Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zgadzam się z kendo-lee, ale tak już jest jak przychodzi moda na psy z charakterkami.
Szkoda, że Twoja praca nad psem poszła na marne...Jedyne czego mogę życzyć, to to, żeby suczka już nigdy więcej nie musiała walczyć z innym psem.
Co do tych właścicieli shar peia...Bez komentarza, szkoda gadać.:shake:

• Replies 32.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ano cóż...
Rozmawiałam dziś z jedną sąsiadką na temat wspomnainej "dalmatki" - podobno suka nieraz za blokiem obszczekiwała ludzi, rzucała się... Za każdym razem nieudolnie odciągana przez "opiekujące się" nią nastoletnie dzieci - jak taka opieka nad puszczonym luzem psem wygląda chyba wiecie. Nastolatki zajęte swoimi sprawami palą papieroski i flirtują na huśtawkach, a piesek szuka sobie rozrywek na własną rękę, biegając po połowie osiedla.

Pytałam sąsiadki, czy w razie czego przejdzie się ze mną do dzielnicowego lub porozmawia gdyby przyjechał - nie nie, nie chce sobie kłopotów robić :shake: I jak tu zmienić cokolwiek? Ręce opadają...

Posted

mineralna_ - i dał coś? Ja dziś miałam nieciekawą sytuację, najeżona i wściekła suka lazła za mną i moimi psami.. Nie wiedziałam co zrobić, bo bałam się ją sprowokować. Odpuściła w pewnym momencie, ale dezodorant miałam pod ręką w razie czego, ale czy by to coś dało...

gops napisał(a):
takiej sytuacji jak nas spotkala nie zycze nikomu

pojechalam na wies na wakacje z moja suka
to taka wies, ludzie maja tam dzialki i sporo ludzi jest spoza wsi

jestem z suka nad jeziorem wszytko ladnie , pieknie , sucz sobie plywa , ja odpoczywam na kocu az nagle widze jak biegnie z gory szar pei
sucz zawolalam , bez problemu przyszla wzielam na smycz
tamten pies z ludzmi ale bez obrozy, smyczy nic
prosze ludzi o zapiecie psa na smycz i dostaje odpowiedz ze ich pies jest madry i nie potzrebuje smyczy ani obrozy
wiem ze moja sucz za bardzo kontaktowa nie jest wiec postanowilam wracac juz na dzialke
gdy moj kuzyn wyszedl z wody i biegl do nas po recznik shar pei go zaatakowal , zlapal go za noge i zrobil ranke
ja sie wydarlam na ludzi , a oni swoje ze pies jest madry i to pierswszy raz a moj kuzyn musial go sprowokowac
szlismy juz pod gorke , wychodzac z plazy , ten pies rzucil sie na moja sucz
zaatakowal od tylu
zlapal za tylek
ja puscilam sucz , bo sie wystrasylam
psy zaczely sie kotlowac , wlasciel podbiegl i krzyczal zebym zabrala swojego psa
tylko ciekawe jak mialam to zrobic
wkoncu zlapalm jego psa za skore na tylku i kazalam kuzynowi (13 lat) zlapac nasza sucz za lapy tylnir
odciagnelismy je jakos
psy wygladalo starsznie
obydwa zakrwawione , z ranami na szyjach i pyskach
nie bylo si nawet co klocic z wlascielem
tak szybko zabral psa na rece i uciekl ze nawet nie bylo sesnu go gonic

na szczescie sucz miala tylko 2 wieksze rany , reszta to male ranki od wbijania zebow
nie wiem jakie szkody mial ten szar pei ale wygladal tak samo zle
a dodam ze moja sucz to tylko 16kg , na szczescie przezyla swoje i ma doswiadczenie , dlatego pewnie przezyla wogole

dzieki temu zdarzeniu , z mojej nie atakujacej juz psow i ludzi sucz , znowu zrobila sie bestia
i mozna powiedziec ze cala nasza praca poszla na marne przez jednego debila, nie umiejacego wychowac psa

Nie mam słów na debila zwyczajnie. Ale mówię Ci tylko - leć z suczką do weta. Pod takimi powierzchownymi dziurkami może rozwinąć się martwica i będzie tragedia. Jak kastrowałam swojego psa to przywieźli do kliniki państwo jamnika. Ugryzł go owczarek, miał tylko dwie dziurki na grzbiecie, na następny dzień ledwo żył...:roll: Oczywiście tak nie musi być z Twoją sunią, ale lepiej szybko zobaczyć czy wszystko z nią w porządku, podać zapobiegawczo antybiotyki itd... Przykro mi z powodu zmarnowanej pracy, wiem jak to jest :shake:

Posted

mineralna_ napisał(a):
gops, przykro mi, wiem jak to jest kiedy cała praca zniszczona przez idiotów...

Zmierzchnica, wypsikałam na tego psa pół dezodorantu i dopiero sobie poszedł...

Kup sobie gaz pieprzowy zwykły lub w żelu podziała skutecznie na 99%psów.Na moje prosiaki może by nie działał,ale nie wiem na pewno bo nie testowałam na nich:evil_lol:Gdy były szczylami z manią korników zjadały mi nogi od krzeseł i inne drewniane dynksy.Kupiłam więc sprey,który miał je odstraszyć.Jakież było moje zdziwienie gdy popsikałam meble a one z zapałem zaczęły to zlizywać:crazyeye:Zrobiłam miksturę z oliwy,pieprzu i chili i tym wysmarowałam nogi od krzeseł,też nie pomogło:diabloti:W końcu wyrosły ze zjadania mebli i nawet kilka krzeseł mi ocalało,mają tylko nadgryzione trochę nogi,a jak przyjdzie do mnie ktoś słusznej postury to proszę aby usiadł na tapczanie:diabloti:Ale płyn zadziałał bezbłędnie na maltańczyka mojej koleżanki kiedy był szczylem.

Posted

a dezodorant mamy wyprobowany , wogole nie podzialala na mixa onka i zrezygnowalam z tego wyposarzenia
teraz pies ma na szyi poprostu szeroka gruba obroze, lub szeroki lancuszek i to najlepiej chroni jej szyje
a od chronienia reszty to sa moje nogi jeszcze, przyodziane w stosowne buty spacerowe

zdarzenie ktore opisalam mialo miejsce jakis tydzien temu lub wiecej, pies byl juz u weta po tabletki na odrobaczenie i przy okazji pokazalam ranki
ale nic jej nie jest ;)
tylko szkoda ze przez glupiego wlascicela ja teraz mam problem z moim psem

Posted

Niestety, ale i moja suka nie lubi niektórych psów przez głupich właścicieli :angryy: ostatnio rzuciła mi się na Nukę sznaucerka miniaturowa co prawda ona ważyła pewnie ok 6-7 kg a Nuka 20 kg więc by dała sobie bez problemu radę, ale ja Nuce nie pozwalam się 'bić' z innymi psami, ale tym razem Nuka nie wytrzymała nerwowo i 'odpowiedziała' sznaucerce tym samym co sznaucerka Nuce czyli zębami, co prawda Nuka tylko ją postraszyła, ale już nie lubi sznaucerów, to samo z yorkami, jamnikami i labradorami :angryy:

Posted

Małe bachory są naprawdę chamskie :angryy: idę z Nuką na spacerek Nuka spokojnie przy nodze idzie nawet nie zwraca uwagi na dzieciaki, które biegają i drą się w niebo głosy, no to oczywiście dwie dziewczynki (ok 5-6 lat) stanęły ok 5-10 m od Nuki i do mnie z mordą :angryy:
D: "jak mnie ten pies ugryzie to zobaczysz co ci zrobię"
Ja: " tak ugryzie cię, przeżuje, wypluje i zostawi na środku ulicy"
bachor myśli myśli i znów za chwilę z mordą do mnie leci, ja już uwagi nie zwracałam bo miałam ją w doopie :angryy: ale na początku myślałam, że bachora rozpruje tam :angryy: :diabloti:

Posted

ja kiedys mialam podobna sytuacje. :shake:
akurat musielismy przejsc przez plac, ale po chodniku idziemy. Pies oczywiście przy nodze i jakieś dzieci w wieku 6-7lat wymyśliły sobie, że są jakąś grupą i pilnują porządku.:diabloti: podbiegają do mnie, Puszek nie zwraca uwagi i z mordą na mnie: weź stąd tego psa, bo jeszcze jakieś dziecko ugryzie!.:angryy: w dodatku krzyczały z odległości ok.10m bo bały się podejśc.:diabloti:
ja sie zatrzymałam do psa mówię:siad. i do nich:
- on nie gryzie.
- weź tego psa, tu jest zakaz!
pomijając to, że zaden zakaz nie wisi, ale rozumiem, że na plac sie nie chodzi z psami.
- nie ma zakazu i mój pies nie gryzie.
- bo cię posypie magicznym, niewidzialnym proszkiem!! :diabloti::evil_lol:
ta nagle zaczyna machac ręką w moją stronę.:evil_lol: olałam bachory i se poszłam.

Posted

vege* napisał(a):
ahahahhahah najlepsze :roflt:

no myslalam, ze z kolezanka nie wyrobimy ze smiechu.:lol:

albo wczoraj na wieczornym spacku, jakieś dziewczynki i chłopak bawią się na boisku, a ja z psem skacze przez ławeczki.Podchodzą te dwie dziewczynki i pytają czy mogą pogłaskac(chłopak stoi obok) no to dobra niech se pogłaszczą skoro to taka atrakcja.xd i jedna z dziewczynek mówi:ale on słodki. a chłopak: ta, słodki jak ci rękę odgryzie.:roll:i znów wałkowanie, że mój pies nie gryzie.a ten do mnie z tekstem: no to masz szczęście. :angryy: no myślałam, że rozniosę gówniarza.:roll:

Posted

Dzisiaj rozbroiła mnie jedna kobita :lol: Ta od małej rudej jazgoczącej suczki, co powiedziałam że czapkę z niej zrobię :diabloti:

Stoi sobie z małą na trawniku tuż koło placu zabaw i gada z sąsiadką przez okno. Sunia zajęta swoimi sprawami wlazła na plac zabaw i zaczęła stawiać klocka. Pańcia cudem oderwała się od plotek, zobaczyła i w krzyk: "Ty świnio!! Co ty robisz!! Uciekaj stamtąd! Tam się dzieci bawią! Jak tak można!!" :evil_lol: Pies oczywiście dokończył ze stoickim spokojem, pańcia jeszcze trochę pogadała sama do siebie, a kupa oczywiście została nieposprzątana :roll: Zamiast tych bezsensownych wrzasków, chyba na użytek sąsiadki w oknie, mogłaby po prostu się schylić i zebrać tą nieszczęsną kupkę.

Posted

Idę z Puszem [Pusz szczeka a raczej piszczy na jakiekolwiek psy, bo chce sie przywitac] i widzę, że za płotem jest jakiś pies, skracam smycz czyli pusz przy nodze i mówie:spokój. Pusz cicho i idziemy. Nagle pies zaczyna na pusza szczekac, Puszek nadal cicho. I nagle słyszę głos zza płotu: weź tego psa, bo on denerwuje moją sukę.:shake:

Posted

vege* napisał(a):
Małe bachory są naprawdę chamskie :angryy: idę z Nuką na spacerek Nuka spokojnie przy nodze idzie nawet nie zwraca uwagi na dzieciaki, które biegają i drą się w niebo głosy, no to oczywiście dwie dziewczynki (ok 5-6 lat) stanęły ok 5-10 m od Nuki i do mnie z mordą :angryy:
D: "jak mnie ten pies ugryzie to zobaczysz co ci zrobię"
Ja: " tak ugryzie cię, przeżuje, wypluje i zostawi na środku ulicy"
bachor myśli myśli i znów za chwilę z mordą do mnie leci, ja już uwagi nie zwracałam bo miałam ją w doopie :angryy: ale na początku myślałam, że bachora rozpruje tam :angryy: :diabloti:

Też mam takie porypane dzieci w okolicy :angryy: Biegają, drą się i nie wiadomo co jeszcze. Mój pies jest strachliwy zwłaszcza na coś co jest za nim a on tego nie widzi, no i te dzieci widzą że on ucieka mi na tej smyczy i go już utrzymać nie mogę :angryy: Powiedziałam czy to takie śmieszne że idę z psem na spacer, bo od jakiegoś czasu łażą za mną i się śmieją, no i niestety dzieciaczki spuściły główki i odeszły... ^^ Powiedziałam że jak jeszcze raz coś takiego się zdarzy to inaczej porozmawiamy :evil_lol:

Posted

:mad:

Nam wczoraj poszedł w du... socjal młodej :mad::angryy: Dzięki państwu z czymś w typie rodezjana którzy stwierdzili że sunie się chętnie z nim pobawią a on młody i głupi jest... i prawie by Bells zadeptał :roll::angryy: teraz młoda boi się wszystkiego co większe niż ona :roll:

Posted

skad ja to znam :shake:
mój rudzielec tez ma zasadnicze obawy przed wszystkim co większe od niej. Co prawda moje burki kocha miłością bezgraniczna, ale obcego to trzeba zjeść pożreć i najlepiej wystraszyć przeraźliwym jazgotem...:oops:(walczymy:roll:)
na wsi o socjalizacji mowy nie ma, bo z kim? albo raczej z czym?
A w Poznaniu? no cóz, albo mi chcą rudzielca zgwałcić, albo pożreć,albo zdeptać wiec naprawde powoli tracę nadzieję, że kiedyś wyjdziemy na prostą z tym diablikiem... Jak już się trafia rozsądny właściciel, to albo jestem bez psa, albo on :placz:

Posted

Nie wiem czy się cieszyć wobec tego że nie jestem sama,bo mnie też ciągle psują drobne kroczki Poczwara, wykonywane,aby nie bać się psów:shake:.Wczoraj koleś puścił swojego 13 miesięcznego ONka aby pobawił się z moim 3 miesiecznym szczeniakiem"bo w końcu to ta sama rasa więc się super dogadają". Co tam że jego pies jest kilkanascie razy ciżzszy od Paco,że jego zabawa bardziej przypominała zabawe poczwarkiem niżeli z poczwarkiem a mały nie wiedział już gdzie ma się schować przed tamtym.:shake: Kilka razy poprosiłam grzecznie o zabranie psa bo mój się go boi i gabarytowo rónież średnio do siebie pasują.Usłyszałam że jestem panikarą i że Paco musi uczyć się życia"bo wyrośnie na trzęsidupę". Równie więc beztrosko zapytałam czy wobec tego w ramach nauki survival'u i nie bycia trzęsidupkiem jego piesek ma ochote zakosztowac gazu pieprzowego? Jakoś momentalnie facetowi odechciało się socjalizacji mojego...Najgorsze jest to że taki mody psiak zakodowywuje wieksza czesc tych przykrych sytuacji i tak jeden durny wlasciciel moze zniszczyc to nad czym"pracowało" 10 innych:angryy:

Posted

***kas napisał(a):
skad ja to znam :shake:
mój rudzielec tez ma zasadnicze obawy przed wszystkim co większe od niej. Co prawda moje burki kocha miłością bezgraniczna, ale obcego to trzeba zjeść pożreć i najlepiej wystraszyć przeraźliwym jazgotem...:oops:(walczymy:roll:)
na wsi o socjalizacji mowy nie ma, bo z kim? albo raczej z czym?
A w Poznaniu? no cóz, albo mi chcą rudzielca zgwałcić, albo pożreć,albo zdeptać wiec naprawde powoli tracę nadzieję, że kiedyś wyjdziemy na prostą z tym diablikiem... Jak już się trafia rozsądny właściciel, to albo jestem bez psa, albo on :placz:

Ja się tylko pocieszam że mała ma dopiero 4 miesiące :roll: nom prawie pięć :oops:

i jak na razie niestety nie mam nikogo w okolicy aby na socjal się spotkać ... bo na razie na eskapadę z psem mnie nie stać :shake:

Posted

napisałam na wątku spacerowym, może się coś urodzi z tego ;)
Okamia, wieeelkie dzięki za posunięcie pomysłu:loveu:

Ja w zasadzie nie mogę narzekać, bo tam gdzie mieszkam, psy ogólnie rzecz biorąc są traktowane w miarę dobrze, te łańcuchowe, powoli przestają być łańcuchowymi, właściciele, po prostu nie wiedzieli, że można inaczej...wałkujemy, trochę propagujemy miłość do tych wszelkich burków i azorków. Jakies tam efekty są. Jednak do socjalizacji Niagary to one się nie nadają, same socjalu potrzebują:roll:
Ale socjal Rudej w Poznaniu, toż to koszmar. Albo słyszę, że to taka głupia rasa(spaniele):shake:, albo ktoś beztrosko psa olewa i taki kochany pimpuś wypluwa resztki kłaków Rudzielca...

I potem weź psa wyprowadź na prosta, jak na każdy krok do przodu przypada 5 kroków do tyłu...

ja wiem, że nikt się nie rodzi z wiedzą kynologiczną, ale na litość boską, jak już się ma tego psa, to chociaż minimum wysiłku włożyć w nabycie chociaż odrobiny wiedzy chyba można?