gops Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='Czekunia']Gops, komu Ty się tłumaczysz;)? Nie zniżaj się do takiego poziomu.[/QUOTE] Masz rację . Tylko czasami ciężko przemilczeć coś gdy ludzie uproszczają to w takim sposób . Kończę już ten temat więc . Quote
Amber Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Jak ktoś lubi czytać bajeczki wyssane z palca (z wielu źródeł) to spoko, ale kiedyś należałoby w końcu dorosnąć :loveu: Quote
evel Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='czi_czi'] Powiedzcie co jest grane, że jak trafiamy na psich gwałcicieli to ZAWSZE są to labradory? :shake:[/QUOTE] U nas to albo laby albo... maltańczyki. Serio nie wiem, czy one mają takie wielkie cojones czy co :lol: A co do usuwania się - wystarczy spacer z ONkiem lub DONem, żeby takie sytuacje zaobserwować od czasu do czasu. Suki ONki ludzie unikali patrząc chyba przez pryzmat przeciętnego ONka agresora i debila. DON na nieszczęście jest czarny, więc ostatnio jakieś dziecko wlazło w krzaki jak się z nami miało minąć na jednym chodniku - cóż... Jednak panicznej ucieczki jeszcze nikt nie zaliczył :lol: No i sprawę być może łagodzi Zu, słodka do porzygu i w różowej obróżce, która stąpa obok czarnego niedźwiedzia. Generalnie to czarnym się potrafi ktoś na ulicy zachwycać nawet, że piękny pies, że okazały, że wielki, że dostojny, że to, że sro, na co zwykle któreś z nas odpowiada, że to tylko szczeniaczek :evil_lol: Quote
Vectra Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Ludzie się boją dużych , czarnych psów ... mniej obrywają duże jasne psy , wtedy nie ma takich schiz. Media swoje zrobiły , zawsze ten zły , to ten duży i czarny. Bohater jest jasny , duży i kudłaty Quote
Sybel Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 To w sumie dziwne, ja np. prędzej nie zaufam psu z maską w typie ON, niż czarnemu, bo jakoś mi się to kojarzy ze sfiksowanym psem łańcuchowym, który nawiał i korzysta z życia. Quote
Vectra Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 inaczej postrzegają psy ludzie którzy lubią psy , nawet bardzo lubią a inaczej ludzie , którzy mniej je lubią strach ma wielkie oczy , a ludzka wyobraźnia jest jak ocean i wszystkie strumyki ;) Quote
badmasi Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Dla mnie najwięcej złego zrobiły nie media a debilni wlaściciele. Ja osobiście się zmywam jak widzę nieznajomego asta puszczonego luzem. Nie dlatego, że czuję organiczny strach przed rasą ale przed włascicielem. Moje doświadczenia są takie, że w przypadku atakującego ttb właściciel stoi jak kołek i dupy nie ruszy bo on się właśnie boi swojego psa. U mnie na osiedlu jest sporo astów - jedna suczka genialna, każdy może pozazdrościć tak świetnego psa, cudownego dla ludzi i świetnie komunikującego się z innymi psami, druga suczka niezbyt przyjazna ale wyszkolona i dopilnowana. Reszta to psy agresywne w stosunku do przedstawicieli swojego gatunku, puszczane samopas i niech się dzieje wola nieba. Efekt - dwa zagryzione małe psy, mój pogryziony i pogryziny pies koleżanki. We wszystkich przypadkach ataków właściciele astów stali przyrośnięci do ziemi i czekali jak właściciel masakrowanego psa da sobie radę. Rozdzielałam psy kilkukrotnie i zawsze z pozytywnym skutkiem - zazwyczaj reagują na krzyk czy prewencyjne sieknięcie. Zdejmowania ze swojego psa ttb nigdy bym już nie chciała powtarzać. Zero reakcji ze strony tego psa, zaciekłość, determinacja i siła z którą trudno się mierzyć. Ja wiem, ze są asty fajne, socjalne tylko one giną w masie tych beznadziejnych, pokrzywionych egzemlarzy. To bezmyślni ludzie zepsuli rasę i stworzyli taki a nie inny wizerunek. Żeby to zmienić trzeba lat, aż moda się skończy, wzrośnie świadomość układania i socjalizowania psów. Quote
filodendron Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='Vectra'] Media swoje zrobiły , zawsze ten zły , to ten duży i czarny. Bohater jest jasny , duży i kudłaty[/QUOTE] To nie media. Chyba że za media uznamy średniowiecznych kaznodziejów ;) Tak jest od wieków. Od pierwszej ilustracji z aniołem i diabłem. Media, filmy, reklamy tylko wpasowują się w tę stylistykę wykorzystując fakt, że funkcjonuje ona w ludzkiej świadomości na poziomie atawizmu - nieuświadomionej prawidłowości. Jest sporo fajnej literatury na temat dualizmów jasne - ciemne, piękne - brzydkie, wyższe - niższe. Oczywiście nie o psach ;) ale to uniwersalny temat i psi bohaterowie współczesnych filmów oraz zbiorowej świadomości pięknie się weń wpisują. Do strzału. C'est la vie - trzeba to brać pod uwagę wybierając rasę, jeśli chce się chodzić z pieskiem do kawiarnianych ogródków ;) ;) Quote
Vectra Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='filodendron']To nie media. Chyba że za media uznamy średniowiecznych kaznodziejów ;) Tak jest od wieków. Od pierwszej ilustracji z aniołem i diabłem. Media, filmy, reklamy tylko wpasowują się w tę stylistykę wykorzystując fakt, że funkcjonuje ona w ludzkiej świadomości na poziomie atawizmu - nieuświadomionej prawidłowości. Jest sporo fajnej literatury na temat dualizmów jasne - ciemne, piękne - brzydkie, wyższe - niższe. Oczywiście nie o psach ;) ale to uniwersalny temat i psi bohaterowie współczesnych filmów oraz zbiorowej świadomości pięknie się weń wpisują. Do strzału. C'est la vie - trzeba to brać pod uwagę wybierając rasę, jeśli chce się chodzić z pieskiem do kawiarnianych ogródków ;) ;)[/QUOTE] dokładnie tak :) Quote
WATACHA Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Mojego często się boją.Myślę, że duży wpływ ma to , że jest kopiowany. Jest jedna pani, która autentycznie jak widzi mojego psa to ucieka, windą, schodami gdzie bliżej.Sama ma psa, mieszka właściwie naprzeciwko, rozmawiałyśmy parę razy, ale jakoś nigdy się nie dowiedziałam co wzbudza u niej ten strach.Pies nigdy na nią nie warkną, nie szczeknął, nawet nie wiem czy spojrzał ;). Quote
Itske Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='badmasi'] Ostatnio wylądowała na niej amstaffka, na prośbę o odwołanie usłyszałam "ale ja nie wiem jak":roll:[/QUOTE] Bardzo Cię przepraszam, ale mnie to strasznie rozbawiło, i z "Rejsem" mi się skojarzyło, taka parafraza: "paszczą koleżanko, paszczą odwołujemy psa":lol: z moich doświadczeń wynika, ze jeszcze w dużych miastach ludzie na ogół wiedza jak się z psami zachować, natomiast na wsi lub miasteczkach, to napięta smycz, nakręcanie psa, pies nieogarnięty itd Quote
motyleqq Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='gops']Masz rację . Tylko czasami ciężko przemilczeć coś gdy ludzie uproszczają to w takim sposób . Kończę już ten temat więc .[/QUOTE] gops, agresywne i problemowe mogą być tylko duże samce, pamiętaj ;) Quote
gops Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='motyleqq']gops, agresywne i problemowe mogą być tylko duże samce, pamiętaj ;)[/QUOTE] Tylko dobermany zapomniałaś dodać ;) Reszta to lamusy :lol: edit: przemilcze jednak to . Quote
Amber Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='motyleqq']gops, agresywne i problemowe mogą być tylko duże samce, pamiętaj ;)[/QUOTE] Za mało cieciorki dziś zjadłaś? Chyba pisałam zupełnie coś odwrotnego na ten temat. Od mojego dużego i agrrresywnego psa NAWET ludzie nie uciekają w popłochu. Dlaczego mieli by to robić na widok milusiego staffika? Focia żabolała, ale to nie powód, żeby pisać od rzeczy :grins: Quote
gops Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Nie musisz mi zazdrościć :) nie martw się następnym razem kup sobie ttb to może będą się was bali . To na prawde brzmi jakbyś tego zazdrościła innym . Kilka osób Ci potwierdziło że tak się zdarza w różnych miastach są różni ludzie , poporstu . Dla mnie to bardzo głupia dyskusja . Quote
Amber Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Gops ja sobie nie muszę niczego udowadniać "groźnym" psem, za to ty od lat żyjesz tylko tym, żeby się ciebie bali na dzielni. Ja nie uprawiam WP z jamnicami, nie golę ich jak Misię, żeby wyglądały bardziej bojowo, nie kupuje Jariemu 6 cm z kolcami i nie ma tryliarda kagańców ala Hanibal Lecter (dla jednych i drugich). Co najważniejsze, że pisze odcinkowych powieści na pograniczu fantasy & SF jakie to moje psy są groźne, kogo dziś zjadły i jak to ludzie przed nami spierdzielają. Jak już sobie kupisz tego rottka (oby nie), to chyba będą posty w stylu, że właśnie wpierdzielił Pudziana na śniadanie, skoro z kundelka do łydki i staffika robisz postrachy dzielnicy. Sorry, można napisać to raz czy dwa, ale ludzie nie od dziś mają z ciebie bekę przez takie wyolbrzymianie sytuacji. Quote
Rinuś Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='motyleqq']gops, agresywne i problemowe mogą być tylko duże samce, pamiętaj ;)[/QUOTE] czyli jednak Clay jest agresywny? Quote
Amber Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Nieee Misia była agresywna... postrach dzielnicy i ogródków działkowych poza dzielnicą :grins: Quote
gops Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Widać jak dokładnie czytałaś to co pisałam bo powiem Ci że mam alergie na kudły psie i Misia mnie uczulała ale widać tego nie chciałaś doczytać :) Nie widzę związku w trenowaniu wp a tym co piszesz , tak samo jeśli o kagańce , musiała chodzić większość swojego życia w kagańcu (z tego co widzę Jari też w nim chodzi , chcesz żeby wyglądał groźnie? czy masz powód ? widzisz , ja tez miałam powód) a obroże to już w ogóle kwestia gustu . Nie zamierzam się z tego tłumaczyć . Misia była problemowym psem czy w to wierzysz czy nie , nie rusza mnie to . Quote
gops Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='Rinuś']czyli jednak Clay jest agresywny?[/QUOTE] Tyle że nie lubi innych samców co nie znaczy że się rzuca na smyczy jak głupi . Quote
Amber Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Tak, tak Clay tez musi chodzić w 10 już kagańcu bo... zjada śmieci ;) A Misia była idealna do WP, mniej więcej jak Cortina. Jedna i druga może uprawiać ten sport, owszem zgadza się :evil_lol: Serio, rób ze swoimi psami co uważasz, ale te bajeczki są już nudne od dawna. I tylko psów szkoda, że pełnią rolę podbudowywania niskiego ego swojej pańci. Quote
Vectra Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 http://www.photoblog.pl/kaska0022/161963206/mrrr.html ihahahaha :grins: Quote
gops Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Masz problem widzę z tym na co lubię wydawać moje pieniądze . Owszem była idealna , cała masa dostępnych filmików z Misią w akcji , można sprawdzić jak bardzo cierpiała z tego powodu . Twoje czepianie się o wszystko też już jest nudne, nie tylko moich postów . Wyluzuj znajdź sobie jakieś hobby . Quote
Unbelievable Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='gops']Nie musisz mi zazdrościć :) nie martw się następnym razem kup sobie ttb to może będą się was bali . To na prawde brzmi jakbyś tego zazdrościła innym . Kilka osób Ci potwierdziło że tak się zdarza w różnych miastach są różni ludzie , poporstu . Dla mnie to bardzo głupia dyskusja .[/QUOTE] wszyscy chcą, żeby ludzie się ich bali :evil_lol: to już zakrawa na jakąś paranoję [quote name='gops']Widać jak dokładnie czytałaś to co pisałam bo powiem Ci że mam alergie na kudły psie i Misia mnie uczulała ale widać tego nie chciałaś doczytać :) [/QUOTE] "alergia na psie kudły" by ci nie ustąpiła od golenia, bo, wiem, że może cię to zdziwić, ale pies tą sierść ma ciągle na sobie. Chyba, że alergia na długą sierść, ale twoja, oczno-mózgowa ;) [quote name='gops']Masz problem widzę z tym na co lubię wydawać moje pieniądze . Owszem była idealna , cała masa dostępnych filmików z Misią w akcji , można sprawdzić jak bardzo cierpiała z tego powodu . Twoje czepianie się o wszystko też już jest nudne, nie tylko moich postów . Wyluzuj znajdź sobie jakieś hobby .[/QUOTE] no mogło jej się nawet podobać, ale co z tego, skoro to nie był pies odpowiednio do tego zbudowany, a ty z niej robiłaś TTB :grins: poza tym, niektóre pieski dla pileczki wszystko zrobią Quote
gops Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='Unbelievable'] "alergia na psie kudły" by ci nie ustąpiła od golenia, bo, wiem, że może cię to zdziwić, ale pies tą sierść ma ciągle na sobie. Chyba, że alergia na długą sierść, ale twoja, oczno-mózgowa ;) no mogło jej się nawet podobać, ale co z tego, skoro to nie był pies odpowiednio do tego zbudowany, a ty z niej robiłaś TTB :grins:[/QUOTE] Wyobraź sobie że jak była łysa alergia ustępowała o czym wiele razy pisałam , tak samo uczula mnie jej brat . Jak powinien być zbudowany pies do wp ? prosze wytłumacz mi to , podziel się swoją wielką wiedzą . Quote
Recommended Posts