Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='a_niusia']naucz sie czytac i przyswajac odpowiednio informacje, a potem pisz co "podobno" wiesz.

wesolych swiat!!!:))[/QUOTE]
oj aniusia aniusia, Ty masz chyba kontrakt z betoniarnią podpisany :p

• Replies 32.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='a_niusia']a ty wykupiony abonament na lobotomie, co?:)))[/QUOTE]

nieee, takie spędzanie czasu zostawiam innym ;)

ahh będe już miła bo w końcu święta :p

Posted

[quote name='Rinuś']nieee, takie spędzanie czasu zostawiam innym ;)

ahh będe już miła bo w końcu święta :p[/QUOTE]

nie musisz byc mila, ale jak chcesz komus dosrac, to najpierw uzyj glowy, zeby nie wychodzic na kretyna:)))

Posted

[quote name='a_niusia']nie musisz byc mila, ale jak chcesz komus dosrac, to najpierw uzyj glowy, zeby nie wychodzic na kretyna:)))[/QUOTE]
głowy to Ty zacznij używać w tym co piszesz, bo momentami sama się gubisz w swoim bełkocie :)

Posted

Ciekawe, dlaczego jałowe dyskusje z dosrywaniem sobie na tym forum zawsze są udziałem tych samych osób? Dziewczyny, załóżcie sobie wątek na seterach o linkach i tam sobie dyskutujcie na tym waszym niesamowicie wysokim poziomie. Jak na razie przez kolejne 4 strony rozwalacie wątek, nie dając nikomu dojść do głosu :roll:

Wesołych Świąt i won do swojej grupy :)

PS. Dalsze docinki sprawią, że wyślę raport o waszych postach :diabloti::loveu:

Posted

[quote name='zmierzchnica']Ciekawe, dlaczego jałowe dyskusje z dosrywaniem sobie na tym forum zawsze są udziałem tych samych osób? Dziewczyny, załóżcie sobie wątek na seterach o linkach i tam sobie dyskutujcie na tym waszym niesamowicie wysokim poziomie. Jak na razie przez kolejne 4 strony rozwalacie wątek, nie dając nikomu dojść do głosu :roll:

PS. Dalsze docinki sprawią, że wyślę raport o waszych postach :diabloti::loveu:[/QUOTE]
na szczęście to nie moja grupa bo bym chyba zapadła się pod ziemię :diabloti:

Posted

[quote name='zmierzchnica']Ciekawe, dlaczego jałowe dyskusje z dosrywaniem sobie na tym forum zawsze są udziałem tych samych osób? Dziewczyny, załóżcie sobie wątek na seterach o linkach i tam sobie dyskutujcie na tym waszym niesamowicie wysokim poziomie. Jak na razie przez kolejne 4 strony rozwalacie wątek, nie dając nikomu dojść do głosu :roll:

PS. Dalsze docinki sprawią, że wyślę raport o waszych postach :diabloti::loveu:[/QUOTE]

w sumie masz racje, sorry.
zaczne wcisac raporty zamiast dyskutowac jesli ktos dalej bedzie za mna lazil po forum jak smrod po gaciach.

Posted

[quote name='a_niusia']no ja sobie przypominam, ze odradzalam jej setera i polecalam bardziej flata [/QUOTE]

w wątku, na który sama się powołujesz, polecasz Whisky1 hodowle gordonów i trzymasz kciuki za wybór odpowiedniego szczeniaka. Nie śledzę szczegółowo Waszych wpisów, jeśli w innym miejscu przywołujesz flata, to pozostaje mi się z tobą zgodzić.

"nie sądze, żebym trafila na takiego setera. w moim przypadku to jest niemozliwe, serio mowie to ze 100% pewnoscia"

Ja nie mam potrzeby kwestionować twojej wiedzy na temat psów, ani nie mam za złe sukcesów, ktore odnosisz. Mało tego doceniam i szanuję, bo widzę że to twoja pasja i w dodatku dotyczy rasy, która sama ma pasję. ale też nie wierzę w twoją autorytarną wszechmoc i na przykład szczerze wątpię, że umiałabyś wyprowadzić i zdobyć zaufanie lękliwego setera, a takie rodzą się również w szanowanych hodowlach.

"zanim seter ruszy w pole i poczuje zew, to mija kilka miesiecy. ne widzialam jeszcze 8 tyg szczeniaka okladajacego pole:smile:) a do tego czasu podstawowe posluszenstwo powinno byc zrobione, bo jak nie to czesto jest za pozno"

i tu niejeden dojrzały seter mógłby Cię zadziwić.

Posted

kaj - prosiłam. Załóż wątek na seterach, jeśli zależy Ci na dalszej dyskusji.

Na ludzi Święta działają jak płachta na byka.. Szłam wczoraj z mamą z całą czwórką psów. Przechodziłyśmy koło nielegalnie postawionej tabliczki z przekreślonym załatwiającym się psem (miejsce publiczne, tabliczka nie ma podstawy prawnej, więc można ją spokojnie olać - poza tym taka tabliczka chyba znaczy tyle, że pies nie może kupy robić, no to samo wejście na trawnik chyba nie szkodzi :diabloti:).
W każdym razie nagle zza naszych pleców krzyk: "ta tabliczka po coś tutaj jest, nie?!!". Odwracam się - dziewczyna na oko młodsza ode mnie. Rzuciła wrzask w eter, odwróciła się i dumna kroczyła dalej w stronę kościoła :roll: Pewnie sobie zapisała w kalendarzyku, że zrobiła dobry uczynek albo w domu na święta nerwówka, to się wyżyła.. Urocze. Chyba sobie kupię czapkę z neonowym napisem "zbieram po psach, daj mi spokój", bo te wrzaski i tabliczki zaczynają mnie męczyć...

Posted

[quote name='zmierzchnica']kaj - prosiłam. Załóż wątek na seterach, jeśli zależy Ci na dalszej dyskusji.

zmierzchnico - 'won' to nie jest prośba. Ja tak właśnie reaguję na chamstwa niektórych psiarzy (vide tytuł wątku) - na krzyki typu 'won z tymi seterami na lince' dalej robię swoje. A tak generalnie to nie przeszkadzają mi ani ludzie ani ich psy, i nie mam im za złe, że akurat stanęli na mojej spacerowej drodze, więc szczegółowych opisów w tym wątku z mojej strony nie będzie. Wesołych Świąt.

Posted

[quote name='kaj']zmierzchnico - 'won' to nie jest prośba. Ja tak właśnie reaguję na chamstwa niektórych psiarzy (vide tytuł wątku) - na krzyki typu 'won z tymi seterami na lince' dalej robię swoje. A tak generalnie to nie przeszkadzają mi ani ludzie ani ich psy, i nie mam im za złe, że akurat stanęli na mojej spacerowej drodze, więc szczegółowych opisów w tym wątku z mojej strony nie będzie. Wesołych Świąt.
słuchajcie ... nie ma co się spianać bo na każde forum co się wejdzie, czy to beagle czy jakiś blog o Onkach czy labach za szczeniaka piszą o lince do nauki także jest to ,,przyrząd" nie tylko dla seterów.
teraz w mojej rodzinie jest psiak ze schroniska i nie spuszczają go bo się boją, bo w schronie powiedzieli min 3 miechy na smyczy, i też biorą linke i jazda nauka bo nie wiadmo co będzie jak odepną karabińczyk smyczy :)

Posted

[quote name='kaj']

Ja nie mam potrzeby kwestionować twojej wiedzy na temat psów, ani nie mam za złe sukcesów, ktore odnosisz. Mało tego doceniam i szanuję, bo widzę że to twoja pasja i w dodatku dotyczy rasy, która sama ma pasję. ale też nie wierzę w twoją autorytarną wszechmoc i na przykład szczerze wątpię, że umiałabyś wyprowadzić i zdobyć zaufanie lękliwego setera, a takie rodzą się również w szanowanych hodowlach.

a skad ten wniosek?
czy kiedys rozmawialas ze mna na zywo, wiesz jakie mam doswiadczenia z psami?
bo chyba troche sie zapedzasz.

i tu niejeden dojrzały seter mógłby Cię zadziwić.

i tu chyba "ja o zupie, ty o d...".

Posted

[quote name='kaj']zmierzchnico - 'won' to nie jest prośba. Ja tak właśnie reaguję na chamstwa niektórych psiarzy (vide tytuł wątku) - na krzyki typu 'won z tymi seterami na lince' dalej robię swoje. A tak generalnie to nie przeszkadzają mi ani ludzie ani ich psy, i nie mam im za złe, że akurat stanęli na mojej spacerowej drodze, więc szczegółowych opisów w tym wątku z mojej strony nie będzie. Wesołych Świąt.

Może przemówi lepiej regulamin? :cool3: Robicie off-topic, rozwalacie wątek, przecież nie o to chodzi na forum. Naprawdę tak trudno zrobić z off-topa oddzielny wątek i sobie tam pisać? Ja tak robiłam nieraz, zakładałam wątek tam, gdzie trzeba i wrzucałam linka na ten topic, gdzie się off pojawił. Nie bolało!
Przy "won" był uśmiech, nie był to przytyk, raczej żart. Ale skoro chcesz brać wszystko na poważnie - proszę, nie róbcie tutaj off-topicu, a skoro - jak piszesz - nie masz o czym tu pisać, to po prostu nie pisz.

rosa - dzięki za poparcie :) A w ogóle się zgadzam, tacy ludzie są jak małe pieski niesione na rękach - naszczekam na te duże i mnie pan zabierze, zobaczcie jaki jestem odważny :diabloti: Tak samo z ludźmi, którzy wrzasną przez okno i potem to okno zamkną albo przejadą na rowerze, rzucą coś chamskiego i pojadą dalej. Nie masz szans się bronić. Zresztą, w moim przypadku, to często są ludzie, którzy doskonale wiedzą, że zbieram po psach... Im nie pasuje to, że mam cztery psy, bo "baba powinna mieć dzieci, a nie kundle brać" i są chamscy w imię swoich świętych przekonań, a nie dlatego, że im szkodzę. Tacy święci są zresztą najgorsi ;) Co nie zrobisz, to źle.

Posted

[quote name='zmierzchnica'] Tak samo z ludźmi, którzy wrzasną przez okno i potem to okno zamkną albo przejadą na rowerze, rzucą coś chamskiego i pojadą dalej. Nie masz szans się bronić. Zresztą, w moim przypadku, to często są ludzie, którzy doskonale wiedzą, że zbieram po psach... Im nie pasuje to, że mam cztery psy, bo "baba powinna mieć dzieci, a nie kundle brać" i są chamscy w imię swoich świętych przekonań, a nie dlatego, że im szkodzę. Tacy święci są zresztą najgorsi ;) Co nie zrobisz, to źle.[/QUOTE]

tak, też "uwielbiam" takich: rzucą bombę i w nogi. I cytat ze sklepu "mięso dla psów pani kupuje, lepiej dla dzieci by pani kupiła" - najczęściej pomaganie psom/ zwierzętom krytykują i do pomagania dzieciom namawiają ci, którzy nikomu nie pomagają. Ci, którzy się dzielą, rozumieją, że dzielić sie można z ludźmi, psami, delfinami, pszczołami....co kto uważa

Posted

[quote name='Itske']tak, też "uwielbiam" takich: rzucą bombę i w nogi. I cytat ze sklepu "mięso dla psów pani kupuje, lepiej dla dzieci by pani kupiła" - najczęściej pomaganie psom/ zwierzętom krytykują i do pomagania dzieciom namawiają ci, którzy nikomu nie pomagają. Ci, którzy się dzielą, rozumieją, że dzielić sie można z ludźmi, psami, delfinami, pszczołami....co kto uważa[/QUOTE]

Ludziom, którzy krytykują mnie za pomaganie psom a nie dzieciom, zamykam gęby jednym, prostym pytaniem: "a ilu dzieciom pan/pani pomógł/pomogła?"

Posted

U nas wieczorem też były "serie próbne". Wczoraj. Młodzież strzelała. Widać, zaczyna się "sezon". :roll: Ciekawe do kiedy to potrwa? W tamtym roku strzelali do 2 stycznia.

Mam znajome pieski, które boją się takich "atrakcji". :-( To dla nich naprawdę ogromny stres. Współczuję psom i ich właścicielom. :-(