Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 32.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

takie zabawne nawet mi się wydało , że american bully , na ringu z amstaffami
to tak jakby francuza , wystawiać na ringu ze staffikami

korzenie wspólne są , to fakt ... ale to inne rasy są ;)

Posted

Vectra napisał(a):
takie zabawne nawet mi się wydało , że american bully , na ringu z amstaffami
to tak jakby francuza , wystawiać na ringu ze staffikami

korzenie wspólne są , to fakt ... ale to inne rasy są ;)

No zgadza się, jak tylko powtarzam, co on mówił :lol:
Szukałam zdjęć tego psa, ale nie mogę znaleźć. To chyba nawet Fredzia go złapała w 2012.

Posted

ja z zaciekawieniem obserwuje , do czego oni dążą z tą rasą.
niektóre egzemplarze , wyglądają jak mutanty popromienne

pożyjemy , zobaczymy - cóż im za stwór wyjdzie i do czego przydatny

Posted

[quote name='omry']No zgadza się, jak tylko powtarzam, co on mówił :lol:
Szukałam zdjęć tego psa, ale nie mogę znaleźć. To chyba nawet Fredzia go złapała w 2012.

Jeśli tak, to album ze zdjęciami z tej wystawy mam tu: https://picasaweb.google.com/fredziae/2324062012SzczecinCACIB?authkey=Gv1sRgCLWe1Iah8O6LHw ;)
Ale szczerze nie wiem czy tam jest.

A co do wystawiania ras nieuznanych w FCI, w regulaminie wystaw psów rasowych ZKWP jest zapis, że mogą brać udział w wystawach. Są ujęte w katalogu jako "rasy nieuznane przez FCI" i nie mają prawa do konkurencji finałowych, CACIBA ani innych tytułów.
"

Posted

Muszę sobie ulżyć, bo mnie dzisiaj znowu zagotowała sytuacja, z którą spotkałam się niestety nie pierwszy raz.
Mam dziecko - 3 lata. Wychowana z psami, choć chwilowo jesteśmy na etapie czekania na szczeniaka. Ale od urodzenia mieszkała z psami, dzieliła się z naszą Westie chrupkami, często posiłki jadły bardziej wspólnie, niż bym chciała. Do tego chodzić uczyła się wisząc na suce ON, a biegać z dwoma mocno zaprzyjaźnionymi borderami. Ale nauczona jest, że do obcych psów się nie podchodzi.

Idziemy dzisiaj chodnikiem, osiedle domków. Z przeciwka środkiem ulicy idzie młoda dziewczyna z psem w typie ON na długiej smyczy. Pies bez kagańca, biega od chodnika do chodnika. Nie znam go, więc nie mam podstaw mieć zaufania. Biorę młodą za rękę, stajemy w miejscu. Pani radośnie się uśmiecha i mówi "proszę się nie bać, nie gryzie", i oczywiście nie skraca smyczy. Pies jest prawie wzrostu mojej córki, więc proszę żeby go przytrzymała. Więc się dowiedziałam, że przecież jest na smyczy, więc nie mam się czego czepiać, a w dodatku mówiła, że nie gryzie.

A ja się kurczę nie chcę przekonać na własnym dziecku czy to faktycznie prawda!

Sama jestem psiara, ale NIE ROZUMIEM czemu tak wielu właścicieli ma problem z tym, że nie nie są pępkami świata, a walkę o równouprawnienie rozumieją jako wywyższanie się nad wszystkimi współużytkownikami chodników/trawników/parków itd...

Posted

Vectra napisał(a):
No niezłe psiątko , nawet jeszcze nie pokraczne :cool3:

W ogóle nie pokraczne, ma bardzo fajną budowę, a właściciel bardzo dba o jego kondycję :razz:

Posted

Zauważyłam, że w miasteczku sporo jest chamstwa.
Mam swoją sunię po kastracji, rana maleńka ale wczoraj idę z nią na spacerze (kastracja w środę wieczorem) idzie bokser bez smyczy z Panem.
Pana znam zawsze chodzą luzem (jego poprzedni pies wpadł pod auto i miał pretensje do kierowcy) ale moja sunia nie zna tego psa, on go woła, pies ma gdzieś.
Dzisiaj kobitka z klatki wypuściła parkę westie, dobrze że poczekała aż przejdziemy, i kilka innych przypadków, brałam sunię na ręce, żeby szwu nie naciągnęła.
Zero kultury, zero myślenia. Wypadałoby spytać zanim się pieski pobawią...

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Jeśli tak, to album ze zdjęciami z tej wystawy mam tu: https://picasaweb.google.com/fredziae/2324062012SzczecinCACIB?authkey=Gv1sRgCLWe1Iah8O6LHw ;)
Ale szczerze nie wiem czy tam jest.

A co do wystawiania ras nieuznanych w FCI, w regulaminie wystaw psów rasowych ZKWP jest zapis, że mogą brać udział w wystawach. Są ujęte w katalogu jako "rasy nieuznane przez FCI" i nie mają prawa do konkurencji finałowych, CACIBA ani innych tytułów.
"

Popacz popacz nawet dużo DA ujęłaś na fotach :loveu::diabloti: wiedziałaś już wtedy c'nie?

Posted

a_niusia napisał(a):
na ringu i tak musi sobie poradzic bez kolczatki.

Bo to nie jest niemożliwe :cool3:
Ale fakt jest taki, że to skupisko przeróżnych sporych rozmiarów psów o silnych charakterach i warto panować nad nimi jak najlepiej. Warto też używać kolczatki prawidłowo, ale nie każdy to ogarnia.

Posted

omry napisał(a):
Bo to nie jest niemożliwe :cool3:
Ale fakt jest taki, że to skupisko przeróżnych sporych rozmiarów psów o silnych charakterach i warto panować nad nimi jak najlepiej. Warto też używać kolczatki prawidłowo, ale nie każdy to ogarnia.

To jak nie ogarnia, to niech zmieni na np. kantarek, albo solidne szelki. A nie kolce. :(