Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 32.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nie nawet lepiej, gdy chcę zwrócić jego uwagę, a on jest zapatrzony w psa, to posługuję się kantarkiem który ma na pysku.

Ojacie... to nie mam więcej pytań. Za to Ty chyba musisz je sobie zadać. Takie wnikliwsze jakby... :p

Posted

Yuki_ napisał(a):
I wcale nie potrzebuję kolców.:mad:
Zaznaczam że jest bardzo silna.

Tobie to akurat bym zabroniła używania kolczatki. ;)

Berek napisał(a):
Ojacie... to nie mam więcej pytań. Za to Ty chyba musisz je sobie zadać. Takie wnikliwsze jakby... :p

no dziewczyna ma jeszcze sporo do ogarnięcie w temacie. Skoro u siebie w galerii potrafi napisac, że ma ochote psa kopnać bo jej nie slucha, a tak w ogole to chyba uśpią suke, bo sie rzuca z zebami na domowników jak wchodzą do domu. :roll:

Także no...:diabloti:

Posted

asiak_kasia napisał(a):

no dziewczyna ma jeszcze sporo do ogarnięcie w temacie. Skoro u siebie w galerii potrafi napisac, że ma ochote psa kopnać bo jej nie slucha, a tak w ogole to chyba uśpią suke, bo sie rzuca z zebami na domowników jak wchodzą do domu. :roll:

wspaniale :loveu:

Posted

wiesz co ty mi możesz zabronić?
Ja umiem używać kolczatki, lecz jestem przeciwna używania tego sprzętu. I na pewno mam więcej wiedzy jeśli chodzi o kolczatkę niż wszyscy wzięci właściciele psów z kolczatkami.

Posted

[quote name='asiak_kasia']Tobie to akurat bym zabroniła używania kolczatki. ;)

Figa to trudny przypadek, tak naprawdę nie wiemy co się z nią dzieje. Raz się rzuca na wszystko, a raz jest spokojna i grzeczna.
Może ma już dosyć kotów?
Tak poza tym, to mam swój charakter i czasami piszę to co myślę. Akurat wtedy byłam świeżo po spacerze z Figą, która dość mocno mnie zdenerwowała i takie czasami mam myśli, ale w życiu ich nie spełniłam.

Posted

motyleqq napisał(a):
wspaniale :loveu:

c'nie? :diabloti:

Yuki_ napisał(a):
wiesz co ty mi możesz zabronić?
Ja umiem używać kolczatki, lecz jestem przeciwna używania tego sprzętu. I na pewno mam więcej wiedzy jeśli chodzi o kolczatkę niż wszyscy wzięci właściciele psów z kolczatkami.

:evil_lol:
wiesz, każdy kiedyś zaczynał się wgryzać w temat kynologii, szkolenia, itd. Można to zrobić na dwa sposoby, czytać, uczyć się i dopytywac majac watpliwości, albo udawać wszechwiedzącego geniusza, jednocześnie robiąc z siebie głupka.

btw chętnie podyskutowałabym z Tobą o kolczatce , ale coś czuje, że fun z tego będzie marny. ;)

Posted

Yuki_ napisał(a):
A proszę cię bardzo.
Z tym że ja mówię wprost do czego służy kolczatka, jak się jej używa i jaką powinno się mieć.

To oświeć mnie do czego ona służy, jak się jej używa i jaką powinno się miec. Chętnie poszerzę swoją wiedzę. :cool3:

Posted

Proszę bardzo:
kolczatka nie powinna być wkładana przez głowę, nie służy do codziennych spacerów, tylko do wyeliminowania złych zachowań. powinna być umieszczona tuż pod uszami. tak o:

Tak jak ten doberman ma założoną kolczatkę.
to tyle co powtarzam właścicielom psów.
O nawet o tych rzeczach nie wiedzą. :roll:

Posted

[quote name='Yuki_']
Tak jak ten doberman ma założoną kolczatkę.

Jari robi kariere w temacie kolców :diabloti:

a co do wiedzy o kolcach, to wiesz, liczyłam na coś wiecej, a nie info które znajdziesz w necie po wspisaniu w google "kolczatka".

Patrząc na całokształt Twojej twórczosci, szczerze radze, usiasc i poczytac kilka mądrych książek. Jeszcze sporo przed Tobą w temacie, i nie mysle tu tylko o kolczatce. ;)

Posted

Yuki_ napisał(a):
i tak właśnie nie powinno być...

A tak z drugiej strony ciekawi mnie czy chciałabyś być zaatakowana przez psa nad którym nie panuje właściciel? Czy wolałabyś patrzeć jak jest na kolcach(jeśli są umiejętnie używane,pominę tu kwestię wycieczek rowerowych)?

Posted

"kolczatka nie powinna być wkładana przez głowę, nie służy do codziennych spacerów, tylko do wyeliminowania złych zachowań. powinna być umieszczona tuż pod uszami. tak o:"

[opcja optymistyczna mode on]O, koleżanka przeczytała moją książkę! [opcja optymistyczna mode off] albo wygooglała moje teksty. :evil_lol: :multi: :multi:

BTW jak najbardziej służyć może do codziennych spacerów, ino niekoniecznie musi być wtedy jedyną obrożą. :lol:

Posted

Jari robi kariere w temacie kolców :diabloti:

To prawda... Powinnam chyba zainteresować się jakimiś prawami autorskimi do moich zdjęć, bo niedługo zaczną je w książkach drukować :shake: :evil_lol:

Posted

Berek napisał(a):
[opcja optymistyczna mode on]O, koleżanka przeczytała moją książkę! [opcja optymistyczna mode off] albo wygooglała moje teksty. :evil_lol: :multi: :multi:

BTW jak najbardziej służyć może do codziennych spacerów, ino niekoniecznie musi być wtedy jedyną obrożą. :lol:

Nie czytałam żadnej "ksiązki"
Lepiej by założyć psu porządne szelki i kaganiec maszer niż kolce.
mam na osiedlu dwa hasiory które się męczą na kolczatce.

Posted

WATACHA napisał(a):
Tzn?A jak ma się zachowywać, koziołki fikać?Raz ma kantar raz nie w zależności od potrzeb.Używamy od paru lat i wszyscy żyją.

psy chodzą na kolcach w postaci mało gustownych korali przez całe swoje życie i żyją:evil_lol:

Posted

dawno mnie nie było, ale muszę (no, może nie dawno, ale wątek dość aktywny ;-) ):

-Co to do cholery jasnej ciasnej jest????

czy to poniżej też jest american bully? to kolega mojej zośki (też na zdjęciu, tzw. silesian terier)z poprzedniego osiedla, amar zwany heńkiem. jesli on jest american bully, to faktycznie patrząc na powyższe zdjęcie zgroza , co człowiek robi z rasami. w dupach sie poprzewracało i tyle.

Posted

w wielu stanach jest zakaz posiadania pitbulla , myślę że to jest odpowiedź na ten zakaz

czy to poniżej jest american bully - to musisz zapytać właścicieli .... póki co w pl to nie jest jeszcze popularna i dostępna rasa ;)
o tak na bazarach :grins: obstawiam zatem , że to ast :)