Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Think Dog"
Tajniki zachowania i szkolenia psa - poziom średniozaawansowany
W polskiej wersji językowej" - organizowane przez amichien.pl

Kto z Was był uczestnikiem tej formy kursu?
Cena odstrasza, ale jestem ciekawa Waszych opini.
Czy już gdzieś jest założony podobny topik?
W jakich innych kursach, seminariach tego typu braliście udział?

Posted

Nigdy nie słyszałam o czymś takim:oops: ...Moje psiaki nie brały (jeszcze!) udziału w szkoleniach...Sama staram się je nauczyć posłuszeństwa..;) ..
Nie wiem o co chodzi w szkoleniu"Think dog" , na czym to polega?...:razz:

Posted

Autorem tego kursu jest Fisher. Jego teoria opiera się na dominacji nad psem, od którj w tym momęcie się coraz bardziej odchodzi. Sam Fisher wycofał się ze swoich poglądów tóż przed śmiercią, ale to już w świat nie poszło. Proponuje raczej zapoznać się z pozytywnym szkoleniem psów. Pies mimo wsyzstko to jednak nie jest wilk.

Posted

Agnisia =) napisał(a):
Autorem tego kursu jest Fisher. Jego teoria opiera się na dominacji nad psem, od którj w tym momęcie się coraz bardziej odchodzi. Sam Fisher wycofał się ze swoich poglądów tóż przed śmiercią, ale to już w świat nie poszło. Proponuje raczej zapoznać się z pozytywnym szkoleniem psów. Pies mimo wsyzstko to jednak nie jest wilk.

No i na tym kursie tego właśnie się uczą. Między innymi o bezzasadności teorii dominacji. Sama piszesz, że Fisher wycofał się ze swoich poglądów na temat dominacji. Niestety u nas ciągle jest postrzegany jako sztandarowa postać tego nurtu.

Posted

Marlena:) napisał(a):
Nigdy nie słyszałam o czymś takim:oops: ...Moje psiaki nie brały (jeszcze!) udziału w szkoleniach...Sama staram się je nauczyć posłuszeństwa..;) .

To nie jest kurs dla psów, tylko dla ich ludzi. Ja też się nad nim zastanawiam, ale chyba odłożę decyzję do następnej "edycji" kursu.

• 5 months later...
Posted

Chodzi ci o takiego psa, którego "wyciągnął" z jakiegoś problemu behawioralnego od A do Z? Np. o psa, któremu pomógł wyzwolić się z lęku separacyjnego?