soboz4 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Rufi ma 8 tygodni, ale życie go nie rozpieszczało, został wyrzucony i błąkał się z 7 miesięcznym kolegą. Pomimo wieku ma już zupełnie starte pazurki, jego stan jest bardzo dobry, niestety kolega jest bardzo wychudzony i był bliski śmierci głodowej. Rufi musiał niedawno zostać wyrzucony i jeszcze był w dobrej kondycji. Rufi jest śliczny, ma sierść o odcieniu toffi, śliczna szorstka mordkę i zakręcony jak prosiaczek ogonek. Na razie jest mocno przestraszony, bo odstało mu się juz zarówno od Roksi jak i od Igi, na dodatek bardzo nieładnie pachniał i został wykapany, na zdjęciach jeszcze ma mokrą sierść. Biega teraz po mieszkaniu jak mały odrzutowiec i chce się bawić. Trochę boi się gwałtownych ruchów, dźwięków, psów, pod tym względem różni sie bardzo od Sezamka i reszty, które niczego sie nie bały. Ale będzie zdecydowanie malutkim psem. Lgnie do ludzi, właśnie położył mi sie na stopie, wcześniej bardzo mu się zebrało na pieszczotki i delikatnie skubał mi reke, w porównaniu z Roksią, która do dziś zostawia ślady zębów to jest niesamowicie delikatny! W każdym razie pomimo, ze nie jest taką klusia jak Sezamek to jest śliczny i chwycił mnie już za serce... Kontakt w sprawie adopcji: 503-364-290 soboz4@gmail.com Rufiego i drugiego psa znalazł mój brat, psy zmarłby z głodu na oczach ludzi, jak pytał to błąkały się od jakiegoś czasu, był też jeszcze jeden ale on parę dni temu zmarł z głodu... Quote
MonikaAron Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Gotuje się we mnie jak słyszę o czymś takim. Ludzie są tak bezmyślni, nieczuli i pozbawieni wyobraźni ..... Brakuje mi słów. Piesek jest kochany:D. Mocno trzymam kciuki za Rufiego i jego przyjeciela!!!! Quote
soboz4 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 nie napisałam, że Rufi waży teraz 1,40 kg, więc jest sporo mniejszy od kluseczki Sezamka, który w wieku 5 tygodni waży 2 kg... Quote
soboz4 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 http://tablica.pl/oferta/malutki-8-tygodniowy-tofikowy-rufi-o-szorstkiej-mordce-szuka-domu-IDsV8D.html Quote
saphira18 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 wrr co z tymi ludźmi?:angryy: zapisuję malucha Quote
Justyna Lipicka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 jaki kochany maluszek:) taki mały a tyle już przeszedł...:shake: Quote
Hmmm Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Jestem u biedaka:) a co do ludzi szkoda gadać :shake: Quote
soboz4 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Rufi pomimo, że malutki i nie bardzo grubiutki nie potrafi jeść z miseczki. Mięska wołowego, mielonego nie chciał wcale, jak dałam mu do pyszczka trochę skubnął, serka nawet nie chce powąchać, mleczka trochę wypił, ale mikroskopijną ilość, zjada wyłącznie suche, lub namoczone chrupki, porywa je z miseczki i leci do kącika je zjeść. Tak małego pieska jeszcze nie miałam, on chyba do 8 kg nie dociągnie, jest mniejszy od Roksi w tym wieku, pomimo wyglądu ma na pewno 2 miesiące, jak nie więcej, przynajmniej tak z zachowania sądzę i ze sposobu chodzenia. Każdy odgłos w mieszkaniu go dziwi, niektórych się boi, na niektóre nasłuchuje i chce sprawdzić: gulgoczący ekspres do kawy, maszynka do golenia, lodówka, spadający nóż, zupełnie normalne odgłosy, a są mu nieznane, nie to co Sezamek i reszta, które zupełnie nie zwracały na to uwagi i wszystkiego były ciekawe. Ciekawy Rufi tez jest ale robi to bardzo powolutku i sprawdza co to za potwór. Noc przepał bardzo ładnie, najpierw przyszedł do mnie sie przytulić, a potem poszedł na dywanik i położył się obok Roksi. Quote
soboz4 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Rufi miał pchełki, dałam mu wczoraj kropelkę płynu na pchełki, ale nie wiem czy nie za mało, takie maleństwo że nie wiedziałam jaką dawkę podać... Quote
Jasza Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Soboz, zapisuję. Wtatara szuka szczeniaka dla kogoś. Dom nie sprawdzony jeszcze. Może podesłać Jej Rufiego? Quote
Jasza Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Gumtree: http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Karmelkowy-mini-szczeniaczek-szuka-domu-W0QQAdIdZ328909998 e-zwierzak: http://e-zwierzak.pl/pl/ogloszenie/30001/mini-szczeniaczek-rufi_/ Tablica: http://tablica.pl/oferta/potwierdz/sX5F/?log_sec=32478&log_tec=1974&loc_hec=6e44b1a1706d8386d97ae Cafeanimal: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Mini-karmelowy-szczeniaczek-RUFI,51600 Podesłałam wątek Wtatara. Quote
ewes Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 zapisuję kolejnego szczeniora... co z tymi ludźmi się dzieje :angryy: Quote
jofracy Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Prezencik dla maluszka. Może przyniesie mu szczęście? Quote
czaku Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 zapisuje....niech tych ludzi ktoś zostawi w środku lasu zagranicą...poczują wtedy co teraz te biedne pieski... Quote
soboz4 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Mam wieści od sąsiadki, która 2 razy zaglądała do Rufiego, mieszkanie stoi, maluch nie rozrabia i nic nie pogryzł, na razie nie zrobił siuisiu, on mało siusia, całą noc do 6 przespał i nie nasikał. Ładnie zjadł gotowane mięsko. Z tego co rozmawiałam z bratem, zmarły pies to była mama Rufiego, dlatego mały jest w dobrej kondycji, pewnie do końca przynosiła mu to co zdobyła... Drugi znajdka to Misiu, jest bardzo grzeczny jak zostaje sam, tak samo jak Rufi nic nie gryzie i nie szczeka, ale załatwia się w domu, spacer słuzy dla niego do zwiedzania śmietników, pewnie tam się żywił... Dostaje bardzo często jeść, ale musi mieć bardzo małe porcyjki, bo zwraca większą ilość no i wet. zabronił. Koty nie robią na nim żadnego wrażenia, to kocur Rufus chce mu wkulać, a on jest całkiem obojętny w stosunku do kotów. Quote
Jasza Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Bożena, dostałam maila od dziewczyny/Pani z Rybnika, masz na skrzynce mailowej. Nic rewelacyjnego, ale będzie dzwonić, więc żebyś wiedziała kto zacz. Misiu będzie na DT u Twojego brata? Założysz wątek, czy lepiej tutaj? W dziale Przygarnę psa na Dogo jest kilka wątków szczeniakowych, może podesłać maluchy? Quote
Recommended Posts