LadyS Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Nie, nie uważam, że w domu z ogrodem jest bardziej komfortowo właścicielom i psom - tzn. nie zgadzam się z tym do końca. Natomiast zauważcie, że tutaj nie było powiedziane, ze jak ktoś ma np. trzy duze psy, to jest mu wygodniej w domu z ogrodem, tylko że duży pies nie nadaje się do mieszkania. Nieco zeszliśmy z tematu - moim zdaniem duży pies (powtórzę, z pewnymi wyjątkami) do domu w bloku się nadaje; zwłaszcza, że np. mój duży pies będzie uczony dokładnie tego samego, co mój mały pies - spania. Dom jest od odpoczynku albo zajęć inicjowanych PRZEZE MNIE, na dworze ma szaleć. To jest podstawowa zasada ;) Co z tego, że będę mieć wielki ogród, skoro moje psy będą wolaly leżeć/siedzieć tam, gdzie jestem ja. Quote
Vailet Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='LadyS']Nie, nie uważam, że w domu z ogrodem jest bardziej komfortowo właścicielom i psom - tzn. nie zgadzam się z tym do końca. Natomiast zauważcie, że tutaj nie było powiedziane, ze jak ktoś ma np. trzy duze psy, to jest mu wygodniej w domu z ogrodem, tylko że duży pies nie nadaje się do mieszkania. Nieco zeszliśmy z tematu - moim zdaniem duży pies (powtórzę, z pewnymi wyjątkami) do domu w bloku się nadaje; zwłaszcza, że np. mój duży pies będzie uczony dokładnie tego samego, co mój mały pies - spania. Dom jest od odpoczynku albo zajęć inicjowanych PRZEZE MNIE, na dworze ma szaleć. To jest podstawowa zasada ;) Co z tego, że będę mieć wielki ogród, skoro moje psy będą wolaly leżeć/siedzieć tam, gdzie jestem ja.[/QUOTE] zgadzam się w 100% Quote
a_niusia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='lika1771']Dlaczego nie?[/QUOTE] dlatego, ze zajmuje to wiecej czasu niz wtedy, kiedy po prostu wszystkie psy mozna wypuscic rano do ogrodu, gdzie nie tylko sie odleja, a tez beda sobie mogly pobiegac. i wreszcie...szczegolnie jak jest minus 15 to kazdemu jest na pewno super zajebiscie komfortowo wyjsc z lozka i isc na mroz skoro po prostu moglby wypuscic rano psa. czy ktos jeszcze ma absurdalne pytania dotyczace tego, dlatego wygodniej i bardziej komfortowo jest mieszkac w chacie z ogrodem niz w bloku...? Quote
a_niusia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 ja tam sadze, ze nawet jak sie nie ma psa to dom z ogrodem jest wygodniejszym i fajniejszym rozwiazaniem niz blok...ale moze jakas dziwna jestem... Quote
omry Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='a_niusia']nie mowie, co jest bardziej komfortowe dla ciebie. szczerze mowiac mam to gdzies. to, co napisalam jest bardzo ogolnym stwierdzeniem i oczywiscie mozesz sie z tym nie zgadzac. ale coz...niektorzy nie zgadzaja sie z prawami fizyki:))))))) poza tym trzymanie tylu psow w bloku jest niekomfortowe nie tylko dla wlasciciela i samych psow. moze tez przeszkadzac sasiadom. poza tym...przeciez ty mieszkasz z rodzicami i masz jednego malego pieska, wiec jakie konkretnie masz doswiadczenie w trzymaniu wiekszej liczby psow i na jakiej podstawie mozesz to ocenic?[/QUOTE] A żebyś wiedziała, że mam doświadczenie :) Mimo to jednak nie zamierzam z Tobą dalej dyskutować, bo to nie ma sensu :) Ty i tak wszystko wiesz najlepiej bez względu na to, co ja napiszę i bez względu na to, jak ja mieszkam :evil_lol: Quote
lika1771 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='a_niusia']dlatego, ze zajmuje to wiecej czasu niz wtedy, kiedy po prostu wszystkie psy mozna wypuscic rano do ogrodu, gdzie nie tylko sie odleja, a tez beda sobie mogly pobiegac. i wreszcie...szczegolnie jak jest minus 15 to kazdemu jest na pewno super zajebiscie komfortowo wyjsc z lozka i isc na mroz skoro po prostu moglby wypuscic rano psa.czy ktos jeszcze ma absurdalne pytania dotyczace tego, dlatego wygodniej i bardziej komfortowo jest mieszkac w chacie z ogrodem niz w bloku...?[/QUOTE]Ja sie zgadzam z toba, napewno jest latwiej,wygodniej.Ale nie uwazam za tragedie wyjsc na spacer dwa razy. Quote
a_niusia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='omry']A żebyś wiedziała, że mam doświadczenie Mimo to jednak nie zamierzam z Tobą dalej dyskutować, bo to nie ma sensu Ty i tak wszystko wiesz najlepiej bez względu na to, co ja napiszę i bez względu na to, jak ja mieszkam aaa no to skowo wolisz mieszkac z szescioma psami w bloku niz w duzym domem z ogrodem i twierdzisz, ze to wygodniejsze to super, ale brzmi to na maxa absurdalnie. Quote
a_niusia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='lika1771']Ja sie zgadzam z toba, napewno jest latwiej,wygodniej.Ale nie uwazam za tragedie wyjsc na spacer dwa razy.[/QUOTE] tragedii nie ma, ale ogrod to wiekszy komfort. i tyle. Quote
omry Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Ja nigdzie nie napisałam, że tak wolę. Mam jednak na tyle szeroko między uszami, by pojąć, że dla kogoś może to być bez różnicy :) I tylko o to mi się rozchodzi, o nic więcej. Quote
a_niusia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='omry']Ja nigdzie nie napisałam, że tak wolę. Mam jednak na tyle szeroko między uszami, by pojąć, że dla kogoś może to być bez różnicy :) I tylko o to mi się rozchodzi, o nic więcej.[/QUOTE] no bez roznicy...owszem, owszem:))) niektorym jest bez roznicy, czy worki na smieci wynosza do kontenera czy skladuja je w sypialni. pewne rzeczy dla nikogo nie sa bez roznicy. tyle ze nie kazdy ma mozliwosc mieszkac w domu z ogrodem, wiec musi sobie radzic w takich warunkach, jakie ma. nie zmienia to faktu, ze to nie jest na zasadzie "bez roznicy" tylko raczej "jak sie nie ma, co sie lubi..." Quote
omry Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='a_niusia']no bez roznicy...owszem, owszem:))) niektorym jest bez roznicy, czy worki na smieci wynosza do kontenera czy skladuja je w sypialni. pewne rzeczy dla nikogo nie sa bez roznicy. tyle ze nie kazdy ma mozliwosc mieszkac w domu z ogrodem, wiec musi sobie radzic w takich warunkach, jakie ma. nie zmienia to faktu, ze to nie jest na zasadzie "bez roznicy" tylko raczej "jak sie nie ma, co sie lubi..."[/QUOTE] Zaraz zjem swoją głowę. Dobrze, masz rację :) Quote
lika1771 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='a_niusia']aaa no to skowo wolisz mieszkac z szescioma psami w bloku niz w duzym domem z ogrodem i twierdzisz, ze to wygodniejsze to super, ale brzmi to na maxa absurdalnie.[/QUOTE]Dom z ogrodem marzenie chyba kazdego.... Quote
FLY Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='a_niusia']no bez roznicy...owszem, owszem:))) niektorym jest bez roznicy, czy worki na smieci wynosza do kontenera czy skladuja je w sypialni. pewne rzeczy dla nikogo nie sa bez roznicy. tyle ze nie kazdy ma mozliwosc mieszkac w domu z ogrodem, wiec musi sobie radzic w takich warunkach, jakie ma. nie zmienia to faktu, ze to nie jest na zasadzie "bez roznicy" tylko raczej "jak sie nie ma, co sie lubi..." hehe właśnie pisałam to samo;) no dyskusja absurdalna, ja mieszkam normalnie z psem w bloku i nie jęczę codziennie jak mi ciężko i źle bo to bez sensu. Ale jak jadę z psem do rodziców do domku z ogrodem to różnice zdecydowanie zauważam;) Quote
sacred PIRANHA Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='lika1771']Moze napisze jasniej chcialabym mieszkac w domu z ogrodem i nie wychodzic dwa razy z 6 psami, ale chciec to troche za malo....[/QUOTE] no ok a a_niusia pisała o tym ,że wygodniej jest majac kilka psów mieszkać w domu z ogrodem...jak to ma sie do tego ze ty bys chciała ale nie mozesz i radzisz sobie tak jak umiesz i musisz sobie radzic? Przecież ona nie pisała, że w bloku się nie da miec kilku psów i nie można mieć kilku psów...ludzie:diabloti: haha może ja mam za wąsko między uszami, ale nie pojmuje jak dla kogoś może być BEZ RÓŻNICY mieszkać z 6 dużymi psami w bloku w mieście i w domu z ogrodem. To tak jakby ktoś powiedział, że nie ma różnicy w posiadaniu psa 50kg i 2kg ...co za różnica nie;-) Może chodzi o to, że wiekszość nie ma porównania jak to jest mieć kilka psów w bloku i miec kilka psów w domu z ogrodem...może wtedy byłaby dla Was widoczna różnica;-) Quote
badmasi Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='LadyS']No i o czym to świadczy? Bo to, ze pies "woli" spędzać czas na dworze, to jedno, a to, czy to dla niego "najlepiej", to drugie.[/QUOTE] A dlaczego miałoby byc źle? Quote
LadyS Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='badmasi']A dlaczego miałoby byc źle?[/QUOTE] No, to zależy, czego oczekujesz po posiadaniu psa. Bo jeśli tego, że będzie na własną łapę organizował sobie czas na podwórku - cóż, to jest wspaniale wówczas ;) Dużo takich organizujacych sobie czas psów znam i widuję. Quote
a_niusia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 ja teraz mieszkam w bloku, do ktorego doczepiony jest spory ogrod. mam dwa psy, oba waza nieco mniej niz 30 kg. i powiem tak: pierwsza suka byla jedynaczka ponad rok. w chacie zajmowala sie glownie spaniem. teraz jak sa dwie i sa generalnie wybiegane, to tez zajmuja sie spaniem...ale...no wlasnie: SA DWIE i zawsze znajdzie sie cos, co przekona dwa mlode psy, ktore uwielbiaja sie nawzajem do tego, ze fajna draka jest bardziej spoko niz spanie. a to np. komus sie zachce dla zartu skoczyc na "starsza siore" z kanapy, a to zapolowac wspolnie na muche, a to gryzak sasiada jest bardziej w porzo niz wlasny i sasiad podchwyci zabawe i jest spoko gonitwa dopoki pancia nie wbije i nie spyta, czy ktos chce scierka, bo przeciez sasiedzi i w domu trzeba sie grzecznie zachowywac. a tak to puscilabym brygade w cholere do ogrodu i niech sie gonia i po sobie skacza, kiedy tylko przyjdzie im na to ochota. i oczywiscie, oczywiscie-w domu sie spi. ale to zawsze jest mile dla psow, kiedy w kazdej chwili moga sobie z tego domu wyjsc i sie razem pobawic. Quote
murakami Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Pewnie, że tak. I nie trzeba za każdym razem schodzić z trzeciego piętra. Jak jesteśmy na działce, to też chodzimy na spacery do lasu, bo działka jest dla nich jak dom, ale jak się ganiają, to lepiej i bezpieczniej niż w mieszkaniu. I większa frajda na pewno. Quote
sacred PIRANHA Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='a_niusia'] i oczywiscie, oczywiscie-w domu sie spi. ale to zawsze jest mile dla psow, kiedy w kazdej chwili moga sobie z tego domu wyjsc i sie razem pobawic.[/QUOTE] nooo w bloku można miec i 10 psów i sobie z tym stadem radzić...co nie zmienia faktu, że wygodniej byłoby mieć w takim wypadku dom z ogrodem:diabloti: Quote
LadyS Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Powtórzę się, ale co tam :roll: Teza, która została rzucona nie dotyczyła tego, co jest wygodniejsze, tylko tego, że duży pies nie nadaje się do mieszkania w bloku. Quote
a_niusia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 nie mniej jednak odezwaly sie glosy, ze to zupelnie obojetnie, gdzie sie te duze psy trzyma i nawet ktos zjadl swoj lep na kolacje, a chyba ciezko poszlo zwazywszy na ilosc miejsca miedzy uszami. a oczywiste jest, ze to nie jest obojetne, gdzie sie te psy trzyma i to ani dla wlasciciela ani dla samych psow. Quote
omry Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 I te głosy dalej podtrzymują swoje zdanie :) A co do wielkości psów to już dopowiedziałaś sobie sama :) Ps. mam głowę :evil_lol: Quote
lika1771 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='LadyS']Powtórzę się, ale co tam :roll: Teza, która została rzucona nie dotyczyła tego, co jest wygodniejsze, tylko tego, że duży pies nie nadaje się do mieszkania w bloku.[/QUOTE]Wszystko zalezy od wlascicieli,bo jezeli chca miec duzego psa i ma sie dla niego czas to mysle,ze w bloku tez sie odnajdzie. Quote
evel Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Ale wygoda, a możliwość to dwie różne rzeczy :) Quote
Recommended Posts