Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja bym nazwała go Roman, ale nikt sie na to nie zgodzi... :(

z imion, które padały kiedyś na konkursie imion na fb: Galupy, Gandzior, Panfucy, Nikifor, Rhett, Bazyl :)

ale chętnie zrobię nowy konkurs :lol:

Posted

Dubby do mieszkania jak dla mnie tylko klatkowo, właśnie zaczęła w schronisku pracę nad budą i już ją nieźle obgryzła, wyje i to dość głośno
koniecznie musimy jej coś fajnego, dużego i trwałego do schroniska zawieźć co będzie mogła obgryzać, wylizywac itp by nie demolowała nowej budy i by trochę się odstresowała a w mieszkaniu ma jeszcze więcej takich atrakcji, nie wiem dla dla mnie ona jest trudniejszym psem niż np Lockie - bo on chce uciekać ale jego zdolność do pokonywania płotów a jej to jak dwa różne światy, do tego Lockie nie wyładowuje swojej energii i stresu na budzie, w domu pewnie miałby więcej okazji ale aż strach pomyśleć co może zrobić Dubby, może to tylko gdybanie, może przesadzam ale nie są to łatwe psy ale Lockie łatwiejszy niż Dubby....
może obecność drugiego psa pomoże, ale Dubby mimo koleżanki uciekała, z Lockim to nie wiadomo może nie czułby się taki samotny?

no i zrobił się nam wątek naszych wszystkich psiaków ale Labek chyba nam wybaczy :)
a gdyby tak Koksa zabrać z hotelu na tymczas? czeka i nic się nie dzieje, tak jak było z Sandym a może na tymczasie by szybko domek znalazł bo jest piękny!

Posted

Tylko Dubbi potrzebuje dużo pracy, a nie wiem czy mieszkanie to najlepsze miejsce do tego. Co zrobisz jak ci zrobi "porzadki" w domu? Mimo całej sympatii do Dubbi ustawił bym ją w kolejce na szkolenie w Grzebienisku lub Bogatyni a zajął sie psami które siędzą w hotelach czy przytuliskach mimo że są gotowe do adopcji lub wymagają niewiele pracy. Po ostatniej wizycie w Buku uważam że Śliwka potrzebuje natychmiastowej pomocy, bo to też mała psina i zima w boksie będzie dla niej gehenną.

Posted

Dubbi mogłaby przy klatkowaniu być ok, ale to się wiąże z siedzieniem w domy przez min. 3 dni (początek traningu klatkowego) no i nie ma pewnosci czy Dubbi nie zrobi sobie krzywdy jak zostanie sama w klatce, może też klatke rozwalić, a później pół domu jak sie wydostanie!
Ola weź Koksa (wcale nie ma ciepło!), laba z przytuliska, lub przy pomocy fachowca Lockiego (choć takze bylabym ostrożna).
boisz się wziąć Dinko, a z nim na pewno mniej pracy niż z Dubbi (mniejszy, młodszy itp.)..
jak lubisz wyzwania to także Tytus siedzi w budzie i się marnuje - nawet na jego wątek nikt nie zagląda!

Posted

Z Dubby jest jeszcze jedna sprawa. Raz poszla do adopcji i wrócila do schroniska. Jeśli teraz my ja na tymczas zabierzemy,napiszemy pokwitowanie - już nie ma powrotu. Co jesli zrobi demolkę. Nie ma szansy na zwrot kosztow remontu mieszkania. I na zwrot psa. Co wowczas gdy wyciem zaalarmuje ludzi dokola i będzie trzeba oddać sukę. Dokąd wówczas?

Posted

Tytus do Piotra na szkolenie, Puma do domu, a Krokiet lub Dinko do Oli - co wy na to ?? ;-)
Lockie i Dubbi muszą poczekać wg mnie na miejsce w hotelu.. Lockie oczywiście powinien być pierwszy w kolejce - biedak już tyle siedzi :-(

Posted

oj, ta Dubby, wszyscy się o nią biją a ona akurat ma pakiet 150 problemów w 1 :shake: moi znajomi też ją akurat wypatrzyli na tymczas, nawet zgodzili się podpisać pismo, że fundacja nie odpowiadałaby za szkody, ale najgorszy właśnie jest ten powrót, bo jak zacznie wyć z mieszkaniu to żadna dobra wola by nie pomogła, trzeba by ją oddać...no a na to nie mamy alternatywy :-(

Posted

Nie będę brała Krokieta ani Dinko, bo są za mali, i przejdą mi pod furtką.
O Lockim była już mowa, że ma iść po Milusiu do Piotra. O Koksie tak samo rozmawialiśmy, i stwierdziliście, że ma zostać tak jak jest.

Co do oświadczenia, to mogę podpisać, skoro mi nie ufasz.