Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Diora napisał(a):
No pewnie, dlatego trzeba się dowartościować, mówiąc wszystkim dookoła,że się ma rasowca :evil_lol:

cos Ty, to my mamy kompleksy :diabloti:

roots23 napisał(a):
z którek strony? bo ja jakoś tego nie dostrzegam

metryki :diabloti:

ciezko sie rozmawia z kims w typie inteligentnego czlowieka:cool1:

• Replies 32.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Yorkomanka']Proponuje skończyć autobusową dyskusję bo to do niczego nie prowadzi

[FONT=Arial]ależ prowadzi .... PIES TO PIES i przepisy dla WSZYTSTKICH psowatych takie same [/FONT]

[quote name='Amber']Ogólnie raczej dogomaniackie psy i ich kochający właściciele dbają o szatę swoich pupili, a kupno środka na pchły nie należy do najtrudniejszych rzeczy na świecie. Chodziło mi raczej o kontekst, że pani z yorkiem w sklepie spożywczym stanowi dużo mniejsze zagrożenie zarażenia pchłami, niż żul kupujący tanie wino...

[FONT=Arial]to już jego problem:diabloti: ....ale pies zostaje w domu jak pańcia sie na zakupy wybiera ... no chyba ze to sklep ZOOlogiczny :p[/FONT]

[quote name='asiunia']Alu,a jedwab dwa razy w tygodniu stosujesz?:eviltong:
[FONT=Arial]
:placz::placz::placz:no to mi dowalilaś
a może być balsam z jedwabiem :hmmmm:
[/FONT]

Posted

:crazyeye: Matko święta!

Ten wątek to prawdziwa gratka dla psychologów, psychoterapeutów i psychiatrów :crazyeye:...

Czy trzeba mieć zgodę, aby go w całości skopiować i wykorzystywać na cwiczeniach dla studentów? A jeśli tak - od kogo?

Posted

Ja nawiążę do rodowodu ,a mianowicie mam Binga z adopcji i decydując się go wziąśc nie wiedziałam ,że ma papiery ,bo to nie było istotne:eviltong: dopiero parę dni przed jego pojawieniem się w domu dowiedziałam się ,że jest z hodowli:crazyeye: teraz leży koło mnie i nie myślę o tym jakie zaje***** ma pochodzenie i o tym ,że mogę się polansowac pieskiem z bajki:angryy: A jak ktoś pisze o tym ,że np. Amstaf jest agresywny(:lol:) i będzie bo tak to mnie szlag trafia! Mój Bings jest strasznie agresyny do psów tylko albo aż wtedy gdy jest na smyczy:-( i muszę nad nim pracowac ,bo chcę miec spokój od innych ludzi i wogóle chce aby Bings był spokojny i ja też na spacerze. i jak spotykam te yorki i bischony szczekające i wyrywające się do mojego(jeden yoreczek to z zaskoczenia ugryzł mojego w lapę i szkolenie poszło w ....:angryy:! A i jeszcze jedno mogę powiedziec ,że mój pies jest lepszy od yoreczka ,bo ma taką sierśc ,że żadna pchła mu się nie utrzyma na grzbiecie i nie muszę używac jedwabiów i innych dupereli:eviltong::eviltong::eviltong:(bo ma tak krótką sierśc-tak dla niedoinformowanych:eviltong:)

Posted

Dziewczyny, ale skąd w Was taka zaciętość i nienawiść rodem z Ku Klux klanu? Czy ona komuś szkodzi, że nazywa swojego psa yorkiem, a nie kundelkiem, bądź "pieskiem w typie"? No nijak nie potrafię tego zrozumieć, tym bardziej, że to jej pies, i nawet gdyby to miało ją dowartościować to nikomu tym krzywdy nie robi. Po co te przysrywanki i rzucanie się do gardła? No i nie ma się co oszukiwać. Postawcie się w sytuacji: Balbina wchodzi do autobusu z yorkiem bez kagańca, i wy z Waszymi jednak sporo większymi. Kogo wyprosi kierowca, i na kogo będą krzywo patrzeć pasażerowie? Na nią?

Posted

Abrakadabra napisał(a):
:crazyeye: Matko święta!

Ten wątek to prawdziwa gratka dla psychologów, psychoterapeutów i psychiatrów :crazyeye:...

Czy trzeba mieć zgodę, aby go w całości skopiować i wykorzystywać na cwiczeniach dla studentów? A jeśli tak - od kogo?

ja np.nie wyrażam zgody aby moje posty były kopiowane :mad:

Posted

mala_czarna napisał(a):
Dziewczyny, ale skąd w Was taka zaciętość i nienawiść rodem z Ku Klux klanu? Czy ona komuś szkodzi, że nazywa swojego psa yorkiem, a nie kundelkiem, bądź "pieskiem w typie"? No nijak nie potrafię tego zrozumieć, tym bardziej, że to jej pies, i nawet gdyby to miało ją dowartościować to nikomu tym krzywdy nie robi. Po co te przysrywanki i rzucanie się do gardła? No i nie ma się co oszukiwać. Postawcie się w sytuacji: Balbina wchodzi do autobusu z yorkiem bez kagańca, i wy z Waszymi jednak sporo większymi. Kogo wyprosi kierowca, i na kogo będą krzywo patrzeć pasażerowie? Na nią?

nie chodzi o zacietosc do psa ale jego Pani, ktora chodzi po watkach chwalac sie "yorkiem" i piszac, ze nie ma nic zlego w pseudohodowlach - mnie od tego krew zalewa
jezeli ja ma to dowartosciowac to ok, nic mi do tego, ale niech sie do tego przyzna, kupila podrobe rasy dla lansu

w autobusie upomne sie o kaganiec dla jej psa, kierowcy tez zwroce uwage,ew zloze skarge na kierowce - tyle

Posted

GameBoy napisał(a):

w autobusie upomne sie o kaganiec dla jej psa, kierowcy tez zwroce uwage,ew zloze skarge na kierowce - tyle

No to teraz tak ze szczerym dogomaniackim sercem powiedz. Wierzysz w to, że ktokolwiek ją z tego autobusu wyprosi??:evil_lol:

Posted

[quote name='Alicja']

[FONT=Arial]:placz::placz::placz:no to mi dowalilaś [/FONT]
[FONT=Arial]a może być balsam z jedwabiem :hmmmm:[/FONT]
a najlepsiejszy?:razz:

[quote name='mala_czarna']Dziewczyny, ale skąd w Was taka zaciętość i nienawiść rodem z Ku Klux klanu? Czy ona komuś szkodzi, że nazywa swojego psa yorkiem, a nie kundelkiem, bądź "pieskiem w typie"? No nijak nie potrafię tego zrozumieć, tym bardziej, że to jej pies, i nawet gdyby to miało ją dowartościować to nikomu tym krzywdy nie robi. Po co te przysrywanki i rzucanie się do gardła? No i nie ma się co oszukiwać. Postawcie się w sytuacji: Balbina wchodzi do autobusu z yorkiem bez kagańca, i wy z Waszymi jednak sporo większymi. Kogo wyprosi kierowca, i na kogo będą krzywo patrzeć pasażerowie? Na nią?
Jeżeli mój będzie jechał przepisowo a jej nie to chyba oczywiste?Co do krzywych spojrzeń->"Jak mnie widzi świat to bez znaczenia, bo bardziej niż opinii, boję się sumienia..."
[quote name='Balbina12']ja np.nie wyrażam zgody aby moje posty były kopiowane :mad:
Ironia – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów, jest zaliczana także do podstawowych kategorii w estetyce.
W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.

Posted

[quote name='mala_czarna']Dziewczyny, ale skąd w Was taka zaciętość i nienawiść rodem z Ku Klux klanu? Czy ona komuś szkodzi, że nazywa swojego psa yorkiem, a nie kundelkiem, bądź "pieskiem w typie"? No nijak nie potrafię tego zrozumieć, tym bardziej, że to jej pies, i nawet gdyby to miało ją dowartościować to nikomu tym krzywdy nie robi. Po co te przysrywanki i rzucanie się do gardła? No i nie ma się co oszukiwać. Postawcie się w sytuacji: Balbina wchodzi do autobusu z yorkiem bez kagańca, i wy z Waszymi jednak sporo większymi. Kogo wyprosi kierowca, i na kogo będą krzywo patrzeć pasażerowie? Na nią?
[FONT=Arial]
naszego nie wyprosi
...nie ma prawa ...NASZE wchodzą do autobusu w kagańcu :grins: tak jak OGÓLNOPSIE przepisy pouczają :p
[/FONT]

Posted

Przyłączam się do dykusji;)
Sama mam dużego psa-DC i zauważam bardzo DUŻĄ różnicę w traktowaniu właścicieli dużych i małych psów, na niekorzyść tych pierwszych oczywiście...:mad:
Ostatnio taka sytuacja: wybierałam się z Bandziorem i TZ-tem do rodziców, a że nie jesteśmy zmotoryzowani to czekała nas podróż PKS-em. Jesteśmy już na stadionie (dodam, że jakaś godzinka drogi), i chcę wchodzić a facet do mnie, że z tym psem nie pojadę (miał oczywiście kaganiec i był na smyczy), ja sie obużyłam TZ też, mówię, że nie ma prawa mnie nie wpuśćić pies ma kaganiec itp. więc co chodzi??? Zarządał ode mnie zaświadczenia o szczepieniu, które zostawiłam w domu. Trudno wkurzyłam się i tyle, przepisy to przepisy, ale najciekawsze jest to, że za mną stała babka z joreckiem na rąsiach i ona weszła!!!!:mad: Chociaż pies nie miał kagańca:mad::-o. mówię, zaraz, zaraz ja nie mogłam a ta pani to co przepraszam, pies to pies!!!! I dzieki mnie babka też nie wsiadła:diabloti: Myślałam, że zjem tego kierowcę... Dajcie spokój....:shake:

Posted

mala_czarna napisał(a):
No to teraz tak ze szczerym dogomaniackim sercem powiedz. Wierzysz w to, że ktokolwiek ją z tego autobusu wyprosi??:evil_lol:

tak, wczoraj rano to sie stalo, nawet nie musialam nic mowic
sam ja wyprosil, pisalam o tym tu na watku

Posted

[quote name='Balbina12']bardzo mądre.:shake:Nieraz patrzyłam w sklepie na kagańce i jakowy bym nie przymierzyła tak w każdy mieściło sie pół Franka albo w najlepszym wypadku cała głowa:cool3:taa...włożę mu na głowe medalowe łajno i będzie w tym chodził.Jak wszyscy to wszyscy!!!:evil_lol:

[FONT=Arial]dla chcącego nic trudnego ...otóż znajoma ma sukę yorka , agresywną do dzieci i KUPIŁA u weta ....zamówił dla niej ...kaganiec skórzany ... i nikomu korona z głowy nie spadła [/FONT]

Posted

Balbina12 napisał(a):
nie.poprostu nie wyrażam zgody na to aby moje posty były kopiowane i mam do tego prawo.

czytalas regulamin forum? chcesz to podciagac pod prawo autorskie?
forum to nie blog czy pamietnik :cool1:

Posted

to już jego problem:diabloti: ....ale pies zostaje w domu jak pańcia sie na zakupy wybiera ... no chyba ze to sklep ZOOlogiczny :p

Z tym się sprzeczać nie zamierzam, ja tylko mówię jak to przeważnie odbywa się w praktyce, bo przepisy przepisami, ale jak już to mniej mi w sklepie przeszkadza mały pies na rękach niż żul/rozwrzeszczane dzieciaki/mamuśki taranujące wszystkich swoimi wielkimi wózkami itp. Ale im wszystkim do sklepu wolno wchodzić, po prostu nie lubię absurdów, a tę czy w inną stronę.

Posted

[quote name='GameBoy']czytalas regulamin forum? chcesz to podciagac pod prawo autorskie?
forum to nie blog czy pamietnik :cool1:
Nadal wierzysz w cuda?Ja po kilku przeczytanych wypowiedziach Balbinki zwątpiłam
[quote name='Alicja']
[FONT=Arial]z TYCH nalePSIejszych :p[/FONT]
no to może być:p

Posted

Amber napisał(a):
Z tym się sprzeczać nie zamierzam, ja tylko mówię jak to przeważnie odbywa się w praktyce, bo przepisy przepisami, ale jak już to mniej mi w sklepie przeszkadza mały pies na rękach niż żul/rozwrzeszczane dzieciaki/mamuśki taranujące wszystkich swoimi wielkimi wózkami itp. Ale im wszystkim do sklepu wolno wchodzić, po prostu nie lubię absurdów, a tę czy w inną stronę.

to ja poczekam aż mamą zostaniesz :lol:

Posted

O1us_89 napisał(a):
Poprawka nie z Dogo Canario tylko zkundlem, bo papiera nie mam:diablotin:

moj poprzedni pies byl z adopcji i tez byl kundlem
nie mam z tym problemu:cool1: ale nie wciskalam kitu, ze jest rasowy i nie wspieralam pseudo w celu podbudowania swojego ego

Posted

Gabryjella napisał(a):
Tylko, że te konkretne kundelki to kosztują koło 1000PLN, to potem tak głupio za tyle kasy i kundel :razz:

i dlatego balbina wszystki wpiera, że ma jorka, a to po prostu zwykły kundelek taki jak mój, czy kogoś innego :)

a wstyd się potem przyznac, że tyle się za kundla dało. no ale nie ma to jak szpan