*kleo* Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Żal mnie chwyta jak to wszystko czytam, bo to strasznie głupie, że psy w typie yorków trafiają do niemyślących właścicieli :angryy: (nikogo konkretnego nie mam na myśli, żeby zaraz nie było naskoku na mnie), a potem opinia rasy na tym cierpi. 99% YT które znam ma cudowny charakter, ale nikt nie robi z nich lalek. Moja nie ma kagańca, bo nie widzę takiej potrzeby i dochodzi kwestia papilotów na pysku (wystawowa), ale nie pchamy się do autobusu, mamy swoje autko :p I nie kpijcie dziewczyny z jedwabiu, mojej akurat jest potrzebny, żeby na wystawie jak ten ostatni wypłosz nie wyglądała :eviltong: Quote
Amber Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 to ja poczekam aż mamą zostaniesz :lol: A nie łaska zostawić dziecko w domu tak jak psa, gdy się idzie na zakupy :diabloti: Ale spoko, ja się nie czepiam, w końcu jak już tu pisałam pewne grupy mają przywileje czy się to komuś podoba czy nie :p Quote
asiunia Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='*kleo*']Żal mnie chwyta jak to wszystko czytam, bo to strasznie głupie, że psy w typie yorków trafiają do niemyślących właścicieli :angryy: (nikogo konkretnego nie mam na myśli, żeby zaraz nie było naskoku na mnie), a potem opinia rasy na tym cierpi. 99% YT które znam ma cudowny charakter, ale nikt nie robi z nich lalek. Moja nie ma kagańca, bo nie widzę takiej potrzeby i dochodzi kwestia papilotów na pysku (wystawowa), ale nie pchamy się do autobusu, mamy swoje autko :p I nie kpijcie dziewczyny z jedwabiu, mojej akurat jest potrzebny, żeby na wystawie jak ten ostatni wypłosz nie wyglądała :eviltong: Ja sama używam:eviltong: Quote
paulina2904 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Jak tak bardzo Balbinka chce miec yorkshire terriera z rodkiem to mogę jej przesłac wszystkie papiery Bingasa nie ma przecież zdjęcia na nich ,ale fakt tam jest zaznaczone jaki kolor miał dany przodek (czarno biały york?:evil_lol:) ,ale jak pokaże swoim koleżankom papier to przecież one się nie skapną ,że z kolorem coś nie tak:diabloti::eviltong: Quote
Yorkomanka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Gabryjella napisał(a):Tylko, że te konkretne kundelki to kosztują koło 1000PLN, to potem tak głupio za tyle kasy i kundel :razz: ja za mojego kundla płaciłam 300 zł Quote
Balbina. Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 a ja 850 zł a kolejne 1.800 poszło na wszystkie dodatki , szczepienia,szampony,karmę do 6 miesiąca życia,3 komplety smyczy i szelek,frisbee oj by się nazbierało:loveu: Quote
paulina2904 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Yorkomanka napisał(a):ja za mojego kundla płaciłam 300 zł I tak oto pseudo wzbogaciło się o 1300 zł:shake: a ile jeszcze takich ''miłosników'' psów się znajdzie co to dla szpanu nakręcają tą machinę?:cool1: Quote
mala_czarna Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 asiunia napisał(a): Ja sama używam:eviltong: Ale już Ci nie przeszkadza, że kagańca nie ma? No i gdzie obiektywizm? ;) Quote
Alicja Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [quote name='*kleo*']Żal mnie chwyta jak to wszystko czytam, bo to strasznie głupie, że psy w typie yorków trafiają do niemyślących właścicieli :angryy: (nikogo konkretnego nie mam na myśli, żeby zaraz nie było naskoku na mnie), a potem opinia rasy na tym cierpi. 99% YT które znam ma cudowny charakter, ale nikt nie robi z nich lalek. [FONT=Arial] no własnie też znam i szanuje takich [/FONT] Moja nie ma kagańca, bo nie widzę takiej potrzeby i dochodzi kwestia papilotów na pysku (wystawowa), ale nie pchamy się do autobusu, mamy swoje autko :p I nie kpijcie dziewczyny z jedwabiu, mojej akurat jest potrzebny, żeby na wystawie jak ten ostatni wypłosz nie wyglądała :eviltong: [FONT=Arial]spoko to było w innym kontexcie ;)[/FONT] [quote name='Amber']A nie łaska zostawić dziecko w domu tak jak psa, gdy się idzie na zakupy :diabloti: Ale spoko, ja się nie czepiam, w końcu jak już tu pisałam pewne grupy mają przywileje czy się to komuś podoba czy nie :p [FONT=Arial]powodzenia w przyszłym dorosłym życiu ....pewnie za lata świetlne [/FONT] Quote
jmw Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Super... 850 zł za kundla :-o :lol: Ja swojego to mam za darmo :diabloti: Quote
asiunia Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 mala_czarna napisał(a):Ale już Ci nie przeszkadza, że kagańca nie ma? No i gdzie obiektywizm? ;) A to odnośnie czego?:roll: Sama używam jedawbiu,o brak kagańca u mnie jakoś nikt się nie czepiał:diabloti: Quote
*kleo* Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Balbina12 napisał(a):a ja 850 zł a kolejne 1.800 poszło na wszystkie dodatki , szczepienia,szampony,karmę do 6 miesiąca życia,3 komplety smyczy i szelek,frisbee oj by się nazbierało:loveu: No i za tą całą kasę miałabyś już prawdziwego YT z wyprawką i szczepieniami. A psa w typie to można dostać w schronie za... uwaga... 30 zł :diabloti: Quote
paulina2904 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 *kleo* napisał(a):No i za tą całą kasę miałabyś już prawdziwego YT z wyprawką i szczepieniami. A psa w typie to można dostać w schronie za... uwaga... 30 zł :diabloti: A nawet z rodowodem za.....darmo:eviltong: wystarczy chciec pomóc świadomie niż ''nieświadomie'' szkodzic :shake: Quote
*kleo* Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 paulina2904 napisał(a):A nawet z rodowodem za.....darmo:eviltong: Też można :p Quote
Onomato-Peja Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 A ja za mojego kundla w typie rasy dałam w schronie 120 zł i nie żałuję, a nawet mogłabym dać i więcej gdybym miała, bo zostaną za to kupione leki, karma + boks się zwolni + pies dostanie dom :razz: Poza tym i tak zapłaciłam mało, bo sunia ciachnięta a za samo ciachanie zapłaciłabym 2 -3 razy tyle :cool3: Za to za kundla z pseudo nie dałabym ani grosza ! :roll: Bo ten grosz nie pomoże żadnemu bezdomnemu psu :cool1: Quote
paulina2904 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Ja za to ,że miałam Binga za darmo to kupiłam karmę schronu i niedługo planuję kupic coś dla bezdomnych kotów z miasta ,ale muszę poczekac aż kaska urosnie w budżecie Quote
Yorkomanka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 paulina2904 napisał(a):I tak oto pseudo wzbogaciło się o 1300 zł:shake: a ile jeszcze takich ''miłosników'' psów się znajdzie co to dla szpanu nakręcają tą machinę?:cool1: napisałam 300 a nie 1300:cool1: i dostałam dla niego wyprawkę miał też 1 szczepienie - tylko jedno bo miał 6 tyg. (wiem że za wcześnie ale i tak ktoś by go wziął) Widziałam matkę która żeczywiście była matką i zdjęcia ojca miałam uzbieraną całą sumke na papierowego ale wolałam coś za te pieniądze kupić psu;) Następne psiaczki będą miały rody Quote
vege* Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Yorkomanka napisał(a):ja za mojego kundla płaciłam 300 zł A ja za moją suczkę, żeby się dobrze chowała u mnie dałam znajomemu (Nuke mam od znajomego, który mieszka na wsi) ...UWAGA... 2 zł :evil_lol: Quote
Balbina. Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 ja tak samo-za te pieniadze które zostały kupiłam Frankowi kilka przydatnych rzeczy! Quote
Diora Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Balbina12 napisał(a):ja tak samo-za te pieniadze które zostały kupiłam Frankowi kilka przydatnych rzeczy! A dlaczego nie poszłaś do schroniska tylko zapłaciłaś za kundelka? Quote
Amber Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 [FONT=Arial]powodzenia w przyszłym dorosłym życiu ....pewnie za lata świetlne [/FONT] Że skoro ty masz dzieci to ja zapewne mam 12 lat, skoro wypowiadam się negatywnie o taranujących mnie wózkami matkach w supermarketach :lol: 1. Nigdy nie pisałam, że ja też nie mam dzieci 2. To jak ma się dzieci to te matki z wózkami już nie przeszkadzają? To prawie jakby pisać, że jak ma się psa, to inne psy nawet niewychowane nie przeszkadzają. To jest kwestia raczej kultury i wychowania, a nie tego czy ktoś coś ma czy nie :p Quote
Alicja Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Amber napisał(a):Że skoro ty masz dzieci to ja zapewne mam 12 lat, skoro wypowiadam się negatywnie o taranujących mnie wózkami matkach w supermarketach :lol: 1. Nigdy nie pisałam, że ja też nie mam dzieci 2. To jak ma się dzieci to te matki z wózkami już nie przeszkadzają? To prawie jakby pisać, że jak ma się psa, to inne psy nawet niewychowane nie przeszkadzają. To jest kwestia raczej kultury i wychowania, a nie tego czy ktoś coś ma czy nie :p po treści postów można wywnioskować tobie chyba tylko twój pies i twoje dzieci nie przeszkadzają :p Quote
Amber Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 po treści postów można wywnioskować tobie chyba tylko twój pies i twoje dzieci nie przeszkadzają :p I jeszcze yorki na rękach w autobusach i supermarketach :diabloti: Kończę dyskusję, bo temat wyraźnie się wyczerpuje, więc druga strona zaczyna fantazjować na tematy, które nigdy nie zostały rozpoczęte :p Quote
GameBoy Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Yorkomanka napisał(a):napisałam 300 a nie 1300:cool1: i dostałam dla niego wyprawkę miał też 1 szczepienie - tylko jedno bo miał 6 tyg. (wiem że za wcześnie ale i tak ktoś by go wziął) Widziałam matkę która żeczywiście była matką i zdjęcia ojca miałam uzbieraną całą sumke na papierowego ale wolałam coś za te pieniądze kupić psu;) Następne psiaczki będą miały rody z niezlej fabryki musialas go kupic :shake: zdanie o matce, ktora RZeczywiscie byla matka wyrywa z obuwia :evil_lol: zamiast wydawac pieniadze na psa, kup sobie slownik ortograficzny Balbina12 napisał(a):ja tak samo-za te pieniadze które zostały kupiłam Frankowi kilka przydatnych rzeczy! trzeba byc okrutnym i glupim czlowiekiem, zeby, bedac na dogo i poruszajac sie po forum, wspierac pseudo Alicja napisał(a):po treści postów można wywnioskować tobie chyba tylko twój pies i twoje dzieci nie przeszkadzają :p Ala jakim cudem jeszcze zyjesz? ile ma Twoj morderca?:diabloti: Quote
Recommended Posts