SZAMAN Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 "Think Dog" Tajniki zachowania i szkolenia psa - poziom średniozaawansowany W polskiej wersji językowej" - organizowane przez amichien.pl Kto z Was był uczestnikiem tej formy kursu? Cena odstrasza, ale jestem ciekawa Waszych opini. Czy już gdzieś jest założony podobny topik? W jakich innych kursach, seminariach tego typu braliście udział? Quote
Marlena:) Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Nigdy nie słyszałam o czymś takim:oops: ...Moje psiaki nie brały (jeszcze!) udziału w szkoleniach...Sama staram się je nauczyć posłuszeństwa..;) .. Nie wiem o co chodzi w szkoleniu"Think dog" , na czym to polega?...:razz: Quote
Behemot Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 O tym kursie znalazłam informację na stronie behawiorysty Andrzeja Kłosińskiego, TUTAJ. Quote
Agnisia =) Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Autorem tego kursu jest Fisher. Jego teoria opiera się na dominacji nad psem, od którj w tym momęcie się coraz bardziej odchodzi. Sam Fisher wycofał się ze swoich poglądów tóż przed śmiercią, ale to już w świat nie poszło. Proponuje raczej zapoznać się z pozytywnym szkoleniem psów. Pies mimo wsyzstko to jednak nie jest wilk. Quote
Zarazah Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Agnisia =) napisał(a):Autorem tego kursu jest Fisher. Jego teoria opiera się na dominacji nad psem, od którj w tym momęcie się coraz bardziej odchodzi. Sam Fisher wycofał się ze swoich poglądów tóż przed śmiercią, ale to już w świat nie poszło. Proponuje raczej zapoznać się z pozytywnym szkoleniem psów. Pies mimo wsyzstko to jednak nie jest wilk. No i na tym kursie tego właśnie się uczą. Między innymi o bezzasadności teorii dominacji. Sama piszesz, że Fisher wycofał się ze swoich poglądów na temat dominacji. Niestety u nas ciągle jest postrzegany jako sztandarowa postać tego nurtu. Quote
Zarazah Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Marlena:) napisał(a):Nigdy nie słyszałam o czymś takim:oops: ...Moje psiaki nie brały (jeszcze!) udziału w szkoleniach...Sama staram się je nauczyć posłuszeństwa..;) . To nie jest kurs dla psów, tylko dla ich ludzi. Ja też się nad nim zastanawiam, ale chyba odłożę decyzję do następnej "edycji" kursu. Quote
Agnisia =) Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 NA stronie jest napisane, że kurs jest oparty o teorię Johna Fishera. Czyli wynika z tego, że chodzi tu o teorię dominacji. Czy się mylę? Wobec tego, czego uczy ten kurs? Quote
iwi10 Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 I czy już ktoś brał udział w tym kursie to mam prośbę żeby napisał coś kursie.:lol: Quote
Berek Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Hej, ja mam pytanko - czy ktoś zetkął się z psem wyszkolonym przez pana Kłosińskiego, tak "od A do Z"? Quote
Zarazah Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Chodzi ci o takiego psa, którego "wyciągnął" z jakiegoś problemu behawioralnego od A do Z? Np. o psa, któremu pomógł wyzwolić się z lęku separacyjnego? Quote
Recommended Posts