Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 32.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

moon_light napisał(a):
no ale nie wiadomo czy był mandat ;)

Jeszcze smieszniej by bylo, jakby druga strona zajela swoje stanowisko :) , i przedstawila cala sytuacje widzianą swoimi oczami :)

moon_light napisał(a):
diabelkowa ale ona ma duze psy ! boj sie booooj :P :diabloti:

zawsze tak jest na pewno sie dowiem jaki to moj pies jest nie wychowany itd

Okamia napisał(a):
Ale ona napisze pewnie tylko że psiaki chciały się pobawić więc po co w ogóle pisać xD

taa albo sie dowiem ze moj jest agresywny a ja jeszcze gorsza bo go podburzylam:evil_lol:

Posted

O nie ta wypowiedź, że borzoj zagryzłby psa rasy bull mnie rozbawiła. Może gdyby była cała banda, ale 1 na 1 w starciu borzoj-np. amstaff to nie widzę żadnych szans dla borzoja.
Ja bym się ze wstydu spaliła jakby Tina ukradła komuś piłkę...

Posted

W ogóle sobie nie wyobrażam jakby mój pies biegł do nieznajomego psa, a ja bym sobie siedziała i piła piwko:diabloti:

Posted

Ja wyobrażam ale tylko wtedy gdy pies jest znajomy a my się umówiliśmy ale w innych przypadkach kategoryczne nie :angryy:

Ona pewnie je wychowuje bezstresowo więc co wy się dziwicie ...

Posted

Jak by moja Kelly podbiegła do jakiegoś psa i to ja bym chyba się ze wstydu spaliła :shake: nie wspominając o zjedzeniu pierników i zabraniu piłki bo wtedy bym chyba na kolanach przepraszała :roll:

Posted

Okamia napisał(a):
Jak by moja Kelly podbiegła do jakiegoś psa i to ja bym chyba się ze wstydu spaliła :shake: nie wspominając o zjedzeniu pierników i zabraniu piłki bo wtedy bym chyba na kolanach przepraszała :roll:
dokładnie... :evil_lol:

Posted

Talia napisał(a):

Ja bym się ze wstydu spaliła jakby Tina ukradła komuś piłkę...

Ja tak samo, jakby moj pies zabral obcemu psy pileczke (bo maluch uwaza, ze wszystkie zabawki naleza do niego). W pospiechu bym zabrala maluchowi pilke i bym pobiegla oddac i przeprosic wlasciciela...
To prawie tak, jakby jakis dzieciak zabral innemu zabawke a "odpowiedzialny" rodzic by nie zwrocil na to uwagi tylko sie glupi cieszyl... :roll:
Ale jak widać, niektorych ani rodzice, ani szkoła, ani nic kultury nie nauczylo. :shake:

Posted

akodirka napisał(a):
To prawie tak, jakby jakis dzieciak zabral innemu zabawke a "odpowiedzialny" rodzic by nie zwrocil na to uwagi tylko sie glupi cieszyl... :roll:

No b.dobre porównanie. Tylko wiesz 'to tylko pies':roll::shake:

Posted

Śmieszy mnie to, że ogólnie przyjęto zasadę, że mój pies może odebrać, zabrać cudzemu piłeczkę bo to zdobycz tylko chyba sobie nikt nie wyobraża tego, że trafi na takiego psa co mu się odgryzie tak, że później będzie standardowa gadka, ze nasz agresywny pies :roll:.

Posted

Cimi napisał(a):
Śmieszy mnie to, że ogólnie przyjęto zasadę, że mój pies może odebrać, zabrać cudzemu piłeczkę bo to zdobycz tylko chyba sobie nikt nie wyobraża tego, że trafi na takiego psa co mu się odgryzie tak, że później będzie standardowa gadka, ze nasz agresywny pies :roll:.

Dokładnie. Amen.

Posted

diabelkowa napisał(a):
szkoda nerwow na takich ludzi przyznam ze nawet przez kompa cisnienie mi troche poszlo ale to dobrze bo mam za niskie:evil_lol:

A aj się wyżyłam trochę xD Fajnie było xD

Posted

Nie wytrzymałam:diabloti:
Przy Jagu mi się denerwować nie wolno:evil_lol:, ale pokomentować sobie mogę ile wlezie:razz::mad:

Co to za bezmyślne prostactwo jakieś na tamtym forum siedzi... śmiać się czy płakać?:shake:

Posted

Nie martw sie my z psami chodzimy tam od 2 lat i pierwszy raz Cie spotkalismy...

co do chamstwa....po pierwsze podkreslam ze to moj pies zjadl owa pilke a nie Diany S , wiec prosze nie wyrzucajcie jej nic-one jedynie mogly pokusic sie na pierniki lezace na ziemii
Fajnie Wam oskarzac i krytykowac,ale Was tam nie bylo , a pisalam juz nieraz na psiakach
Zachwalam sie tak a nie inaczej poprzez ton nadany przez owa dziewczyne, jezlei ktos wyrzuca mi na dzien dobry " zadam zaplaty Twoj pies jest taki i owaki , jestescie takie i owakie, ja mam kundela wyszkolonego a wasze nic nie potrafia, puszczacie psa samopas jestescie nieodpowiedzialne, po co macie psy itp itp" to ja automatycznie do takiej osoby jestem nastawiona na anty ....bo po jakeg ch... mnie obraza zamiast kulturalnie powiedziec " Pani pies zjadl moja pilke moglabym prosic o zwrot kosztow ALBO NOWA PILKE"
Ja z zasady kasy nie daje do reki, raczje sie umawiam i oddaje pilke na nastepnymn spotkaniu a ona chciala ode mnie 10 zl a nie pilke...
POzatym Diana poszla po psiaki swoje chyba ze 2 razy ( po mojego tez) i powiedziala mi ze pilka jest gumowa ( czyli Rash jej nie przegryzie) wiec go pusicilam.....niestety sie okazlao ze Rash ja w 3 sekundy rozwali bo byla z gabki jakies...
Nie wiem czy ta dziewczyna byla pierwszy raz na polach marsowych ale tam wsrod psiarzy istnieje cos takiego ze jak ktos komus cos zniszy to sie macha reka a na nastenpym spotkaniu pilke oddaje ( nie kase!) taka kultura takie zasady, nikt od nikogo niczego nie żada...bo to normalne ( przynajmniej tam) ze samce podkradaja i niszcza pilki by okazac dominacje nad kims czy przypadkowo je niszcza.. To taki wybieg dla psow, gdzie legalnie mozna psy spuszczac jezeli nie stwarzaja zagrozenia, takie "psie towarzystko" ktore sie dobrze zna i rozumie....

A to ze nasyla na nas policje jest po prostu smieszne ( owczywiscie mandatu nie dostalysmy nawet sobie troche pogadalismy) juz sam fakt ze przyszli i powiedzieli "szukamy zboja ktory zniszczyl psiom pilke" :]
A alkohol....sprawdzili i nic nie znalezli :cool3: jeszcze przepraszali ...

Posted

to glupota tak sie zachować.
Pies zabrał piłke to raz.
a ze zniszczyłto dwa.
nie wiem dlaczego sie tak czepiała i denerwowała.
tak jak pisała Rashi , pole marsowe, to 'psie' pole.
czasami takie wypadki sie zdarzają.
kultura osobista jest wazna.. ;)

a co do pieniędzy- to tez pewien ubytek orzy kulturze.

a to , że Rashi , nie reagowała na to , że pies zabral psa - to juz nic nie poradze.
mogłaby też coś na to poradzić..
choć nie zawsze zna sie włascicieli psa nie wiadomo jak oni zareagują ,
wiec trzeba temu zapobiegać... :]