Morska Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 W lecznicy w Warszawie przy Puławskiej poszukują domu 2 szczenięta. Na razie mam zdjęcia tylko jednego (w miocie było ich 5 albo 6 - pozostałe rodzeństwo zostało wydane), został tylko jeden, sam - on. Jest niezwykle żywotny, wręcz tryska energią, jest dominującym szczenięciem, ma charakterek, na powitanie od razu gryzie, ale ogromnie pragnie kontaktu z człowiekiem, z każdego dotyku cieszy się jak szaleniec, odpychając zarazem towarzysza z boksu. Jest psiakiem tak energicznym, że najlepiej aby trafił do domu z ogrodem. W tej chwili ma ok. 2,5 miesiąca i urośnie zapewne do ok. 45 cm H. Szczeniak czeka na dom w lecznicy przy Puławskiej 509, nie wiem czy można podawać na forum nr telefonu, więc do znalezienia w necie lub na priv. Oto psina, która do zdjęć na chwilę zachowała spokój choć jego oczy mówią wszystko: Quote
malvaaa Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 sliczny, ma ogloszenia gdzies? oprocz dogo... Quote
Morska Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 tak, szczenięta są pod opieką fundacji pod Psim Aniołem. Sama porozwieszałam ogłoszenia w mojej okolicy i w lecznicach. Oprócz powyższego malucha jest też suczka, w typie szczenięcia owczarka niem. (oba są z jednego miotu), ale o połowę drobniejsza. http://www.psianiol.org.pl/adopcje?species=d&age=1&status=1&page=1&id=2303 http://www.psianiol.org.pl/adopcje?species=d&age=1&status=1&page=1&id=2299 Nie wiem, co mogę jeszcze zrobić, aby pomóc im znaleźć stały dom, teraz jeszcze doszła 6 maluchów w typie West High. Muszą znaleźć dom tymczasowy do końca weekendu, inaczej 5-tygodniaki trafią do schroniska ponieważ człowiek, który je oddał nie jest w stanie dłużej płacić za hotel dla maluchów. Quote
malvaaa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 chodziło mi o ogłoszenia na portalach typu ale.gratka, gumtree itp? Quote
Morska Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 na tego typu portalach nie zamieszczałam, może dlatego, że nie wierzę w ich skuteczność. Oto jak wyglądają szczenięta w typie Westa, telefonicznie trochę inaczej wywnioskowałam opis z wypowiedzi weterynarki, przypominają miśki (5 suczek i 1 chłopak): Quote
Brawurka84 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 a czy te szczeniaczki przypadkiem nie są z ogłoszeń fundacji pies na zakręcie?bo podobne mi się wydają ale jeśli to inna sprawa:to może masz informacje po jakich rodzicach są?i czy są bardziej mikro czy większe? o dla mnie są identyczne: http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=191981694215268&set=a.191981284215309.49335.129322507147854&type=3&theater Quote
malvaaa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 nie wierzysz w ich skutecznosc? to jakis zart :)? dzieki tym portalom psy znajdują domy... na dogomanii niestety ich nie znajdą, po ogloszeniu na takim portalu masz mozliwosc sprawdzenia domu, czy jest odpowiedni itd. Quote
Morska Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Nie, nie jest żart. Nie mam dobrech doświadczeń z tego typu stronami. Jeśli tu nie ma szans na znalezienie pomocy, poszukam jej gdzie indziej. Brawurka84, tak, to te same szczeniaki. Lecznica, do której przyniesiono szczenięta szukała pomocy na kilka frontów. Nie wiedziałam, że w końcu jedna z fundacji się nimi zajęła. Cieszę się, w takim razie postaram się pomóc w znalezieniu DS dla dwóch z pierwszego postu, bo już zbyt długo siedzą w boksie i zbyt często słyszę ich piski i tyle. Quote
Brawurka84 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 mi ostatnio w adopcjach najbardziej pomaga facebook.ale np.gumtree to też dobre miejsce-wiadomo,że różni ludzie dzwonią,ale po to są zadawane różne pytania i podpisywana umowa,żeby uniknąc złych sytuacji. a ten szczeniak z pierwszego wpisu to suczka.jest już sporo w lecznicy.może minusem jest to,że wyrośnie na sporego psiaka... ale tak jak piszą Forumowicze:na dogomanii szczenięta nie znajdą domu,tu głównie wchodzą już psiarze i kociarze,którzy mają w domu zwierzaki,a pomagają w inny sposób niż danie domu na stałe Quote
malvaaa Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 baaaardzo zachęcam do zrobienia im ogłoszeń na tych portalach, dzwonią różni ludzie, to fakt ale psiaki znajdują super domy... Quote
kabaja Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 dzwoniła z lecznicy Morska te dwa szczeniaki maja trafić dziś do schroniska.trzeba im natychmiastowo znaleźć jakieś miejsce ,przecież takie maluchy nie mogą trafic do schronu Quote
Morska Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Rozmawiałam z członkiem odpowiedzialnym za psy z f. pod Psim Aniołem. Ugodowo szczenięta zostają na mój koszt w lecznicy do środy rano, potem trafiają do schroniska w Falenicy. Zatem do środy kto chce pomóc w rozgłaszaniu maluchów mogę podesłać zdjęcia z nrem do osoby odpowiedzialnej za szczenięta. Bardzo proszę o pomoc, nie chcę aby trafiły do schronu. Potrzeba im domu stałego, albo choćby tymczasu i to szybkiego! Proszę o pomoc dla nich! Quote
kabaja Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 obdzwoniłam znajomych ,ale niestety wszyscy zapsienio-zakoceni. Maluchy są śliczne .Czy wiadomo jest coś o ich zachowaniu do psów i kotów ? Portale ogłoszeniowe nie są takie złe .Dzięki takiemu ogłoszeniu jeden z kociaków którymi się opiekowałam znalazł dobry domek ,co prawda drugi nie znalazł domku z ogłoszeń ,ale z tego to akurat się ciesze, bo mam super kocia. Quote
kakadu Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 jak bede w sobote z kanisem na pulawskiej to podrzuce troche karmy josera dla szczeniakow; kolezanka mi dala dla potrzebujacych pieskow - mysle, ze to bedzie dobry cel; niewiele wiecej moge, przepraszam... :( Quote
Morska Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 w TĄ środę idą do SCHRONU!!! Człowiek z f. pod Psim Aniołem chciał już dziś je zabrać. Szczenięta są łaskawe dla innych psów, o kotach nic nie wiem. One cały czas siedzą zamknięte w boksie lecznicy, zatem trudno coś powiedzieć na ten temat. Najważniejsze aby do środy znalazły choćby dom tymczasowy! Quote
Morska Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Podnoszę, pomoc potrzebna natychmiast choćby w robieniu ogłoszeń na wszelkich portalach! Quote
kabaja Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Morska możesz napisać krótki tekst wraz z danymi do kontaktu .To będzie na pewno potrzebne.Może ktoś się zlituje i porobi trochę ogłoszeń Quote
Morska Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Brak,81318 aczkolwiek zrobiłam zdaje się jedną literówkę. Mam problem z Moruskiem i www.doadopcji.pl . Nie mogę dodać ogłoszenia przez bramki, nie ładuje mi wyrazów, nie wiem z jakiej przyczyny. Quote
BasiaD Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Hej podnoszę szczylki...Mam nadzeję że nie trafią do schronu... Quote
kabaja Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 podnosze maluchy z rana.Może ktoś mógłby pomóc Quote
Morska Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 Czarnulka dziś wyjechała do ds, biała do tymczasowego domu. Zatem poszukiwany dom stały dla białej - jest kochana, dziś wziąwszy ją na ręce serce mi pękało na myśl, że czarna ma już dom, a ona jeszcze czeka :(. Quote
kabaja Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 najważniejsze ,że są bezpieczne i nie grozi im schronisko .Białą sunia jest śliczna i na pewno prędko znajdzie swój dom. Quote
kakadu Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Morska napisał(a):Czarnulka dziś wyjechała do ds, biała do tymczasowego domu. Zatem poszukiwany dom stały dla białej - jest kochana, dziś wziąwszy ją na ręce serce mi pękało na myśl, że czarna ma już dom, a ona jeszcze czeka :(. najwazniejsze, ze uniknely wyjazdu do schroniska; czy zostawic dla dt te karme dla bialej? Quote
Recommended Posts