Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 32.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Konkretnie mówiąc, to kilka metod zmieniłam właśnie dlatego, że pies reagował odwrotnie, niż chciałam. I myślę, że to też jest problem wielu właścicieli - zapatrzeni w książkę, trenera lub pierwszego psa nie zauważają, że każdy psiak trochę się różni, a potem nagle są problemy. Stąd są też te radosne porady o spuszczaniu psa, o kolczatce [też już słyszałam, że byłby grzeczniejszy], do ludzi nie dociera, że ja znam swojego psa i jestem pewna na 1200%, że da się go wyuczyć na zwykłej obroży. Kolczatki będę używać najwyżej, jak będę w ciązy.

Posted

[quote name='Martens']:crazyeye: 10 znaków
ekhm ?

[quote name='Vectra']z

dam ci moje psy i dwa dni pochodzisz z nimi tylko na smyczy :diabloti:
w kagańcu nie da się aportować piłki :eviltong:
Kolejna rzecz , jeśli myślisz , że duży pies w kagańcu jest bezpieczny i nic nie może zrobic , to jesteś w błędzie .. Nawet jak ten duży jesi i na smyczy i małe coś go napadnie .
Widziałam co rottek zrobił z jamnikiem :diabloti: rottek był i na smyczy i w kagańcu , a jamnik był z tych co atakuje z zaskoczenia ... psy łapy mają bardzo sprawne i nie muszą łapac w zęby by "ofiarę" złapac

daj :diabloti:

to bylo wyrwane z kontekstu tu chodzilo o psy ktore sa agresywne a ich wlascicele o tym wiedza i i tak psy chodza bez kagancow i smyczy :)

wiem co to znaczy miec bardzo energicznego i nadpobudliwego psa z adhd bo mialam kelle ..jest ona mixem asta i przejela po tej rasie jak wszyscy sadza wszysko co moglo byc zle czyli sklonnosc do agresji i adhd :)
i wiem co potrafi zrobic duzy pies nawet w kagancu bo moj pudel zostal potraktowany metalowym kagancem wlasnie przez staffika a raz skorzanym przez onka ...:roll:

a tak wogole to planuje zakup staffika oczywiscie nie teraz ale za kilka lat jak skoncze studia itd do tego czasu mam nadzieje ze jeszcze sporo dowiem sie o tej rasie ;)
i moj pies po miescie bedzie chodzil iw kagancu i na smyczy :roll:

Posted

Czasami widzę psy z metalowymi kagańcami... Az strach myśleć co mogą zrobić takim ''wyposażeniem'' np. małemu yorkowi, czy, tak jak napisałaś, pudlowi...
:cool1:

gops napisał(a):
i moj pies po miescie bedzie chodzil iw kagancu i na smyczy

no to to jest właściwe podejscie ;). :happy1:

Posted

Klaudysiaczek napisał(a):
Czasami widzę psy z metalowymi kagańcami... Az strach myśleć co mogą zrobić takim ''wyposażeniem'' np. małemu yorkowi, czy, tak jak napisałaś, pudlowi...
:cool1:

no to to jest właściwe podejscie ;). :happy1:

nawet pudel w kagancu moze zrobic krzywde jamnikowi nie tylko duzy pies ;)

i tak zaraz ktos cos powie :eviltong:

Posted

gops, moje zdziwienie stąd, że napisałaś, że żaden pies nie powinien być spuszczany ze smyczy, a już zwłaszcza duży. W takim razie nie mam pojęcia jak dogomaniacy nie posiadający 2 ha ogrodu (czyli większość) wybiegaliby swojego psa :cool3: Czy było wyrwane z kontekstu to bym się spierała. Ale dajmy spokój, już mam czasem dość atmosfery na niektórych wątkach na dogo...

Posted

[quote name='Martens']gops, moje zdziwienie stąd, że napisałaś, że żaden pies nie powinien być spuszczany ze smyczy, a już zwłaszcza duży. W takim razie nie mam pojęcia jak dogomaniacy nie posiadający 2 ha ogrodu (czyli większość) wybiegaliby swojego psa :cool3: Czy było wyrwane z kontekstu to bym się spierała. Ale dajmy spokój, już mam czasem dość atmosfery na niektórych wątkach na dogo...

nie chce sie klocic ale wcale nie mialam tego na mysli
ze zaden pies agresywny nie powinien biegac luzem ;)
i mysle ze to bylo napisane w miare zrozumiale bo sporo osob zrozumialo sens tej wypowiedzi :diabloti:
[quote name='Klaudysiaczek']No właśnie, nie kłóćmy się, mamy taki piękny wieczór... :diabloti:

u mnie pada :roll:

Posted

Ojć ... Ale pomyśl o zdrowym powietrzu :cool3:
I o tym, że jutro może będzie lepiej... :roll:

no w pogodzie mowili ze ma byc lepiej :)

ale az sama wrocilam sie do mojej poprzedniejszej wypowiedzi o tych psach luzem bez kaganca bo zadko mi sie zdarza ze pisze cos bez sensu calkiem i tak glupiego jakby to wynikalo z tego co powiedzialy dziewczyny ;) i pisze dokladnie i jasno przynajmniej dla mnie ze to chodzi o psy agresywne bo o tym byla mowa chyba ze ktos nie czytal trzech wczesniejszych stron ;)
dobra koniec nie chce sie klocic ale musialam :roll:

Posted

Gdybym ja miała takie ''coś'' żebym samych głupot nie pisała :roll::oops:

heh no ja tez glupoty pisze ale to nie chcaco najczesciej poprostu zle dobierajac slowa i wychodza glupoty ;)

a przez ten weekend zdazylo mi sie tylko spotkac jamnika bez wlascicieli ale na szczescie nie grozny bo jak moj chcial sie powachac to uciekl :)

Posted

Ostatnio zobaczyłam sunie najwidoczniej bez właściciela i też była niegroźna, zdziwiłam się, że nie uciekła...

Chciałam ją wziąć, ale spieszyłam się na badania, a teraz żałuję, bo jak wróciłam to ani widu, ani słychu.... :-(

Posted

AngelsDream napisał(a):
Wystarczy mi reakcja na Baaja na smyczy - podziękuję ;)

czyli rozplywanie sie i pianie z zachwytu?
[yyyy.. a moze to tylko ja bym tak zareagowala..:evil_lol:]

Posted

Opcja standard - szeroki łuk.
Opcja standard lux - szeroki łuk i gapienie się na psa z rozdziawioną buzią.
Opcja lux mix - jaki wilk... !
Opcja lux mix grupa - zapada cisza, gapią się wszyscy.
Opcja optim - a czemu bez kagańca?

Posted

czyli jestem inna..:hmmmm:

jak teq ma kaganiec, to wlasnie wszyscy szerokim lukiem obchodza nas.. kaganiec=agresywny pies:/
jakos nikt nie moze pojac tego, ze np. w centrum miasta wszystkie psy powinny byc i na smyczy, i w kagancu.. czy to takie trudne do zrozumienia?
no coz.. widocznie tak..