Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 32.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Soko napisał(a):
wrzucenie takiemu gospodarzowi kup na balkon czy chociaż parapet to całkiem niezłe wyjście.

Zanim to sie stało to oczywscie były rozmowy, podtykanie torebek, prosby i groźby. Ale na chama działają najwidoczniej tylko chamskie metody.

Posted

Soko napisał(a):
wrzucenie takiemu gospodarzowi kup na balkon czy chociaż parapet to całkiem niezłe wyjście.

Gorzej, jak większość nie sprząta. Tak jest u nas.
Mój chłopak ostatnio przez trzy dni przychodził z ręką uwaloną w kupie, bo jakieś ferelne przerwane woreczki mu się trafiały :D

Posted

omry napisał(a):
Mój chłopak ostatnio przez trzy dni przychodził z ręką uwaloną w kupie, bo jakieś ferelne przerwane woreczki mu się trafiały :D

Może ktoś w sklepie postanowił zrobić kupującym kawał, jak swego czasu bywało z gumkami Stomil tudzież Durex ;)

Posted

strix napisał(a):
Może ktoś w sklepie postanowił zrobić kupującym kawał, jak swego czasu bywało z gumkami Stomil tudzież Durex ;)

Nie no, chyba nie, bo mi się nic takiego nie przytrafiało, a korzystaliśmy z tego samego rulonika. Miał chłopak niefart po prostu :)

Posted

omry napisał(a):

oj tam przerwane woreczki... mi kiedyś Etna przyniosła szarpak, który niewiele myśląc złapałam-a tu niespodzianka... nawet w parku się porzucać nie da.

Posted

znam takiego jednego typka, co jak wyprowadza swojego psa na kupe na alejki, to ma ze soba takie spore urzadzenie-jakby dwustronna szufle, w ktorej jest worek. w ogole nie dotyka klocka, a nawet zauwazylam, ze nie patrzy na niego sprzatajac. wyglada na na maxa obrzydzonego faktem sprzatania gowien, az oczami wywraca i sie krzywi:))
A JEDNAK SPRZATA!!!!!

Posted

[quote name='a_niusia']znam takiego jednego typka, co jak wyprowadza swojego psa na kupe na alejki, to ma ze soba takie spore urzadzenie-jakby dwustronna szufle, w ktorej jest worek. w ogole nie dotyka klocka, a nawet zauwazylam, ze nie patrzy na niego sprzatajac. wyglada na na maxa obrzydzonego faktem sprzatania gowien, az oczami wywraca i sie krzywi:))
A JEDNAK SPRZATA!!!!!

Takie coś?

http://www.alibaba.com/product-gs/396910216/Dog_Poop_Picker.html

???

Posted

U nas chyba żadne takie "urządzonka" by się nie sprawdziły, bo mój pies lubi chodzić jak robi :) Co najmniej jakby się brzydził swojej kupy i chciał jak najszybciej opuścić miejsce zdarzenia. Mam więc zazwyczaj dwa, trzy kawałki do zebrania i najłatwiej ręką, przez woreczek oczywiście ;) bo z takich "szczypców" to by wypadało przy każdym kolejnym rozwarciu.

Posted

[quote name='Izura']Coś takiego byłoby wygodniejsze:) http://ewet.pl/shopimages/products/normal/nippy.jpg

dokladnie ma taka szufle tylko troche wieksza.

[quote name='filodendron']U nas chyba żadne takie "urządzonka" by się nie sprawdziły, bo mój pies lubi chodzić jak robi :) Co najmniej jakby się brzydził swojej kupy i chciał jak najszybciej opuścić miejsce zdarzenia. Mam więc zazwyczaj dwa, trzy kawałki do zebrania i najłatwiej ręką, przez woreczek oczywiście ;) bo z takich "szczypców" to by wypadało przy każdym kolejnym rozwarciu.

duzo razy widzialam tego goscia z Mikim jak jakos sobie radzi w takiej sytuacji swoja szufla:))
nie oznacza to, ze polecam te szufle-ja mam tylko standardowe woreczki.

za to znam tez jednego kolesia, ktory nie byl zbyt "psi", kiedy kupili ze swoja dziewczyna pierwszego psa i sie brzydzil sprzatac, wiec bral wielkie reklamowki i podkladal psu pod tylek i chwalil sie tym, ze "gowno njego psa nawet nie dotyka trawy":))))

Posted

a_niusia napisał(a):

za to znam tez jednego kolesia, ktory nie byl zbyt "psi", kiedy kupili ze swoja dziewczyna pierwszego psa i sie brzydzil sprzatac, wiec bral wielkie reklamowki i podkladal psu pod tylek i chwalil sie tym, ze "gowno njego psa nawet nie dotyka trawy":))))

Hehe, dobre - widziałam kiedyś jak jakiś pan tak robił ze swoim collie, tylko używał papierowej torebki :) U mnie by to nie przeszło, bo moja laska sobie musi znaleźć perfekcyjne miejsce na kupcię i musi mieć święty spokój, a jakby jej coś zaczęło szurać przy tyłku to koniec, nic z tego :D

Posted

[quote name='a_niusia']

No, Amerykanie coś podobnego opatentowali. Dla mnie okropny wynalazek, nie wyobrażam sobie ścigać sie z czasem, żeby toto odpowiednio wcześnie zamontować pod ogonem!

http://monkeysayswhat.com/page/page20090825pootrap.shtml

Posted

no niestety moj piest to nawet nie lubi robic tego na trawniku i jak zakmini, ze rano idziemy na dluzszy spacer, a nie na alejki, to zaciska zwieracze i wlacza motor w tylku, zeby tylko zdazyc w ustronne, czyste miejsce. niestety zwykle po drodze male (ktore ma juz rawie 7 miesiecy i bierze przyklad z duzego) nie zdaza z klockiem i wali go na chodniku ku przerazeniu duzego, ktore nie moze pojac jak do cholery mozna robic takie rzeczy NA ULICY!!!

Posted

bdom napisał(a):
Taaa ja się taką naturą bardzo cieszę:evil_lol:, a swoją drogą czym ludzie karmią te psy? Bo naprawdę kolory to co wydalają ma niesamowite- od bieli po zieleń:-o Teraz jeszcze pięknie pachnie-wiosną i psimi kupami oczywiście.

te białe to po kościach. Jeśli oczywiście twarde i w jednym bobku. Zielone pewnie po kosmitach.

są miasta w świecie np Luksemburg gdzie w centrum stoja stojaki na psie worki z workami oczywiście i mozna sobie brac te woreczki za friko jesli zajdzie taka potrzeba. Nikt nie kradnie tego ani nie bierze "na zapas". Nam jeszcze daleko do tego.

ale spokojnie mozemy sprzatać w mieście po swoich psach, we własne woreczki - w koncu to nie jakiś mega wydatek. Ja sprzątam. I jestem z tego dumna :)

Posted

a_niusia napisał(a):
no ja wlasnie nie wiem, czy to powod do dumy.
to powinno byc normalne dla WSZYSTKICH.

bo co...nikt nie jest dumny, ze sie podciera w klopie ani ze myje zeby.

no nie wiem. To zalezy jakim papierem i jaka pasta czy jaką szczotką. I zależy do jakich woreczków wrzucasz psie quano :) Wszystko zalezy od reklamy :) Przecież po pedigri tak ślicznie psy srają....

Posted

U nas, w małym lubelskim miasteczku stoją w centrum miasta kosze na psie kupy, nad którymi stoi pojemnik z psimi woreczkami (które można pobrać za darmo). Niestety, psiarze chyba nie widzą tego ładnego, zielonego pojemnika... :roll: za to je widzą doskonale ludzie młodzi, którym najwidoczniej wszystkie woreczki są potrzebne, a Bozia im sił w nóziach zabrała, gdyż ciężko im przejść 3m dalej, by wyrzucić śmieci do kosza do tego przeznaczonego (bo po co... skoro kosza na psie odchody świecą pustkami? :roll:).
I tak: miasteczko jak było, tak jest "ozdobione" gównami, woreczki - jak się okazuje - "przydają" się ludziom bez psów, a kosze na psie fekalia są zapełnione śmieciami jak papierosy, butelki etc. Wprost cudownie :shake:.
I co się dziwić ludziom, że patrzą na mnie jak na idiotkę, gdy sprzątam po swoim psie... ;)

Posted

[quote name='a_niusia']ja nie dorabiam ideaologi ani do klockow wlasnych ani do psich ani do mycia zebow.
pewne rzeczy sa norma i przykre jest, ze nie sa nia dla wszystkich.

Otóż właśnie. Żyjemy w dziwnym kraju, gdzie cieszy nas zwykle coś, co powinno być normalne... :roll:

Posted

u mnie w mieście kosze na guano są w centrum i w parkach:roll: ale bez worków zresztą pojemniki na worki w większości są zniszczone:roll: w sąsiednim miasteczku zauważyłam też tylko w parku jednym za to z workami:p a często przez to miasteczko przechodzę idąc do tesco ale to nie miasto to miasteczko:lol: