Rinuś Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 [quote name='a_niusia']naucz sie czytac i przyswajac odpowiednio informacje, a potem pisz co "podobno" wiesz. wesolych swiat!!!:))[/QUOTE] oj aniusia aniusia, Ty masz chyba kontrakt z betoniarnią podpisany :p Quote
a_niusia Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 [quote name='Rinuś']oj aniusia aniusia, Ty masz chyba kontrakt z betoniarnią podpisany :p[/QUOTE] a ty wykupiony abonament na lobotomie, co?:))) Quote
Rinuś Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 [quote name='a_niusia']a ty wykupiony abonament na lobotomie, co?:)))[/QUOTE] nieee, takie spędzanie czasu zostawiam innym ;) ahh będe już miła bo w końcu święta :p Quote
a_niusia Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 [quote name='Rinuś']nieee, takie spędzanie czasu zostawiam innym ;) ahh będe już miła bo w końcu święta :p[/QUOTE] nie musisz byc mila, ale jak chcesz komus dosrac, to najpierw uzyj glowy, zeby nie wychodzic na kretyna:))) Quote
Rinuś Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 [quote name='a_niusia']nie musisz byc mila, ale jak chcesz komus dosrac, to najpierw uzyj glowy, zeby nie wychodzic na kretyna:)))[/QUOTE] głowy to Ty zacznij używać w tym co piszesz, bo momentami sama się gubisz w swoim bełkocie :) Quote
zmierzchnica Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Ciekawe, dlaczego jałowe dyskusje z dosrywaniem sobie na tym forum zawsze są udziałem tych samych osób? Dziewczyny, załóżcie sobie wątek na seterach o linkach i tam sobie dyskutujcie na tym waszym niesamowicie wysokim poziomie. Jak na razie przez kolejne 4 strony rozwalacie wątek, nie dając nikomu dojść do głosu :roll: Wesołych Świąt i won do swojej grupy :) PS. Dalsze docinki sprawią, że wyślę raport o waszych postach :diabloti::loveu: Quote
Rinuś Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 [quote name='zmierzchnica']Ciekawe, dlaczego jałowe dyskusje z dosrywaniem sobie na tym forum zawsze są udziałem tych samych osób? Dziewczyny, załóżcie sobie wątek na seterach o linkach i tam sobie dyskutujcie na tym waszym niesamowicie wysokim poziomie. Jak na razie przez kolejne 4 strony rozwalacie wątek, nie dając nikomu dojść do głosu :roll: Wesołych Świąt i won do swojej grupy :) PS. Dalsze docinki sprawią, że wyślę raport o waszych postach :diabloti::loveu:[/QUOTE] na szczęście to nie moja grupa bo bym chyba zapadła się pod ziemię :diabloti: Quote
Whisky1 Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Wesołych Świąt, spokojnych, rodzinnych wśród najukochańszych bliskich istot życzę.. WSZYSTKIM :loveu: Quote
a_niusia Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 [quote name='zmierzchnica']Ciekawe, dlaczego jałowe dyskusje z dosrywaniem sobie na tym forum zawsze są udziałem tych samych osób? Dziewczyny, załóżcie sobie wątek na seterach o linkach i tam sobie dyskutujcie na tym waszym niesamowicie wysokim poziomie. Jak na razie przez kolejne 4 strony rozwalacie wątek, nie dając nikomu dojść do głosu :roll: Wesołych Świąt i won do swojej grupy :) PS. Dalsze docinki sprawią, że wyślę raport o waszych postach :diabloti::loveu:[/QUOTE] w sumie masz racje, sorry. zaczne wcisac raporty zamiast dyskutowac jesli ktos dalej bedzie za mna lazil po forum jak smrod po gaciach. Quote
kaj Posted December 26, 2013 Posted December 26, 2013 [quote name='a_niusia']no ja sobie przypominam, ze odradzalam jej setera i polecalam bardziej flata [/QUOTE] w wątku, na który sama się powołujesz, polecasz Whisky1 hodowle gordonów i trzymasz kciuki za wybór odpowiedniego szczeniaka. Nie śledzę szczegółowo Waszych wpisów, jeśli w innym miejscu przywołujesz flata, to pozostaje mi się z tobą zgodzić. "nie sądze, żebym trafila na takiego setera. w moim przypadku to jest niemozliwe, serio mowie to ze 100% pewnoscia" Ja nie mam potrzeby kwestionować twojej wiedzy na temat psów, ani nie mam za złe sukcesów, ktore odnosisz. Mało tego doceniam i szanuję, bo widzę że to twoja pasja i w dodatku dotyczy rasy, która sama ma pasję. ale też nie wierzę w twoją autorytarną wszechmoc i na przykład szczerze wątpię, że umiałabyś wyprowadzić i zdobyć zaufanie lękliwego setera, a takie rodzą się również w szanowanych hodowlach. "zanim seter ruszy w pole i poczuje zew, to mija kilka miesiecy. ne widzialam jeszcze 8 tyg szczeniaka okladajacego pole:smile:) a do tego czasu podstawowe posluszenstwo powinno byc zrobione, bo jak nie to czesto jest za pozno" i tu niejeden dojrzały seter mógłby Cię zadziwić. Quote
zmierzchnica Posted December 26, 2013 Posted December 26, 2013 kaj - prosiłam. Załóż wątek na seterach, jeśli zależy Ci na dalszej dyskusji. Na ludzi Święta działają jak płachta na byka.. Szłam wczoraj z mamą z całą czwórką psów. Przechodziłyśmy koło nielegalnie postawionej tabliczki z przekreślonym załatwiającym się psem (miejsce publiczne, tabliczka nie ma podstawy prawnej, więc można ją spokojnie olać - poza tym taka tabliczka chyba znaczy tyle, że pies nie może kupy robić, no to samo wejście na trawnik chyba nie szkodzi :diabloti:). W każdym razie nagle zza naszych pleców krzyk: "ta tabliczka po coś tutaj jest, nie?!!". Odwracam się - dziewczyna na oko młodsza ode mnie. Rzuciła wrzask w eter, odwróciła się i dumna kroczyła dalej w stronę kościoła :roll: Pewnie sobie zapisała w kalendarzyku, że zrobiła dobry uczynek albo w domu na święta nerwówka, to się wyżyła.. Urocze. Chyba sobie kupię czapkę z neonowym napisem "zbieram po psach, daj mi spokój", bo te wrzaski i tabliczki zaczynają mnie męczyć... Quote
kaj Posted December 26, 2013 Posted December 26, 2013 [quote name='zmierzchnica']kaj - prosiłam. Załóż wątek na seterach, jeśli zależy Ci na dalszej dyskusji. zmierzchnico - 'won' to nie jest prośba. Ja tak właśnie reaguję na chamstwa niektórych psiarzy (vide tytuł wątku) - na krzyki typu 'won z tymi seterami na lince' dalej robię swoje. A tak generalnie to nie przeszkadzają mi ani ludzie ani ich psy, i nie mam im za złe, że akurat stanęli na mojej spacerowej drodze, więc szczegółowych opisów w tym wątku z mojej strony nie będzie. Wesołych Świąt. Quote
Whisky1 Posted December 26, 2013 Posted December 26, 2013 [quote name='kaj']zmierzchnico - 'won' to nie jest prośba. Ja tak właśnie reaguję na chamstwa niektórych psiarzy (vide tytuł wątku) - na krzyki typu 'won z tymi seterami na lince' dalej robię swoje. A tak generalnie to nie przeszkadzają mi ani ludzie ani ich psy, i nie mam im za złe, że akurat stanęli na mojej spacerowej drodze, więc szczegółowych opisów w tym wątku z mojej strony nie będzie. Wesołych Świąt. słuchajcie ... nie ma co się spianać bo na każde forum co się wejdzie, czy to beagle czy jakiś blog o Onkach czy labach za szczeniaka piszą o lince do nauki także jest to ,,przyrząd" nie tylko dla seterów. teraz w mojej rodzinie jest psiak ze schroniska i nie spuszczają go bo się boją, bo w schronie powiedzieli min 3 miechy na smyczy, i też biorą linke i jazda nauka bo nie wiadmo co będzie jak odepną karabińczyk smyczy :) Quote
a_niusia Posted December 26, 2013 Posted December 26, 2013 [quote name='kaj'] Ja nie mam potrzeby kwestionować twojej wiedzy na temat psów, ani nie mam za złe sukcesów, ktore odnosisz. Mało tego doceniam i szanuję, bo widzę że to twoja pasja i w dodatku dotyczy rasy, która sama ma pasję. ale też nie wierzę w twoją autorytarną wszechmoc i na przykład szczerze wątpię, że umiałabyś wyprowadzić i zdobyć zaufanie lękliwego setera, a takie rodzą się również w szanowanych hodowlach. a skad ten wniosek? czy kiedys rozmawialas ze mna na zywo, wiesz jakie mam doswiadczenia z psami? bo chyba troche sie zapedzasz. i tu niejeden dojrzały seter mógłby Cię zadziwić. i tu chyba "ja o zupie, ty o d...". Quote
Victoria Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 na starowce szlysmy sobie z psami i mija nas babeczka z malym czyms na smyczy, patrzy sie na nas i mówi z pogardą "boorze ile tu psów!" :evil_lol: Quote
zmierzchnica Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 [quote name='kaj']zmierzchnico - 'won' to nie jest prośba. Ja tak właśnie reaguję na chamstwa niektórych psiarzy (vide tytuł wątku) - na krzyki typu 'won z tymi seterami na lince' dalej robię swoje. A tak generalnie to nie przeszkadzają mi ani ludzie ani ich psy, i nie mam im za złe, że akurat stanęli na mojej spacerowej drodze, więc szczegółowych opisów w tym wątku z mojej strony nie będzie. Wesołych Świąt. Może przemówi lepiej regulamin? :cool3: Robicie off-topic, rozwalacie wątek, przecież nie o to chodzi na forum. Naprawdę tak trudno zrobić z off-topa oddzielny wątek i sobie tam pisać? Ja tak robiłam nieraz, zakładałam wątek tam, gdzie trzeba i wrzucałam linka na ten topic, gdzie się off pojawił. Nie bolało! Przy "won" był uśmiech, nie był to przytyk, raczej żart. Ale skoro chcesz brać wszystko na poważnie - proszę, nie róbcie tutaj off-topicu, a skoro - jak piszesz - nie masz o czym tu pisać, to po prostu nie pisz. rosa - dzięki za poparcie :) A w ogóle się zgadzam, tacy ludzie są jak małe pieski niesione na rękach - naszczekam na te duże i mnie pan zabierze, zobaczcie jaki jestem odważny :diabloti: Tak samo z ludźmi, którzy wrzasną przez okno i potem to okno zamkną albo przejadą na rowerze, rzucą coś chamskiego i pojadą dalej. Nie masz szans się bronić. Zresztą, w moim przypadku, to często są ludzie, którzy doskonale wiedzą, że zbieram po psach... Im nie pasuje to, że mam cztery psy, bo "baba powinna mieć dzieci, a nie kundle brać" i są chamscy w imię swoich świętych przekonań, a nie dlatego, że im szkodzę. Tacy święci są zresztą najgorsi ;) Co nie zrobisz, to źle. Quote
Itske Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 [quote name='Dardamell']dołożę z własnej kieszenie za kastrowanie idiotów w mojej okolicy.[/QUOTE] wow, ale musisz mieć kasy!!!!!!!!! :evil_lol: Quote
Itske Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 [quote name='zmierzchnica'] Tak samo z ludźmi, którzy wrzasną przez okno i potem to okno zamkną albo przejadą na rowerze, rzucą coś chamskiego i pojadą dalej. Nie masz szans się bronić. Zresztą, w moim przypadku, to często są ludzie, którzy doskonale wiedzą, że zbieram po psach... Im nie pasuje to, że mam cztery psy, bo "baba powinna mieć dzieci, a nie kundle brać" i są chamscy w imię swoich świętych przekonań, a nie dlatego, że im szkodzę. Tacy święci są zresztą najgorsi ;) Co nie zrobisz, to źle.[/QUOTE] tak, też "uwielbiam" takich: rzucą bombę i w nogi. I cytat ze sklepu "mięso dla psów pani kupuje, lepiej dla dzieci by pani kupiła" - najczęściej pomaganie psom/ zwierzętom krytykują i do pomagania dzieciom namawiają ci, którzy nikomu nie pomagają. Ci, którzy się dzielą, rozumieją, że dzielić sie można z ludźmi, psami, delfinami, pszczołami....co kto uważa Quote
lucky123 Posted December 27, 2013 Posted December 27, 2013 (edited) usunęłam posta, było jednak zbyt prywatnie. Edited December 27, 2013 by lucky123 Quote
Handzia55 Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 [quote name='Itske']tak, też "uwielbiam" takich: rzucą bombę i w nogi. I cytat ze sklepu "mięso dla psów pani kupuje, lepiej dla dzieci by pani kupiła" - najczęściej pomaganie psom/ zwierzętom krytykują i do pomagania dzieciom namawiają ci, którzy nikomu nie pomagają. Ci, którzy się dzielą, rozumieją, że dzielić sie można z ludźmi, psami, delfinami, pszczołami....co kto uważa[/QUOTE] Ludziom, którzy krytykują mnie za pomaganie psom a nie dzieciom, zamykam gęby jednym, prostym pytaniem: "a ilu dzieciom pan/pani pomógł/pomogła?" Quote
Zuzia&Szanti Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 To głupie, że niektórzy czepiają się ludzi pomagającym psom, a nie dzieciom, bo tak naprawdę ważna jest sama pomoc, a to komu się ją udziela ma już mniejsze znaczenie. Quote
Dardamell Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Itske napisał(a):wow, ale musisz mieć kasy!!!!!!!!! :evil_lol: Oj, chciałabym, chciała. Im mniej idiotów tym łatwiejsze będzie moje życie. Quote
rozi Posted December 28, 2013 Posted December 28, 2013 Ja sądzę, że każdy ma do czynienia z tyloma idiotami, na ilu sobie zasłużył :diabloti: Quote
N&N Posted December 29, 2013 Posted December 29, 2013 U nas wieczorem też były "serie próbne". Wczoraj. Młodzież strzelała. Widać, zaczyna się "sezon". :roll: Ciekawe do kiedy to potrwa? W tamtym roku strzelali do 2 stycznia. Mam znajome pieski, które boją się takich "atrakcji". :-( To dla nich naprawdę ogromny stres. Współczuję psom i ich właścicielom. :-( Quote
Recommended Posts