Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gops, niech koleżanka nie odpuszcza! Ten chłopak musi za to odpowiedzieć! I tak dobrze, że tylko na tym się skończyło, pogryzienia przez asty mogą wyglądać o wiele, wiele gorzej.

WŁADCZYNI napisał(a):
ale chociaż właściciel normalny.
Kusi mnie wielce rzucenie się na jakiegoś psa - uznają za wariatkę i będą trzymać swoje z daleka:evil_lol:

Z użyciem zębów i pazurów? :razz: :diabloti:

• Replies 32.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja ostatnio przeżyłam głęboki szok. Ok. czasem się może zdarzyć w środku warszawy na osiedlu pies bez kagańca, spuszczony ze smyczy albo i jedno i drugie. ALE wczoraj wychodząc z klatki spotkałam się nos w nos z golusieńkim pit bullem. Bez smyczy, kagańca i obroży!! Bullek pierwsze co jak zobaczył mojego psa radośnie zaczął atakować. Za pieskiem powolutku tuptał sobie jakiś chłopak (oczywiście bez smyczy, kagańca czy obroży w ręku). Na szczęście był na tyle przytomny, że złapał swojego psa za skórę na karku i go odciągnął. Grzecznie zaproponowałam Panu moją zapasową obroże i smycz. Odmówił twierdząc, że ma swoje. Byłam w takim szoku, że nie zdążyłam skomentować, a Pan zniknął malowniczo za blokami. Amator mocnych wrażen??

Posted

Tak, zębów i pazurów a cooo:diabloti:

Niestety są i tacy amatorzy mocnych wrażeń.

Koło mnie dużo dzieci chodzi z psami - często bez smyczy, ciśnienie mi skacze bo pies takie dziecko ma przeważnie w doopie a ja mam tylko dwie ręcę i nie jestem wstanie przytrzymać tamtego agresora/gwałciciela kiedy dziecko nie robi nic:mad:

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):

Koło mnie dużo dzieci chodzi z psami - często bez smyczy, ciśnienie mi skacze bo pies takie dziecko ma przeważnie w doopie a ja mam tylko dwie ręcę i nie jestem wstanie przytrzymać tamtego agresora/gwałciciela kiedy dziecko nie robi nic:mad:

Nie dziw się, ze dziecko niz nie robi skoro nie moze utrzymac takiego bydlęcia/agresora a wątpie, ze dziecka się poslucha pies "jednego Pana":evil_lol:
Matka o ojciec zgodzą się po namowie dziecka, bo ten chce psa a później są problemy ze wszystkim bo pies to nie pluszak a ni rzecz> to jest odpiero nieodpowiedzialność.

Posted

ja mam w klatce rodzine z 2 dzieci chlopcow wiek mniejwiecej 10 i 12 lat maja asta i ten pies jest tych chlopcow to oni z nim wychodza zawsze ale zaden z nich nieumie go utrzymac jak sie rzuca ...ja niemam z nimi problemu bo na szczescie moj pies go nieinteresuje :roll: ale jak sobie wyobraze stracie chlopca z astem na smyczy i np kogos z dobkiem albo onkiem to poprostu:mad: glupota ludzi niezna granic :oops: i jesli ten pies kogos pogryzie to wina bedzie rodzicow tych dzieci a nie psa :shake:

Posted

przeważnie agresor to mały kundelek, w porywach do kolana, ZAWSZE bez smyczy i z jednym czasem wychodzi może pięcio-sześcio latka.
Z jednym na oko dwunastolatka i rzuca nieśmiertelnym tekstem "on nic nie zrobi":mad:

Posted

jedno z najgorszych rozwiązań - dziecko + duży lub agresywny pies = w większości przypadków tragedia
jak widzę z daleka jakiegoś dzieciaka z psem to szerokim łukiem omijam bo mi ciśnienie od razu uderza do głowy
tak samo duży silny pies i lecąca za nim staruszka
po co ludzie biorą psy jeśli nie mają na nie choćby sił fizycznych nie mówiąc że wiele z tych psów ma swoje starsze pańcie w głębokim poważaniu i stwarzają jawne zagrożenie dla innych ?!

Posted

Takie pieseczki biorą sobie młodzi i silni ludzie, którzy w nie-za-długim czasie zaczynają mieć inne, o wiele ciekawsze rzeczy do robienia, niż opieka nad psem. A pies siusiać musi... I kto wtedy ma z nim wychodzić? Z reguły matka, albo inna babcia, która ma miękkie serce, a na psach się nie zna...

Nie krzyczcie więc na babcie, tylko pomyślcie "ciepło" o właścicielu bez wyobraźni!

Posted

Nalewka napisał(a):
Takie pieseczki biorą sobie młodzi i silni ludzie, którzy w nie-za-długim czasie zaczynają mieć inne, o wiele ciekawsze rzeczy do robienia, niż opieka nad psem. A pies siusiać musi... I kto wtedy ma z nim wychodzić? Z reguły matka, albo inna babcia, która ma miękkie serce, a na psach się nie zna...

Nie krzyczcie więc na babcie, tylko pomyślcie "ciepło" o właścicielu bez wyobraźni!

Ja mam taką sytuację u siebie na osiedlu. Z pokracznym mixem ASTa wychodzi dziadek... Pies jak był szczeniakiem może trochę tego asta przypominał.. teraz jest jego karykaturą... Dziadek nie potrafi go utrzymać (pies w szelkach). Dzisiaj 'podjechał' z psem pół metra od mojego. Wcześniej wychodziła z nim młoda dziewczyna, ale piesek już chyba się znudził.. Całe szczęście że jest w kagańcu.
Uwielbiam asty ale nie w rękach większości ludzi.. Stały się modne jak Yorki..

Posted

darunia-puma napisał(a):
jedno z najgorszych rozwiązań - dziecko + duży lub agresywny pies = w większości przypadków tragedia
jak widzę z daleka jakiegoś dzieciaka z psem to szerokim łukiem omijam bo mi ciśnienie od razu uderza do głowy

U mnie po osiedlu jakiś czas chodził dzieciak z zerówki z bokserem bez kagańca. Pies może i był łagodny, ale niekoniecznie dla innych psów. Na widok mojego ledwo utrzymała go matka chłopca, więc kiedy widzę chłopca samego z tym psem, przezornie idę za najbliższe krzaki :razz:

Kiedyś bachor straszył kolegów tym psem. Szczuł go, pies rzucał się chyba w formie zabawy, a chłopcy uciekali z piskiem. Ciekawe, co będzie, gdy piesek postanowi postraszyć znienacka obcego malucha. O ile jeszcze tego psa mają, bo dawno go nie widziałam. Nie zdziwiłabym się, gdyby się go pozbyli, skoro wyprowadzał go 6-letni chłopiec...

Posted

darunia-puma napisał(a):
po co ludzie biorą psy jeśli nie mają na nie choćby sił fizycznych nie mówiąc że wiele z tych psów ma swoje starsze pańcie w głębokim poważaniu i stwarzają jawne zagrożenie dla innych ?!

juz nie przesadzajmy, kazdy z nas bedzie kiedys starszy i jak pies pociagnie to sil juz tyle nie bedziemy miec, wiec co dziadkowie maja oddac swoje 5 letnie psy, bo czasem ciezko je utrzymac? :roll::roll:

Mnie dziwi jak starsza osoba bierze szczeniaka, ale jak kobieta ktora ma 50 lat ma duzego psa to w czym problem? fakt za 5 lat bedzie miec mniej sily, ale to oznacza ze ma psa oddac w tym wieku... ;)

Posted

Dzieci dziećmi... Ja pamiętam pewną panią która darła się do mnie żebym przeszła dalej bo ona idzie z groźnym psem... spojrzałam w dół a tam ok 6-mies. ast... Problem w tym że kobieta nagradzała psa jeśli rzucał się do innych psów... Kiedyś stałyśmy po dwóch stronach ulicy na pasach, pies prawie wisiał na obroży bo tak się rwał do mojego a zadowolona baba klepała go po grzbiecie...
Tam gdzie chodziłam wieczorem na spacery, spotykałam czasem faceta z psem mieszańcem, dużo mniejszym od mojego. Facet cały czas mnie zaczepiał i proponował żeby zrobić walkę naszych psów :shake: za którymś razem już nie wytrzymałam i powiedziałam mu żeby zaczął się leczyć...

Posted

mialam podobna sytuacje facet z buldozkiem francuskim namawial mnie na walke heh to mu powiedzialam ze jak chce moge zawolac kolezanke z boserem to zrobimy walke ;) ucichl i wiecej nic niegadal :razz:

Posted

na pewno to nie przesda jak osoba starsza idzie z duzym psem ktorego ma od ilus tam lat ale jak widze taka pare u nas na osiedlu ktorzy maja po 70lat i kupili sobie wilczurka mały szczeniak ale jaki smutny z nimi chodzi to przeciez jeszcze dziecko psie i chcialby sie pobawic pobiegac a oni prowadzaja go na1,5m lince to serce az boli jak on sie zwie do innych psow jak je widzi zeby pobiegac a jest za to bity ze sie do nich rwie
mogli kupic małego psiaka ktoremu wystarczałyby spacery dookoła bloku bo by sie maluch juz na nich meczył a nie wilczurka ktory potzrebuje biegac
ciekawe co bedzie za rok,moze dwa jak panstwo zaniemogą?zanim kupisz psa zastanow sie czy starczy ci sil na niego!!!!

Posted

zaba14 napisał(a):
juz nie przesadzajmy, kazdy z nas bedzie kiedys starszy i jak pies pociagnie to sil juz tyle nie bedziemy miec, wiec co dziadkowie maja oddac swoje 5 letnie psy, bo czasem ciezko je utrzymac? :roll::roll:

Mnie dziwi jak starsza osoba bierze szczeniaka, ale jak kobieta ktora ma 50 lat ma duzego psa to w czym problem? fakt za 5 lat bedzie miec mniej sily, ale to oznacza ze ma psa oddac w tym wieku... ;)

hm... 50-letnia babka to zdrowa babka i pełna sił, to chyba ,że w wieku młodzieńczym paliła, piła i nie uczestniczyla na w-f. 50 letnia kobieta utrzyma psa :cool1: bez granic. Ja widzialam i 60 letnich emerytów lub starszych w lesie z huskim na rowerze, a to dobry sport dla zdrowia i dla psa:cool3: A jeśli taki "staruszek" z laską nie moze utrzymac psa to po co kupowac w ogóle? trzeba coś zrobic z umiarem, z głową a nie dla "mody". Facet z okolicy ma z 12 hektarów ziemi (taki po 60-tce) i zasuwa z psem do lasu jkakies 7 km więc to juz coś:diabloti: A jeszcze istnieje szkolenie w zakresie PT:razz:

Posted

Daruniu nie każdy mały pies zmęczy się spacerem wokół bloku - ja przez ponad dwa lata nie zmęczyłam sucza tak żeby nie chciało jej się wstać:evil_lol:

Jeśli chodzi o ASTy z dziećmi - chodzi koło mnie chłopiec, bardzo sensowny, pilnuje psa, pies też fajny jak tylko mam okazję to go miziam i nie mam obaw że sobie nie poradzi. Tak samo jak widzę gościa z bullterierem - pies tak wyszkolony że bez smyczy zostaje przy nodze choćmy inny pies się na niego rzucał.

Jeszcze do starszych osób - chodzi pan z bokserem - na rękach ma rękawiczki takie z gumą na dłon, linką przewiązuje się w pasie i stara psa utrzymać. Jak go widzę to zmieniam trasę bo bokser raczej krwiożerczy a ja lubię i swoją sukę i swoje nogi.

Z uroczych sytuacji - rozdarłam paszczę żeby panienka zawołała swoje psy, a ona uciekła za blok zostawiając mnie z jej dwoma agresywnymi psami chcącymi zjeść moja suczkę:angryy:

Posted

tak bo nie byłam głodna:diabloti: a panią z labradorką wystrzelę w kosmos - zawsze luzem, nigdy się nie słucha i próbuje mi skakać po moim maleństwie po operacji, a jej się nie wolno denerwować :evil_lol:

Posted

Vermas napisał(a):
Nie dziw się, ze dziecko niz nie robi skoro nie moze utrzymac takiego bydlęcia/agresora a wątpie, ze dziecka się poslucha pies "jednego Pana":evil_lol:
Matka o ojciec zgodzą się po namowie dziecka, bo ten chce psa a później są problemy ze wszystkim bo pies to nie pluszak a ni rzecz> to jest odpiero nieodpowiedzialność.

darunia-puma napisał(a):

nie no czuje sie obrażona! Mam 12 lat i wychodze z psem wielkości owczarka niemieckiego i nawet jak pociągnie to ja se z nimrade daje!

co innego moja koleżankan (w sumie 2) jedna z bernardynem którego nie może utrzymać a druga z małym kundelkiem którego (hahaha) też nie może utrzymać (zawsze sie mnie pyta jak ja to robie odpowiadam z żartem trening! a tak naprawde on poprostu taki jest):razz:

Posted

buuu a nas znowu jaki "wesoly" golden obskakiwal.. mlody tez chcial sie pobawic ale mial "siad" i musial biedny siedziec.. a wlasciciel nawet nie udawal, ze bardziej mu zalezy na odwolaniu psa... szkoda, z ebyl daaaleko bo nie chcialo mi sie b. glosno krzyczce ,ze moze ja swojego spuszcze to sie arzem pobawia ale ons wojego bedzie zeskrobywal z trawy.. tj resztki..

Posted

psiara1996 ja swojego wzięłam jak miałam 14 lat, ale mój pies nie służył jako straszak na kolegów, nie kazałam mu nikogo atakować, a dużo dzieciaków tak robi.. uważają to za dobrą zabawę.

Posted

[quote name='an1a']psiara1996 ja swojego wzięłam jak miałam 14 lat, ale mój pies nie służył jako straszak na kolegów, nie kazałam mu nikogo atakować, a dużo dzieciaków tak robi.. uważają to za dobrą zabawę.

no wiesz mój też służy jako przyjaciel a nie zwierzak na postrach:diabloti:

Posted

nie powinnaś się czuć obrażona ale niestety taka jest prawda miałam niemiłą sytuację z psem i dzieciakiem moje psy a waża naprawdę sporo bo po 40kg i niestety zza rogu wyszedł sporych rozmiarów psiak który prowadził dzieciaka na smyczy tak tak on prowadził nie na odwrót i nagle wszystkie psy się szczepiły bo dziewczyna nie utrzymała swojego na smyczy a na dodatek zamiast mi pomóc bo rozerwanie 3 dużych psów to wyczyn świata to zwiała zostawiając mnie ze sforą a na drugi dzień dziewuszysko chwaliło się przed koleżankami że ja się szarpałam z jej odważnym psem no tylko w łeb strzelić i patrzeć czy równo puchnie