Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 32.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Moja sunia wyszła bez szwanku, ale gdyby nie tan kaganiec to nie wiem, co by się stało.
Moje psisko ma 12 lat, mam ją dopiero dwa tygodnie, przybyło ze schronu i jest łagodne jak baranek.

Posted

canis_16 napisał(a):
chyba wszyscy jak tu piszemy choc raztrafiliśmy na naprawdę stuknietego właściciela psa:-(:-(:-(:-(:-(

Oj, chyba tak. Pisałam, że facet takiego "ratlerka" (według niego) na mojej ulic powiedział, że zastrzeli mi psa (w typie ONka) bo szczeka.

Posted

Tuska222 napisał(a):
Moja sunia wyszła bez szwanku, ale gdyby nie tan kaganiec to nie wiem, co by się stało.
Moje psisko ma 12 lat, mam ją dopiero dwa tygodnie, przybyło ze schronu i jest łagodne jak baranek.
to dobrze, że nic sie jej nie stało.

Posted

Tuska222 napisał(a):

to dobrze. Uh, co yo by było, gdyby ją nagle napadło takie nie wiadomo co, niewychowane, prawdopodobnie nie zsocjalizowane. I to w pierwszych tygodniach pobytu u Ciebie...;)

Posted

Tuska222 napisał(a):
Pierwszy raz widziałam, żeby kaganiec obronił psa:evil_lol:

gdybym to widziała, to pewnie też byłby to mój pierwszy raz;d

Posted

Tuska222 napisał(a):
Pies szczeka, bo jest psem:razz:, niech się cieszy, że go nie ugryzł:diabloti: Albo trzeba było go strzelić - najlepiej czymś ciężkim:evil_lol:

haha. Jak to usłyszałam, to się zaczęłam śmiać i poszłam do domu;D Znaczy tego faceta jak usłyszałam. A uwierz, miałam ochotę mu coś zrobić. Jescze swojego "Kajtka" ratlerka woła... Bo go ten potwór (czyt. praktycznie szczenię ONka, rok miał) go zagryzie. W zabawie chyba.

Posted

Ale tamta właścicielka twierdziła, że pies jest wychowany, bo ona sobie książkę o szkoleniu kupiła i wie co ma robić, agresja psa była tylko reakcją na moje nieodpowiedzialne zachowanie. :mad:

Posted

Na szczęście mam namiary na babiszona (jeden ze świadków zajścia to jej sąsiad) więc wystawię jej rachunek: za ciuchy, torbę, nowy kaganiec, naprawę komórki i wizytę u wet-a, bo zabieram ją jutro (przecież mogła doznać urazu psychicznego :razz:). Jak nie zapłaci, to spoykamy się w sądzie, sprawę mam w 100% wygraną a babce narobię wstydu:oops:

• Upvote 1
Posted

Mnie dziś też napadła mieszanka z ttb, tylko, że osobnik duży jak na tę grupę. Zresztą ok. roku temu też napadł na moje psy i pożałował... Dziś znów komuś zwiał z posesji i zobaczywszy nas na trawniku od razu zaczął sadzić w naszą stronę. Udało mi się tym razem nie dopuścić do bezpośredniego zwarcia, bo znowu ludzie by do okien powychodzili i zaczęli komentować widząc biednego, stłamszonego pieska, nie mając pojęcia co tak naprawdę zaszło i kto kogo zaatakował pierwszy.

Posted

Tuska222 napisał(a):
nie rozumiem Canis o co chodzi?

piałam wcześniej mam pytanie: jak kąśliwie odgryść się osobie która jak zobaczyła dużego chos spokojnego psa nazwała go bestia albo zabójcą

Posted

[quote name='Veah']Ugh, saite... współczuję. Widzą uciekającego, a nie widzieli przybiegającego. I wyciągają wnioski.
Żeby tylko.... uciekającego...

Posted

[quote name='Veah']Ugh, saite... współczuję. Widzą uciekającego, a nie widzieli przybiegającego. I wyciągają wnioski.
tak też jest czesto jak mniejszy pies był agresorem i wiekszy się bronił

Posted

canis_16 napisał(a):
chodzi o bulmastifa i DA

Cóż, nie jestem mistrzynią riposty, chyba, że jestem wkurzona. A tak na spokojnie to nie mogę;) Jak się zdenerwuję na psiarza, powiem mu coś, to zapamiętam i napiszę;)

Posted

canis_16 napisał(a):
piałam wcześniej mam pytanie: jak kąśliwie odgryść się osobie która jak zobaczyła dużego chos spokojnego psa nazwała go bestia albo zabójcą

Mnie się ludzie boją w twarz cokolwiek mówić...:evil_lol: Nerwowa jestem ;)