maxishine. Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='rashelek']A nie myślałaś, żeby rozwiesić ogłoszenia? Takie na zasadzie: "DRODZY SĄSIEDZI! Codziennie od godziny 15:00 do 16:00 w dni powszednie, weekendy i święta, Yuki będzie między blokami nr 1 i 2 ćwiczyć agility z psami. Bezwzględnie zakazuje się wtedy siadania na ławkach, na balkonach, wychodzenie z domu oraz wyglądanie przez okno. Psy się rozpraszają i wtedy trening nie ma sensu". Serio, mogłoby zadziałać :grins:[/QUOTE] Sama se rozwieszaj ty nie masz tego problemu, bo z tego co wiem mieszkasz w domku, nie w bloku na osiedlu... Quote
maxishine. Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='gops']Niestety jak ktoś widzi jak pies trenuje wp [/QUOTE] Co to bo nie wiem jak szukać w google ;) Jak cokolwiek robię z psem też się zachwycają, ale mi to trochę przeszkadza. Poza tym mój pies jakoś nie umie ot tak dużo, zwykłe skakanie i slalom i zwykłe sztuczki. Jakbym miała sukę BC Zoe to chyba szczęki by pogubił i oczy wyszłyby z orbit :)) Quote
Pani Profesor Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Yuki, tak zwanemu przeciętnemu zjadaczowi chleba imponują klasyczne psie sztuczki, ja słyszę niejednokrotnie od starszych sąsiadów (np. wczoraj) historie, że mój pies przed schroniskiem mógł "pracować" w cyrku... :D na nic tłumaczenia,że on przecież nie przyszedł z takimi umiejętnościami, tylko go uczę i mamy z tego zabawę. Jeżeli ktoś wychodzi i na dodatek wystawia kolorowe płotki, zajmuje cały trawnik, przy czym pies robi jakieś ciekawostki, to naprawdę nie ma się czemu dziwić - ludzie będą się gapić, pytać. Zawsze możesz poprosić z daleka, czy może pan/pani nie podchodzić, bo ćwiczysz, a że będziesz to musiała zrobić kilkanaście razy...no cóż, pisałam - nie każdy wie, że nie jest dziś pierwszy ;) Quote
omry Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 U mnie szczęki opadają do podłogi, jak pies zostawi piłkę gdzieś i mówię, że ma ją przynieść. A jak później jeszcze poda do ręki to już w ogóle kaplica :cool3: Największe zdumienie jest chyba, kiedy psy na 'stój' stają, a na 'idziemy' idą hahaha :evil_lol: Ludzie potrafią się zachwycić tym, że pies złapie piłkę w locie, także naprawdę niewiele im trzeba. Quote
Ryss Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='omry'] Ludzie potrafią się zachwycić tym, że pies złapie piłkę w locie, także naprawdę niewiele im trzeba. także - również tak że - w taki sposób, że Quote
omry Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='Ryss']także - również tak że - w taki sposób, że Dziękuję Ci, odmieniłeś moje życie :loveu: Quote
Ryss Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='omry']Dziękuję Ci, odmieniłeś moje życie :loveu:[/QUOTE] Uczyć się choćby od diabła, i choćby na Dogo, bo do szkoły już bliżej, niż dalej. Quote
rashelek Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='Yuki_']Sama se rozwieszaj ty nie masz tego problemu, bo z tego co wiem mieszkasz w domku, nie w bloku na osiedlu...[/QUOTE] Fajnie wiedzieć, że się przeprowadziłam. A gdzie ten domek stoi, gdzieś w górach? :loveu: Jak nie chce mi się iść z psem daleko biegać, to wychodzimy na 20min piłki między bloku. Zawsze mamy gapiów, zazwyczaj 90% dzieci z bloku na przeciwko i nie rozumiem, w czym to przeszkadza, wręcz przeciwnie - miło, że ludzie się interesują i cieszą. Może im pokażę, że pies to nie tylko na 10min spacerku wokół bloku. Quote
Dioranne Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='rashelek']Fajnie wiedzieć, że się przeprowadziłam. A gdzie ten domek stoi, gdzieś w górach? :loveu:[/QUOTE] Yuki wie więcej o Twoim życiu niż Ty sama. :evil_lol: Quote
.Agata. Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Yuki, skoro Twój tata jest przedstawicielem TOZu to niech naśle na nich odpowiednie służby,że przeszkadzają psu w edukacji i działają tym na jego krzywdę :) Quote
FridaOzzy Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 A dzisiaj przyjechał kurier z karmą.. oczywiście jak przyjechał ja spałam, kurierzy wiedzą kiedy przyjechać... Zawsze przyjeżdżają jak jestem w łazience, albo śpie... :lol: Psy go obszczekały, a on takie coś "pieski, nie szczekajcie na mnie, ja wam przywiozłem karmę, a wy takie coś!" :razz: Quote
Ryss Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='fridaso']A dzisiaj przyjechał kurier z karmą.. oczywiście jak przyjechał ja spałam, kurierzy wiedzą kiedy przyjechać... Zawsze przyjeżdżają jak jestem w łazience, albo śpie... :lol: Psy go obszczekały, a on takie coś "pieski, nie szczekajcie na mnie, ja wam przywiozłem karmę, a wy takie coś!" :razz:[/QUOTE] I to ma być to tytułowe "chamstwo innych psiarzy"? Ale rozumiem, że pisząc, byłaś jeszcze śpiąca. Niemniej daj Bóg nam wszystkim takich chamskich psiarzy, jak ów rozwoziciel guana. Quote
maxishine. Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='Agata_Roki']Yuki, skoro Twój tata jest przedstawicielem TOZu to niech naśle na nich odpowiednie służby,że przeszkadzają psu w edukacji i działają tym na jego krzywdę :)[/QUOTE] Nie musisz pisać tego wszędzie. :roll: Quote
omry Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='Ryss']I to ma być to tytułowe "chamstwo innych psiarzy"? Ale rozumiem, że pisząc, byłaś jeszcze śpiąca. Niemniej daj Bóg nam wszystkim takich chamskich psiarzy, jak ów rozwoziciel guana.[/QUOTE] A zdajesz sobie sprawę z tego, że mało który Twój post jest na temat? :razz: Ja rozumiem, że Ty masz niezykle ważną misję, ale my tu na dogo wszyscy bardzo wyluzowani jesteśmy, bo to dla nas rozrywka i nic więcej. To już przestaje być zabawne, a zaczyna być męczące ;) Quote
Ryss Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='Yuki_']Nie musisz pisać tego wszędzie. :roll: Niech Agatka pisze, bo dzięki temu dowiedziałem się, że masz fajnego tatę. Quote
maxishine. Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='fridaso']A dzisiaj przyjechał kurier z karmą.. oczywiście jak przyjechał ja spałam, kurierzy wiedzą kiedy przyjechać... Zawsze przyjeżdżają jak jestem w łazience, albo śpie... :lol: Psy go obszczekały, a on takie coś "pieski, nie szczekajcie na mnie, ja wam przywiozłem karmę, a wy takie coś!" :razz: Nam się przytrafiło coś podobnego :) z tym że otworzyliśmy mu drzwi i wszystkie przybiegły się przywitać. :lol: Quote
Ryss Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='omry']A zdajesz sobie sprawę z tego, że mało który Twój post jest na temat? :razz: Ja rozumiem, że Ty masz niezykle ważną misję, ale my tu na dogo wszyscy bardzo wyluzowani jesteśmy, bo to dla nas rozrywka i nic więcej. To już przestaje być zabawne, a zaczyna być męczące ;)[/QUOTE] A co to, już spytać nie można - czy to ma być to tytułowe "chamstwo innych psiarzy"? Jak luzak luzaczkę. Ponoć nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. Jak widać. Quote
Pani Profesor Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Yuki, rzucałam dziś piłkę Patrykowi na polanie i miałam sytuację przez Ciebie opisywaną - rodzinka się rozłożyła na kocyku z małym dzieckiem, obserwowali, dziecko radośnie klaskało i ogólnie pełen podziw, choć to standardowy aport, ale mój pies robi akrobacje podczas skoku i faktycznie komuś, kto tego nie widział, może się to wydać niezwykłe. Nie śmiałam nawet komentować, że weszli mi w paradę, bo mają takie samo - o ile nie większe - prawo, żeby tam przebywać,bo to ja miałam psa bez kagańca (trudno żeby aportował w), a oni po prostu sobie biwakowali. Skończyło się tak, że odeszłam na inną łąkę, bo Pat niespecjalnie lubi dzieci, jakby podleciał i naszczekał, to przestraszyłby dziecko - a po co mi to? Masz szczęście, że Figa nie jest czepliwa ani potencjalnie niebezpieczna dla otoczenia ;), bo wtedy prócz widzów miałabyś oczy dookoła głowy, czy aby nie musisz jej odwołać, bo coś/ktoś nadchodzi. Quote
maxishine. Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='Pani Profesor']Masz szczęście, że Figa nie jest czepliwa ani potencjalnie niebezpieczna dla otoczenia ;), bo wtedy prócz widzów miałabyś oczy dookoła głowy, czy aby nie musisz jej odwołać, bo coś/ktoś nadchodzi.[/QUOTE] No to z tym akurat większego problemu nie ma. Tylko jak widzę psa z którym się nie lubi to zajmuję Figi uwagę aby tego psa nie zobaczyła ;) Quote
FridaOzzy Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Ryss ; Poczytaj swoje wszystkie posty na tym forum. I zastanów się, czy jakiś zamieściłaś na temat. Dopiero potem możesz mnie krytykować. Spokojnie, troche luzu, bo sama wprowadziłaś OFFtopic. ;) [quote name='Yuki_']Nam się przytrafiło coś podobnego :) z tym że otworzyliśmy mu drzwi i wszystkie przybiegły się przywitać. :lol: Kiedyś zamówiłam kuriera, zima, dość duży śnieg. Nie miałam jeszcze Ozziego, tylko 2kilogramową Fridę. Kurier zadzwonił do mnie, że był, ale zobaczył ślady psa na śniegu na moim podwórku i stwierdził, że nie będzie ryzykować i przyjdzie dnia następnego, kiedy już "będę pilnować psa". Nie wiem, czy zrobił to z lenistwa, a było to dla niego jedynie wymówką, czy naprawdę się przestraszył, ale następnego dnia ubrałam dla żartu Fridę w różową sukieneczkę i przywitała kuriera w niej - po prostu nie mogłam się powstrzymać. :D Quote
maxishine. Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='fridaso'] ale następnego dnia ubrałam dla żartu Fridę w różową sukieneczkę i przywitała kuriera w niej - po prostu nie mogłam się powstrzymać. :D[/QUOTE] Jak zareagował? :evil_lol: Quote
FridaOzzy Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 [quote name='Yuki_']Jak zareagował? :evil_lol:[/QUOTE] Nie zwracał uwagi, chyba mu głupio było. :diabloti: Spytał się tylko, czy gryzie (mam nadzieje, że dla żartów) a ja odpowiedziałam, że połyka w całości... :D Quote
Ejre Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Mój kurier zawsze dzwoni na ok 15 minut zanim podjedzie i pyta czy jestem w domu. Quote
EndyZ Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Ja miałam tak, że jak szkoliłam psa na dworze to jakiś pan zaczął pytać czy pies normalnie na spacery chodzić nie może :( Quote
Recommended Posts