soboz4@gmail.com 503-364-290 Quote
kimiji Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 allegro będzie albo dziś popołudniu albo jutro rano :) Quote
Jasza Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Malutki szybko znajdzie dom. Słodki jest! Quote
kimiji Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 jednak jest wcześniej..allegro Rufiego :) http://allegro.pl/show_item.php?item=1927962657 Quote
soboz4 Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 bardzo dziękuję, allegro śliczne! Quote
soboz4 Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 Rufi chce sprzątać, może umyje po sobie podłogę??? Niestety bardzo mocno podgryza mi stopy jak chodzę, ciągnie za nogawki i próbuje się cały czas ze mną bawić, mała Roksia tez tak robiła, na szczęscie szybko z tego wyrosła i przerzuciła sie na podgryzanie pluszaków. Dałam Rufiemu parę pluszaków, niestety Roksia tak bardzo na niego naskoczyła, że pierwszy raz jej dałam klapsa, ona wszystko mu zabiera, nawet papierową serwetkę, która się bawił. W stosunku do Sezamka była inna, bawiła się z nim i biegała, Rufiego traktuje jak intruza, na dodatek zagrażającego jej pozycji. Zdjęcia z gorylem, niestety Roksia już mu go zabrała, muszę sprzątnąć wszystkie zabawki, ale wówczas Rufi gryzie moje nogi... Quote
soboz4 Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 Jutro o 12 przychodzi rodzinka z dzieckiem 4 letnim, w domu jest kot, z rozmowy byli bardzo sympatyczni Quote
jofracy Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Fajnie :) widzę, że Soboz zmienia godziny urzędowania - zawsze na dogo raniutko, a teraz godziny późnowieczorne :) Quote
soboz4 Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 ten maluch pozwala mi spać, poprzednie wstawały przed świtem... Quote
Recommended Posts