Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mala_czarna napisał(a):
Chciałam skomentować, ale doszłam do wniosku, że nie warto zniżać się do Twojego poziomu. Sayonara.

Gratuluję dobrego samopoczucia :) Zrozum dziewczyno,że przez pseudohodowle schroniska są przepłnione,a psy cierpią. Ale cóż ma powiedzieć osoba, która się do czegoś takiego przyczynia... :razz:

• Replies 32.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='mala_czarna']Czy moderator mógłby usunąć wątki o kundelkach, rasowcach i innych psach w typie? To jest temat o chamstwie psiarzy!!

[FONT=Arial]przecież tu wszystko JEST NA TEMAT

a poza tym TO JEST OFFtopic :p
[/FONT]

Posted

Diora napisał(a):

Ale cóż ma powiedzieć osoba, która się do czegoś takiego przyczynia... :razz:

Nauczyli w szkole czytać, he?
No to poczytaj troszkę moich postów to może dotrze, że wzięłam ze schroniska suczkę. Zachowujesz się jak babsko z bazaru.

Posted

mala_czarna napisał(a):
No to poczytaj troszkę moich postów to może dotrze, że wzięłam ze schroniska suczkę. Zachowujesz się jak babsko z bazaru.

Pewnie jak i czytać uczyli to i wypowiadać swoje zdanie w bardziej kurtuazyjny sposób również:roll:

Posted

mala_czarna napisał(a):

No Twoja kultura osobista sięga po prostu zenitu :multi: A co to znaczy "he"? W moich kręgach nie używa się prostackich sformułowań, więc musisz mi wytłumaczyć to po polsku :p

Jeżeli nie przyczyniasz się do pseudo, to dlaczego tak zacięcie bronisz?? Coś tu jest nie tak :cool3: A może miałaś kiedyś takiego psa?

Posted

asiunia napisał(a):
Pewnie jak i czytać uczyli to i wypowiadać swoje zdanie w bardziej kurtuazyjny sposób również:roll:

Kurtuazyjnie to ja się mogę odnosić do ludzi kulturalnych, a nie do tych, którzy tu celowo sieją ferment. I nie życzę sobie, żeby ktoś kto mnie zupełnie nie zna i nic o mnie nie wie, pisał, że należę do grupy osób popierających pseudohodowlę.

Posted

[quote name='Diora']

Jeżeli nie przyczyniasz się do pseudo, to dlaczego tak zacięcie bronisz?? Coś tu jest nie tak :cool3: A może miałaś kiedyś takiego psa?

To ja może powiem tylko tyle, bo rozmowa z Tobą nie ma najmniejszego sensu: "Twego Janka w ciemię bito, nic nie wbito - weź go sobie". :evil_lol:

Posted

[quote name='mala_czarna']To ja może powiem tylko tyle, bo rozmowa z Tobą nie ma najmniejszego sensu: "Twego Janka w ciemię bito, nic nie wbito - weź go sobie". :evil_lol:

Ale dlaczego nie odpowiesz? Miałaś kiedyś psa z pseudo? :razz:

Posted

[quote name='mala_czarna']To ja może powiem tylko tyle, bo rozmowa z Tobą nie ma najmniejszego sensu: "Twego Janka w ciemię bito, nic nie wbito - weź go sobie". :evil_lol:

Z Tobą jak widać też nie. Ja się przyczepię tylko - nie piszemy postu pod postem - jest opcja edytuj.

Posted

dOgLoV napisał(a):

To że suka musi raz mieć małe to mit i nie rozumiem dlaczego ludzie nie potrafią tego zrozumieć !!!! :shake: no ale fakt faktem lepiej że ten piesek trafił do Ciebie a nie do rzeki albo schroniska :placz:

Ostatnio rozmawiałam z sąsiadką, która kupiła z jakiejś "domowej" hodowli jamniczkę. Panią najbardziej interesował fakt, kiedy suczka będzie miała cieczkę, bo to ponoś już dopuszczać można, no i trzeba, dla zdrowia. Na moje pytanie, po co jej szczeniak, no i oczywiście co ma ewentualnie zamiar z nim zrobić, spojrzała się na mnie jak na idiotkę i stwierdziła: "no co pani?? teraz jamniki w cenie są, troszkę zarobię. :shake:

Posted

mala_czarna napisał(a):
Ostatnio rozmawiałam z sąsiadką, która kupiła z jakiejś "domowej" hodowli jamniczkę. Panią najbardziej interesował fakt, kiedy suczka będzie miała cieczkę, bo to ponoś już dopuszczać można, no i trzeba, dla zdrowia. Na moje pytanie, po co jej szczeniak, no i oczywiście co ma ewentualnie zamiar z nim zrobić, spojrzała się na mnie jak na idiotkę i stwierdziła: "no co pani?? teraz jamniki w cenie są, troszkę zarobię. :shake:

Co za baba , chyba od razu sprowadziła bym ją na ziemię :mad:

Posted

mala_czarna napisał(a):
Dorosłej kobiety nie przełożę przez kolano, a żadne sensowne argumenty nie docierają.

To najwidoczniej masz problemy z konwersacją. Bo ta kobieta jest kolejną już osobą, oprócz mnie oczywiście :evil_lol: do której podobno nic nie dociera :razz:

A ja tylko zadałam jedno pytanie - czy miałaś kiedyś psa z pseudohodowli... To wszystko. Dlaczego nie chcesz odpowiedziec?

Posted

mala_czarna napisał(a):
Dorosłej kobiety nie przełożę przez kolano, a żadne sensowne argumenty nie docierają.

w sumie co racja to racja , ludzie teraz na wszystkim patrzą zarobić :shake:

Posted

dOgLoV napisał(a):

Przykra prawda jest taka, że jest zbyt na takie pieski. Gdyby nie było kupujących, to nikt by bezsensownie nie rozmnażał...

Posted

Diora napisał(a):
Przykra prawda jest taka, że jest zbyt na takie pieski. Gdyby nie było kupujących, to nikt by bezsensownie nie rozmnażał...

No ok ja to rozumiem , ale co wtedy bedzie z tymi psami z pseudo jak nikt ich nie kupi??

Posted

[quote name='dOgLoV']No ok ja to rozumiem , ale co wtedy bedzie z tymi psami z pseudo jak nikt ich nie kupi??

Zostaną rozdane za darmo, kiedy wyrosną za duże, żeby je sprzedać z zyskiem, podrzucone do schronu lub wyrzucone - i jakaś dobra dusza się może nimi zajmie. I nie zostaną wyprodukowane kolejne, bo okaże się, że się to nie opłaca, skoro ludzie nie kupują.

Posted

dOgLoV napisał(a):
No ok ja to rozumiem , ale co wtedy bedzie z tymi psami z pseudo jak nikt ich nie kupi??

Jak taki "hodowca" miałby problemy ze sprzedaniem jednego czy drugiego miotu, to przestałby po prostu rozmnażać. Co by zrobił z urodzonymi już pieskami trudno mi powiedzić, możemy tylko gdybać...
Ale takie samo pytanie można zadać odnośnie psów ze schronisk - co z nimi będzie?
Przecież nikt ich nie chce...

Posted

[quote name='Martens']Zostaną rozdane za darmo, kiedy wyrosną za duże, żeby je sprzedać z zyskiem, podrzucone do schronu lub wyrzucone - i jakaś dobra dusza się może nimi zajmie. I nie zostaną wyprodukowane kolejne, bo okaże się, że się to nie opłaca, skoro ludzie nie kupują.

I tej wiedzy kiedyś mi brakowało , myślałam że ratuje biednego psa przed zagładą , dzięki czemu jestem teraz posiadaczką psa z pseudo i nie wstydzę się do tego przyznać , więcej tego błędu nie popełnię ale mimo wszystko i tak Kocham swojego psa najbardziej na świecie i nie zamieniła bym go na żadnego innego !!!!

Posted

dOgLoV napisał(a):
I tej wiedzy kiedyś mi brakowało , myślałam że ratuje biednego psa przed zagładą , dzięki czemu jestem teraz posiadaczką psa z pseudo i nie wstydzę się do tego przyznać , więcej tego błędu nie popełnię ale mimo wszystko i tak Kocham swojego psa najbardziej na świecie i nie zamieniła bym go na żadnego innego !!!!

I właśnie takiego podejścia się oczekuje od ludzi, którzy wcześniej byli nieświadomi. Człowiek uczy się całe życie, najlepiej na błędach.

Posted

doglov wydaje mi się, że jeszcze wielu ludziom tej wiedzy brakuje i dlatego właśnie kupują pieska od takich ludzi. Moja dziewczynka również jest bez papierów. Dostałam ją w prezencie od koleżanki, której tata rozmnożył swoją sukę, bo przecież raz w życiu trzeba. Ten przesąd jest ciągle żywy wśród miłośników psów. Nawet w mojej rodzinie jest wiele osób, które patrzą na mnie z oburzeniem, gdy próbuję im wytłumaczyć na czym polega r=r. W tym samym czasie kiedy ja kupiłam maltańczyka moja ciotka kupiła jorka. Od tamtej pory ciągle słyszę zarówno od niej jak i od swojej własnej mamy jakie piękne były by szczeniaki po naszych psach i słyszę ciągłe namawianie mnie, abym się zgodziła. Ciężko jest ludziom wytłumaczyć niektóre rzeczy,,,

Posted

[quote name='boksereczkaa']doglov wydaje mi się, że jeszcze wielu ludziom tej wiedzy brakuje i dlatego właśnie kupują pieska od takich ludzi. Moja dziewczynka również jest bez papierów. Dostałam ją w prezencie od koleżanki, której tata rozmnożył swoją sukę, bo przecież raz w życiu trzeba. Ten przesąd jest ciągle żywy wśród miłośników psów. Nawet w mojej rodzinie jest wiele osób, które patrzą na mnie z oburzeniem, gdy próbuję im wytłumaczyć na czym polega r=r. W tym samym czasie kiedy ja kupiłam maltańczyka moja ciotka kupiła jorka. Od tamtej pory ciągle słyszę zarówno od niej jak i od swojej własnej mamy jakie piękne były by szczeniaki po naszych psach i słyszę ciągłe namawianie mnie, abym się zgodziła. Ciężko jest ludziom wytłumaczyć niektóre rzeczy,,,

Ehhhh no niestety :-( ja sobie chyba kupie bluzke z napisem " psy muszą mieć chociaz raz małe = mit !!!!" tylko gdzie taką dostać :-( u nas w mieście kiedyś widziałam na sklepie reklame z takim napisem aż byłam w szoku żę ktoś w końcu się za to wziął :multi:

Posted

dOgLoV napisał(a):

Zgadza się, ale jest również druga strona medalu. Wielu hodowców również sprzedaje psy, pomimo np. rożnych wad genetycznych. Z tym też należałoby walczyć, bo jak póxniej sensownie wytłumaczyć, że kupno psa z pseudo jest złe, a z hodowli piesków z papierkami jest ok?

Posted

No dokładnie , ale tacy Hodowcy powinni wiedzieć że nie można krzyżować rodzeństwa i rozmnażać psów obciążonych genetycznie a jak tego nie przestrzegają to moim zdaniem nie zasługują na miano hodowli !

Posted

a jak idziecie kupić np aparat, to co bierzecie pierwszy z brzegu? Czy się dowiadujecie, jakie ma funkcje, kto wyprodukował, jakie ma słabe strony, itp itd.
Więc pytam do jasnej cholery, dlaczego kupując psa, z którym się spędzi jak by nie było kawał życia, nie zdaje się sobie trudu sprawdzenia hodowli i hodowcy, poczytania opinii na jej temat, popytania właścicieli szczeniąt z tejże, przejrzenia wyników wystaw, sprawdzenia wyników badan, itp itd. ?:crazyeye:

wszędzie zdarzają się dobrzy i źli ludzie, ale to my mamy wybór od których psa weźmiemy :razz: