omry Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Yuki_ napisał(a):To jak nie ogarnia, to niech zmieni na np. kantarek, albo solidne szelki. A nie kolce. :( Ludzie zawsze będą ich używać niezależnie od tego, że Ty sądzisz, że to jest złe. Po prostu fajnie by było jakby potrafili to robić, tylko tyle. Quote
a_niusia Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 no ja tam sie nie wypowiadam w tym temacie, bo moja suka na wystawie osobiscie pogonila rotka z lbem jak wiadro, a pancius tego pieska powiedzial "demon ty lajzo jeszcze raz zajrzysz jakiejs dziewczynie w maty to sam dam ci w czereb" i jeszcze mnie przeprosil:)))))) Quote
omry Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 a_niusia napisał(a):no ja tam sie nie wypowiadam w tym temacie, bo moja suka na wystawie osobiscie pogonila rotka z lbem jak wiadro, a pancius tego pieska powiedzial "demon ty lajzo jeszcze raz zajrzysz jakiejs dziewczynie w maty to sam dam ci w czereb" i jeszcze mnie przeprosil:)))))) Mojego 'rottka' też psy potrafią 'pogonić', bo on sobie czymś takim głowy nie zawraca :cool3: Nie wiem tylko co to ma do starcia przykładowo dwóch dogów z jajcami :evil_lol: Quote
a_niusia Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 ej noo kolo ringu molosow to raczej jest wzgledny spokoj. najgorzej jest przy owczarach niemieckich i jamnikach:) Quote
omry Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 a_niusia napisał(a):ej noo kolo ringu molosow to raczej jest wzgledny spokoj. najgorzej jest przy owczarach niemieckich i jamnikach:) Fakt, to bardzo stateczne psy i za to je uwielbiam, ale jak już by się coś któremu nie spodobało to mogłoby być ciężko. Ja mam w dupie jak kto panuje nad psem, ważne, by panował :lol: Quote
evel Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Yuki_ napisał(a):To jak nie ogarnia, to niech zmieni na np. kantarek, albo solidne szelki. A nie kolce. :( No, bo kantarek to jest taki ekstra, nie to co te paskudne kolce :diabloti: Quote
Okamia Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Yuki_ napisał(a):To jak nie ogarnia, to niech zmieni na np. kantarek, albo solidne szelki. A nie kolce. :( I ma być ciągnięty przez 80 kg dogusia nabuzowanego testosteronem:loveu: a_niusia napisał(a):ej noo kolo ringu molosow to raczej jest wzgledny spokoj. najgorzej jest przy owczarach niemieckich i jamnikach:smile: Najbardziej różnice widać na wystawach halowych. Na MTP w hali gdzie były molosy była cisza. Wchodzisz do hali z owczarkami sam jazgot :evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Okamia napisał(a):Popacz popacz nawet dużo DA ujęłaś na fotach :loveu::diabloti: wiedziałaś już wtedy c'nie? Mam znajomych, którzy marzą o DA. Robili dużo fot :lol: Quote
Luzia Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 evel napisał(a):No, bo kantarek to jest taki ekstra, nie to co te paskudne kolce :diabloti: pomijając fakt, że takim kantarkiem źle używanym można zrobić psu większą krzywdę niż kolcami :diabloti: Quote
evel Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Luzia napisał(a):pomijając fakt, że takim kantarkiem źle używanym można zrobić psu większą krzywdę niż kolcami :diabloti: Ale kantarek jest uroczy, mięciusi i taki pro :loveu: Quote
Beatrx Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 czepiacie się, kantarek nie ma tych okropnych kolców i z pewnością pieseczkowi nic złego się w nim nie dzieje:evil_lol: Quote
Beatrx Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 jak rozumiem Twój pies zachowuje się na kantarze tak jak na obroży? Quote
N&N Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Idę z psem, spotykam pana z DONkiem (swoją drogą piękny piesek). DON luzem. Piękny irokez, postawione ucha, ogon wyżej się nie da. Grzecznie proszę o odwołanie psa. Pan: A to piesek czy suczka? -A co to ma do rzeczy? Bo jak suczka to mój nic nie zrobi. -Złapie go pan? Proszę. Nie. I tym sposobem mijankę robiliśmy na rączkach. :loveu: Bo przecież "on nic nie zrobi"..... No i pewnie przeważnie nie robi. No chyba, że miałby zły dzień. :diabloti: Albo suczka by mu się nie spodobała. Albo on suczce. A moja jasna kurteczka od teraz ma piękne błotne łapki. Sweet.:loveu: Quote
WATACHA Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Beatrx napisał(a):jak rozumiem Twój pies zachowuje się na kantarze tak jak na obroży? Tzn?A jak ma się zachowywać, koziołki fikać?Raz ma kantar raz nie w zależności od potrzeb.Używamy od paru lat i wszyscy żyją. Quote
Luzia Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 N&N napisał(a):Idę z psem, spotykam pana z DONkiem (swoją drogą piękny piesek). DON luzem. Piękny irokez, postawione ucha, ogon wyżej się nie da. Grzecznie proszę o odwołanie psa. Pan: A to piesek czy suczka? -A co to ma do rzeczy? Bo jak suczka to mój nic nie zrobi. -Złapie go pan? Proszę. Nie. I tym sposobem mijankę robiliśmy na rączkach. :loveu: Bo przecież "on nic nie zrobi"..... No i pewnie przeważnie nie robi. No chyba, że miałby zły dzień. :diabloti: Albo suczka by mu się nie spodobała. Albo on suczce. A moja jasna kurteczka od teraz ma piękne błotne łapki. Sweet.:loveu: trzeba było powiedzieć, że pies :lol: Ale fakt tacy właściciele mnie do nerwicy doprowadzają :shake: Teraz mam o tyle "łatwo", że jak ktoś pyta to mówię, że pies i suka, 90 % ludzi zabiera wtedy swojego psa. Quote
klaki91 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Luzia napisał(a):trzeba było powiedzieć, że pies :lol: Ale fakt tacy właściciele mnie do nerwicy doprowadzają :shake: Teraz mam o tyle "łatwo", że jak ktoś pyta to mówię, że pies i suka, 90 % ludzi zabiera wtedy swojego psa. Mnie też rozwala to pytanie, chociaż do nerwicy nie doprowadza bo mam wylana :) i tak najlepszy jest bulwers w stylu "oj, a mówiła pani że to suczka!" jak ruda postanowi nakopać dżentelmenowi :evil_lol: wielkie zdziwienie że SUKA może nie lubić PSA. A w odwrotną stronę tj pies nie lubiący suki to już w ogóle nie do pomyślenia. Jak widzę że ktoś idzie z dużym puszczonym luzem psem to zmieniam trasę, mało wychowawcze i resocjalizacyjne dla mojej suki ale szczerze mówiąc nie spotkałam już dawno u mnie dużego bezsmyczowego psa który by nie zaczepiał innych i nie wywoływałby u rudej przerażenia Quote
Pani Profesor Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 mnie raz staruszka zapytała właśnie z daleka, ja odkrzyknęłam, że pies, a w naszym kierunku zmierzała beczkowata niby-onka, starutka... już wrzeszczałam kobicie, że to bez różnicy, bo Patryk wybuchnie i się zacznie boruta, a babcia mi mówi - spokojnie, to suka, nic nie zrobi... ...no i jak na złość, to był ten przypadek jeden na milion, że Pat zareagował na podchodzącego psa obojętnie :diabloti: nawet razem siedziały chwilę a suka dostała parę smaków, którymi karmiłam psa za dobre zachowanie... Quote
klaki91 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 U mnie spotkanie ze "spokojną suką" a la ON skończyło się latającą na całej długości smyczy, rozpaczliwie zawodzącą rudą bo suka koniecznie i bezkompromisowo chciała jej obwąchać tyłek a to są tereny których maruda pilnuje bardziej niż ja mojego portfela :evil_lol: Babcia była w szoku że jakiś pies może się wystraszyć jej spokojnej suki :evil_lol: ale może dzięki temu następna osoba która poprosi o zabranie psa będzie mogła liczyć na jakiś posłuch u tej kobiety Quote
N&N Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 (edited) Nie no, nerwicy nie dostałam :lol: ale nie bardzo rozumiem jak można utrudniać komuś życie? Świadomie i celowo. Zwłaszcza jak ten ktoś poprosi. To tylko chwilka, przywołać psa, kazać mu iść przy nodze (ew. zasmyczować jak się nie słucha) i dalej puścić luzem. Ja jakoś umiem. Bez proszenia. :roll: A propo, dzisiaj ocaliłam psychikę ślicznej czekoladowej labradorki (pewnie ok. 4 m-cznej już takiej podrośnietej), która radośnie próbowała do nas dobiec i się bawić (zapewne bardzo delikatnie) :razz:. Znam swoją suczkę na tyle, by wiedzieć, że jak mała stratowałaby ją (nawet przypadkiem), to moja przeorałaby nią trawnik. Zupełnie celowo. :p Niestety, moja sunia wymaga dla siebie szacunku. Szkoda szczeniaczka. Edited November 3, 2013 by N&N Quote
Vectra Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 a ja znam tego doga w kolczatce i często z nim kawę pije :multi: :diabloti: Quote
maxishine. Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 evel napisał(a):Ale kantarek jest uroczy, mięciusi i taki pro :loveu: Beatrx napisał(a):jak rozumiem Twój pies zachowuje się na kantarze tak jak na obroży? Nie nawet lepiej, gdy chcę zwrócić jego uwagę, a on jest zapatrzony w psa, to posługuję się kantarkiem który ma na pysku. Quote
evel Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Yuki_ napisał(a):Nie nawet lepiej, gdy chcę zwrócić jego uwagę, a on jest zapatrzony w psa, to posługuję się kantarkiem który ma na pysku. Ekstra. A co to ma do rzeczy? Quote
maxishine. Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Mam młodą sunię Kenę w typie huskiego. Czasami na mieście jak zobaczy pizdryka lub innego psa to staje w miejscu i chwilami się zapiera. Wtedy pomaga mi kantarek, zresztą, którego rzadko używam, bo prowadzę ją półzaciskowej obroży z manmata. i wystarczy że zawołam radośnie, i pociągnę delikatnie za smycz. Quote
evel Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Yuki_ napisał(a):Mam młodą sunię Kenę w typie huskiego. Czasami na mieście jak zobaczy pizdryka lub innego psa to staje w miejscu i chwilami się zapiera. Wtedy pomaga mi kantarek, zresztą, którego rzadko używam, bo prowadzę ją półzaciskowej obroży z manmata. i wystarczy że zawołam radośnie, i pociągnę delikatnie za smycz. To fajnie. Quote
Recommended Posts