gops Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Widać musisz zacząć używać okularów bo jeszcze nigdy nie słyszałam by ktoś staffika pomylił z BF za to z astem i pitem to codzienność . Widzisz i jak zwykle wyolbrzymiasz bo ja nigdy nie napisałam że ktoś przed nami ucieka w popłochu :) Napisałam dokładnie to co Ty tylko innymi słowami ale respektem tego nie nazwe , bardziej jest to poprostu strach . Ta dyskusja jest bezsensowna gdyż nigdy nie miałaś TTB nie mieszkałaś w moim mieście i nie miałaś takich sytuacji . Quote
Szura Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Z psem w typie asta też miałam różne jazdy (wyzywanie, uciekający ludzie itd), choć u mnie na osiedlu wszystkie bullowate są do rany przyłóż albo pod pełną kontrolą. Ludziom Fakt wyprał mózg na tyle, że wcale mnie nie dziwi, że staffika biorą za zagrożenie, w końcu ma 'ryj mordercy'. :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='gops']Widać musisz zacząć używać okularów bo jeszcze nigdy nie słyszałam by ktoś staffika pomylił z BF za to z astem i pitem to codzienność . Widzisz i jak zwykle wyolbrzymiasz bo ja nigdy nie napisałam że ktoś przed nami ucieka w popłochu :) Napisałam dokładnie to co Ty tylko innymi słowami ale respektem tego nie nazwe , bardziej jest to poprostu strach . Ta dyskusja jest bezsensowna gdyż nigdy nie miałaś TTB nie mieszkałaś w moim mieście i nie miałaś takich sytuacji .[/QUOTE] Ja tez nie miałam ttb, miałam rota-pies cmentarny, co dzieciaki pożera na sniadanie, mam Kaukaza, który nigdy nie był skory do miziania przez obcych i potrafi warczec bardzo teatralnie. Do tego wiadomo kaukaz=agresja i dzika rzadza mordu. Takie opinie o tych psach krążą nawet wsród psiarzy. :roll: I mieszkałam w miescie, na osiedlu, gdzie psów było od cholery, róznych nieogarniętych ttb mnóstwo, agresywnych onków pełno, i kilka co bardziej problemowych kundli. I serio nikt nie uciekał przed psami. Były pyskówki czasem, były komentarze, ale nikt nie uciekał w strachu przed psem siegającym poniżej kolana ;) Także to co Ty nazywasz strachem-to zwyczajna ostrożność, ale widac w Twoich oczach urasta do panicznego lęku przed psem. TTB są problemowe, ludzie reagują różnie, ale nie wmówisz mi, że ktoś kto posiada 17kg psa, na smyczy, w dodatku pod kontrola (pies zachowuje się spokojnie) powoduje tłumne ucieczki z polanek. No kurde, sory, ale nie wiem w jakiej dziurze zabitej dechami, rządzonej przez ciemnogród musiałabyś mieszkać. No chyba, że Twój stafik wcale nie jest taki ogarnięty-rzuca się dziko na smyczy, drze ryja i bóg wie co jeszcze- w takim wypadku sama bym się szybko zabierała z polanki, bo srednio miałabym ochote wdawac się w dyskusje z takim delikwentem. A skoro tak nie jest-co sama podkreślasz, to bardzo, bardzo trudno mi uwierzyć, w te ucieczki i strach. Mnie po prostu zastanawia to parcie na posiadanie super groźnego, problemowego i dominującego psa. Litości. Leczenie swoich kompleksów psem jest przykre. Dla psa przede wszystkim. a co do gwałcicieli, to zawsze to laby, albo onki. I jedne i drugie obiekt mojej szczerej antypatii. :diabloti: Quote
Rinuś Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='asiak_kasia'] a co do gwałcicieli, to zawsze to laby, albo onki. I jedne i drugie obiekt mojej szczerej antypatii. :diabloti: poznasz Brutuska to zmienisz zdanie :loveu: Quote
gops Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Ok nie powinnam użyć słowa ucieczka tylko odejście . Teraz w tej chwili to TTB są te groźne , złe i fe bo tak mówi telewizja i gazety o rottach ucichło a o kaukazach nawet nie słyszałam dlatego ludzie tak reagują . Co do problemowego psa to miałam takiego :) Był suką , miała 17kg i była kundlem i to był mega problemowy pies , z wieloma schizami . Mój TTB przy tym psie to anioł i powatrzam to za każdym razem gdy mam taka okazje ( celowo nie używam słowa staffik bo większość ludzi nie wie co to staffik i że coś takiego istnieje , ale widzą że mój pies to TTB). A Clayton jakby mu uciąć jaja to byłby pies ideał , bo tylko one czasem powodują u niego zaburzenia myślenia . Co z tego że mój pies jest zajebisty , ludzie tego nie wiedzą , widzą tylko jego wygląd , wielki świński ryj i tyle . Quote
Brezyl Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='czi_czi'] Powiedzcie co jest grane, że jak trafiamy na psich gwałcicieli to ZAWSZE są to labradory? :shake:[/QUOTE] Moda i przekonanie , ze te psy same sie wychowają. No i większość zapomina, że to dość ruchliwy pies mysliwski, wymagajacy ruchu i pracy. A niestety większość spotykanych labków to zapasione, naładowane testosteronem agresory z idiotą nie mającym pojęcia o potrzebach własnego psa na drugim końcu smyczy. Quote
dog193 Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Szczerze to też nie wierzę w opustoszałe polanki na widok staffika... Mamy jednego u nas, no fajny piesek, w kłębie to to ma mniej niż mój foks. Nie zauważyłam, żeby ludzie schodzili mu z drogi, co byłoby bardzo dziwne, bo zawsze sobie chodzi spokojnie z takim chłopaczkiem i nikomu nie przeszkadza. Polanki nie pustoszeją... Quote
gops Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='dog193']Szczerze to też nie wierzę w opustoszałe polanki na widok staffika... Mamy jednego u nas, no fajny piesek, w kłębie to to ma mniej niż mój foks. Nie zauważyłam, żeby ludzie schodzili mu z drogi, co byłoby bardzo dziwne, bo zawsze sobie chodzi spokojnie z takim chłopaczkiem i nikomu nie przeszkadza. Polanki nie pustoszeją...[/QUOTE] Bo staffiki to fajne psy są , szkoda że ludzie tego nie wiedzą, a i tak sukcesem by było u nas żeby ktokolwiek wiedział że mam staffika. W kłębie raczej mniejsze(zależy od psa) tylko wagowo z 10kg większe a głowe to mają jak 4 foksy stąd różnica w odbiorze . Ciężko mi się dyskutuje z kimś kto nigdy nie miał staffika ani ttb , znam wielu właścieli staffików i nie jest tak tylko w moim mieście . Mam także znajomą z tego samego miasta z 2 suczkami staffików i ona również ma takie sytuacje jednak dużo rzadziej , co wiąże się na pewno z innym wyglądem bo jak to suczki są mniejsze/drobniejsze i nie mają łba jak sagan. A hitem było nasze wyjście do lasu (3 staffiki) w sobote popołudniu przy ładnej pogodzie na najbardziej uczęszczany szlak przez ludzi , tyle to się nie nasłuchałam nigdy . Quote
dog193 Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='gops'] a głowe to mają jak 4 foksy [/QUOTE] Jak 10 :diabloti: Nie musisz mi tłumaczyć jak wygląda staffik. I to nie chodzi o to, czy ludzie wiedzą, że to się konkretnie nazywa staffik czy nie. Chodzi o to, że widzą małego psa, być może dla niektórych brzydkiego, ale nikt mi nie wmówi, że wkraczając ze staffikiem na polankę - polanka pustoszeje... Pewnie sympatii nie wzbudza, ale bez przesady... Myślę, że masz pociąg do wizerunku groźnego psa i trochę sobie dopowiadasz. Quote
gops Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='dog193']Jak 10 :diabloti: Nie musisz mi tłumaczyć jak wygląda staffik. I to nie chodzi o to, czy ludzie wiedzą, że to się konkretnie nazywa staffik czy nie. Chodzi o to, że widzą małego psa, być może dla niektórych brzydkiego, ale nikt mi nie wmówi, że wkraczając ze staffikiem na polankę - polanka pustoszeje... Pewnie sympatii nie wzbudza, ale bez przesady... Myślę, że masz pociąg do wizerunku groźnego psa i trochę sobie dopowiadasz.[/QUOTE] Sęk w tym że ja nic takiego nie napisałam . Owszem użyłam złego słowa ale wycofałam się z tego i uznałam rację gdy ktoś mnie poprawił że poporstu odeszli z psem a nie uciekli . A jakbym chciała mieć groźnego psa to bym sobie takiego kupiła serio i nie byłby to żaden ttb bo one groźne nie są w moim pojęciu słowa "groźny". Quote
Fauka Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Ja regularnie dostaję zjebkę za labradora, bo bydle bez smyczy i kagańca, albo bez kagańca, albo w ogóle nie powinnam wychodzić z nim na ulice. Raz czy dwa ludzie zeskakiwali z chodnika na jezdnię bo moje maleństwo beztrosko biegło przed siebie i myśleli że chce ich pogryźć, raz facet usunął się z drogi bo się go wystraszył. Może moje maleństwo ma coś z piczbulla? :loveu: Quote
jonQuilla Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Mam dłużej od Ciebie TTB i dodatkowo nie takiego kochającego ludzi jak Clayton a mam wrazenie ze w mojej prawie 7 letniej przeprawie z Rudą napotkałam mniej nieprzychylnych nam ludzi niz Ty od kiedy masz Claytona. Quote
gops Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='Fauka']Ja regularnie dostaję zjebkę za labradora, bo bydle bez smyczy i kagańca, albo bez kagańca, albo w ogóle nie powinnam wychodzić z nim na ulice. Raz czy dwa ludzie zeskakiwali z chodnika na jezdnię bo moje maleństwo beztrosko biegło przed siebie i myśleli że chce ich pogryźć, raz facet usunął się z drogi bo się go wystraszył. Może moje maleństwo ma coś z piczbulla? :loveu:[/QUOTE] Zaraz Ci powiedzą że kłamiesz bo labradorów nie boi się nikt u nich w mieście :lol: A mnie kiedyś labek pod sklepem uwiązany chciał skrócić o ręke :p tak tak chciałam pogłaskać .. Quote
dog193 Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='gops']Sęk w tym że ja nic takiego nie napisałam . Owszem użyłam złego słowa ale wycofałam się z tego i uznałam rację gdy ktoś mnie poprawił że poporstu odeszli z psem a nie uciekli . A jakbym chciała mieć groźnego psa to bym sobie takiego kupiła serio i nie byłby to żaden ttb bo one groźne nie są w moim pojęciu słowa "groźny".[/QUOTE] Ja też nie napisałam, że uciekają. Pisałam, że polanka pustoszeje, czyli innymi słowy ludzie odchodzą. Z tego co piszesz wynika, że się to zdarza często. No i... po prostu ci nie wierzę, bo dla mnie to jest śmieszne :) Ja wiem, że to nie jest groźny pies, ale na takiego go kreujesz, tak jak wcześniej kreowałaś Misię. Quote
Vectra Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 ja miałam ślicznego foksika :loveu: którego każdy chciał kochać i tulkać , całować i mieć ale niestety to było wściekłe jak piczbulle z faktów :diabloti: o staffikach , przeważnie idzie pogląd że to szczeniaczki i jak dorosną , to będą zUe :cool3: Quote
Amber Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Tylko TTB są tylko groźne w odbiorze przez ludzi. Rotty, doby, kaukazy itp. nie są, bo ludzie zapomnieli, że te rasy są niebezpieczne, ponieważ nie piszą o tym w Fakcie buhaha fcuk logic :evil_lol: Quote
gops Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='dog193']Ja też nie napisałam, że uciekają. Pisałam, że polanka pustoszeje, czyli innymi słowy ludzie odchodzą. Z tego co piszesz wynika, że się to zdarza często. No i... po prostu ci nie wierzę, bo dla mnie to jest śmieszne :) Ja wiem, że to nie jest groźny pies, ale na takiego go kreujesz, tak jak wcześniej kreowałaś Misię.[/QUOTE] Akurat Misia była groźna(nawet choćby ze względu na to jaka była do ludzi zanim ją wyprowadziłam na prostą) oczywiście mówię o charakterze , Clayton nie jest . Zdarzyło się kilka razy , w momencie gdy staję gdzieś z boku i spuszczam ze smyczy psa ludzie widać wolą odejść gdzie indziej . Już ktoś napisał że prawdopodobnie dlatego że nie chcą by ich pies podbiegł a nie dlatego że się boją i możliwe że tak jest a ja to źle odbierałam ze względu na inne niezbyt przyjemne sytuacje. Quote
Vectra Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 eee dawno nie było nic w gazetach , o wściekłych bestiach teraz moda na pedofilii i mord na dzieciach :grins: Quote
dog193 Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='Vectra'] o staffikach , przeważnie idzie pogląd że to szczeniaczki i jak dorosną , to będą zUe :cool3:[/QUOTE] No właśnie o to chodzi. Staffik jest mały. Pisałam, że mniejszy od mojego psa, a mój pies nie należy do wielkich. Ludzie amstaffy kojarzą z dużymi psami i się ich obawiają (ale też nie sądzę, że zwijają żagle na ich widok), a staffik jaki jest, każdy widzi. Quote
Amber Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='Vectra']eee dawno nie było nic w gazetach , o wściekłych bestiach teraz moda na pedofilii i mord na dzieciach :grins: http://4.bp.blogspot.com/_OKG4eRnExB8/StmSdzMtTzI/AAAAAAAAAXw/AlIJGqbAFX8/s1600/fakt.jpg A Misia podobno była bardzo groźna z tego co słyszałam, na zlocie trzymała się 30 m od wszystkich ludzi i psów :grins: Quote
Vectra Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 niedługo , to będzie strach wyjść z facetem na spacer - będą uciekać , że pedofil :evil_lol: Quote
gops Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='Amber']http://4.bp.blogspot.com/_OKG4eRnExB8/StmSdzMtTzI/AAAAAAAAAXw/AlIJGqbAFX8/s1600/fakt.jpg A Misia podobno była bardzo groźna z tego co słyszałam, na zlocie trzymała się 30 m od wszystkich ludzi i psów :grins: Tak było i bardzo żałuje tego zlotu bo bardzo negatywnie wpłynął mi na psa . Na zlocie była młodym podlotkiem(zaledwie kilka miesięcy u mnie) , Misie dorosłą poznała między innymi Agnes i potwierdzi każde moje słowo , a poznała ją już "ogarniętą" a nie w momencie gdy miała największe schizy . Quote
Amber Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Tak było i bardzo żałuje tego zlotu bo bardzo negatywnie wpłynął mi na psa . No niestety... Nie jesteś jedyna, której inne pieski zniszczyły pieska... :( http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_5156.jpg Misie dorosłą poznała między innymi Agnes i potwierdzi każde moje słowo , a poznała ją już "ogarniętą" a nie w momencie gdy miała największe schizy W Takim razie poczekajmy na wypowiedź eksperta :) Quote
gops Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='Amber']No niestety... Nie jesteś jedyna, której inne pieski zniszczyły pieska... :( http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 2/DSC_5156.jpg W Takim razie poczekajmy na wypowiedź eksperta :) Akurat to nie było tak . To bardzo długa historia , różne etapy porblemów , różne sytuacje które stopniowo zmieniały mi psa , nikomu nie życzę psa z takimi problemami bo gdyby nie jej wielkość nadawałaby się w pewnym momencie pod igłe. Bo to nie idze tylko o nielubienie piesków . Ale to już EOT . Quote
Czekunia Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='gops']Akurat to nie było tak . To bardzo długa historia , różne etapy porblemów , różne sytuacje które stopniowo zmieniały mi psa , nikomu nie życzę psa z takimi problemami bo gdyby nie jej wielkość nadawałaby się w pewnym momencie pod igłe. Bo to nie idze tylko o nielubienie piesków . Ale to już EOT .[/QUOTE] Gops, komu Ty się tłumaczysz;)? Nie zniżaj się do takiego poziomu. Quote
Recommended Posts