Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Chcialam cos mądrego napisac, ale zabrakło mi słów :D . Emot ikona jest warta wiecej niz 1000 słów:evil_lol:

Vectra napisał(a):
Jak mieszkałam na zapsionej dzielnicy w bloku , to moim marzeniem był tygrys ....
Oczami wyobraźni widziałam , jak poluje na te małe przeklęte , szczelinomierze , które same się proszę ZAGRYŹ MNIE :evilbat: a na deser , właściciele w/w szczelinomierzy ...

• Replies 32.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Vectra napisał(a):
Jak mieszkałam na zapsionej dzielnicy w bloku , to moim marzeniem był tygrys ....
Oczami wyobraźni widziałam , jak poluje na te małe przeklęte , szczelinomierze , które same się proszę ZAGRYŹ MNIE :evilbat: a na deser , właściciele w/w szczelinomierzy ...

Pożyteczne marzenie :diabloti:, ale takie rzeczy to chyba tylko w Rosji. Co prawda nie wiem czy tam dozwolone jest polowanie na osiedlu z tygrysem-kanapowcem ;), ale w blokowiskach się takowe futrzaczki zdarzają. No więc marzenie całkiem realne...

Posted

u nas ladna pogoda wiec poszlismy na spacer i wlasnie wrocilismy

wracam wlasnie z polany jak z naprzeciwka widze faceta z psem oczywiscie bez smyczy bez kaganca a rasy doberman (nie lubie ich niewiem czemu)
moj sie troche zdenerwowal jak go zobaczyl i zawarczal wiec zeby tamten przypadkiem nie podbiegl ucieklam na druga strone polany no ale jakze by inaczej ten facet polazl za mna i ten jakze piekny doberman do nas podbiegl i zaczal warczec na mojego :crazyeye:
no moj dluzny nie zostal i drze morde ja go schowalam za siebie a dobek stoi z 7 m przed nami i dalej warczy ..
wolam faceta zeby zabral psa a on do mnie ze jego mlody i che sie bawic :razz:
to sie pytam czemu warczy?
a on ze on tak zaprasza do zabawy ..
mysle sobie o kuzwa trafilam na debila jakiegos...
ale ciagne dalej rozmowe i dalej zeby pan zabral psa bo niemam jak wrocic do domu a niemam zamiaru sobie go tak o poprostu ominac ..
wzial psa za obroze i odciagnal ja przeszlam ale oczywiscie ten bardzo inteligentny pan puscil psa po kilku sekundach a pies spowrotem do nas :roll:
tym razem wzielam mojego na rece bo juz sie rzucal warczal harczal i chcial zagryzc :evil_lol: i balam sie ze tamten wkoncu sie zdecyduje i nas zaatakuje :roll:
facet znowu podszedl znowu wzial psa za obroze ...
pytam sie go czemu psa na smycz nie wezmie bo mial w reku automatyczna a on ze sie boi ze pies zerwie :evil_lol:
ekhm wiec pytam sie to po co pan ja bral...a pan zeby policja sie nie czepiala :evil_lol::evil_lol:

dobra zakonczylam ta bardzo inteligentna rozmowe z panem i poszlam z psem na rekach do domu ;)

Posted

A ja się dzisiaj dowiedziałam, że mam wściekłego psa :diabloti:

Hotelikuje się u mnie roczny maltańczyk, wiadomo małe, białe, z kokardką :cool3: Wszyscy to się tam raczej zachwycają, "jakie śliczne", "titititititi", "o jaka śliczna dziewczynka" itd. ;) Jedna kobieta postanowiła to zachwycanie się skonsumowac i zaczęła psa głaskac, czochrac, coś tam do niego gadac :lol: i nagle pojawił się... PAN ZDZICH. Już od początku mierzył nas swoim bazyliszkowym wzrokiem :cool1: i kiedy koło nas przechodził, nie mógł oczywiście nic nie powiedziec :diabloti: "Pani, Pani zostawi tego psa! Pewnie wściekły, normalny to obcemu do ręki nie idzie! Odejdzie Pani, bo jeszcze pokąsa! Wściekły! Pani...". I tak sobie stoi i nawija :loveu:

Posted

Bakteria napisał(a):
A ja się dzisiaj dowiedziałam, że mam wściekłego psa :diabloti:

Hotelikuje się u mnie roczny maltańczyk, wiadomo małe, białe, z kokardką :cool3: Wszyscy to się tam raczej zachwycają, "jakie śliczne", "titititititi", "o jaka śliczna dziewczynka" itd. ;) Jedna kobieta postanowiła to zachwycanie się skonsumowac i zaczęła psa głaskac, czochrac, coś tam do niego gadac :lol: i nagle pojawił się... PAN ZDZICH. Już od początku mierzył nas swoim bazyliszkowym wzrokiem :cool1: i kiedy koło nas przechodził, nie mógł oczywiście nic nie powiedziec :diabloti: "Pani, Pani zostawi tego psa! Pewnie wściekły, normalny to obcemu do ręki nie idzie! Odejdzie Pani, bo jeszcze pokąsa! Wściekły! Pani...". I tak sobie stoi i nawija :loveu:

a co zrobiła ta pani? Olała czy szybko do szpitala na zastrzyk pojechała?:cool3:

Posted

Pan Zdzichu :klacz: :evilbat:

a co do mieszkania w Rosji , nic z tego ... jak płachta na byka działa na mój słuch ten język ....Pozostał mi uraz z podstawówki :evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
Pan Zdzichu :klacz: :evilbat:

a co do mieszkania w Rosji , nic z tego ... jak płachta na byka działa na mój słuch ten język ....Pozostał mi uraz z podstawówki :evil_lol:

Absolutnie nie miałam na myśli mieszkania w Rosji, a jedynie krótką wyprawę na polowanie z "mieszkaniowym", "blokowym" tygrysem w celu sprawdzenia w praktyce jego przydatności w "porządkowaniu" osiedla.;)

Posted

Wiem , wiem :) tylko nawet wyprawa do Rosji , to naj muszę słuch stracic :diabloti:
na mnie te zmiękczenia L działają jak na niektórych jazda widelcem po pustym talerzu :evil_lol:
wszystko zniosę , chiński zniosne - te cink ciank cionk ..... ale ruskiego , nie trawie ..
A znam sporo osób które przemawiają w języku rosyjskim , bo są z tamtych regionów ... i jak do mnie mówią , to mimo że staram się zachowac zimną krew :evilbat: to mam gęsią skórkę i dreszcze :evil_lol: te LLLLLLL :evilbat:

No i Rosjanie mają piękne psy :) ich kynologia jest na bardzo wysokim poziomie , przynajmniej w moim mniemaniu .. dobermany , amstaffy - miód :)

Posted

gops z tym warczeniem to naprawdę to potrafi być zachęta do zabawy... z moją suką trzeba zjeść przysłowiową beczkę soli żeby zrozumieć, że warczy jak chce się bawić i nie warczy jak atakuje [chociaż ostatnio czaaaasami na człowieka to się zdarza]... i do tego większość obcych osób jak widzi w jaki sposób Bi się bawi to myślą, że chce zagryźć biednego uciekającego pieska - szczerzy kły, warczy, łeb nisko, pozorowane ataki itp... ja sama przez prawie 3 miesiące odwoływałam ją w trakcie najlepszej zabawy bo się bałam o cudze psa :D

Posted

Klementyna nie dośc , że warczy , to jeszcze się jeży :diabloti: jak zaprasza psa do zabawy .....

a w sumie , to ostatnio lubię jak ktoś obcy patrzy się jak moje świniaki się bawią ...
to przerażenie w oczach :dibaloti: o matko one się zaraz pozagryzają , o jezu co on/ona jej/jemu robi , zaraz jej/jemu uriwe ucho/ogon/łapę , rozszarpie gardło .... :evil_lol:
i co , że mówię iż one się bawia :diabloti:
-a to pani nie słyszy jak one warczą , nie widzi jak szczerzą kły .... Oooo a tamten cały zjeżony :evilbat: rany julek jak go wlecze po ziemi ....

ostatnio małżeństwo które było w sąsiednim warsztacie , komentowało w taki sposób moje świnki w czasie zabawy .....

a takie sceny komentowali

tu widac zjeżoną Klementynę

Posted

Pewnie by tacy przejęci nie byli gdyby to były yorky albo maltańczyki:evil_lol:

Ostatnio Bursztynek bawił się z pitt bullką kolegi a ludzie wzniecali podobne okrzyki jak wyżej napisła Vetra. I jeszcze: Czy ty serca nie masz?! Przecież ta bestia zaraz zje ci tą okruszynę!!! (W tym momencie Bursztyn stanoł na jej klatce piersiowej jak się Sara położyła;)

Posted

szkoda , że Mania spała w domu , dopiero by były wiwaty jak szczeniak , zagryza dorosłego pita :evilbat:

a fakt , gdyby to były lubiane rasy psów , to by było a tititit jak się ślicznie bawią ojojojoj jak roskosznie ahahahaha ohohohohho

już pomijam fakt , że spotkałam się i z pytaniem , to takie psy się bawią ????
raz mnie poniosło i odpowiedziałam nie , nie bawią się , leżą , pachną i zagryzają idiotów :mad:

ehh książkę by napisał o tych mudrościach :evil_lol:

Posted

Moja znajoma tez ma jakies uprzedzenia, zawsze, gdy gadamy o psach puszczonych luzem to ona mowi, ze kiedys tam widziala jakiegos psa z "agresywnych" ras i mowi, ze cos tam, ble, ble, ble a ja jak mowie, ze zalezy od tego, czy pies jest wychowany, czy ma zrownowazona psychike itp. a ona, ze "ale nigdy nie wiadomo, czy nic psu nie odbije/co do łba przyjdzie". Podobnie było, gdy przechodziłysmy obok spuszczonego rotka(widac, ze stary i spokojny) i jego wlascicielka do nas mowi "nie bojcie sie, on nic nie zrobi", za jakis czas, gdy wspomniałysmy o tym to znajoma mowila, ze "taka bestia chodzi luzem i wez sie nie boj, nie wiadomo co do łba mu przyjdzie" :roll::shake: Niby psiara, a takie dziwne uprzedzenia ma... ale tylko do psow uznawanych za agresywne. Bo gdy np. spuszczony ONek idzie to ona mowi "ojejku, piesek" :roll: :diabloti:
I nie moge jej wytlumaczyc, ze pies ktory jest z ras uznawanych za agresywne nie musi byc odrazu krwiozercza bestia...

Posted

Ja największy ubaw mam jak ludzie wymyślają na te wredne mordercze psy, a jednocześnie zachwycają się Birmą... sami ją usprawiedliwiają, jak na nich zębami strzeli czy warknie ["bo ona się wystraszyła, bo ja się za szybko ruszyłam"] i chodzą obok niej jak na paluszkach... ale tego, że ona uwielbia terroryzować ludzi [jak zobaczy, że ktoś się jej boi to już nie popuści... z ucieszoną miną będzie warczeć i zęby szczerzyć] i że wcale NIE JEST łagodna to już nie chcą słuchać... a z ręką na sercu muszę przyznać - jeszcze nigdy na oczy nie widziałam tak startującego do innych TTB jak moja Bi :D

Ps. Żeby nie było na mnie najazdu - od razu dopisuję, Birma to agresywny pudel [wielkości ONa] i nadal oduczam jej agresji... nawet są jakieś sukcesy :)

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Ja nawiększy obaw mam jak ludzie wymyślają na te wredne mordercze psy, a jednocześnie zachwycają się Birmą... sami ją usprawiedliwiają, jak na nich zębami strzeli czy warknie ["bo ona się wystraszyła, bo ja się za szybko ruszyłam"] i chodzą obok niej jak na paluszkach... ale tego, że ona uwielbia terroryzować ludzi [jak zobaczy, że ktoś się jej boi to już nie popuści... z ucieszoną miną będzie warczeć i zęby szczerzyć] i że wcale NIE JEST łagodna to już nie chcą słuchać... a z ręką na sercu muszę przyznać - jeszcze nigdy na oczy nie widziałam tak startującego do innych TTB jak moja Bi :D

Haha, wczoraj u weta w poczekalni gdy maluch warknął na psy czy babke od nich to ta babka, ze "dobry piesek, tak, ładnie bronisz, grzeczny" :evil_lol:

Posted

a pisałam jak mój pies przenoszony z sali operacyjnej , na pooperacyjną , nieprzytomny ..
a sie jędza jedna wydarła " czemu ten pies nie ma kagańca , zaraz wszystkich pozagryza :diabloti: a to była moja azjatka , która miała chyba z 8 miesięcy ... wyglądała obrzydliwie , bo była po korekcie powiek ;)

ale ja zawsze mówię , fobie się leczy :evilbat:

no i standard , mały jak warczy i się rzuca - odważny
duży ziewnie - agresywny :evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
a pisałam jak mój pies przenoszony z sali operacyjnej , na pooperacyjną , nieprzytomny ..
a sie jędza jedna wydarła " czemu ten pies nie ma kagańca , zaraz wszystkich pozagryza :diabloti: a to była moja azjatka , która miała chyba z 8 miesięcy ... wyglądała obrzydliwie , bo była po korekcie powiek ;)

no i standard , mały jak warczy i się rzuca - odważny
duży ziewnie - agresywny :evil_lol:

O wypraszam sobie... młoda jest jak najbardziej duża [ok. 60 cm - urosła mi dziewczynka ;)], a wszyscy traktują ją jak jakieś yorka :evil_lol:... no bo w końcu to puchate [jak jej pozwolę :diabloti:] i taaaakie długie rzęsy ma, i taaaakie powłóczyste spojrzenie ma :razz:

Posted

Vectra napisał(a):

No tak, wyczuje krew i od razu wszystkich pozagryza ;)

Posted

[quote name='akodirka'](...) "ale nigdy nie wiadomo, czy nic psu nie odbije/co do łba przyjdzie". Podobnie było, gdy przechodziłysmy obok spuszczonego rotka(widac, ze stary i spokojny) i jego wlascicielka do nas mowi "nie bojcie sie, on nic nie zrobi", za jakis czas, gdy wspomniałysmy o tym to znajoma mowila, ze "taka bestia chodzi luzem i wez sie nie boj, nie wiadomo co do łba mu przyjdzie" :roll::shake: Niby psiara, a takie dziwne uprzedzenia ma... ale tylko do psow uznawanych za agresywne. Bo gdy np. spuszczony ONek idzie to ona mowi "ojejku, piesek" :roll: :diabloti:
I nie moge jej wytlumaczyc, ze pies ktory jest z ras uznawanych za agresywne nie musi byc odrazu krwiozercza bestia...

akodirka - ja się zgadzam z opcją 'nie wiadomo co psu do głowy strzeli'! To są tylko psy... człowieka pewnym być nie można, to co tu o psach mówić?

Co do rotka - a skąd Ty wiesz, że spokojny? Bo Ci jego Pańcia powiedziała? Właśnie słysząc takie teksty przygotowuję się na 'starcie'... Dziwnym trafem tak mówią - choć najczęściej krzyczą:angryy: - osoby, które nad psem kontroli nie mają...
Rasa nie ma znaczenia - jak idę z psem na smyczy, to nie chcę słyszeć: 'on nic nie zrobi!', tylko oczekuję przywołania psa!:angryy::mad:

Ja JUŻ chyba psiarą nie jestem... uwielbiam psy - psy wychowane, posłuszne, przyjacielskie - ale pod kontrolą(!) - a takich jak na lekarstwo... więc GENERALNIE psiarą NIE jestem...