Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Parysek']Bo wiosną i latem jak na ironie z tego co obserwuję już kilka lat, jest to najpopularniesze :D Poza tym trzymajcie mnie bo padnę zaraz. To biedne ptaszki nie można ganiać a jak pies już zje takie zapleśniałe żarcie lub jakąś padlinę i się zatruję lub co gorsza zdechnie - to już może? O biedne ptaszki trzeba dbać a bezdomne psy mogą zdychać? nigdy w Mojej tolerancji nie będzie miejsca na sypanie śmieci dla ptaków w miejscach dostępnych dla ludzi, dzieci czy też psów ![/QUOTE]
Moja rozmowa z tobą jest bezsensu ...człowiek pan i władca zaraz szlag mnie trafi nie wiem mnie od dziecka uczono że słabszym istotą zawsze trzeba z głową pomagać ..mój pies też jest odkurzaczem czasem coś znajdzie na spacerze jednak zna jedną podstawową komendę nie rusz i odchodzi lub wypluwa z pyska ....nie rozumiem takich ludzi jak ty ...i chyba nie chce zrozumieć

• Replies 32.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Parysek']Ten post wyzywa Cię od idiotek?:D nie no trzymajcie mnie. Chyba masz bardzo niskie poczucie własnej wartości, jeżeli Mój post sugeruje Ci że jesteś idiotką... A co masz do tego że spaniele zaliczane są do grupie płochaczy? bo tego już kompletnie nie rozumiem. Brakuje Ci argumentów to będziesz czepiała się Mojego psa? :crazyeye:[/QUOTE]
Ogólnie chodzi mi o ton twojej wypowiedzi a nie o konkretny post ...nie czepiam się psa tylko ciebie i twojego zachowania bo jak piesek płochacz to mu wolno .Czyli jak będę miała psa myśliwskiego to sarenki też sobie może gonić bo on jest do tego stworzony ....sory

Guest Parysek
Posted

[quote name='ailema']Moja rozmowa z tobą jest bezsensu ...człowiek pan i władca zaraz szlag mnie trafi nie wiem mnie od dziecka uczono że słabszym istotą zawsze trzeba z głową pomagać ..mój pies też jest odkurzaczem czasem coś znajdzie na spacerze jednak zna jedną podstawową komendę nie rusz i odchodzi lub wypluwa z pyska ....nie rozumiem takich ludzi jak ty ...i chyba nie chce zrozumieć[/QUOTE]
Nie raz pomagałem na osiedlu/mieście słabszym chłopaczkom czy też dzieciom prześladowanym przez grupę chłystków. Byłem sam ich było różnie 3,4 czasami 5 i zawsze mówiłem żeby się któryś sprawdził ze mną jak taki kozak jest do słabszych, więc nie znasz mnie a piszesz że jestem panem i władca :D Właśnie dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu bo obalam Twoje zarzuty jeden po drugim i właśnie brakuje Ci już argumentów i nie masz już się do czego odnieść po prostu. No to jeszcze zabrońmy polować i polikwidujmy wszystkie kółka łowieckie :D

Posted

[quote name='Parysek']Nie raz pomagałem na osiedlu słabszym chłopaczkom prześladowanym przez grupę chłystków. Byłem sam ich było różnie 3,4 czasami 5 i zawsze mówiłem żeby się któryś sprawdził ze mną jak taki kozak jest do słabszych, więc nie znasz mnie a piszesz że jestem panem i władca :D Właśnie dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu bo obalam Twoje zarzuty jeden po drugim i właśnie brakuje Ci argumentów i nie masz już się do czego odnieść po prostu.[/QUOTE]
Ja pisze o zwierzętach a nie o ludziach więc daruj sobie te twoje posty o odwadze ok ?

Guest Parysek
Posted

[quote name='ailema']Ja pisze o zwierzętach a nie o ludziach więc daruj sobie te twoje posty o odwadze ok ?[/QUOTE] No to jeszcze zabrońmy polować i polikwidujmy wszystkie kółka łowieckie :-D Weź wyjdź już z tego forum bo się błaźnisz po prostu.... Zaczęło się od zachowania, potem ptaszki biedne, potem orzeszki a kończy na odwadze. Zaraz będzie żeby usypiać jadgterriery, Dogo Argentino - bo to przecież dzikarze i krzywdzą te biedne zwierzątka wystawiając myśliwym.

Posted (edited)

[quote name='Parysek']No to jeszcze zabrońmy polować i polikwidujmy wszystkie kółka łowieckie :-D Weź wyjdź już z tego forum bo się błaźnisz po prostu.... Zaczęło się od zachowania, potem ptaszki biedne, potem orzeszki a kończy na odwadze :D[/QUOTE]

Raczej ty się z niego usuń ja jestem za tym aby ograniczyć polowania ...a co ty masz do tych ptaków zabijmy wszystkie a później narzekaj sobie na komary w lecie
A ty wogóle widziałeś jak wygląda takie wystawianie przez myśliwych i szkolenie psów .. nie wiesz to się nie wypowiadaj bo sam się błaźnisz

Edited by ailema
tekst
Guest Parysek
Posted

[quote name='ailema']Raczej ty się z niego usuń ja jestem za tym aby ograniczyć polowania ...a co ty masz do tych ptaków zabijmy wszystkie a później narzekaj sobie na komary w lecie[/QUOTE]
Zaraz będzie żeby usypiać jadgterriery, Dogo Argentino - bo to przecież dzikarze i krzywdzą te biedne zwierzątka wystawiając myśliwym. Czy ja pisałem o zabijaniu ptaków?:D hahahah jesteś niemożliwa po prostu..

Posted

[quote name='Parysek']Zaraz będzie żeby usypiać jadgterriery, Dogo Argentino - bo to przecież dzikarze i krzywdzą te biedne zwierzątka wystawiając myśliwym. Czy ja pisałem o zabijaniu ptaków?:D hahahah jesteś niemożliwa po prostu..[/QUOTE]
Nie pisałeś ale one ci tak strasznie przeszkadzają bo jedzą śmieci srają gdzie popadnie aaaaa i zapomniałam o strasznych chorobach

Guest Parysek
Posted

[quote name='ailema']Nie pisałeś ale one ci tak strasznie przeszkadzają bo jedzą śmieci srają gdzie popadnie aaaaa i zapomniałam o strasznych chorobach[/QUOTE]

Nie przeszkadzały by mi gdyby ludzie nie wyrzucali tych gówie* w miejscach publicznych, tylko do tego wyznaczonych bo ptaki same w sobie mi nie przeszkadzają. A że ludzie dokarmiają pod blokami w parkach to cierpią na tym elewacje miejskie. A że w parku akurat wyrzucają żarcie gdzie ludzie przychodzą puszczać psy, no to soryy life is brutal. Bo w zabawie jak pieski przegonią gołębia który sobie akurat zleci na ziemię - to też będzie męczenie?:D bo ja już nie nadążam za Tobą. Bo jakoś ptaki, dzikie koty i inne zwierzęta sobie radzą same. Można dokarmiać w zimie ale z głową !

Posted

[quote name='Parysek']Nie przeszkadzały by mi gdyby ludzie nie wyrzucali tych gówie* w miejscach publicznych, tylko do tego wyznaczonych bo ptaki same w sobie mi nie przeszkadzają. A że ludzie dokarmiają pod blokami w parkach to cierpią na tym elewacje miejskie. A że w parku akurat wyrzucają żarcie gdzie ludzie przychodzą puszczać psy, no to soryy life is brutal. Bo w zabawie jak pieski przegonią gołębia który sobie akurat zleci na ziemię - to też będzie męczenie?:D bo ja już nie nadążam za Tobą. Bo jakoś ptaki, dzikie koty i inne zwierzęta sobie radzą same. Można dokarmiać w zimie ale z głową ![/QUOTE]

psa się po prostu odwołuje i koniec kropka ja tak robię inaczej wszystkie obce koty ,ptaki ,łasice myszy itp skończyły by u niej w paszczy

Guest Parysek
Posted (edited)

[quote name='ailema']psa się po prostu odwołuje i koniec kropka ja tak robię inaczej wszystkie obce koty ,ptaki ,łasice myszy itp skończyły by u niej w paszczyBawi się stado 5-6 psów biegają, hasają i gdy przebiegną obok a ptaszek się wystraszy to też mam je odwołać? Weź Ty poczytaj w ogóle co piszesz. Nie mam ochoty odwoływać psa bo tam się roi od ptaków i zawsze jest jakiś jeden na ziemi, więc co to za frajda odwoływać co sekundę psa? mam 2. Czytałaś o spaleniu komendy? nie będę marnował swojej 2 letniej pracy z psem gdzie pies jest wychowany idealnie bo: waruje na widok innego psa i czeka na Moje pozwolenie albo na odwołanie. To mam wypracowane idealnie. Nie mam zamiaru chodzić gdzie indziej bo gdy pogoda jest nie bardzo sprzyjająca to w tym właśnie parku można spotkać 3-4 psy i Moje mogą chętnie dołączyć, bo się znają. To psa myśliwskiego na polowaniu też odwołasz, mimo że ma wypłoszyć zwierzę z kryjówki? to po cholerę zostały stworzone płochacze, wyżły, pointery.... Obal cały FCI najlepiej i będziesz zachwycona. Peace and love na ziemi. Akurat łasice ani myszy tam nie występują. Gdyby nie było dokarmianie gdzie się ludziom podoba to nie było by problemu widzianego przez Ciebie w Moim psie !

Edited by Parysek
Posted

[quote name='Parysek']Bawi się stado psów 5-6 psów biegają, hasają i gdy przebiegną obok a ptaszek się wystraszy to też mam je odwołać? Weź Ty poczytaj w ogóle co piszesz. Nie mam ochoty odwoływać psa bo tam się roi od ptaków i zawsze jest jakiś jeden na ziemi, więc co to za frajda odwoływać co sekundę psa? mam 2. Czytałaś o spaleniu komendy? nie będę marnował swojej 2 letniej pracy z psem gdzie pies jest wychowany idealnie bo: waruje na widok innego psa i czeka na Moje pozwolenie albo na odwołanie. To mam wypracowane idealnie.[/QUOTE]
Ty nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumieć nie chodzi mi o pojedyncze ptaki tylko o celowe wypłaszanie a to jest różnica .Na tym kończę z tobą rozmowę bho raczej się nie dogadamy

Guest Parysek
Posted (edited)

[quote name='ailema']Ty nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumieć nie chodzi mi o pojedyncze ptaki tylko o celowe wypłaszanie a to jest różnica .Na tym kończę z tobą rozmowę bho raczej się nie dogadamy
bez komentarza... Gdyby nie było dokarmianie gdzie się ludziom podoba to nie było by problemu widzianego przez Ciebie w Moim psie !

Edited by Parysek
Posted

[quote name='Parysek']bez komentarza... Gdyby nie było dokarmianie gdzie się ludziom podoba to nie było by problemu widzianego przez Ciebie w Moim psie !

Czyli sarenki też mozna gonić w lesie bo dla mnie to żadna różnica

Guest Parysek
Posted

[quote name='ailema']Czyli sarenki też mozna gonić w lesie bo dla mnie to żadna różnica[/QUOTE] Ja już skończyłem dyskusję z Tobą bo tak prowadzisz rozmowę i takie różności wynajdujesz że się płakać aż chce. Zaczęło się od ptactwa a teraz o sarnach... Tylko że sarenki jakoś u mnie po parku nie biegają :D chyba że ratlerki to się zgodzę :D Więc mnie ten problem nie dotyczy w ogóle, nie Moja brocha...

Posted

[quote name='ailema']Moja rozmowa z tobą jest bezsensu ...człowiek pan i władca zaraz szlag mnie trafi nie wiem mnie od dziecka uczono że słabszym istotą zawsze trzeba z głową pomagać ..mój pies też jest odkurzaczem czasem coś znajdzie na spacerze jednak zna jedną podstawową komendę nie rusz i odchodzi lub wypluwa z pyska ....nie rozumiem takich ludzi jak ty ...i chyba nie chce zrozumieć[/QUOTE]

oo! to ta pani, z którą rozmawiał Parysek, pomaga Z GŁOWĄ? dobre sobie. co niby miał zrobić? podnieść te śmieci i wyrzucić do kosza? a może uważasz, że jak ptak zatka się i udusi łupinką orzecha to będzie dobrze? i to jest pomaganie z głową?
Parysek pisał, że zna tą babkę, że nie raz ona wywala zepsute żarcie. normalne, że zwrócił uwagę, ale wygląda na to, że wg Ciebie trucie zwierząt spleśniałym chlebem i rybą jest pomaganiem z głową.

Posted

[quote name='ailema']
Jeszcze raz powtarzam pytanie czym się waszym zdaniem różni gonienie sarny a ptaków przez psy [/QUOTE]
widziałaś, jak ucieka sarna przed psem? ona realnie biegnie ratując swoje życie, a nie zatrzymuje się po pięciu metrach i ogląda za sobą. widziałaś, jak reagują ptaki? ptak poderwie się do lotu, przeleci 10 metrów i siada z powrotem na ziemi, jeśli na tej ziemi było żarcie. potrzeba paru przebiegnięć psa, żeby stado głębi w końcu ulokowało się na drzewach, a nie siadało co chwila na ziemi, a i tak z tych drzew spoglądają, czy już mogą wrócić do żarcia. zero w tym stresu .
już nie mówiąc o tym, ze jak stoi stado saren i jedna zacznie uciekać to w końcu całe stado ruszy, a ptaki? poderwie się paru do lotu, a reszta może zostać, chyba że one potem będą na trasie psa. i tak w kółko mogą się ganiać. więc porównywanie gonienia saren do gonienia ptaków (tych miejskich oczywiście) jest śmieszne.

Posted

[quote name='Parysek']Widzę że jest więcej osób i nie tylko Ja dostrzegam realny problem roznoszonych chorób przez ptactwo ale tylko mnie się czepiają i mnie się zarzuca że jestem "bezduszny" i mam swój świat bo piszę o chorobach i innych pasożytach przenoszonych przez ptactwo jak i również padnięte szczury, których szczątki pomału się rozkładają a nikt się tym nie interesuje. Bardzo dobry komiks na miejscu :)[/QUOTE]
Oczywiście, że widzę problem w nadmiernym dokarmianiu ptaków. Problem również widzę, w wywalaniu żarcia gdzie popadnie. Jednak ja mogę to napisać bez kłócenia się przez 30 postów ;)

A co do ganiania psów za ptakami: pies nic nie powinien ścigać i tyle... Jakiś czas temu znajoma opowiadała, że pies sąsiada chwycił kaczkę i warczał na właściciela, bo ten chciał mu ją odebrać. Oczywiście kaczka dead.

Guest Parysek
Posted (edited)

[quote name='WiedźmOla']Oczywiście, że widzę problem w nadmiernym dokarmianiu ptaków. Problem również widzę, w wywalaniu żarcia gdzie popadnie. Jednak ja mogę to napisać bez kłócenia się przez 30 postów ;)

A co do ganiania psów za ptakami: pies nic nie powinien ścigać i tyle... Jakiś czas temu znajoma opowiadała, że pies sąsiada chwycił kaczkę i warczał na właściciela, bo ten chciał mu ją odebrać. Oczywiście kaczka dead.[/QUOTE] Dzięki za uwagę i przepraszam za objętość treści ale chciałem urozmaicić dyskusję :) Coś mi się wydaje że gołębiom to sprawia radość taka zabawa w berka bo ile razy moje psy przebiegły to one siadały za nimi z powrotem na ziemi. Nie widzę w tym żadnego stresu ani znęcania się nad ptactwem. Raczej bardziej humorystycznie to wygląda jak integracja z naturą. Poza tym nie zawsze zwraca uwagę na to ptactwo a jak raz czy dwa pogoni to nic wielkiego się nie dzieję. Moim zdaniem zapobiega chociaż troszkę gromadzeniu się wielkich skupisk ptaków ale to kropla w może w porównaniu z tym co ludzie tam sypali i przez ile lat. I na prawdę trzeba by wiele czasu żeby zmienić miejsce żerowania tych gołębi i wron... Pogoni, one siądą z powrotem, idziemy dalej psy biegają, ptaki jedzą, wracamy to znowu je pogoni i tak się kręci w kółko. Nigdy mój pies nie miał ptaka w pysku. Rannego ptaka ze złamanym skrzydłem zostawił i czekał na mnie a ja go wziąłem i puściłem za ogrodzenie.

Edited by Parysek
Posted

a ile razy powtarzałam że mi też nie chodzi o dokarmianie śmiećmi ale czytacie to co chcecie ..więc proszę mi nie zarzucać że nie umiem pomagać z głową .
Mój pies ma zakaz gonienia jakichkolwiek zwierząt i jakoś nie chce mi się wierzyć że gołębiom to sprawia przyjemność ..więc ja żadnej w tym frajdy nie widzę .

Posted

[quote name='ailema']a ile razy powtarzałam że mi też nie chodzi o dokarmianie śmiećmi ale czytacie to co chcecie ..więc proszę mi nie zarzucać że nie umiem pomagać z głową .
Mój pies ma zakaz gonienia jakichkolwiek zwierząt i jakoś nie chce mi się wierzyć że gołębiom to sprawia przyjemność ..więc ja żadnej w tym frajdy nie widzę .[/QUOTE]

to Ty czytasz co chcesz, bo NIKT w tej dyskusji nie napisał, że dokarmianie jest złe. wszyscy pisali, że złe jest wyrzucanie żarcia i śmiecenie. mimo to wmawiasz Paryskowi, że twierdzi, że pomaganie słabszym jest złe.

Posted

[quote name='ailema']
Mój pies ma zakaz gonienia jakichkolwiek zwierząt i jakoś nie chce mi się wierzyć że gołębiom to sprawia przyjemność ..więc ja żadnej w tym frajdy nie widzę .[/QUOTE]
nikt nie mówi o przyjemności. po prostu im to zwisa i powiewa, czy teraz pogoni je pies, czy odlecą, bo będzie przejeżdżał samochód czy uciekną, bo przebiegnie dziecko.

Posted

[quote name='motyleqq']to Ty czytasz co chcesz, bo NIKT w tej dyskusji nie napisał, że dokarmianie jest złe. wszyscy pisali, że złe jest wyrzucanie żarcia i śmiecenie. mimo to wmawiasz Paryskowi, że twierdzi, że pomaganie słabszym jest złe.[/QUOTE]

Jak go bawi gonienie ptaków przez psa no to sory ...gołąbki mają frajdę jego pies jeszcze większą itp

Posted

[quote name='ailema']Jak go bawi gonienie ptaków przez psa no to sory ...gołąbki mają frajdę jego pies jeszcze większą itp[/QUOTE]
no i? nie jest to dla ptaków mega stres i nie jest to znęcanie się nad zwierzętami, wystarczy popatrzeć na ich zachowanie, a to już opisywałam i powtarzać się nie będę.

Posted

[quote name='Beatrx']no i? nie jest to dla ptaków mega stres i nie jest to znęcanie się nad zwierzętami, wystarczy popatrzeć na ich zachowanie, a to już opisywałam i powtarzać się nie będę.[/QUOTE]

Jasne jest to dla nich komfortowa sytuacja ptaki mają strasznie słabe serca i o zawał nie trudno
Ale dalej sobie twórzcie kółko wzajemnej adoracji